Το τέλος του PS Vita(?)

DarkSynbios

RetroMasteR
Joined
19 Νοέ 2007
Μηνύματα
1.535
Αντιδράσεις
207
Θα ξεκινησω με το ολοι γνωριζουμε την συμβαινει γενικα με την υποστηριξη της Sony σχετικα με το PS Vita που προωθειται πλεον ως remote play για το PS4. Αλλα το τελευταιο καιρο παρατηρω οτι δεν υπαρχει ουτε PS Vita κονσολα στα ραφια καταστηματων και μιλαμε ουτε για δειγμα, ακομα εχουνε βγει και τα stand που εκαναν promotion το PS Vita. Ενω υπαρχει ζητηση ακομα απο τον κοσμο απλα η Sony αδιαφορει για το ολο θεμα που μεχρι ενας φιλος μου που δουλευει στα Gamestop με ενημερωσε οτι και ιδια η Sony τους ειπε οτι οποιος θελει PS Vita να παει να ψαξει σε αγγελιες(?), στην αρχη δεν τον πιστεψα μεχρι που ηρθε και αλλος υπαλληλος και μου ειπε το ιδιο πραμα ενω μου ανεφερε επισης οτι Χριστουγεννα ειχανε θεμα και εψαχναν για στοκ.

Ειναι δυνατον να λεει τετοιο πραγμα η Sony; Καταλαβαινω οτι το PS4 κανει επιτυχια και πλεον ασχολουνται μονο με αυτο αλλα τουλαχιστον να διαθετει καποιες συσκευες στην αγορα εστω για το remote play. (Περαν αυτου και τα Wii U ειναι εξαφανισμενα απο τα ραφια)

Για μενα το PS Vita σαν φορητη κονσολα την βρισκω συμπαθητικη και εχω αρκετους τιτλους με τελευταια αγορα το Soldner X2 : Final Prototype και δεν με πειραζει να αγοραζω και ιαπωνικους τιτλους που εκει περα (Ιαπωνια) ειναι τελειως διαφορετικη η κατασταση

Ποια ειναι η γνωμη σας για την ολη κατασταση του;
 
Δυστυχώς η sony αργοπεθαίνει σε όλα τα επίπεδα
 
Έχω το Vita σχεδόν 2 χρόνια και έχω ακόμη παιχνίδια σφραγισμένα. Δεν έχω βέβαια και πολύ χρόνο αλλά γενικά το μηχανάκι δε με τρέλανε και ιδιαίτερα πέραν μερικών τίτλων. Τελευταία έπαιξα το Deception IV: Blood Ties. Καλούτσικο παιχνίδι δε λέω. Μάλλον όμως δε θα μου λείψει και σαν κονσόλα...
 
Όλο έλεγα στον ευατό μου να πάρει ένα και ποτέ δεν πήρα. Μάλλον τώρα ήρθε η ώρα πριν εξαφανιστεί και πάνε οι τιμές των μεταχειρισμένων στον θεό.
 
To psvita το εχω απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας του.

Δεν ειχε την επιτυχια του psp, ομως δεν ειναι και ψοφια κονσολα. Συνεχως βρισκω indie διαμαντια με 2 και 5 ευρω στο psn, και η ποικιλια ειναι ανεξαντλητη. Απλως, θελει ψαξιμο.

Τωρα εχω axiom verge, child of light, xcom, civilisation, grim fandago, steamworld dig, και κανα δυο ρετρο συλλογες του psp στην καρτα. Δηλαδη, adventure, rpg, strategy, platform...Τελεια παιχνιδια για handheld.

Ειδικα στα indy γινεται χαμος, δεν προλαβαινω να παιξω η να αγορασω αυτα που θελω. Το πρωτο μοντελο εχει την καλυτερη οθονη που εχω δει γενικως σε συσκευη τετοιου μεγεθους.

Απλως δεν ειναι για τον gamer που θα θελει πλεον mainstream τιτλους, οσο κουφο και να σας φαινεται αυτο για κονσολα της sony. Δυστυχως uncharted δεν θα ξαναδουμε στο Vita, και εγω οταν ανοιξα την κονσολα πρωτη μερα και εβαλα το παιχνιδι (τα πηρα πακετο) ειχα φανταστει οτι θα δουμε παπαδες, αλλα πηγε αλλου το πραμα μονο του !

