Το Minimig είναι πλέον open-source project!!!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας keropi
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
keropi είπε:
oxi, tha diafoniso. mono to clone-A einai reversed engineered. to minimig den einai kati tetoio, oute ksekinise pote san tetoio project. to exo parakolouthisei apo thn arxh, tha mporouse kapoios na to pei hardware emulator , oxi hardware duplicate.
Praktika h monh diafora metaksy twn dyo einai to shmeio ekinhshs. To minimig ksekinaei apo to reverse engineering pou egine sto UAE kai to metatrepei apo C se VHDL, enw sto clone A analyoun to hardware ths amiga kai to programatizoun se VHDL eks arxhs. Praktika o monos logos pou vlepw egw gia na kaneis kati tetoio kai na triplasiaseis to development time einai h GPL.

A epipleon, hardware duplicate tha htan an epairnan ola ta chip ths amiga, sthnan mia grammh paragwghs gia na ta paraksoun kai ta vazan se mia mhtrikh omoia me ths amiga. Otidhpote allo einai software emulation. H FPGA den kserei oti einai amiga. Thewritika tha mporouses na allakseis ton VHDL kai na to metatrepseis se kati allo.

pooky είπε:
Μάγος είσαι; Γι' αυτό δεν υπάρχει προκοπή..............
το οτι το minimig δεν ξετρελανε τον Rygar (ή δεν το ειδε με τον τροπο που το βλεπω εγω) σε αντιθεση με μενα που με εχει κατ-ενθουσιασει και το εχω αγαπησει απο την πρωτη στιγμη που βγηκε στο Α.org...αυτη η διαφορα μας και η διαφωνια μας συνεπαγεται πως δεν υπαρχει προκοπη στην πλατφόρμα;

δεν ειναι λιγο εως πολυ υπερβολικο/ισοπεδωτικο αυτο;

32bitos είπε:
και ειμαι 100% οτι καποιος χρηστης σιγουρα θα το βαλει σε κανενα σασι απο 500αρα...τοτε τι λες... :)
Ε και; Τί θ'αλλάξει; Είναι σαν να έχεις μια BMW R51 του 54, να κρατάς το σκελετό και να μετά από πολύ κόπο ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ του ταιριάζεις το νέο boxer με τα 2 μπουζί ανά κύλινδρο και το paralevel πίσω. Ναι μεν θα πάει, αλλά άλλο να πάει με τον τότε κινητήρα με τον ωραίο μπάσο ήχο και άλλο με το σχεδόν αθόρυβο μοτέρ του 2007. Εάν έρθεις την παρασκευή στην περιβόητη πια συνάντηση, θα τα πούμε και από κοντά, γιατί τώρα μακρυγορούμε και δεν μπορώ να σε πείσω ότι κάνεις λάθος :D :D:D:D:D

Rygar είπε:
Ε και; Τί θ'αλλάξει; Είναι σαν να έχεις μια BMW R51 του 54, να κρατάς το σκελετό και να μετά από πολύ κόπο ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ του ταιριάζεις το νέο boxer με τα 2 μπουζί ανά κύλινδρο και το paralevel πίσω. Ναι μεν θα πάει, αλλά άλλο να πάει με τον τότε κινητήρα με τον ωραίο μπάσο ήχο και άλλο με το σχεδόν αθόρυβο μοτέρ του 2007. Εάν έρθεις την παρασκευή στην περιβόητη πια συνάντηση, θα τα πούμε και από κοντά, γιατί τώρα μακρυγορούμε και δεν μπορώ να σε πείσω ότι κάνεις λάθος :D :D:D:D:D
καταλαβαινω τι θελεις να πεις, αλλα δεν μπορεις να με πεισεις οτι ειμαι λαθος, δεν τιθεται θεμα λαθους αλλα θεμα διαφορετικης αποψης και οπτικης γωνιας :)

Πολύ θα ηθελα να τα λεγαμε απο κοντα αλλα βλεπεις αφησα την Αθηνα και ζω Θεσσαλονικη :)

