Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

ambu_dare

RetroMasteR
Joined
19 Φεβ 2006
Μηνύματα
1.278
Αντιδράσεις
54
picture.php



Τί να πει κανείς για το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα της microsoft. Λογικά θα κυνηγάει κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ στο βιβλίο γκίν(ι)ες... Τέλος πάντων, χωρίς πολλά - πολλά να αναφέρω ότι:

Μοντέλο 4/2006 παρέδωσε πνεύμα ευρισκόμενο σε ύπτια θέση, ευάερη, προσεγμένη, με ελάχιστη χρήση την τελευταία περίοδο, ξεψύχησε την ώρα που το άνοιξα χθες ώρα ενάτη βραδυνή... κανένα μήνυμα, μόνο που μου παρέδωσε το δακτυλίδι στο χέρι, γνωστοποιώντας μου τον χωρισμό μας. Ψιλιάζομαι ότι είναι αντίποινα στο γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό μοιραζόταν το ίδιο ράφι με ανταγωνίστρια κονσόλα χρώματος μελαχρινού, ενώ οι ώρες απασχόλησης μου μαζί της διείγαν περίοδο λιτότητας.
Σήμερα θα ξεκινήσουν οι γνωστές διαδικασίες επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή του πτώματος και μεταφοράς του σε τόπο χλοερό, τόπο ψύξης και αναπαύσεως με πίστη για την ψυχική ανάταση του και προσδοκώντας ανάσταση νεκρών. Η ημερομηνία αγοράς είναι η 13/11/2007 οπότε καλύπτεται πλήρως από την συμβατική εγγύηση των δύο ετών, ενώ το πρόβλημα που προέκυψε για την σειρά αυτή καλύπτεται με εγγύηση τριών συνολικά ετών.

[EDIT]

Ας καταγράψουμε την όλη πορεία από την διαπίστωση της βλάβης και μετά:

Τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου - άρχισαν τα πρώτα συμπτώματα (freezes της κονσόλας με artifacts επί οθόνης)

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 - 21:05 - διαγνώστηκε το πρόβλημα RRoD 3 κόκκινα φώτα και το τροφοδοτικό στο πράσινο. Μετά από αποσύνδεση καλωδίων/συσκευών επέμενε το πρόβλημα.

Τρίτη 12 Μαΐου 2009 - 10:20 - έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία για το πρόβλημα και αποδοχή της επισκευής της εντός εγγύησης, εντός 5 εργάσιμων αναμένεται το courier.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009 - 15:55 - μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε από το σπίτι το courier, επιτόπου συσκεύασε την κονσόλα στο κουτί που εστάλη από Γερμανία και την πήρε μαζί του. Το ταξίδι ξεκίνησε...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009 - 08:31 - μετά από επιβεβαίωση του κωδικού του courier online, το πακέτο παραδόθηκε σήμερα στον προορισμό του.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 - Παρασκευή 29 Μαΐου 2009 - Την Πέμπτη έλαβα ειδοποίηση από το courier και την Παρασκευή παρέλαβα το δέμα από το service της Microsoft. Αντί της δικιάς μου κονσόλας, παρέλαβα μία καινούργια προς αντικατάσταση, η οποία όμως είναι ίδιο μοντέλο και ημερομηνία παραγωγής (07/2006) οπότε πολύ φοβάμαι ότι έχει τις ίδιες πιθανότητες μελλοντικά να παραδώσει πνεύμα και αυτή. Πάντως για να αισθάνομαι οικεία με αυτή την κονσόλα, έχει και αυτή άδεια μπαταρία cmos όπως και αυτή που έστειλα, οπότε κάθε φορά που κλείνω το ρεύμα χάνει τις ρυθμίσεις ημερομηνίας/ώρας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν φταιει το μηχανημα ρεεεεεε (πρωτη φορα ακουω 360 να χαλαει :D ), φταιει οτι οι gaming επιλογες σου ηταν επι τω πλειστω χαλια μαυρα και το κακομοιρο αποφασισε να αυτοκτονησει :p :p :p
 
Γιατι για τί πτώμα μιλάς ρε Νεκ; Αφου θα σου δώσουν άλλο! :p Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα από την τελευταία γραμμή.
 
Nαι θα του δωσουν αλλο ,αλλα το αγαπημενο του που του κρατησε συντροφια 2 χρονια ,παει.

Ψαξε να βρεις παρηγορια στο PS3. :(

xbox360_red_ring_card.jpg
 
Άλλο; μουάχαχα!!! πάνε αυτές οι εποχές... το παίρνουν, το ανοίγουν, βγάζουν τα σωθικά του από μέσα, του πετάνε άλλα και ελπίζεις όταν το πάρεις πάλι στα χέρια σου α) να είναι αυτό που έστειλες β) να το φτιάξανε αξιοπρεπώς για να προλάβεις να παίξεις λίγο πριν το ξαναστείλεις πίσω!!!

