Το τέλος της βιντεοκασέτας...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
telonio είπε:
Μάλλον πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που την έβρισκε να πηγαίνει να ψάχνει στο video club και μετά να περιμένει να γυρίσει στην αρχή η κασσέτα. :D
...και να έχει το άγχος να μην μασήσει την ταινία το μηχάνημα και άντε να το δικαιολογήσεις αυτό στον καταστηματάρχη!!!

Θα μου λείψουν και οι πατέντες!

Καλαμάκι με βαμβάκι στην άκρη του, ποτισμένο με οινόπνευμα, να προσπαθώ μέσα απ'το πορτάκι του VCR να πετύχω τις κεφαλές και να τις καθαρίσω....

Πάει και το tracking...

...

Πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν θα αποχωριστώ το τελευταίο VCR μου...

Για τον ίδιο λόγο που δεν αποχωρίστηκα τον +2 μου, την Α1200 και Α4000Τ, το πικ-απ μου, τον Luxman ενισχυτή μου, το Scott κασετόφωνο μου...

...και η λίστα συνεχίζεται... και συνεχίζεται...

:D

Η χρυσή εποχή του βίντεο.....όλοι λίγο πολύ έχουμε ή μάλλον μας έχει απομείνει ένα βίντεο στο σπίτι μας!! Ετσι κι εγώ. Παραδόξως ακόμη παίζει μια χαρά!! Κι ακόμη απολαμβάνω όσες ταινίες και σειρές έχω σε κασσέτες (βλ. Αυτός, αυτή και τα μυστήρια) χεχεχεχ όσο για το tracking τί να λέμε!!!!! ;)

Πω πω τι θυμήθηκα με το tracking.......

Να πηγαίνεις στο video club εν έτη 1998 (τεμπελόσκυλο φοιτητής της Παντείου είχα λοιώσει τις ταινίες και τα παιχνίδια στο Spectrum) και να νοικιάζεις 6 ταινίες το ΣΚ!!!

Πηγαίναμε σε ένα φίλο όλα τα ρεμάλια που είχε video μάρκας Phisher (Θυγατρική τότε της Sanyo) που είχε video με ψηφιακό tracking (πραγματικό επίτευγμα εκείνη την εποχή) για να βλέπουμε ταινίες χωρίς να παίζουμε με το χειροκίνητο tracking.

Και όποιος κατείχε video με "αργή κίνηση" θεωρούνταν τότε πραγματικός βασιλιάς!!!!!

Ε, ρε εποχές, να περιμένεις πότε θα βγει ο "Κοσμος του Video" για να διαβάσεις συγκριτικά σε συσκευές - κασσέτες - τηλεοράσεις και άλλα συναφή!!!!!!

Γεια σας παιδια!!!(παιδια ειμαστε ακομη)

Αυτο που μου ελλειψε περισσοτερο απο το video ειναι η μυρωδια του καμμενου πλαστικου και μεταλλου που εβγαζε η συσκευη μετα απο ποσες ωρες λειτουργειας!!!οτι και να κανουν με τα dvd kai ta B-R δε νομιζω ποτε να φτασουν να μας θυμισουν ολες αυτες τις ομορφες στιγμες που περασαμε με τα βιντεο!!!!!!ποσες και ποσες δεν ετυχε και σε εσας να πατε σε καποιο μικρο γειτονικο video club και να περιμενετε πως και πως να δειτε την αγαπημενη σας ταινια ή διαφορα κινουμενα σχεδια και φτανοντας στο σπιτι βλεπατε οτι κασετα δεν επαιζε καλα επειδη ειχε παιχτει τουλαχιστον 1000 φορες!!!!!!

που ειναι ολες εκεινες οι παλιες συσκευες βιντεο που ζυγιζαν 15 κιλα και ειχαν μεγεθος σχεδον οσο μια TV? :cry: :cry: :cry:

Παιδιά έχετε υποψη σας ένα (απο τα τελευταία) παραδοσιακό video-club στον Πειραιά!

Νοικιάζει ακόμα VHS ,εγώ εχω νοικιάσει 40!

πλακα κανεις???

