Το πρώτο μου video...

εμείς είχαμε ένα Akai, ένα απίστευτο σύστημα σε δύο κομμάτια (ξεχωριστά η κεντρική μονάδα και χωρια η βιντεοκασετα) μαζί με βιντεοκάμερα. ακόμη θυμάμαι τη μυρωδιά του μόλις το είχαμε πρωτοπάρει. άντεξε πολλά χρόνια μέχρι να το εξολοθρεύσει ολικώς ο μικρότερος αδερφός μου...
 
Εμείς είχαμε ένα sanyo νομίζω. Και το ωραίο είναι πριν κάνα μήνα είχα πετύχει το κουτί του στην αποθήκη....
 
ωραία κομμάτια. σε ευχαριστούμε πού. είναι εν λειτουργία φαντάζομαι ε?
 
Και εμένα JVC ήταν (είναι, αν και το έχω πια... παροπλισμένο). Με το που πήραμε ντιβιντί, σχεδόν παραμένει σε αχρησία. Όσο για το πότε το απέκτησα, εντελώς αργά, το 1997, οπότε η χρήση του είναι μάλλον οφ τόπικ. Ωστόσο, έχω κάποια ελληνικά βιντεοκλίπ της εποχής, τα οποία ίσως τα "ανεβάσω" στο "youtube"".
 
tsalk είπε:
ωραία κομμάτια. σε ευχαριστούμε πού. είναι εν λειτουργία φαντάζομαι ε?
Όλα κανονικά, τα δουλεύω σχεδόν κάθε μέρα. Την κάμερα την είχα μαζί μου στις διακοπές ;) .
 
Επειδή είμαι κάτοχος πολλών βίντεο τα βίντεο του της δεκαετίας του 80 είναι μηχανήματα τα οποία από πλευράς τεχνολογίας και κατασκευής είναι στην κορυφή ειδικά όσοι έχουν στην κατοχή τους PANASONIC τα οποία είχαν χυτοπρεσαριστό σασί από αλουμίνιο και όσοι έχουν τα NV-180 με την κάμερα που είχαν.Το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν ότι κυκλοφόρησαν πάρα πολύ μόνο τα "βασικά" μοντέλα όπως πχ NV-G10 ή JVC HR-D150 λίγα μοντέλα όπως PANASONIC NV-H70 κυκλοφόρησαν.

Επειδή διάβασα ότι κάποιοι έχουν AKAI αυτή η εταιρία ήταν προτοπώρος στην δεκαετία του 80 ήταν η πρώτη που εφάρμοσε το OSD και το REAL TIME COUNTER.Όσοι έχουν ακόμη βίντεο και ειδικα BETAMAX η V-2000 μην τα πετάτε σε λίγα χρόνια μόνο σε φωτογραφίες θα τα βλέπουμε και όσοι θέλουν να τα επιοσκευάσουν ας το κάνουν σύντομα γιατί σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν ούτε ανταλλακτικά.
 
Δεν πρόκειται για το πρώτο μου βίντεο μιας και το πρώτο το έχω αναφέρει πιό πάνω, αλλά για ένα εξαιρετικό κομμάτι που έπεσε στα χέρια μου τελευταία (2ο χέρι φυσικά)

Πρόκειται για ένα Sanyo VTC 9300 (Μοντέλο 1978 ) σε καλή εξωτερική κατάσταση, το οποίο βέβαια έχει να λειτουργήσει 5-6 χρόνια οπότε ένα service του είναι απαραίτητο.

Ήταν το δεύτερο μοντέλο betamax της Sanyo (το πρώτο ήταν το VTC 9100 το 1977)

Ακολουθούν οι φωτό του βίντεο, καθώς και διάφορα sites με πληροφορίες για την εν λόγω συσκευή.

Περιττό να αναφέρω ότι είναι τετάστιο και υπεβολικά βαρύ (19,2 kg) όπως βλέπεται και από τις τεχικές πληροφορίες.

picture.php


picture.php


http://www.palsite.com/9300ovi.html
 
ΠΩ ΠΩ Άλκη!!! Τέλειο!!!!!

Που μπορούμε να κάνουμε service στα παλιά μας betamax φίλε; Πες μου που θα το πας. Πρέπει να το ψάξω για να βάλω και πάλι το μηχανάκι μου σε λειτουργία. Θέλει ιμάντες οπωσδήποτε.
 
