Το σκυλί του πολέμου (saturn) επιβίωσε!

Haros

RetroMaNiaC
Joined
10 Mαϊ 2009
Μηνύματα
813
Αντιδράσεις
13
Ένα thread για να μοιραστώ τη χαρά μου και να μοιραστείτε τις ιστορίες σας :D

Σήμερα έπαιζα με την έξοδο σήματος του saturn προσπαθώντας... δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς προσπαθούσα απλά είχα διάφορες ιδέες και έπιασα το κολλητήρι...

Δοκιμάζοντας μετά από κάθε αλλαγή την κονσόλα και επειδή βαριόμουν να βάζω τη μητρική του κάθε φορά μέσα στο case, την άφηνα χύμα και απλά φρόντιζα να μη βραχυκυκλώνει και να μην ακουμπήσω πουθενά την ώρα που είναι στο ρεύμα γιατί υπήρχε κίνδυνος να επαναφέρω στη μόδα το μαλλί "καρφάκι".

Όμως το κακό έγινε, καταλάθος έτσι όπως είχα την μητρική του saturn στερεωμένη ακροβατικά για να μη βραχυκυκλώνει, με καλώδια αριστερά και δεξιά, την κούνησα, έπεσε, ακούστηκε το γνώριμο τσαφ, λάμψη, και σβήσαν τα πάντα (και όταν λέω τα πάντα δεν εννοώ μόνο στο saturn, έπεσε η ασφάλεια από το ρολόι μου στην πολυκατοικία).

Πρώτη δουλειά ήταν να βεβαιωθώ ότι ζω μιας και παραλίγο να είχα γειωθεί (κυριολεκτικά). Επόμενο βήμα να κατέβω στο υπόγειο να ανεβάσω το ρελέ μιας και είχα και φαγητό στο φούρνο.

Ξενερωμένος που είχα κάψει το modurn μου (είναι το saturn που έχω για πειράματα / καγκουριές) άρχισα να βρίζω για το πόσο μ*λ*κ*ς είμαι μιας και την έχω ξαναπατήσει με τέτοιες "βιασύνες" ουκ ολίγες φορές. Είναι οι συμβουλές που δίνουμε σε άλλους "πρόσεχε" το ένα, "πρόσεχε" το άλλο, αλλά εμείς δεν τις ακολουθούμε όντας υπεράνω.

Το saturn στο board της τροφοδοσίας και στην έξοδο σήματος ήταν ψημένο... ευτυχώς όμως δεν είδα σκασμένο ολοκληρωμένο.

Με λίγα λόγια, αφού είδα ότι δεν είχε περάσει ρεύμα μέσα στα κυκλώματα και έλεγξα ότι τα κυκλώματα είναι καλά το έβαλα στην tv και έπαιξε!

Το καρβουνοβαμμένο σκυλί του πολέμου saturn άντεξε. Κονσόλες μιας εποχής που οι άντρες ήταν άντρες και τα ηλεκτρονικά δεν έπιαναν φωτιά με το παραμικρό βραχυκύκλωμα. :p

Είμαι αρκετά χαρούμενος που δεν το ξεπάστρεψα γιατί τέτοιες ζημιές από βλακείες δικές μου με στεναχωρούν αρκετά.

Μπορείτε να ποστάρετε κι εσείς άμα θέλετε τις retro ηλεκτρονικές ζημιές σας άμα θέλετε, θα με κάνει να νιώσω ακόμα καλύτερα βλέποντας ότι και άλλος κόσμος γίνεται απρόσεκτος μερικές φορές σε τέτοια θέματα... :D
 
Έμεινα άναυδος ! Α ρε SEGA με τα ωραία σου !!!!!!!!!!!
 