32bitos είπε:
καταλαβαινω τι θελεις να πεις, αλλα δεν μπορεις να με πεισεις οτι ειμαι λαθος, δεν τιθεται θεμα λαθους αλλα θεμα διαφορετικης αποψης και οπτικης γωνιας :)
Πολύ θα ηθελα να τα λεγαμε απο κοντα αλλα βλεπεις αφησα την Αθηνα και ζω Θεσσαλονικη :)

Για να ανακεφαλαιώσουμε, δε διαφωνώ επ'ουδενί με την κίνηση του minimig, άλλωστε δε μου κάνει κακό που υφίσταται :) . Απλά δεν πρόκειται προσωπικά να ασχοληθώ με αυτό το project. Εχω ήδη μια MMC64 που με περιμένει και ενα κουτί να του κάνω πεντικιούρ για να τη χωρέσω μέσα του. Μόλις βγει το Symbiface θα το αγοράσω, και σε λίγο διάστημα θα αγοράσω και το Divide. Αυτά προσωπικά με γεμίζουν.

Α, και επειδή μπαίνω σε φορουμς κοντά 10 χρόνια, έχω δει παρεξηγήσεις παρεξηγήσεων. Πάντοτε πιστεύω ότι για να κάνεις σοβαρή κουβέντα επί σοβαρού θέματος, επιβάλλεται να έχεις τον άλλο μπροστά σου, για να βλέπεις τις κινήσεις του, τις γκριμάτσες του κλπ κλπ, να μπορείς να κρίνεις ότι ο άλλως όντως κάνει πλάκα ή μιλάει σοβαρά για κάτι που σου λέει κλπ. Λοιπόν από μένα τέλος, δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε παρεξήγησης με τον 32bito ούτε κοντρας ούτε τίποτε άλλο. Για όνομα...

Γιαααα πείτε μου ΤΩΡΑ τη διεύθυνση του Dennis να του στείλω βόμβα :D

ολα μια χαρα :biglaugh:

EDIT: Χαρης οχι Χρηστος :Ρ

32bitos είπε:
ολα μια χαρα :biglaugh:
EDIT: Χαρης οχι Χρηστος :Ρ

Ναι σόρι το διόρθωσα......σε 32bitos γιατί δεν ηξερα ακόμα ότι σε λένε Χάρη :D :D:D

EDIT: Βασικά μπερδευτηκα με τα ποστς και νόμισα στο τελευταίο μου απάντησε ο ΧρησTOS. Δε βαριέσαι. 45 βαθμούς είχε σήμερα :D :D:D:D:D

32bitos είπε:
Αλλά η 500αρα ειναι πεθαμένη. Τα παραπανω projects προσωπικα δεν με ενθουσιαζουν. To Minimig ειναι πλεον open και βασιζεται στο μερακι και την αγαπη ενος χρηστη - ελπιζω πολλων αργοτερα..και αυτο ειναι θαυμασιο..εχει πολύ μέλλον... :)
Πλάκα κάνεις!!!!!!Η 500αρα είναι πεθαμένη?Τι λες ρε συ..Η πεντακοσάρα ζει και βασιλεύει και στις καρδιές μας αλλά και στα γραφεία μας...παίζουμε κανονικά και δεν κάνουμε πίσω!!! :D

Το μαραφέτι αυτό είναι πολύ αξιόλογο και πράγματι θα είθελα να το δω πως παίζει..έχω πολύ περιέργεια...Αλλά το αυθεντικό όπως και να το κάνουμε είναι ασύγκριτα προτιμότερο!

akmakas είπε:
Πλάκα κάνεις!!!!!!Η 500αρα είναι πεθαμένη?Τι λες ρε συ..Η πεντακοσάρα ζει και βασιλεύει και στις καρδιές μας αλλά και στα γραφεία μας...παίζουμε κανονικά και δεν κάνουμε πίσω!!! :D Το μαραφέτι αυτό είναι πολύ αξιόλογο και πράγματι θα είθελα να το δω πως παίζει..έχω πολύ περιέργεια...Αλλά το αυθεντικό όπως και να το κάνουμε είναι ασύγκριτα προτιμότερο!
φιλε akmakas, φυσικα και το αυθεντικο είνσι ασυγκριτα προτιμοτερο σε σχεση με το minimig...δεν ειπα ποτε κατι διαφορετικο

πεθαμενη=δεν εχει καποια εξελιξη, οχι ηλεκτρονικα πεθαμενη, και μην μου πειτε οτι μπορει να εχει εξελιξη η 500αρα γιατι θα κοροιδευουμε τους εαυτους μας..παει τελειωσε..

