Το ρετρο παιρνει εκδικηση (cd players)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Διαβασα μια ειδηση σημερα ,το που δεν εχει σημασια ,σημασια εχει οτι συνειδητοποιησα οτι ενα χρισουγενιατικο δωρο σχετικα προσφατου ετους το χαρακτηρισε site ως ρετρο και επαθα σοκ.

Sony-DNE511.jpg


Τα φορητα cd players βγηκαν στην συνταξη λογω των ipodιων και αλλων mp3ων players με σκληρους δισκους.

Μεγαλη ανακαλυψη και ομως οταν μου το εδωσαν ειχα την εντυπωση οτι θα κυκλοφορουσα με την τελευταια hi-gadgetια.

What's next προς αποσυρση αραγε;;;;

Το καλο ειναι συμφωνα με την ειδηση οτι τα παραπανω επανερχονται στην μοδα λογω της πολυ χαμηλης τους τιμης και της οικονομικης κρισης.

Χιχιχιχι το μονο που θα χρειαστει ισως να παρω καινουργια ακουστικα,ξερετε εχω τα μεγαλα που πιαναν ολο το αυτι. :xm:





Αστειευομαι...... :D
 
Εδώ τα dvd έχουν καταντήσει παλιά τεχνολογία (ρετρό θα είναι σε πολύ λίγο εκτιμώ)
 
Τo 97 είχα αγοράσει ένα sony (αντικραδασμικό κι έτς :D ) 55 χιλιάρικα!!!

Τωρα παίζει να κάνει και δέκα ευρω :cheers:
 
Χαχαχα δηλαδη οταν περναγες απαν απο λακουβα δεν μασαγε.

Σαν να λεμε 4χ4 και ετσι. :D

Ναι ναι και το ντιβιδι κοντευει η ωρα του.

Ωρε που παμε;;;;;; :xm:
 
Σε flac/ape players που θα παίζουν απευθείας από itunestore like ?

Παραπέρα δε μποροώ να φανταστώ...
 
Έχω ένα ολόιδιο με αυτό της φωτογραφίας, που το πήρα το 2002. Να θυμηθώ να το κρατήσω αφού είναι πλέον retro. :p

Παρεπιπτόντως, το συγκεκριμένο μηχανάκι είχε μια έξυπνη ιδέα που λειτουργεί ταυτόχρονα σαν αντικραδασμική προστασία και σαν οικονομία μπαταρίας: όταν παίζεις mp3 (διαβάζει και από CD-RW) αντί να λειτουργεί συνεχώς διαβάζει στα γρήγορα τα δεδομένα και κάνει cache περίπου 1-2 λεπτά μουσικής στην μνήμη του. Μετά το drive σταματάει. Με αυτό τον τρόπο αντέχει ακόμα και πάνω σε τραμπολίνο και έχει αυτονομία πάνω από 10 ώρες με 2 AA μπαταρίες. Not bad...
 
Ειμαστε οι καλυτεροι ,μιας και τις Gadgetιες που χρυσοπληρωνουμαι σημερα με ενα σωρο λεφτα και οι υπολοιποι κλαινε τα πεταμενα τους λεφτα οταν βγει καινουργιο μοντελο η αλλαξει η τεχνολογια εμεις το αξιοποιουμε ως ρετρο. :D

-Ρε 'συ ακομα VHS εχεις;


-Τι λες ρε αυτο ειναι SVHS 6 Kεφαλων,το '97 που το πηρα ειχε 200.000 ξερεις ποσο κανει τωρα .......


Ειναι συλλεκτικο.


-Ατςςςς :cool:


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σωστός. Αυτή ονομάζεται ως η λύση της ανάγκης (ως ρετρομανιακοί που είμαστε)
 
Εγώ κρατάω το πρώτο μου DVD που αγόρασα τη μέρα του σεισμού το 99 για συλλεκτικό.

