Το τέλος της βιντεοκασέτας...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο τραγικά πιά τα πράγματα.

Γιατί να θέλει κάποιος standalone VCR εν έτει 2008; Λογικό είναι να έχουν εκμηδενιστεί οι πωλήσεις. Όποιος θέλει ακόμα βιντεοκασέτα παίρνει combo VHS με DVD (το αυτόν έχω πράξει και εγώ)

Και στο link λέει ξεκάθαρα ότι η JVC συνεχίζει να υποστηρίζει έτσι την αγορά.

JVC will continue to meet the needs of consumers with videotape libraries by manufacturing and selling machines that combine a DVD recorder with a VHS player. And since July, it has been offering two models of the so-called 3-in-1 machines, which combine DVD and VHS players with a hard drive.
Οπότε, ούτε τέλος, ούτε κλάματα (προς το παρόν τουλάχιστον, μια και η εν λόγω τεχνολογία εκ των πραγμάτων αργοπεθαίνει)

Maddog είπε:
Οπότε, ούτε τέλος, ούτε κλάματα (προς το παρόν τουλάχιστον, μια και η εν λόγω τεχνολογία εκ των πραγμάτων αργοπεθαίνει)
Δεν αργοπεθαίνει ...... απλά retroποιείται !!! :P :P :D

Και, προσωπικά, πιστεύω πως άργησε αυτό τον end of era...

το περίμενα αρκετά νωρίτερα να συμβεί, όταν πια όλοι άφησαν κατά μέρος τις ενοικιάσεις VHS απ'τα videoclub και, σχεδόν, επικεντρώθηκαν στο να γράφουν μόνο τα αγαπημένα τους προγράμματα απ'την TV, σ'αυτές.

Η περίοδος μειώσεων των τιμών των DVD Recorders ήταν και η αντίστροφη μέτρηση μέχρι να αφανιστούν οι VHS players δια παντώς απ'την παγκόσμια αγορά.

Παρόλ'αυτά, πιστεύω πως οι αναμνήσεις που θα μείνουν δεν θα σβήσουν την αγάπη μας για το βινύλιο (αυτό κι αν αφήνει ένα μεγάλο κενό στις καρδιές μας...).

Τουλάχιστον, έχουμε όλον τον χρόνο μπροστά μας για να φτιάξουμε το ατομικό μουσείο μας (για καθαρά συναισθηματικούς σκοπούς..)

Λες να εχει και παρεα?

Blu-ray is in a death spiral. 12 months from now Blu-ray will be a videophile niche, not a mass market product.
With only a 4% share of US movie disc sales and HD download capability arriving, the Blu-ray disc Association (BDA) is still smoking dope. Even $150 Blu-ray players wonʼt save it.

16 months ago I called the HD war for Blu-ray. My bad. Who dreamed they could both lose?
link

Digital content/distribution is the future. Oh well...

Αν και πραγματικα μεγαλωσα με τις κασετες, μπορω να πω, πως μισω το συγκεκριμενο μεσω αποθηκευσης.

Το τι υλικο αλλοιωθηκε η και καταστραφηκε, λογω της υπερευαισθησιας της τεχνολογιας δεν περιγραφεται.

Δεν ειμαι κανας ταγμενος με dvd / blu ray.. Αλλα πιστευω σαν τεχνολογια κρατησε υπερβολικα πολυ. Δεν θα μου λειψει.

Με παρεξηγήσατε! Ούτε εμένα θα μου λείψει ιδιαίτερα, απαίσιο μέσο πραγματικά. Αλλά... μεγαλώσαμε με αυτό, φάγαμε πόσες ώρες ψαχουλεύοντας στα video club, έδωσε τόσο ψωμί στην Amstrad (μέσω των video club αυτών), είδαμε τόσα πράγματα... δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποια νοσταλγία!

Wally είπε:
Λες να εχει και παρεα?

link
Δεν θα συμφωνήσω. Δεν λέω ότι θα πετύχει οπωσδήποτε, αλλά όχι και ότι έχει αποτύχει (ακόμα)

Βλέπεις, ο πόλεμος BR-HDDVD έγινε πολύ νωρίς ακριβώς για να προλάβουν, αλλά αυτό δεν σήμαινε πως ό,τι κέρδιζε θα γινόταν άμεσα το νέο στάνταρντ. Νομίζω δεν θα διαφωνήσουμε πως αργά ή γρήγορα θα χρειαστούμε μεγαλύτερα μέσα. Και, τότε, το BR θα είναι εκεί να μας περιμένει.

Ούτε είναι σωστή η σύγκριση με Betamax (άσχετο τελείως, γιατί το αναφέρει ;) ή με SACD* (μια που υπήρχε ανταγωνιστής, το κανονικό CD). Εκτός κι αν βγει άλλο, φοβερό φορμάτ με πολύ χαμηλό κόστος, αργά ή γρήγορα θα πάμε στο BluRay.

