Το τελος (της 3.5") εποχης

dadmin

Banned
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.698
Αντιδράσεις
119
Ανακοινωθηκε σημερα οτι η SONY και επισημως σταματα την παραγωγη δισκετων 3.5 ιντσων.

Ετσι τελειωνει αλλη μια "εφευρεση" της εν λογω εταιρειας - που το 1981 εκανε το μπαμ με την παρουσιαση τους.

Συμφωνα με τα στοιχεια που αναφερει το αρθρο - οι πωλησεις ειχαν πεσει στα 12 εκατομμυρια κομματια το 2009, απο τα 47 εκατομμυρια του 2002 - οποτε και παρθηκε η αποφαση οτι δεν συμφερει πλεον να παραγονται.

πηγη
 
Ευτυχώς TDK βρίσκεις άφθονες ακόμα στο Πλαίσιο.

Ελπίζω βέβαια και για πολύ καιρό ακόμα.......
 
pooky(1) είπε:
Ευτυχώς TDK βρίσκεις άφθονες ακόμα στο Πλαίσιο.
Ελπίζω βέβαια και για πολύ καιρό ακόμα.......
Ευτυχώς υπάρχουν και Verbatim στο e-shop!!! :D

Βρέ παιδιά τι θα κάνουμε όταν σταματήσουν όλες οι εταιρίες να παράγουν δισκέτες; Τι θα κάνουμε με τους Amstrad μας για παράδειγμα;
 
Για να μην την πατησετε οπως εγω με τις 5.25.. Παρτε οσες περισσοτερες αντεχετε οικονομικα. Με γνωμονα εσας αλλα και καποιον δικο σας που ισως να τις χρειαστει. Ευχαριστω για το νεο Paspartoo ( :( ) παω να παρω αρκετες για να υπαρχουν..

Υγ. Τσιμπηστε και καμια δισκετα καθαρισμου 3.5, γινοντε και αυτες επισης σπανιες.
 
Good riddance!

Αντε να σταματησουν και οι υπολοιποι να πεθανει επιτελους το floppy. Να υπαρχει μονο ως retro τεχνολογια του χθες :)

Δεν το λεω για κανεναν αλλο λογο απο το οτι ειναι απαραδεκτο ακομα να υπαρχουν υπηρεσιες που χρησιμοποιουν floppy στη μηχανογραφηση τους και αρνουνται να σταματησουν. Επιτελους θα αναγκαστουν οταν πλεον δεν θα υπαρχουν δισκετες στο εμποριο. Χρονια ακουω και περιμενω το θανατο του floppy αλλα κακο σκυλι ψοφο δεν εχει.

Οσοι τα χρειαζονται ακομα για τις ρετροσυλλογες μηχανηματων φυσικα θα πρεπει ηδη να εχουν παρει αφθονο στοκ
 
Κι εμένα καμιά εικοσάδα που έχω κρατήσει και θα είναι πλέον ρετρό, Verbatim είναι....
 
Εμένα μου κάνει εντύπωση πάντως το γεγονός ότι η χρονιά με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν το 2002. Περίμενα να είναι καμιά πενταετία νωρίτερα. Ακόμα, το νούμερο 12 εκατομμύρια για το 2009 μου φαίνεται εξωπραγματικό. Δεν έχω δει δισκέτα να χρησιμοποιείται σε μη-retro καταστάσεις εδώ και πολλάααααα χρόνια.
 
Άντε από Δημόσια Υπηρεσία μεριά να δεις με τι τρόπους κάνουν ανταλλαγή αρχείων!!!!

Σήμερα στο δήμο της περιοχής μου η μισθοδοσία γίνεται πραγματικά με μέσα του 28ου αιώνα. Προ Χριστού όμως.

Εγγραφή του αρχείου σε δυο δισκέτες (η μία εφεδρική μπας και δεν διαβάζεται η πρώτη), παράδοση στον κλητήρα, καβάλα μηχανάκι και παράδοση στον επίτροπο.

