Το configuration του PC σας

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.854
Αντιδράσεις
3.705
Δεν τον πηρα τωρα φιλαρακι μου μηνες τους εχω σε ολα τα pc Που εχω και στα 3 εχω τον ιδιο απλα στο παλιο το δυπυρηνο με εναν pentium D επανω δουλευει στην μιση ταχυτητα λογο του οτι ειναι sata 2 και οχι sata 3 αλλα και παλι η διαφορα ειναι χαοτικη.Οι AMD επεξεργαστες μια χαρα ειναι κανεις δεν ειπε το αντιθετο αλλα μια ζωη θα ειναι πισω απο τους intel και αυτο ειναι δεδομενο.Τα πραγματα ειναι απλα και αν δεν περισευουν σε καποιον λεφτα τοτε θα παρει AMD αν δεν εχει προβλημα με τα λεφτα θα παρει intel.Απλα η AMD εχεις σχεδον ολους τους επεξεργαστες ξεκλειδωτους για overclocking και εχει και ποιο value for money λυσεις οπως ειναι οι επεξεργαστες APU που με 150 ευρω πχ θα μπορεις να εχει και καρταγραφικων στον επεξεργαστη σαφως πολυ καλητερο απο τα intel HD CHIP που φορανε οι επεξεργαστες της σειρας I της intel.Σαν επεξεργαστες ομως δεν πιανουν μια μπροστα στους i5 και i7.Ακομα και οι 8πυρηνοι AMD ειναι ενας παπας γιατι ειναι τα ιδια και ελαφρος κατωτεροι απο αυτους της σειρας I ακομα και απο τους τατραπυρηνους.Ακομα και στους emulators εχουν καλητεροι αποδοση οι intel επεξεργαστες απο τους AMD.Τωρα για τον μεσο χρηστη οπως ημαστε σχεδον ολοι εκτος απο αυτους που τα χρειαζονται στην δουλεια τους κλπ οτι και να παρουμε μια χαρα ειναι.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Uskoke είπε:
αυτός πήρε με τα ίδια λεφτά ίσως και λιγότερα ATHLON και θυμάμαι ότι αντέγραφε το CD σε 2 λεπτά ενώ εμένα ήθελε τουλάχιστον 5 λεπτά
Χμμμ. δεν νομίζω ότι η ταχύτητα της CPU έχει να κάνει με την ταχύτητα εγγραφής CD...

Πάντως ναι, οι Athlon ήταν καλύτεροι από τους Celeron :p
 

Uskoke

RetroAdept
Joined
9 Φεβ 2011
Μηνύματα
2.001
Αντιδράσεις
2.358
Imgema είπε:
Χμμμ. δεν νομίζω ότι η ταχύτητα της CPU έχει να κάνει με την ταχύτητα εγγραφής CD...
Πάντως ναι, οι Athlon ήταν καλύτεροι από τους Celeron :p
Τέλος πάντων, δεν το διατύπωσα σωστά. Ο υπολογιστής με Athlon έκανε παπάδες και μεταξύ άλλων έγραφε και γρηγορότερα τα cd από το σαράβαλο με τον celeron. Άσε που τον είχε τούμπανο με 700 παιχνίδια που είχε πάρει από άλλους στρατιωτικούς φίλους του (οι στρατιωτικοί είναι μανούλες σε αυτά και στην Ρόδο που ήμουνα ένας έφερε το Playstation 1 για να περάσουν τις ατέλειωτες ώρες της υπηρεσίας, επίσης έφερε και ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι (off topic).
 

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
43
Ειπα να ποσταρω τα 2 πισακια που εχω, μηπως το ποστ γινει αφορμη για κουβεντουλα. Το 2ο πισακι στηθικε με περισευματα απο αλλα

box: Corsair Carbide 200/ Vero
cpu i5 10400/ core2duo E8400
m/b Gigabyte B460 DS3H/ ASRok G41C-Gs
cool. Coolermaster Hyper H410/ Μαμας
vga GIga GTX 1660 gaming/ Asus GT 630
ram HyperX 2x16gb/2666/ddr4/ Kingstone 2x2gb/800ddr2
ssd NVMe 970 evo plus 250gb/ Kingstone sata 120gb
sata evo 860 1TB/ WD 250gb hdd
Seagate 500gb hdd/ Seagate 200gb hdd
psu Coolermaster MWE 650w/ Corsair HX 520w
mon Samsung S22F350/ LG flatron E1942
keyb Motospeed K70L/ Genesis RHOD 400
mouse # V30/ # Xenon 200
sp Edifier M1360 2.1/ Logitech S3-30 2.1