Πάντως σε κανα 2 που πήγα μου είπαν πέταξε το (αν είναι ποτέ δυνατόν)

ελπίζω εκεί που το πήγα τώρα να μου το φτιάξουν. Θα ενημερώσω οποσδήποτε, μην ανησυχείς
 
Περιμένω νέα και πόσο κόστισε. Επίσης ρώτα τι αλλάξανε!!!!
 
ΑΚΑΙ ήταν αλλά που να θυμάμαι μοντέλο....Ασημί ήταν πάντως αυτό το θυμάμαι! :D
 
Spartan_X είπε:
Εδώ ποζάρει για φωτογράφηση το δικό μου πρώτο βίντεο :) Το μηχάνημα είναι ένα AKAI VS112, μοντέλο του 1985 η '86. Κατασκευασμένο στη Ιαπωνία ηταν το "συμπλήρωμα" της ένχρωμης τηλεόρασης που είχαμε πάρει το 1985, και η οποία δεν υπάρχει δυστηχώς πλέων. Σε αυτό το βίντεο έχουν καταγραφει ιστορικές σειρές και γεγονότα... Ειχαμέ γράψει τη επανάληψη του τελικου του 1987 ( το ίδιο το παιχνίδι όχι, γιατι ο πατέρας μου το θεωρούσε γρουσουζιά! :D ), πολλά επισόδεια του Robotech και άλλων καρτούν, ταινίες, σείρες, κλπ.. Δούλευε μέχρι το 1999 οπού τότε αντικαταστάθηκε απο ένα βίντεο philips ( το οποίο δεν του έμελε να δεί και πολύ χρήση, σύντομα παραγκώνισε τη θέση του για ένα DVD ).
Συγνώμη για τη όχι και τόσο καλή ποιότητα φωτογραφιών... κάποια στιγμη πρέπει να το αποφασίσω και να πάρω μια κανονική κάμερα :p

Το μηχάνημα απο μπροστά

dsc01317q.jpg


Το μηχάνημα είχε on-screen display ( μάλλον κάτι πρωτοποριακό για τη εποχή του ), και τα κουμπιά counter reset, return to 0 κλπ ρυθμίζουν το μετρητή της κασσέτας στη οθόνη.

dsc01318.jpg


Ακόμη έχει πάνω του το αυτοκόλλητο που "διαφημίζει" τα χαρακτηριστικά του! Δεν γνωρίζω γιατι το αφήσαμε εκεί, άλλα τώρα ποία είναι αργά για να φύγει ;)

dsc01320f.jpg


Μια ματία στα ενδότερα.. Τα Βίντεο ( η VCR όπως είναι η ακριβή τους αγγλική ονομασία ) είναι εξαιρετικά πολύπλοκα μηχανήματα. Βασικά, το μηχάνημα, μέσω ενως συστήματος μοχλών και γραναζίων "τραβάει" τη ταινία απο τη κασσέτα κατα τη εισαγωγή της και τη τυλίγει γυρω απο τον κεντρικό κύλινδο ο οποίος φέρει τις ( 2 συνήθως ) κεφαλές είκονας, και τις κεφαλές ήχου και εγγραφης. Ολα αυτά γίνονται μόλις η κασσέτα εισέρχεται στο μηχάνημα, και πρέπει πάντα να γίνονται με απόλυτη ακρίβεια. Η πολυπλοκότητα αυτή είναι και ο λόγος των συχνών βλαβών των βίντεο.

dsc01325z.jpg


Ο κεντρικός κύλινδρος. Απο πάνω είναι η κεφαλή εγγραφής. Απο κάτω ( με συνδεδεμένα τα καλώδια στη πίσω πλευρά του ) είναι η κεφαλή ήχου. Στα μονοφονικά βίντεο ( όπως αυτό ) ο παραγώμενος ήχος είναι πολύ μέτριας ποιότητας. Στα στερεοφωνικά βίντεο, η κεφαλή ήχου είναι πάνω στο κύλινδρο, και επίσης η ποιότητα του παραγώμενου ήχου είναι πολύ ανώτερη.

dsc01326.jpg


Η λεπτή γραμμούλα πού ίσα που διακρίνεται πάνω στο κύλινδρο, είναι μία απο τις 2 κεφαλές βίντεο.