Εγώ είμαι γενικά απρόσεχτος! Το έχω στη φύση μου!!! :p


Έχω καταφέρει να ξεκάνω το Notebook μου :( , τον 80286 μου :( , ακόμη και τον Amstrad CPC464:(! Ότι πιάσω στα χέρια μου καταστρέφεται! Το Notebook απεβίωσε πέρυσι ύστερα από 10 χρόνια! Ο Amstrad έχει σπασμένο το κασετόφωνο και 2 πλήκτρα στο πληκτρολόγιο, επίσης στο joystick του κατάφερα να αποσυνδέσω κάποια καλώδια, ενώ το πράσινο monitor του έχει σπάσιμο πάνω στην ίδια την οθόνη! Ο 80286 μου δεν λειτουργεί σωστά επειδή ξέχασα να βγάλω τις μπαταρίες (4χΑΑ), με αποτέλεσμα να χάσουν τα υγρά τους και να πάθει βλάβη η motherboard!!! Έχω κάψει κάποια PC της συλλογής μου επειδή έκανα πειράματα. (Εννοώ συστήματα χωρίς κουτί)

 


Βαράτε ελεύθερα!!!

 


Είδες, υπάρχουν και χειρότεροι!!! :p


(Παρηγοριά στον άρρωστο)

 


Αν πω κι άλλα θα ξέρω πως αύριο θα με επισκεφτείτε στο σπίτι μου για να μου πάρετε όλα τα ρετρό υπό την προστασία σας… :p


Παιδιά για να σας παρηγορήσω να εξηγήσω πως οι μισές ζημιές έχουν γίνει επειδή όλα τα έχω στριμωγμένα σε έναν πολύ μικρό χώρο στο δωμάτιο μου. Διαφορετικά θα είχαν ήδη πεταχτεί!
:(


Αν δεν νιώσεις καλύτερα ύστερα από όλα αυτά τι να πω!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχοντας πάρει ερείπιο μια Corolla του '86 (κυριολεκτικά σε κατάσταση που ούτε για ανακύκλωση δεν την έπαιρναν.... ) και προσπαθώντας να φτιάξω τα ηλεκτρικά της κάτι έβαλα ανάποδα και έλιωσαν όλα. Όταν λέω έλιωσαν τα καλώδια σε πολλά σημεία ξεγυμνώθηκαν από τη ζέστη......

Πως δεν πήρε φωτιά τ'αμάξι δεν ξέρω. Θυμάμαι ότι τράβηξα τη μπαταρία πριν γίνει κανένα μπαμ. Το αμάξι νεκρό και από ηλεκτρικά.

Ήταν ένα απωθημένο που είχα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και δεν το πέταξα. Γιατί ήταν το αμάξι που άρεσε πολύ σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο. Το κοίταζα και σαν να έκλαιγε. Σπρώξιμο στο γκαράζ και το άφησα.

Μετά από λίγα χρόνια όταν έπιασα λεφτά στα χέρια μου άνοιξα το γκαράζ και αποφάσισα να το φτιάξω. Το πήγα σε δικό μου φίλο, το λύσαμε και περάσαμε πάλι καλωδίωση από την αρχή. Παράλληλα αλλάξαμε δυο πόρτες, το καπό που ήταν σάψαλο και έφυγε μαζί και το πίσω παρπριζ από λαλακία δική μου μια και το χτύπησα με σίδερο και "κατέβηκε" κανονικά.

Σαπίσματα δεν είχε, άλλαξα αμορτισέρ, λάστιχα, ζάντες και πήρα ιδέες από sites για βάψιμο. Το αμάξι έμεινε μόνο λαμαρίνα, βάφτηκε από την αρχή, γκρι - μαύρο με κόκκινες γραμμές και παράλληλα μπήκε και ένα διχίλιαρο μοτέρ από τροπέτο. Άλλαξα ταμπλό, τιμόνι, καθίσματα, μοκέτες, ξήλωσα τα πίσω καθίσματα και έβαλα κιβώτιο ταχυτήτων ειδικό για drift. Φυσικά άλλαξα φρένα, και έβαλα άλλο διαφορικό στους πίσω τροχούς, άλλαξα μάσκες και φωτιστικά μπρος - πίσω, όπως και προφυλακτήρες.