Τυχον ιδεες βελτιωσης καλοδεχουμενες
 

metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
8.854
Αντιδράσεις
3.705
Ειπα να ποσταρω τα 2 πισακια που εχω, μηπως το ποστ γινει αφορμη για κουβεντουλα. Το 2ο πισακι στηθικε με περισευματα απο αλλα

box: Corsair Carbide 200/ Vero
cpu i5 10400/ core2duo E8400
m/b Gigabyte B460 DS3H/ ASRok G41C-Gs
cool. Coolermaster Hyper H410/ Μαμας
vga GIga GTX 1660 gaming/ Asus GT 630
ram HyperX 2x16gb/2666/ddr4/ Kingstone 2x2gb/800ddr2
ssd NVMe 970 evo plus 250gb/ Kingstone sata 120gb
sata evo 860 1TB/ WD 250gb hdd
Seagate 500gb hdd/ Seagate 200gb hdd
psu Coolermaster MWE 650w/ Corsair HX 520w
mon Samsung S22F350/ LG flatron E1942
keyb Motospeed K70L/ Genesis RHOD 400
mouse # V30/ # Xenon 200
sp Edifier M1360 2.1/ Logitech S3-30 2.1

Τυχον ιδεες βελτιωσης καλοδεχουμενες
Tζαμι σε βλεπω δεν νομιζω πως χρειαζεσαι καποια βελτιωση.
 

telonio

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.942
Αντιδράσεις
1.016
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θυμάμαι.

AMD Ryzen 7 1700X 8th Core 3.40Ghz
Ram 32GB
Mobo δεν θυμάμαι
Nvidia Geforce GTX 1050Ti
Nvme ssd 250GB
Ssd 2GB x 2
Monitor ένα Dell 27" full hd

Και τα μοναδικά παιχνίδια που έχει είναι ένα puzzle (επί εποχής των XP) και το mame.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
i5 4670
16GB RAM
GTX 1060 6GB
SSD 2x 250GB
HDD 2x 4TB + 2x 1TB

Το σύστημα είναι μια χαρά για emulation και τίγκα στα games και roms. Αλλά έχει κλείσει ήδη 7 χρόνια αυτή η CPU και η κάρτα γραφικών δεν κάνει για τα πιο βαριά, next gen παιχνίδια. Και δυστυχώς, έχω κολλήσει πλέον με αυτή αφού για να αγοράσω πχ μία 3060 θέλω τουλάχιστον 900 ευρώ ενώ κανονικά θα κόστιζε 350-400 ευρώ.

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα για εμάς τους PC gamers.
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
7.830
Αντιδράσεις
5.158
μία 3060 θέλω τουλάχιστον 900 ευρώ

Υπερβολικο σε βρισκω. Μολις 800€ αυτη την στιγμη στο skroutz! :eviltongue:

Εχεις δυο νεφρα. Πουλας το ενα και θα εχεις την πρωτη δοση για την καρτα γραφικων. :diablotin::fafoutis:
 

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
43
Στο config. το msystem την χρεωνει 600, οποτε παραγγελνεις PC, κρατας καρτα, πουλας τα υπολοιπα. Και παλι 600 ειναι υπερδιπλασια απο οτι αξιζει η 3060. Δεν θα επερνα καρτα γραφικων σημερα σε καμια περιπτωση, εκτος αν ειναι αναγκαια για δουλεια. Χιλιες φορες να εμενα με tntRiva η Voodoo3.
Ουτε AMD επεξεργαστη συμφερει πλεον
Καλες τιμες βρισκεις σε Intel 10ης γεννιας, ssd, hdd. Μητρικες και μνημες εχουν τσιμπισει κι αυτες, ευτυχως λιγο, προς τα πανω
 
Τελευταία επεξεργασία:

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
402
Ryzen 1600 3,6 ghz
16gb Corsair vengeance 3000mhz
Gigabyte GTX 1070 8gb
Wd SSD 500gb και ένα απλό που τράβηξα από ένα παλιό λάπτοπ 700gb
PSU 500w δεν θυμάμαι μάρκα αλλά είναι καλό

