Το τελευταίο Αντίο (1994 Mega)

Συγχαρητήρια anna για την ανάλυση της σειράς.

H retroDB εμπλουτίστηκε με τις πληροφορίες σου.

Παρακαλώ τους "ειδήμονες" να περάσουν το οπτικό υλικό στην DB με την άδεια της βεβαίως.
 
Μία γεύση από τη σειρά εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=SUE4r5AtGhw

Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν μια από τις σπάνιες ίσως και η τελευταία - αν θυμάμαι καλά - τηλεοπτική εμφάνιση της εκπληκτικής ηθοποιού Γιούλας Γαβαλά, πρωτού "φύγει" ξαφνικά από κοντά μας το 2004, μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχω μεγαλη αδυναμια στο Γιωργο Κιμουλη (αυτη η υπεροχη φωνη του με συγκλονιζει), και στην συγκεκριμενη σειρα ο ρολος του πηγαινε γαντι. Οσο για την Καραμπετη, θυμαμαι την λατρεια που ειχε η ηρωιδα που ενσαρκωνε στη σειρα για τον αντρα της. Ειχε βαλει σε κινδυνο την ζωη της, και ειχε επιλεξει να φυλακιστει στην προσπαθεια της να τον απελευθερωσει, ενω η ιδια ηταν αμερικανη υπηκοος και μπορουσε να φυγει πολυ ευκολα απο τη χωρα.

Δεν εχω διαβασει το βιβλιο του Β. Βασιλικου, αλλα νομιζω οτι αναφεροταν στην γυναικα του.
 
Το έβλεπα και εγώ φανατικά λόγω Κιμούλη - Καραμπέτης - Νταλάρα.

Δεν είμαι σίγουρη αν ήταν πιστή αντιγραφή του βιβλίου... Δεν το θυμάμαι καθόλου αν και το είχα ήδη διαβάσει όταν παιζόταν η σειρά... (ή το διάβασα αφ΄ότου τελείωσε.... :xm: )

Νομίζω παιζόταν κάθε Δευτέρα βράδυ.
 
tsalk είπε:
Όχι, κάθε Πέμπτη το έπαιζαν. Μάλλον θυμάσαι κάποια επανάληψη.

Λες, ε;;; :wait2:

Πωπω... καλά... αυτό το γήρας αντί να χτυπά καμιά πόρτα έρχεται πάντα ακάλεστο... και φέρνει και παρέα: Αλτσχάιμερ, άνοια, πιέσεις, ζάχαρα... :(
 
Ουτε εγω ειχα διαβασει το βιβλιο. Το ειχε διαβασει ομως μια φιλη μου πριν προβληθει η σειρα. Μου ειχε πει οτι οταν ειχε ακουσει την ανακοινωση για την σειρα ειχε απορησει για το πως θα το μετεφεραν στην τηλεοραση γιατι το βιβλιο δεν ακολουθουσε χρονολογικη σειρα, δεν ηταν το "κλασικο" μυθιστορημα, και ηταν κυριως σκεψεις του συγγραφεα/πρωταγωνιστη για την γυναικα του που εχασε. Οταν μετα ειχε δει την σειρα (ηταν κ'αυτη θαυμαστρια του Νταλαρα Juanita), μου ειχε πει οτι η σειρα ηταν καταπληκτικη και οτι η μεταφορα του βιβλιου ηταν καλυτερη απ'ο,τι περιμενε.
 
Να ρωτησω κατι βρε παιδια..

καταρχην δεν εβλεπα φανατικα την σειρα (μου αρεσαν οι κωμικες ;) )

Τεσπα.. η Άσπα εμεινε καποια στιγμη εγκυος και δεν κρατησε το παιδι, και ο αντρας τα εμαθε ολα εκ των υστερων. Γιατι? Επισης οι γονεις της Ασπας δεν χωνευαν τον συγγραφεα.. Γιατι παλι?

Ζητω πολλα μηπως?
 
Νομιζω οτι η Ασπα απεβαλλε. Τωρα για τους γονεις της, δεν θυμαμαι να μην τον συμπαθουσαν, αλλα αν συνεβαινε κατι τετοιο θα ηταν προφανως γιατι ταλαιπωρουσε την κορη τους με την μποεμικη ζωη που ζουσε. Θυμαμαι οτι για να συντηρηθουν η Ασπα μετεφραζε βιβλια απο τα αγγλικα στα ελληνικα.

Παντως συζητουσα με την αδερφη μου για την σειρα και θυμοταν καποια υπεροχα λογια που εγραφε ο πρωταγωνιστης για την γυναικα του:

"Οι μερες χωρις εσενα ειναι μερες χωρις ζωη".


"Δεν εισαι η μοναδικη γυναικα στον κοσμο. Εισαι ολος ο κοσμος".





Και αυτα τα απαγγειλε ο Κιμουλης με την μοναδικα αισθαντικη φωνη του (ε, χμ, ναι εχω ενα "κατι" με τις ωραιες φωνες). Ε, πώς να μην γινει μετα "αλοιφη για κάλους" η Ασπα? Φυσικα αφου την εκανε να τον ερωτευτει, μετα την απατησε, αλλα αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο ;)
 
thank you;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρασκήνια

teleftaioantio.jpg
 
Sunset, βλεπω οτι σημερα οι ωραιες εκπληξεις συνεχιζονται!

picture.php
picture.php
picture.php
picture.php
 
Να μην ξεχνάμε και την πολύ καλή μουσική του Δ. Τσακνή την οποία και έγραψε κατα παραγγελία...
 
Πολύ καλή σειρά, μου άρεσε το τραγούδι από τους τίτλους έναρξης.
 
Αρκετά καλή σειρά, διασκευή του ωραίου αυτοβιογραφικού βιβλίου του Βασίλη Βασιλικού, που εμπνέεται από τη σχέση του μεγάλου συγγραφέα με την πρώτη σύζυγό του, τη Μιμί, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα τέλη της δεκαετίας του '70. Εξαιρετικοί η Καριοφυλλιά Καραμπέτη και ο Γιώργος Κιμούλης και υπέροχη η μουσική του Διονύση Τσακνή.
 
τιτλοι εναρξης της σειρας

 
Πίσω
Μπλουζα