*Θυμάμαι να ακούω Pink Floyd από SACD σε σωστό σύστημα... άλλος κόσμος!!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οσο το 50GB δισκακι κοστιζει απο 32 ευρω το φθηνοτερο (και απο 200 euro το writer) ενω ο 80GB σκληρος κοστιζει 29 ευρω,υπαρχει προβλημα.

Ενα απο τα πλεονεκτηματα του HDDVD ηταν οτι δισκακια και γραφτηρια θα ηταν φθηνα λογω επαναχρησιμοποιησης της ιδιας τεχνολογιας.

Οι μεγαλοι θελανε να "φανε" πουλωντας νεα καλουδια (χωρις να δικαιολογειται απο τις επιδοσεις και το αποτελεσμα) και φτασαμε να ειμαστε σε ενα παραξενο state...

Δεν λες κάτι τώρα. Και τα πρώτα CD είχαν ένα πεντοχίλιαρο, και; Εγώ σου μιλάω για το μέλλον, εσύ μου λες για το τώρα :D

Δεν διαφωνώ ότι το BR δεν έχει πιάσει (πώς θα μπορούσε άλλωστε), αλλά αυτό που λέω είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πιάσει ώς η μόνη λύση.

Δεν επιασες το νοημα του ποστ μου...

Εγω στο συνεκρινα με την υπαρχουσα μηχανικη-μαγνητικη τεχνολογια τοσο στο κοστος οσο και στην αξιοπιστια...

Επισης δεν θα ηταν καλυτερο (για την τσεπη μας ομιλω) να ειχαμε 40GB δισκακια απο ~6 euro και γραφτηρια με ~50 euro?

Εεεε μα συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα! Δεν είναι καινούργιο το ότι τα μαγνητικά είναι πιο φτηνά από τα οπτικά per storage unit... Ναι, θα ήταν υπέροχο να έχουμε δίσκους των 1.8" στα 100GB που να κοστίζουν ?10 και να τα διαβάζουν και οικιακά players μέσω θύρας, αλλά δεν επηρρεάζει την πραγματικότητα...

Μα εγω δεν σου μιλαω για ονειρα που εκανα το βραδυ αλλα για πραγματικες τιμες...

Επισης εχεις ισως μπερδευτει.Το BD εχει πανω απο 2 χρονια στα video clubs! :)

Μαλιστα δεν ειχε τη τροχοπεδη του DVD που αναγκαζε τους καταναλωτες να αφησουν τη γνωριμη βιντεοκασετα και να πανε σε κατι εντελως νεο.Τους προτεινει οτι με τις ιδιες "συνηθειες" θα εχουν πολλαπλασια ποιοτητα ηχου-εικονας.

Τωρα επειδη ακολουθω την "αγορα",δεν θυμαμαι ποτε ενα αδειο δισκακι (με marketing διεισδυση αντιστοιχη με το BD σημερα) να ηταν ακριβοτερο απο εναν μεγαλυτερο σκληρο δισκο.

Δεν διαφωνώ, πραγματικές τιμές είναι, αλλά και πάλι, δεν έχει σχέση! Το BR αποτυγχάνει να αντικαταστήσει το DVD ΤΩΡΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σε 5 χρόνια δεν θα είναι παντού, ούτε το ότι θα έχουν πέσει οι τιμές σε κανονικότατα επίπεδα... Σκέψου απλά ότι όταν αρχίσει να γίνεται δημοφιλές θα μπουν στο παιχνίδι τα κινέζικα εργοστάσια παραγωγής δίσκων του κάθε χωριού και θα πέσουν οι τιμές κατακόρυφα... η πρώτη φορά που θα το έχουμε δει;

Και τι θα απογίνουν οι 2542,2 κασέτες που έχω;;;; :xm:

Και που θα γράφω τα έργα που θέλω;;;; :precry:

Και γιατί εξακολουθώ να αγοράσω από το e bay βιντεοκασέτες με την αγαπημένη μου "Μάχη..... ";;;;;;; :cry: :cry: :cry:

Πωπω... όταν εξοικειωθώ με τη σημερινή τεχνολογία :shake: θα έχει ρετροποιηθεί και αυτή... :banghead:

Αχ βρε Juanita, δεν έγραφες τουλάχιστον σε Beta να έχει και αρχειακή ποιότητα;

Ακούω ιδέες γιατο τί μπορεί να κάνει κανείς με 2542,2 κασσεττες;;

-Να χτίσεις ένα σπιτάκι

-Να χρησιμοποιήσεις την ταινία για αποκριάτικη διακόσμηση

-...

Μπορείς να παίξεις jenga με τις κασσέτες σου. (μήπως είναι too much?)

Μάλλον πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που την έβρισκε να πηγαίνει να ψάχνει στο video club και μετά να περιμένει να γυρίσει στην αρχή η κασσέτα. :D

όχι και ο μόνος. και εγώ είχα αυτό το χόμπι (ακόμα και τώρα - γουστάρω να βλέπω κάποιες κασσέτες και μετά να τις γυρνάω στην αρχή) και να θέλουν και άλλαγη οι υμάντες στο βίντεο γιατί αργεί λίγο το γύρισμα των κασσετών

Πίσω
Μπλουζα