Είχα πάρει ένα Pioneer 717 αμέσως μετά το κούνημα. Νομίζω έδωσα 250000 δρχ τότε. :cry:
 
Καλά, ο κόσμος καιγότανε εκείνη την ημέρα και εσύ αγόραζες DVD; :D
 
To πρώτο μου CD player ήταν ένα φορητό Sony κάπου το '89 (νομίζω). Μου το έφερε φίλος από Γερμανία, κάπου 45000 τότε (πςςςς). Ακόμα θυμάμαι την πρώτη επαφή της κοπέλας μου με αυτό λίγο αργότερα (χριστέ μου, μέχρι και η κοπέλα μου ρετρό είναι πλέον τόσα χρόνια μαζί) όταν πήγε να βάλει ένα CD μέσα για να ακούσουμε ένα κομμάτι: "Από ποια πλευρά είναι?". Το CD ήταν Queen, A Night at the Opera νομίζω, ενώ το πρώτο μου CD (πριν καν έρθει το player!) ήταν ένα bootleg των Pink Floyd (Falkoner Theater) από το Metropolis. Ηρωικά χρόνια...

Fast forward, και εν έτει 2004-2005 ήμουν ο product manager της Sony για φορητό ήχο (mp3 players, mini hi-fi, minidiscs κτλ). Με πολύ δυσκολία φεύγανε τα CD players και οι τιμές ήταν απίστευτα χαμηλές... Τα δε ακριβότερα (δηλαδή με μία αξιοπρεπή ποιότητα κατασκευής) δεν τα άγγιζε κανείς, ήδη από τότε...
 
Χαχαχαχα η μεγαλυτερη $##*&%Ε# αγορα που εχω κανει ειναι τα 500 ευρω που εσκασα πριν 5 χρονια για να παρω το Sony dvd recorder RDR-GX3 ,ηταν απο τα πρωτα dvd rec Που βγηκαν και βιαζομουν να περασω απο τα αναλογικα (vhs) στα ψηφιακα.

Διαφορα τελικα με το VHS σχεδον μηδαμινη μιας και το βαλε βγαλε του δισκου παραμενε,μετα απο ενα χρονο εδωσα και λιγοτερα και πηρα ενα με σκληρο δισκο και βρηκα την υγεια μου ,ουτε να περιμενω να τελειωσει το προγραμμα που γραφει για να το'δω ουτε βαλε βγαλε.

Το'χω κρυμμενο στην ντουλαπα απο την ντροπη μου και περιμενω με αγωνια τα BLU-RAY recs ωστε να ξαναβγει μετα βαϊων και κλαδων ως ρετρο πια. :D

Ιδου η ^*&%&*&$#

271560.jpg


Ειχε φωτιζομενο τηλεκοντρολ και cool λαμπακια στο πανελ για το σκοταδι κατι που μεταγενεστερα μοντελα δεν ειχαν αλλα τι να το κανεις. :D

Μετα ειναι και τα κινητα αλλα εκει ευτυχως εκανα κρατει. :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maddog είπε:
Καλά, ο κόσμος καιγότανε εκείνη την ημέρα και εσύ αγόραζες DVD; :D
Δούλευα 4-5 στενά από τη Κουμουνδούρου και είδα από το παράθυρο ένα μικρό σπίτι να πέφτει. Είχα σκοπό να πάρω κάποια στιγμή το DVD αλλά μετά από αυτό είπα πάω να γιορτάσω το γεγονός ότι βγήκα από ένα κτήριο ηλικίας όσο και ο πατέρας μου :)

Μη σου πω ότι όταν γύρισα στο σπίτι, είχα βάλει την κούτα κάτω από δοκάρι :)

ΟΚ πλάκα έκανα :cool:
 
Να πάρει... Το δικό μου φορητό CD player έχει χαλάσει και δεν λειτουργεί πλέον. Ήταν ένα Sony Discman D-121 MegaBass που το είχα αγοράσει το 1993 80 λίρες όταν ήμουν στην Αγγλία φοιτήτρια. Δεν είχε φορτιστή και έπρεπε να αγοράσω έναν extra γιατί είχα βαρεθεί κάθε 3 μέρες να αγοράζω μπαταρίες. Επίσης ούτε θήκη μεταφοράς είχε και έπρεπε επίσης να αγοράσω μία extra.

Discman_D121.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χααα! Ένα προηγούμενο μονέλο είχα κι εγώ, με το μέγκα-μπας... Όντως έκανε δουλειά το διακοπτάκι!
 
