Το τέλος της βιντεοκασέτας...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
theforce είπε:
Η κασέτα VHS που γνωρίσαμε ήταν το πρότυπο που καθιερώθηκε και ήταν από την JVC. Το Sony Betamax ήταν το αντίπαλον δέος, αλλά έχασε τον πόλεμο. Ήταν πιο ποιοτικό αλλά πιο ακριβό.
Ήταν, όντως, πιο ποιοτικό το Betamax; Διότι, κρίνοντας από κάποιες κασέτες Beta που έπεσαν στα χέρια φίλου από διαφορετικές μάλιστα πηγές (και που τις είδα κι εγώ ο ίδιος), η ποιότητα της εικόνας ήταν σαφώς κατώτερη των κασετών VHS της ίδιας εποχής που έχουν βρεθεί (μιλάμε για εγγραφές από το 1982 περίπου)...

Προφανώς ήταν κακές εγγραφές. Η ποιότητα του betamax με καλή εγγραφή από επαγγελματικό μηχάνημα είναι σχεδόν εφάμιλλη με του DVD.

dr_slump είπε:
Η ποιότητα του betamax με καλή εγγραφή από επαγγελματικό μηχάνημα είναι σχεδόν εφάμιλλη με του DVD.
Ενδιαφέρον! Δεν το γνώριζα αυτό - σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! :)

Γι 'αυτό και χρησιμοποιούνταν από τηλεοπτικά κανάλια κατά κόρον στα 80s και 90s για το αρχείο τους. Τώρα βέβαια χρησιμοποιούν video servers για γρήγορη πρόσβαση.

αυτη η εταιρια εχει βγαλει σε κασσετα ολες τις γνωστες ελληνικες ταινιες των 80s ροδα τσαντα και κοπανα κλπ ολες οι ταινιες αυτης της εταιριας ειχαν το λογοτυπο ΗΤ στα δεξια της οθονης

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η "HVH - Home Video Hellas" είναι τώρα η ODEON SA.

α μπραβο εχω δει δεματα που στελνει τα dvd και εχουν την ταινια που τα δενει να γραφει home video hellas

ελληνικες ταινιες και καποιες ξενες

dr_slump είπε:
Προφανώς ήταν κακές εγγραφές. Η ποιότητα του betamax με καλή εγγραφή από επαγγελματικό μηχάνημα είναι σχεδόν εφάμιλλη με του DVD.
Αυτό που λες εσύ είναι το Betacam SP που είναι το επαγγελματικό φορμά του Beta. Τώρα ποιό ήταν καλύτερο δυστυχώς δεν ξέρω την απάντηση. http://www.totalrewind.org/ αυτό το site είναι πολύ ενδιαφέρον. Αναφέρεται μόνο στην τεχνολογία του βίντεο.

Θυμαμαιι στην εικονα του βιντεο παρατηρουσα ενα σπασιμο κατω χαμηλα που αυτο οταν ηταν μεγαλο παραμορφωνε και τη εικονα σε μερικες τηλεορασεις θυμαμαι και στην δικια μου το εκανε αλλα στο τελευταιο νουμερο ειχε ενα φιλτρο και δεν γινονταν αυτο.Αυτο το σπασιμο στα χαμηλα της εικονας που οφειλεται?

nektarios1451 είπε:
Θυμαμαιι στην εικονα του βιντεο παρατηρουσα ενα σπασιμο κατω χαμηλα που αυτο οταν ηταν μεγαλο παραμορφωνε και τη εικονα σε μερικες τηλεορασεις θυμαμαι και στην δικια μου το εκανε αλλα στο τελευταιο νουμερο ειχε ενα φιλτρο και δεν γινονταν αυτο.Αυτο το σπασιμο στα χαμηλα της εικονας που οφειλεται?
αυτο ειχε να κανει με το tracking λογικα

Πίσω
Μπλουζα