Το σήμα του MEGA

teleopticus

RetroN00b
Joined
15 Δεκ 2007
Μηνύματα
26
Αντιδράσεις
3
MEGA (1989-σήμερα)


Πρεμιέρα: Δευτέρα 20/11/1989


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/MEGA


site: http://www.megatv.com

Παίρνοντας αφορμή από το thread για το σήμα της ΕΡΤ, ήθελα να πω ότι παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, εξακολουθώ να θεωρώ σαν το καλύτερο ident τηλεοπτικού σταθμού το πρώτο ident του Mega:

channel το 1989:
 
Θα συμφωνήσω απόλυτα. Δυναμικό, έντονο, ρυθμικό, με τις μπάρες να σχηματίζουν γράμματα. Άσε που έχει συνδεθεί με την παιδική μου ηλικία και τα παιδικά προγράμματα που ξεκίναγαν αμέσως μετά. Αχ, ωραίες εποχές...
 
Θυμαμαι λιγο πριν την επισημη εναρξη του σταθμου που το εβαζε συνεχεια διαφημιζοντας τις εκπομπες που επροκειτο να δουμε και το κοιταζαμε σαν χαζοι..Πραγματικα εντυπωσιακο!

Ηταν η εποχη που ειχαν ερθει και τα πρωτα δορυφορικα(Rtl,Rai uno,Duo κλπ)
 
Για την εποχη του ηταν παρα πολυ καλο,τωρα "βρωμαει" 90ς. :D

Πασέ.
 
Σε μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου....

Πάντως τα γραφικά -backround του λογότυπου θύμιζαν κάπως το nbc τότε δεν το ξέραμε φυσικά άρα μια χαρά ήταν :)

Αν και εν μέρει out of topic....

Ακούγεται έντονα πως το MEGA θα αλλάξει ξανά το λογότυπο του καναλιού που κράτησε μια δεκαετία!!! :) Άρα από τη νέα σεζόν περιμένουμε καινούριο λογότυπο!
 
Εδώ ο Alpha, σε κάθε ξεκίνημα της τηλεοπτικής σεζόν (το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) αλλάζει κάθε χρόνο το σήμα του!
 
Απλά υπέροχο :bow:

Πραγματικα συμφωνώ οτι το ψαχναμε και το χαζευαμε οταν το δειχνε.

Μάλιστα καποια χρόνια αργότερα, το σημα αυτό εγινε αρκετα δευτερολεπτα μικρότερο εξαιτίας του πολυτιμου τηλεοπτικου χρόνου, και τη ''full version'' την εδειχνε μονο Κυριακη νομιζω.

Εκει να δεις καθήλωση στην tv , που το βλέπαμε απο Κυριακη σε Κυριακη.
 
Εγω θυμαμαι παλι που ειχαμε πιασει τη συχνοτητα του Μεγκα πολυ πριν την εναρξη του, και εβλεπα τις διαφημισεις, τα προσεχως, το σημα και τη φωνη του εκφωνητη 'απο τη Δευτερα 20 Νοεμβριου....' κλπ κλπ
 
Θυμαμαι την παραλλαγη του σηματος απο τον Μητσικωστα, με μπουζουκια και ενα "Ριχτα μεγαλε"...απλα αξεπεραστο :rofl:
 
Μπορεί, όσοι έχουν διαβάσει τα ως τώρα πόστ μου να έχουν διαπιστώσει το κόλλημα μου με την "παλιά ΕΡΤ", αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι ανήκω κι εγώ στα παιδιά που χάζευαν τα τρέιλερ του, πριν αρχίσει η κανονική λειτουργία του. Και η γκαντεμιά; Ήθελα τόσο να δω την έναρξη, αλλά ήμουν απογευματινός στο σχολείο, και βίντεο δεν είχαμε ακόμα!!!! Ανατρίχιασα όταν το πρωτοβρήκα στο YouTube!!! Τι όμορφες και ανέμελες εποχές...
 
MEGA

Σκαλίζοντας το VHS αρχείο μου σήμερα ανακάλυψα αυτό το σήμα του mega channel (πρέπει να είναι από τα πρώτα, αν κρίνω από την βιντεοκασσέτα μου)
 
Σχετικοασχετο: Ξερουμε με τι προγραμματα δημιουργουσαν τα λογοτυπα οι τοτε ρετρο-γραφιστες;;
 
teleopticus είπε:
Παίρνοντας αφορμή από το thread για το σήμα της ΕΡΤ, ήθελα να πω ότι παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, εξακολουθώ να θεωρώ σαν το καλύτερο ident τηλεοπτικού σταθμού το πρώτο ident του Mega channel το 1989:

με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη, είναι απο τα καλύτερα που έχουν περάσει ποτέ απο την τηλεραση.
 
tsalk είπε:
Σκαλίζοντας το VHS αρχείο μου σήμερα ανακάλυψα αυτό το σήμα του mega channel (πρέπει να είναι από τα πρώτα, αν κρίνω από την βιντεοκασσέτα μου)
Αν θυμάμαι καλά, στο κάτω πλαίσιο έδειχνε την ώρα με λευκό ψηφιακό ρολόι;
 
tsalk είπε:
Σκαλίζοντας το VHS αρχείο μου σήμερα ανακάλυψα αυτό το σήμα του mega channel (πρέπει να είναι από τα πρώτα, αν κρίνω από την βιντεοκασσέτα μου)
"Βρωμοκοπάει" Amiga το logo :D
 
Ανεβάστε τίποτα καινούργιο!! Αν υπάρχει αρχείο από βιντεοκασσέτες... έχω κι εγώ ένα αρχείο με διαφημίσεις προγραμμάτων από το 94 (νομίζω). Όταν μπορέσω θα το ποστάρω. Απλά υπέροχο...!
 
Στην Βόρειο Ελλάδα οι κανονικές εκπομπές του mega ξεκίνησαν όπως έχω ήδη πει γύρω στον Απρίλιο του 1990. Από τον Ιανουάριο όμως του 1990 έπαιζαν διάφορα τρέιλερ εκπομπών του καθώς και το παρακάτω (γνωστό σήμα).

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ybwgMh4BLaE&feature=channel_page]YouTube - ΞΞΞΞ¦ΞΞΞΞ£Ξ?ΞΞΞ Ξ?ΞʽΞΞΞΞΞʽ Ξ?ΞΞ? MEGA CHANNEL
 
Πίσω
Μπλουζα