πες μου μονο οτι εχει και μπολικες κασετες για να τρελλαθω!!!

morpheusthegod είπε:
ποσες και ποσες δεν ετυχε και σε εσας να πατε σε καποιο μικρο γειτονικο video club και να περιμενετε πως και πως να δειτε την αγαπημενη σας ταινια ή διαφορα κινουμενα σχεδια και φτανοντας στο σπιτι βλεπατε οτι κασετα δεν επαιζε καλα επειδη ειχε παιχτει τουλαχιστον 1000 φορες!!!!!!
Ελάχιστες σε σχέση με τα DVD που έχω νοικιάσει που δεν παίζουν καθόλου γιατί γρατζουνίστηκαν (και ας έχουν παιχτεί καμιά δεκαριά μόνο φορές)!:mad:

Και μετά σου λέει η ψηφιακή τεχνολογία είναι πιο αξιόπιστη...

Σχετικά με το video-club που σας έλεγα ,λέγετε pg-cosmos έχει και ιστοσελίδα, οπου μπορείς να κάνεις και κρατίσεις on-line! Δεν θέλω να του κάνω διαφήμιση απλά εγώ βρίκα (σχεδόν) οτι έψαχνα τίτλους απο ελληνικό video και όχι μόνο!

Παιδιά μήπος σας βρίσκονται ταινίες απο το ελληνικό video?

Γνωρίζετε κανένα κατάστημα που να πουλάει ακόμη συσκευές βίντεο;

Μπορείς να ψάξεις στο skroutz.gr με όρο αναζήτησης "VHS" ή "VCR. Υπάρχουν ακόμα μερικά μοντέλα τα οποία είναι και DVD recorders μαζί. Όλα όσα κυκλοφορούν είναι κορυφαία players 6 κεφαλών, οπότε υπολόγιζε υψηλές τιμές.

Ευχαριστώ πολύ. Το καλό είναι ότι ακόμη κυκλοφορούν και μάλιστα με εξόδους HDMI κλπ. To κακό είναι η τιμή τους.

Lol VHS με HDMI,τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι...

Έλα ντε! usb, HDMI και μάλιστα με αναβάθμιση σήματος στα 1080p (!), ενσωματωμένοι αποκωδικοποιητές Dolby και DTS (!)... Τι είν' τούτα μωρέ;

:biglaugh:

Τη συσκευή video την έχουμε πετάξει εδώ και 2 χρόνια περίπου!Μέχρι το 2007 δούλευε κανονικά,μετά έτρωγε τις κασέτες και λέγαμε να το πάμε για επισκευή,αλλά μας ζητούσαν πάνω από 50?.Τελικά μου έχουν μείνει κάποιες αυθεντικές βιντεοκασέτες,όχι retro βέβαια (οι 2 πρώτες ταινίες του Harry Potter,η ταινία "The Others"(Οι άλλοι) και μία συνέντευξη με videoclips της Britney Spears αγορασμένη από το περιοδικό Αφισόραμα το 2000)

Έλα ντε! usb, HDMI και μάλιστα με αναβάθμιση σήματος στα 1080p (!), ενσωματωμένοι αποκωδικοποιητές Dolby και DTS (!)... Τι είν' τούτα μωρέ;
Eννοω τι να το κανει το VHS το HDMI,oτι εικονα το ταϊσεις τετοια εικονα θα σου βγαλει,αλλα προφανως το HDMI τα εχουν για το dvd ,αυτα που ειναι combo VHS-DVD.

Και πάλι, όμως, με τέτοια έξτρα, καλύτερα να το έκαναν combo VHS/bluray!:biglaugh:

Να δώ VHS να βγάζει 1080p και θα πιστέψω μετά οτι και οι γαίδαροι πετάνε! :D

Πλάκα πλάκα, δε υπήρχε κάποιο είδος ψηφιακού VHS, δε θυμάμαι τώρα πως το λέγανε ( και βαρίεμαι και να ψάξω ) που είχε πολύ μεγαλύτερη ανάλυση απο το απλό; Πως το λέγανε αυτo;

Αυτό που λέει ο Wally ειναι 100% αλλά θυμάμαι και το Sony Betamix αν και δεν ξερω αν εκανε την ιδια δουλειά και αν ηταν τύπου vhs

Sony-Betamax-cassette.jpg

Η κασέτα VHS που γνωρίσαμε ήταν το πρότυπο που καθιερώθηκε και ήταν από την JVC. Το Sony Betamax ήταν το αντίπαλον δέος, αλλά έχασε τον πόλεμο. Ήταν πιο ποιοτικό αλλά πιο ακριβό.

Πίσω
Μπλουζα