O Πάνος έχει δίκιο, το ομολογώ. Έπαιζα μόνο σαβούρες, κάτι exclusives και τίτλους ΑΑΑ+ οπότε υποθέτω για αυτό με τιμώρησε... πάντως οι φήμες ότι είχε γραφτεί μέλος στο site με προτάσεις για ομαδικές αυτοκτονίες κονσολών 360, είναι ανακριβείς και στερούνται σοβαρότητας.
 
(ρε μπας και συνέδεσες επάνω του εκείνο το πανάκριβο καλώδιο που πήραμε; Ηταν για το παλιό ΧΒΟΧ ξέρεις :p )
 
Δοκίμασα, δεν έμπαινε και το κάρφωσα με το ζόρι, λες να φταίει αυτό; :p

Μόλις μίλησα με το support της Microsoft. Φιλικοί, με μία ερώτηση έγινε αντιληπτό το πρόβλημα και άμεσα έγινε καταχώρηση των απαραίτητων στοιχείων και ενημέρωση ότι είναι εντός εγγύησης και μόνο από το serial number. Παρόλα αυτά δέχτηκαν να ενημερώσουν το σύστημα και με την ημερομηνία αγοράς, ενώ αναμένω πλέον εντός 5 εργάσιμων ημερών να έρθουν να την παραλάβουν για το ταξιδάκι αναψυχής που λέγαμε. Η εγγύηση όπως ενημερώθηκα καλύπτει ταξίδι στην Γερμανία για μία κονσόλα, με πληρωμένα τα εισιτήρια, διαμονή σε ξενοδοχείο 5* όπου θα έχει εξυπηρέτηση all inclusive, με πλήρη διατροφή, ποτά, αναψυκτικά, καφέδες κλπ, μασάζ, σάουνες, χαμάμ, θεραπείες προσώπου και αντικυταρριδικές, ενώ αναμένεται η επιστροφή της να είναι εντός τριών/τεσσάρων εβδομάδων πλήρως ανανεωμένη και φρέσκια για νέα πονηρά ξενύχτια... άντε να δούμε.

(ενημέρωση πλέον στο αρχικό Post για την πορεία)
 
Στα ελεγα."Παρε της ενα Outrun να την γλυκανεις", τιποτα εσυ...

Αντε τωρα βαλτη στο φερετρο και κανε υπομονη 15-20 μερες.

Η τιμωρια σου φυσικα θα ειναι βασανιστικη.20 μερες με PS3, clipping, tearing, sub-HD, χωρις ΑΑ και με frames που τα μετρας δια γυμνου οφθαλμου.

Θα αγιασεις...ABE οσιομαρτυρα Ambu!
 
Ήμουν και εγώ μέχρι πρόσφατα ένας από τους "τυχερούς" που έστειλα την κονσόλα για ταξίδι αναψυχής στην Γερμανία. Η όλη διαδικασία κράτησε 2 εβδομάδες ακριβώς, και ήμουν (σχεδόν) σε κάθε φάση ενήμερος για το που βρίσκεται η κονσόλα. Να ξέρεις πως το κουτί που θα σου στείλουν από την ups ίσως να αργήσει λίγο, και όταν έρθει θα περάσουν μεσημέρι.

Μου κάνει εντύπωση πως οι κονσόλες που αγοράσαμε (εσύ, grip και εγώ) την ίδια μέρα, μας χάλασαν πάνω κάτω την ίδια χρονική περίοδο!
 
ambu_dare είπε:
Σήμερα θα ξεκινήσουν οι γνωστές διαδικασίες επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία για την παραλαβή του πτώματος και μεταφοράς του σε τόπο χλοερό, τόπο ψύξης και αναπαύσεως με πίστη για την ψυχική ανάταση του και προσδοκώντας ανάσταση νεκρών.
H ανάσταση των νεκρών, όπως ανέφερες, είναι ήδη πραγματικότητα για το 360. Το αναλαμβάνει ο Δόκτορ Φρανκενστάιν! Μια CPU από δω, μια GPU από 'κει, μια case από άλλο πτώμα, έτοιμο το τέρας. :D

Περιμένω (με τρόμο) και το δικό μου να μεταβεί εις τόπον χλοερόν (για την ακρίβεια το μόνο που θα φυτρώνει εκεί είναι η μούχλα), αφού (επειδή ήμουν άτακτο παιδί) δεν καλύπτεται από εγγύηση...
 
Λοιπον τα συμπτωματα παρουσιαζουν ενα κοινο γνωρισμα.Οι κατοχοι δεν αγορασαν το Outrun :p

Leon και για τα κακα παιδια υπαρχει ανεξοδο fix που εχει περιγραφει και στο φορουμ και στις 90% των περιπτωσεων ειναι αποτελεσματικοτατο ;)
 
Αν μου έλεγες ότι σήμερα το παρέλαβαν,θα ανησυχούσα μήπως παρέλαβα εγώ το δικό σου,γιατί μόλις σήμερα το πρωί παρέλαβα το δικό μου ολοκαίνουργιο 360 από την ms (όχι με hdmi καινούργιο,απλά καινούργιο κουτί,-μάλλον καινούργιο drive- και γενικά άλλο serial κτλ) :p

Μένει να το βάλω στην πρίζα να δω τι γίνεται.