Λάπτοπ Lenovo y720 με ενσωματωμένα ηχεία JBL (πολύ καλός ήχος για λάπτοπ)
Ι7-7700hq
16gb
GTX 1060 6gb
Ssd 200gb και απλό 1 tb. Όταν ειναι μπαταρία παίζει με intel hd και underclock σέρνεται, στο ρεύμα παίζει gtx 1060 και πάει καλά αλλά όχι όσο ένα desktop.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Πρέπει να είναι καλό το PSU σου γιατί 500w με 1070 κάρτα μου φαίνεται λίγο οριακό. Δηλαδή ένα κακό 500άρι μπορεί να είχε και θέμα.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
1.916
Αντιδράσεις
402
Μπορεί να είναι και 550 δεν θυμάμαι τώρα και δεν ανοίγω κουτιά και τέτοια να δω. Πάντως είναι καλή μάρκα και σίγουρα σηκώνει τα πάντα.
 

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
43
Kαλα, ρε παιδια, ποσα w τραβαει η 1070?
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
150 w από μόνη της. Οπότε καμιά 400αριά πες όλο το σύστημα στο 100%?

Απλά με το τροφοδοτικό είμαι της άποψης να έχει αρκετό "αέρα" και να μην ζορίζεται. Να είσαι δηλαδή πάνω από τα minimum requirements. Συν το ότι πολλές φορές η ονομαστική ποσότητα είναι μεγαλύτερη από την πραγματική. Αλλά αυτό είναι ανάλογα την μάρκα/ποιότητα.

Για την ιστορία, εγώ έχω ένα καλό 620άρι Seasonic με μία 1060 κάρτα (120w). Ομως έχω και 4 σκληρούς δίσκους μέσα συν 2 SSD. Στο μέλλον σκοπεύω να πάρω 750άρι τροφοδοτικό γιατί θέλω να βάλω μία 3060 ti τουλάχιστον (200w).
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
7.830
Αντιδράσεις
5.158
500w ειναι γενικα ok στο συγκεκριμενο setup, εκτος και αν κανει overclock τον επεξεργαστη, την μνημη και την καρτα γραφικων. Επισης αν καποιος χρησιμοποιει πολλες bus powered usb συσκευες (δισκους κλπ) παιζει και αυτο ρολο.

Καλο ειναι ακομα να μην ξεχναμε οτι αναλογα με το περιβαλλον, την χρηση και την ηλικια, η αποδοση του τροφοδοτικου μειωνεται καπως.
 

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
43
Αν υποθεσουμε, οτι το psu calculator, συστηνει ενα τροπφοδοτικο 500w. Βαζοντας ενα 600αρι, εισαι ΟΚ?
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Αν υποθεσουμε, οτι το psu calculator, συστηνει ενα τροπφοδοτικο 500w. Βαζοντας ενα 600αρι, εισαι ΟΚ?
Αν είναι ένα επώνυμο 600άρι πολύ καλής ποιότητας, με καλά review scores, ναι. Γιατί μπορεί ένα τροφοδοτικό να λέει 600 αλλά στην πραγματικότητα να αποδίδει λιγότερο. Προσωπικά θα πήγαινα για λίγο μεγαλύτερο να είμαι safe και να έχω αέρα να συνδέω πολλά πράγματα επάνω αν χρειαστεί.
 

milntov

Retro Member
Joined
12 Ιαν 2014
Μηνύματα
992
Αντιδράσεις
643
Αν υποθεσουμε, οτι το psu calculator, συστηνει ενα τροπφοδοτικο 500w. Βαζοντας ενα 600αρι, εισαι ΟΚ?
Αν είναι ένα επώνυμο 600άρι πολύ καλής ποιότητας, με καλά review scores, ναι.
Βρε παιδια αφου σας το λεει οτι με 500w θα ειστε οκ.Τωρα οσο ποιο ακριβο θα ειναι το τροφοδοτικο θα εχει και καλυτερη ποιοτητα υλικων.
 

Chris27

RetroN00b
Joined
25 Φεβ 2014
Μηνύματα
63
Αντιδράσεις
43
Δεν αναφερομουν στην συγγεκριμενη περιπτωση, αλλα γενικοτερα. Γνωση για το μελον
 
Μπλουζα