dsc01327.jpg


Οι γραμμές δεξιά αριστερά του κυλίνδρου είναι οι "δρόμοι" που ακολουθούν τα έμβολα που πέρνουν τη ταινία απο τη κασσέτα και τη τυλίγουν γύρω απο το κύλινδρο. Κάτω δεξιά στη εικόνα διακρίνεται ελάχιστα και ο αισθητήρας του τέλους της κασσέτας. Η δουλεία του είναι να καταλαβένει το τέλος της κασσετάς ωστέ το μηχάνημα να ρίχνει τις στροφές του και να μη "κόβει" τη ταινία.

dsc01328z.jpg


Το πίσω μέρος του μηχανήματος... made in Japan. Πόσες σπάνιο είναι αυτό στα σύνχρονα μηχανήματα στις μέρες μας ;)

dsc01332h.jpg


Αυτή ήταν η φωτογράφιση ... ώρα το μηχάνημα να γυρίσει πίσω στη αποθήκη που αναπαύεται εδώ και μια δεκαετία :)



Απιστευτω εχω το ιδιο βιντεο !!! αγοραστικε το 1986 τελη 30 ωρες το 24ωρο εβλεπα ταινιες!!! δεν το χαρηκα πολυ ομως γιατι επρεπε να παρουσιαστω στα ελληνικα στρατα :armed: :armed: :armed: :armed:

το βιντεο καπου μαλλον υπαρχει παραπεταμενο αν και μετα απο τρελο λιωσιμο αρχισε τα προβληματα και μου χαρισαν ενα ιδιο !!!!!
 
Τα συγκεκριμένο μοντέλο ήταν "σκυλί". Στη 13χρονη καρίερα του, 2-3 φορές χρειάστηκε service, και αυτά για χαλαρά λαστιχάκια. Αν το άφηνες πολύ καιρό αδούλευτο - στις διακοπές πχ - το πάθενε αυτό εύκολα. Κάτι ιδιαίτερα σοβαρό δεν έπαθε ποτέ.
 
Εδω το πρωτο μου βιντεο σε καλυτερη φωτο και με το τηλεκοντρολακι του μαζι που ειχα ξεχασει πως ειναι!!

Ειναι τοσο δυσκολο να βρεις φωτο απο αυτο,να ειναι καλα οποιος το τραβηξε!!

ΙTT VR 3905

picture.php
 
Το πρώτο βίντεο ήταν μάρκας Panasonic και το απέκτησα περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 80. Μου άρεσε σαν μηχάνημα γιατί μπορούσα να βλέπω τις αγαπημένες μου βιντεοκασέτες όποτε ήθελα και όσες φορές ήθελα. Μερικές φορές το έπαιρνα στο χωριό στις καλοκαιρινές διακοπές (?!). Μου άρεσε να το χειρίζομαι και να πατάω τα κουμπιά από το τηλεχειριστήριο που συνόδευε το μηχάνημα για να βλέπω την ταινία. Όταν χαλούσε το βίντεο, κάτι πάθαινα. Αργότερα έμαθα να προγραμματίζω την ώρα και το κανάλι μιας εκπομπής και ήταν πολύ βολικό όταν δεν μπορούσα να δω κάτι μια συγκεκριμένη ώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Paspartoo είπε:
Το φερε ενας θειος μου ναυτικος απο Ιαπωνια το 1980 - ειχα παθει πλακα, οχι οτι καταλαβαινα ακριβως τις δυνατοτητες του - παντως ηταν το πιο ομορφο μηχανημα που ειχα δει
tinysmile_grin_t.png



attachment.php
SONY SL-J7

attachment.php


Κασσετα απο πανω , remote με καλωδιο

attachment.php


και τα μυαλα στα καγκελα !!

SL-J7.jpg


img_sl-j7.jpg


attachment.php


Επαιζε οπως ακριβως την πρωτη μερα - μεχρι και το 1990 που εκλαπη.....
tinysmile_aha_t.png


IMG_1583.jpg Το πρώτο μου βίντεο panasonic nv-370 με το κοντρόλ να έχει καλώδιο.Το είχε φέρει ο θείος μου το 1983 όταν ήταν ναυτικός!Θυμάμαι πήγαινα δημοτικό και το απόγευμα γινόταν προβολή ταινίας με τα παιδιά όλης της γειτονιάς. Έχει παίξει χιλιάδες ταινίες.Ακόμα και τώρα λειτουργεί αν και ειναι παραγκωνισμένο στο υπόγειο.