Πάντως κάτι λιγότερο από έναν μήνα έκανε η όλη διαδικασία. (ενημέρωσα 13/4 και σήμερα 12/5 το παρέλαβα).

Εσύ Νεκ που είσαι και Αθήνα,μάλλον σε 3 εβδομαδούλες το κόβω να σου ρχεται πίσω. μέχρι 3 Ιουνίου σε βλέπω να ξαναποστάρεις με νέα παραλαβή. :D
 
Συγγνώμη παιδιά αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ!

picture.php


:biglaugh:
 
DINO εσύ το έφτιαξες αυτό ;!;;!;
 
Tότε το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ είναι :bow: :bow: :bow: :bow:
 
Χε χε χε.... Σε ευχαριστώ...

Απλά το έκανα έτσι στα γρήγορα για να πειράξω το Wally!!! :biglaugh:

Ambu... Respect για τον τρόπο που γράφεις και για την υπογραφή σου!!! :boss:
 
Ευχαριστώ φίλε Dino... #)

Πάντως επειδή επικοινώνησα ήδη με την εταιρεία courier που έχει αναλάβει το χρέος της διαμεταγωγής των νεκρών (ναι θυμήθηκα να βγάλω από το drive το παιχνίδι και να βάλω ένα νόμισμα για τα πορθμία στην θέση του*), εντύπωση μου έκανε ότι με το που άκουσαν xbox κατάλαβαν αμέσως τί συνέβη και μου έκαναν πλήρη ανάλυση της όλης διαδικασίας... υποθέτω ότι χάρηκαν πολύ που με άκουσαν (ωραία, ακόμα ένα θύμα - more money 4 us). Τελικά βλακεία έκανε ο Wally που πήρε μετοχές της Microsoft, της UPS έπρεπε να είχε πάρει, τώρα θα ήταν ζάμπλουτος!!! :D

* Χάροντας
 
Λοιπόν σήμερα τσαγκαρο-Δευτέρα 18 Μαΐου του σωτήριου έτους 2009 και πριν από δύο ολόκληρες (σχεδόν, παραλίγο, ίσως κάτι παραπάνω, μπορεί και λιγότερο, κατά προσέγγιση) ωρίτσες ήρθε, μετά φυσικά από την απαραίτητη τηλεφωνική συνεννόηση και η λιμουζίνα για να παραλάβει την κυρία με όλες τις επισημότητες για το ταξίδι της εις τας εξωτικάς Γερμανίας... Κυριλέ ο άνθρωπος, τα έχει μάθει πια όλα απέξω και ανακατωτά... μέχρι και το αυτοκολλητάκι που είχε πάει το άτιμο και είχε κρυφτεί κάτω από το χαρτονένιο "αυτάκι" στον πάτο του φερετ... εχμ, κουτιού ξετρύπωσε αμέσως αφού αντιλήφθηκε την έλλειψη του. Την αποχαιρέτησα, έβγαλα και δυο-τρεις αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί της, ασπαστήκαμε μεταξύ μας, κλάψαμε και την ξαπόστειλα στο... καλό. Πιθανότατα ήταν η τελευταία φορά που έβλεπα την συγκεκριμένη κονσόλα και θα μπορούσε να πει κανείς ότι η συγκίνηση μου ήταν μεγάλη... αφού να φανταστείτε έκατσα και έφαγα του σκασμού και στην συνέχεια...

ΕΛΙΩΣΑ ΣΤΟ KILLZONE!!!

ΠΑΡΤΑ ΑΛΗΤΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΕΤΡΩΓΕΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ!!!

> > >
Killzone2-1.gif
< < <

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν,ποιος γκουρού από εδώ θα με βοηθήσει σε μια απορία που έχω.

Λοιπόοοον,το 360 μετά την επισκευή ήρθε με -σίγουρα- αλλαγμένα τα πλαστικά.

Απο κει και πέρα,από πίσω στα serial number κτλ,έχει διαφορετικό από το προηγούμενο,και δεν γράφει ημερομηνία κατασκευής αλλά ημερομηνία service.

Το drive ήταν σφραγισμένο από μπροστά (δεν το είχα φλασάρει) όπως και το μαύρο ''ματάκι'' του.Ενοείται πως δεν είχε θύρα hdmi (τους αλήτες.. :p )

Και ερωτώ.

Πως μπορώ να καταλάβω αν έχω την καινούργια mobo+drive?

Έχω ακούσει ότι αν έχουν βάλει νέα mobo,αυτή πάει πακέτο με το drive,και επειδή η νέα mobo δεν κάνει με τους παλιούς επεξεργαστές,μπαίνει ο καινούργιος.

Λέτε να έχω κάτι τέτοιο και να μην το ξέρω?

Από πίσω στην κονσόλα το αυτοκόλλητο γράφει ''12V 16,5A'' αλλά δεν είναι να τα πολυεμπιστεύεσαι αυτά....
 
Πίσω
Μπλουζα