Shock είπε:
Εγώ κρατάω το πρώτο μου DVD που αγόρασα τη μέρα του σεισμού το 99 για συλλεκτικό.Είχα πάρει ένα Pioneer 717 αμέσως μετά το κούνημα. Νομίζω έδωσα 250000 δρχ τότε. :cry:
Ωραίο κομμάτι
 
Να κανω ενα μικρο ξεθαμα του thread (αν και ισως να μην ταιριαζει εδω αναμεσα στα CD) καθως αναρωτιεμαι αν ειμαι ο μονος που εξακολουθει να χρησιμοποιει Minidisc για αποθηκευση/ακροαση μουσικης. Σκεφτηκα να το ενσωματωσω εδω, μιας και ηταν ο αμεσος αντιπαλος του CD στην αρχεγονη παλη επικρατησης σε αυτο το upgrade απο τα αναλογικα μεσα κασσετας/βινυλιου.

1914066598_729812b326.jpg


To υπεροχο στυλ walkman και η αμεση αναφορα σε οτι μεγαλωσαμε μαζι: στην παλια καλη κασσετα..

Να αναφερω οτι το θεωρω ακομα χρησιμοτατο και χιλιες φορες πιο ευχρηστο απο τα απανταχου CD (επανεγραψιμα και μη), καθως περιεχει κατα την γνωμη μου the best of both worlds: την στιβαροτητα και το γνωστο "πιασαρικο" μεγεθος/σχημα που παραπεμπει στις αγαπημενες μας παλιες κασσετες, οπως και την οποια ευκολια εχουμε συνηθισει με το γνωστο μας CD (πλην του μεγεθους και της απουσιας φθορας/γρατζουνισματος). Οι συσκευες που εχω (ολες Sony walkman-style) ακομα λειτουργουν υποδειγματικα και απροβληματιστα. Το οτι τα θεωρω ρετρο, λαμβανοντας υποψιν και το "περιεργο" μη ευρεως διαδεδομενο format τους, εννοειται (οπως λεει και ο rygar, μεχρι μεσα 90 καλα ειμαστε!). :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια χαρα κολλαει και εδω τα retro Minidisc θυμαμαι τα εβλεπα στις βιτρινες το 94 95 και ξερογλυφωμουνα ,τα σονυ πανεμορφα μεν ειχαν κατι τιμες δε τρελες,νομιζω 150 χιλιαρικα τοτε.

Αν εχεις σκοπο για φωτο και αφιερωμα να ανοιξουμε καινουργιο θρεντ Phil.... ;)
 
Μολις οργανωθω λιγο Aardvark (επεσε μετακομιση προσφατως!) θα ριξω φωτο απο τα μηχανακια και την συλλογη. Δεν με πειραζει να ειναι ξεχωριστο thread, απλα δεν βρηκα καμια αναφορα για αυτα στο φορουμ και ειπα να πιασουμε ακρες! :)

Το minidisc ηταν οντως πανακριβο και ultraluxury αντικειμενο οταν πρωτοβγηκε. Βεβαια οι τιμες τους αρχισαν να πεφτουν απο τον επομενο χρονο (οταν τα CD ειχαν πλεον διαλυσει καθε συναγωνισμο) αλλα συναμα σταματησαν να τα προωθουν και τα μαγαζια οποτε εγιναν αφαντα σε αποθηκες και στα πισω ραφια των μαγαζιων. Ευτυχως ακομα υπαρχουν και βασιλευουν και εχουν βγει και καταπληκτικα recording deck και 8-track recorders που οι μουσικοι τα εχουν σε μεγαλη υποληψη.
 
Εγω παντως παιδια το πρωτο μου CD player το πηρα στα 8 μου xD /emoticons/laugh@2x.png 2x" width="20" height="20" />...(8) και εκανε 50 ευρα! (15 χιλιαρικα περιπου αν θυμαμαι καλα)

Ηταν πολυ της μοδας τοτε! Στις εκδρομες του δημοτικου γινοταν χαμος :p LoL Χαιρομαι πολυ που προλαβα πολλα ρετροπραματα οπως Κασετες και Βυνιλια παρολο που ηταν στο τσιμα τσιμα.

Δε θαθελα με τιποτα να γεννιομουν ουτε ενα χρονο αργοτερα, γτ πιστευω θα μου κοστιζε πολλα...

Κατα το 2003 ηταν η πρωτη μου επαφη με το Μινιdisc οταν ακουγαμε μουσικη απο το MD ενος φιλου..
 
Πίσω
Μπλουζα