Αν πάψουν οι δισκέτες θα γονατίσει το δημόσιο......
 
πλακα πλακα κι εγω τις εχω για καβατζα αν μου φερουν κανενα πεθαμενο αρχαιο PC με USB1 (η ουτε καν), θα παρω ενα κουτι να υπαρχει, ποτε δε ξερεις.

δειτε κι ενα retrospective gallery
 
εχω καμοια 200αρια για amstrad ,amiga παω να παρω και αλλες.....
 
και σε αμστραντ η σπεκτρουμ?χμμμμμμμμ!!!!
 
το δευτερο (floppy to USB) εχει 275$ !!!!!
 
Πάνε και οι δισκέτες της Sony. Λογικά σε λίγο καιρό θα αφανιστούν και οι άλλες μάρκες και μάλλον πάμε προς το ΤΕΛΟΣ άλλης μιας μεγάλης εποχής μιας και μας κάναν συντροφιά όλα τα χρόνια που πέρασαν. Καλού κακού έχω καβατζώσει μπόλικες να υπάρχουν για καλό και για κακό.

Πάντως εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες που προαναφέρθηκε ότι χρησιμοποιούν ακόμα δισκέτες , υπάρχουν και εταιρίες τεράστιες που λόγω τσιγκουνιάς στέλνουν σε πελάτες ακόμα δισκέτες. Δεν θα πω σε ποια εταιρία δούλευα (ο pooky θα καταλάβει), απλά να αναφέρω πως κατά διαστήματα μπορεί κάποιες μέρες να στέλναμε αρχεία σε 30+ τράπεζες (εννοείται ΚΑΡΓΑ προσωπικά δεδομένα) με... δισκέτες σε φάκελο. Δεν μπορώ να σκεφτώ με τα χέρια που άλλαζε ο φάκελος τι μπορεί να γινόταν ή αν αυτός που την έπαιρνε έκανε από περιέργεια Undelete που θα έβρισκε άλλα 500 αρχεία άλλων τραπεζών μιας και απλά τις σβήναμε και αλλάζαμε απλά το αυτοκόλλητο κάθε φορά!
 
Τώρα απλά πες μου ότι είναι μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αυτό που πόσταρες!!!!!!!!
 
@pooky : δυστυχώς δεν είναι πρωταπριλιάτικο, απλά τώρα θα έχει λογικά σταματήσει (?) μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός.
 
Πώπω! Θέλω να περάσω CPC stuff σε δισκέτα 3,5" από τον PC και δεν έχει κανένα από τα PC που έχω εδώ disk. Άμα εξαφανιστούν οι δισκέτες θα έχουμε πρόβλημα στον CPC, όπως στον C64 που ψάχνουν για 5&1/4. Έψαχνα στα μαγαζιά μήπως έχουν βγάλει τίποτα φτηνές πρακτικές συσκευές 3,5" drives να συνδέονται σε USB αλλά μάλλον δεν βρήκα. Αυτό εκεί στο link το πουλάνε κανονικά ή το φτιάχνει χομπίστας; (Καλά θα το κοιτάξω, πόσταρα για να δοκιμάσω και το καινούριο μου profile image :) )

p.s. Καλά που πήγε το καινούριο άβαταρ; Θα ξαναδοκιμάσω.. (Ξανασημείωση: έλα το έβγαλε, ήθελε update όχι μόνο το profile image αλλά και ένα avatar image)
 
άντε και στοκάρουμε 500...ποιος μας εγγυάται ότι δεν θα χαλάσουν και αυτές στα χρόνια της αποθηκευσης;
 
Εγώ σου εγγυώμαι ότι (τουλάχιστον ορισμένες...) θα χαλάσουν. Είναι η φύση του μαγνητικού μέσου δυστυχώς.
 
Πίσω
Μπλουζα