IMG_1582.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το πρωτο βιντεο που θυμαμαι σπιτι ηταν μαρκας jvc το οποιο επαιζε ασταματητα και μαλιστα καποιο καιρο δεν το εκλεινα και ποτε το αφηνα ανοιχτο μερα-νυχτα κανοντας εγγραφες η βλεποντας ταινιες υπαρχει ακομα εχει ομως ενα θεμα γυρναει κανονικα τις κασσετες αλλα οταν πας να κανεις αναπαραγωγη σβηνει εντελως μαλλον πρεπει να το σκεφτω να το παω για φτιαξιμο επειδη ομως εχω ενα sony που ηταν δωρο και με εχει βολεψει το εχω αφησει στο υπογειο παντως εχει επιζησει με ενα μονο service και αυτο ειχε γινει γιατι στο μοναδικο βιντεοκλαμπ που ειχαμε τοτε στην περιοχη οι μισες κασσετες ηταν χαλασμενες αφου σιγουρα καθε φορα θα του πηγαινα μια δυο πισω για να παρω αλλες δεν μπορω να καταλαβω που τις νοικιαζε και ειχαν τετοια χαλια αλλο ενα σημαντικο που εχει αυτο το βιντεο ειναι οτι ενω το sony και ενα bluesky Που ειχα παρει το 2002 50 ευρω και δουλεψε μεχρι το 2011 οποτε μας αφησε χρονους οταν εβαζα να κανω dvd μια βιντεοκασετα με προστασια εγγραφης μου την μπλοκαρε με αποτελεσμα να μην μπορω να το κανω το jvc μου αντεγραφε ολες τις κασσετες κανονικα χωρις κανενα προβλημα
 
Sony SLVE150-EE το οποίο πήρα το 1995 στην Κοζάνη, παρεά με μια 20 άρα Σόνυ Τρίνιτρον. Τότε ήταν μεγάλη υπόθεση για ένα φοιτητή να έχει τόσο μεγάλη τηλεόραση (!) και βίντεο. Μια δυο φορές πήγε στον μάστορα για ρύθμιση μέχρι που το βαρέθηκα και το σούταρα. Τώρα έχω το παλιό βίντεο της αδερφής μου, μόνο για να μετατρέπω κασσέτες σε dvd με ένα ειδικό στικάκι που έχω.
 
EC Gaston Material 0061.jpg

H θεια μου αγορασε αυτο το JVC βιντεο το 1987 αυτη η φωτο ειναι απο ιντερνετ αλλα το θυμαμαι καλα αυτο το βιντεο το τι τραβηξε απο μενα δεν περιγραφεται σε δυο μηνες καταφερα να το χαλασω μαγκωσε μεσα μια κασσετα και δεν εβγαινε με τιποτα εφυγε για επισκευη στην Αθηνα.Μεσα στον χρονο εκαψε μια πλακετα μεσα και δεν μπορουσε να παιξει φτιαχτηκε παλι και συνεχισε να παιζει αμετρητες κασσετες η αδερφη μου καθε σαββατοκυριακο νοικιαζε 5 ταινιες ασε τα παιδικα που επαιρνα εγω και ποσα ακομα εγραφα απο την τηλεοραση και τα εβλεπα συνεχια.Το 1994 ξαναεβγαλε το ιδο θεμα με την πλακετα και εκατσε δυο χρονια μεχρι το1996 που το ξαναφτιαξαμε μεχρι να βγαλει ζημια η κεφαλη και που την αλλαξαμε παλι τα ιδια εκανε και το 1999 πηγε στο υπογειο και ησηχασε.Μπορουσε να γραψει και να παιξει εκτος απο το PAL και SECAM αλλα το καλυτερο ηταν το συστημα LP (long play) το οποιο οταν εβαζες να γραψεις ετσι μια κασετα αν ηταν Ε180 τρειων ωρων σου την εκανε 6 ωρες αλλα η ποιοτητα εικονας ηχου επεφτε λιγο.φανταστειτε τι βιντεο ηταν το επομενο μοντελο που ειχε φιλος μου επαιζε ασπρομαυρα τις secam εγραφες αφου δεν τις υποστηριζε και δεν μπορουσε να παιξει ουτε τις LP εγγραφες πηγαιναν γρηγορα.
 
Πίσω
Μπλουζα