Δεν ξερω αν θα το πω indie player που λενε μερικοι, παντως αξιζει και με το παραπανω σαν κονσολα με παρα πολλα πολυ αξιολογα games.

Τωρα αν θα το παρει απο αγγελια καποιος κλπ, δεν ξερω, οσοι παντως ενδιαφερονται να βρουν ενα προτεινω μονο το πρωτο μοντελο λογω της ανεπαναληπτης οθονης
 
To θεμα με το Vita ειναι καπως περιεργο.Ειδαμε την sony να τολμαει και να μπαινει στα χωραφια της NINTENDO Που αλωνιζε και αλωνιζει στα φορητα με το psp και να σημειωνη μεγαλη επιτυχια με παρα πολλους τιτλους και γενικα με φοβερα παιχνιδια.Με την κυκλοφορια του δυνατοτερου vita που οι devs θα μπορουσαν να κανουν πολυ περισσοτερα και καλητερα πραγματα καθως θα τους ελυνε τα χερια πιστευα πως θα εκανε μεγαλητερη επιτυχια απο το psp και θα ακολουθουσε τον δρομο του αλλα τελικα μαπα το καρπουζι.Δεν ξερω και δεν μπορω να πω ολους τους λογους για την αποτυχια του και γιατι τα μεγαλα Third party studios δεν ακολουθησαν αλλα ενας πολυ σημαντικος λογος που δεν πετυχε αυτα που περιμεναν οι ανθρωποι της sony ειναι η απουσια παιχνιδιων που να ειναι κραχτες και κυριως παιχνιδιων που θα τραβηξουν την ιαπωνια που εκει το φορητο gaming εχει ριξει στα ταρταρα το οικιακο.Για παραδειγμα ενας τετοιος κραχτης ειναι η σειρα monster hunter που την ειδαμε στο psp και εκανε μεγαλη επιτυχια καθως ειναι απο της πλεον δημοφιλης σειρες κυριως σε ιαπωνια και αμερικη η οποια σειρα εδω και χρονια ειναι αποκλειστικα σε κονσολες της N.Περα απο ολα αυτα ομως πολυ σημαντικος λογος για την αποτυχια του ηταν η αντιμετωπιση της sony που σχεδον απο την αρχη εδειχνε πως δεν στηριζει την κονσολα λες και την εβγαλε απλα για να την βγαλει και αυτο μετρησε παρα πολυ στην αγορα του vita απο τον κοσμο και μιλαω και για μενα που psp ειχα αλλα vita ουτε καν με μπηκε στο μυαλο να αγορασω.Τωρα για τα indie κλπ δεν ξερω αν αξιζει κανεις να την αγορασει εκτος και αν την βρει σε τιμη χωμα οποτε και ισως το κανει.

Προσωπικα δεν βλεπω αλλον να τολμησει να ριξει φορητο στην αγορα μεχρι και η sony απογοητευτηκε και κυριως τωρα με το switch τα παραμυθια τελειωσαν Η Ν εδωσε στον τρελαμενο με το φορητο gaming ιαπωνα αυτο που ονειρευοταν οτι παιζει δηλαδη στο σπιτι να μπορει να το παρει ακριβως το ιδιο πραγμα και οπου παει εδω μεσα στα τρενα επερναν και επαιζαν Wii U στο Wii U gamepad φανταστητε τι εχει να γινει με το switch θα πεταξουν καποια στιγμη και ενα pokemon και ενα Monster hunter και θα γινεις της ρουσλανας το καγκελο ασε που συνεχιζουν να στηριζουν το 3DS με φοβερα παιχνιδια και first party και Third party και με νεο Monster Hunter το 2017 οποτε δεν υπαρχει μελον για κανεναν στα φορητα περα απο την Ν.
 
Επρεπε να το "ανοιξει" στο community με ενα linux-ακι και να αφηνει νομιμα homebrew οταν ξεκινησε η εμπορικη κατηφορα. Αφου δεν το εκανε, ηταν θεμα χρονου...
 