Η κουκλάρα μου με υπηρέτησε πιστά 5 χρόνια δίνοντάς μου αμέτρητες συγκινήσεις σε πολλά drift events, πλείστον ανεπίσημα, όπου και βαρέθηκε να πηγαίνει με το πλάι, αποφάσισα μια μέρα να τη σταματήσω μη τυχόν και γίνει καμιά στραβή και πάει για μέταλλο.

Την έλυσα πέρυσι όλη και πάλι, την ξανάβαψα, της χάρισα δύο bucket καθίσματα καινούργια, νέο τιμόνι, νέα κρεμαγιέρα, νέους προφυλακτήρες, νέα αμορτισέρ και κόκκινες - μπλε λάμπες νέον από κάτω.

Τώρα ξεκουράζεται ευτυχισμένη και σαν καινούργια στο νέο της γκαράζ γιατί δεν γουστάρει να είναι στο δρόμο και να βρέχεται, και αποτελεί ένα κόσμημα για το πάθος μου.

Δεν είναι ρετρό υπολογιστής, αλλά είναι ρετρό αγάπη. Αν δεν την είχα πάρει τότε (όλοι μου έλεγαν να τη πετάξω) τώρα θα ήταν ένα μάτσο παλιοσίδερα και αν.......
 
Ευτυχές τέλος η ιστορία σου pooky(1). Σίγουρα πρέπει να έχεις ρίξει αρκετά χρήματα πάνω του.
 
Sega consoles = Undead Consoles

Hail!
 
Haros είπε:
Ευτυχές τέλος η ιστορία σου pooky(1). Σίγουρα πρέπει να έχεις ρίξει αρκετά χρήματα πάνω του.
Τα περισσότερα χρήματα ήταν στα ανταλλακτικά, αλλά αυτό που με πείραζε ήταν οι χρόνοι παράδοσης από εξωτερικό. Έκανες μια παραγγελία και ερχόταν σε 4 μήνες. Χαλάλι όμως.

Οι τοποθετήσεις έγιναν από μένα και ένα τρελό - πάνμουρλο ξάδερφο που μένει δίπλα μου, τρελό Saxάκια που τρέχει σε αγώνες. Δεν κόστισαν απολύτως τίποτε σε εργατικά, τουναντίον έμαθα ένα σωρό και τώρα τα αυτοκίνητα που έχω τα φτιάχνω μόνος μου.

Wally θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και θα ήθελα το laser του Dreamcast να κρατάει περισσότερο!!!!!!!!
 
Βλέπω όλο χαρά εδώ την αγγελία του φίλου μας του pitsuami για saturn japan και το χτυπάω το μηχάνημα...

Όλο χαρά όταν ήρθε το ξεπακετάρω, το πάω στο "χώρο δοκιμών" (πες το και καταστροφής) τραβάω την μπαλαντέζα για να το βάλω να παίξει αλλά δεν κατάλαβα ότι τράβηξα την μπαλαντέζα των 200 volt και όχι αυτή των 110 που είνια προέκταση μόνιμου μετασχηματιστή.

Πατάω το κουμπί και ακούω έναν "πυροβολισμό" ενώ η κονσόλα πάνω στον πάγκο "χόρεψε"...

Ανατιναγμένο έβγαλα από μέσα το τροφοδοτικό και το πήγα σε έναν ηλεκτρονικό να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Με 50 ευρώ έκανε παντέντα να δουλεύει το μηχάνημα στα 220!

Όλο χαρά το πήγα σπίτι και άρχισα να το λιώνω... Μόνο που αυτό έγινε και στην κυριοεξία καθώς μετά από λίγο άκουσα τον γνωστό ήχο του βραχυκυκλώματος και την μυρωδιά του καμμένου.

Το Saturn πέθανε....

Βέβαια.... βρήκα άλλο. (ας είναι καλά το απόθεμα σου φίλε pitsunami). Από τότε, δεν ξαναδοκιμάστηκε μηχάνημα στον χώρο καταστροφής....
 
Χα,χα,με λάθος ρεύμα κατάφερα κι εγώ κάποτε να κάψω επί τόπου ένα (πολύ χρήσιμο) εξωτερικό CD-RW,που μου είχε χαρίσει ένας γνωστός..!
 
Πίσω
Μπλουζα