Λάθη μεγάλα όπως οι απίστευτες τιμές των καρτών μνήμης και η απουσία ουσιαστικης υποστήριξης από την ίδια την εταιρία οδήγησαν το ps vita εδω που είναι τώρα. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε ρίχνει την τιμή στις κάρτες ώστε να δώσουμε χρήματα για αγορά έστω ψηφιακών τίτλων. Ακόμα παίζω μαζί του ακόμα το ευχαριστιέμαι. Cross buy τίτλοι με ps3 ps4 indies και βιβλιοθήκη psp pSone μου φτάνουν. Και Remote play φυσικά.

Η sony αφού δεν έφερε κέρδη δεν ασχολείται καθόλου πλέον

Τουλάχιστον η plus συνδρομή δίνει που κ που κατι καλό. Και πάλι όμως γράψε σβήσε δεν γίνεται δουλειά.
 
2,5 χρόνια μετά έχω μείνει με τα ίδια παιχνίδια που ανέφερα παραπάνω. Τίποτα δεν με ελκύει να αγοράσω. Όλα τα παιχνίδια μου φαίνονται κάπως περίεργα. Μπορεί να φταίω κι εγώ, τι να πω; Στο 3DS έχω βρει καλύτερα παιχνίδια. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποια στο Playstation Network που έχω κατεβάσει και ασχολούμαι με αυτά. 
 
Εγω συνεχιζω να ψαχνω ενα παιχνιδι που θα με κανει να βρω τα handhels ελκυστικα περα απο το Parcachute, το Lifeboat και το Octopus :)

Στο PSP και στο GP2X μονο εμουλατορια εχω. 

Στο GBA δεν μου αρεσε τιποτα.
 
Παρτε ενα PS TV στα 30 ευρω (αμα υπαρχει ακομη) και παιχτε τα παντα απο ps vita μεχρι και psp με το pad σας στην TV.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω συνεχιζω να ψαχνω ενα παιχνιδι που θα με κανει να βρω τα handhels ελκυστικα περα απο το Parcachute, το Lifeboat και το Octopus :)

Στο PSP και στο GP2X μονο εμουλατορια εχω. 

Στο GBA δεν μου αρεσε τιποτα.
Mαλον εισαι προκατειλημμενος με τα φορητα και κυριως της NINTENDO γιατι απο την GBA εποχη μεχρι και σημερα υπαρχει το DS με την απιστευτη βιβλιοθηκη των 1863 παιχνιδιων (ευρωπη,αμερικη,ιαπωνια) και το 3DS με την επισης απιστευτη βιβλιοθηκη των 1256 παιχνιδιων (ευρωπη,αμερικη,ιαπωνια).Ε δε γινετε να υπαρχει ανθρωπος που σε συνολικα 3119 παιχνιδια και στης 2 κονσολες να μην μπορει να βρει ενα παιχνιδι να κολλησει και να ασχοληθει μαυτο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω συνεχιζω να ψαχνω ενα παιχνιδι που θα με κανει να βρω τα handhels ελκυστικα περα απο το Parcachute, το Lifeboat και το Octopus :)

Στο PSP και στο GP2X μονο εμουλατορια εχω. 

Στο GBA δεν μου αρεσε τιποτα.
PS Vita δοκίμασες; (πως λέμε με Ultrex λούστηκες; ). Σχετικά με τα φορητά άντε λέω ότι δε θες Nintendo (αν και θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο) το Game Gear; 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κανενα φορητο δεν με ενθουσιαζει. Δεν μπορω να εξηγησω το λογο. Μονο Game&Watch μου αρεσει να παιζω
 
το 3DS με την επισης απιστευτη βιβλιοθηκη των 1256 παιχνιδιων (ευρωπη,αμερικη,ιαπωνια).Ε δε γινετε να υπαρχει ανθρωπος που σε συνολικα 3119 παιχνιδια και στης 2 κονσολες να μην μπορει να βρει ενα παιχνιδι να κολλησει και να ασχοληθει μαυτο.
To 3DS είναι εξαιρετικό, ειδικά τώρα με τις μεγάλες οθόνες!!  Επίσης θα σύστηνα και το πρώτο PSP!! Το καλό με τα φορητά, είναι ότι μπορείς να τα αγοράσεις όλα, και να τα κουβαλάς μαζί σου, γιατί δεν πίανουν χώρο!!!!!!! :p  Και είναι αιώνες μπροστά παό τα κινητά, απόα άποψη χειρισμού!!
 
Πίσω
Μπλουζα