αντιθετα το minimig ειναι ανοιχτο και πολλα υποσχομενο..

Praktika h monh diafora metaksy twn dyo einai to shmeio ekinhshs. To minimig ksekinaei apo to reverse engineering pou egine sto UAE kai to metatrepei apo C se VHDL, enw sto clone A analyoun to hardware ths amiga kai to programatizoun se VHDL eks arxhs. Praktika o monos logos pou vlepw egw gia na kaneis kati tetoio kai na triplasiaseis to development time einai h GPL.
Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά τους. :thumb: (Νομίζω μόνο οτι το minimig είναι γραμμένο σε verilog, μπορεί να κάνω λάθος βέβαια :D )

A epipleon, hardware duplicate tha htan an epairnan ola ta chip ths amiga, sthnan mia grammh paragwghs gia na ta paraksoun kai ta vazan se mia mhtrikh omoia me ths amiga. Otidhpote allo einai software emulation. H FPGA den kserei oti einai amiga. Thewritika tha mporouses na allakseis ton VHDL kai na to metatrepseis se kati allo.
Εδώ θα διαφωνίσω. Πάλι hardware duplicate είναι, αντί όμως να έχεις motherboard και chips, τά έχεις όλα σε ένα τσιπάκι. ( Τεχνική SoC - System On Chip, αντί της Very Large Scale Integration - VLSI που είχε η Amiga. Έχουν σμικρυνθεί τόσο πόλύ δηλαδη, που το chipset της Α500 χωράει πλέον σε ένα τσιπάκι).

Όσο για το FPGA, ναι θα μπορούσες να το μεταμορφώσεις σε κάτι άλλο, (Α500 και μετά Spectrum 48K, σε επίπεδο λογικών πυλών) ή να το έχεις σαν πρωτότυπο να φτιάξεις καινούργια κανονικά τσιπάκια, και να τα πουλήσεις (θεωρητικά :biglaugh:)

Captain Kal είπε:
Εδώ θα διαφωνίσω. Πάλι hardware duplicate είναι, αντί όμως να έχεις motherboard και chips, τά έχεις όλα σε ένα τσιπάκι. ( Τεχνική SoC - System On Chip, αντί της Very Large Scale Integration - VLSI που είχε η Amiga. Έχουν σμικρυνθεί τόσο πόλύ δηλαδη, που το chipset της Α500 χωράει πλέον σε ένα τσιπάκι).

Όσο για το FPGA, ναι θα μπορούσες να το μεταμορφώσεις σε κάτι άλλο, (Α500 και μετά Spectrum 48K, σε επίπεδο λογικών πυλών) ή να το έχεις σαν πρωτότυπο να φτιάξεις καινούργια κανονικά τσιπάκια, και να τα πουλήσεις (θεωρητικά :biglaugh:)
Ayto einai kathara diafwnia se filosofiko epipedo. O swstoteros oros kat eme einai hardware emulation. Allwste oi FPGA's exoun kanei to diaxwrismo metaksy hardware kai software poly dyskolo ;)

Oso gia to deytero pou anafereis, ayto einai to Flashback2, ylopoihsh tou chipset tou 2600 se ASIC. H diafora metaksy ASIC kai FPGA einai oti to deytero den einai epanaprogramatizomeno.

Ayto einai kathara diafwnia se filosofiko epipedo. O swstoteros oros kat eme einai hardware emulation. Allwste oi FPGA's exoun kanei to diaxwrismo metaksy hardware kai software poly dyskolo
Ο.Κ. No problemo. :biglaugh: Ι rest my case. :D

Oso gia to deytero pou anafereis, ayto einai to Flashback2, ylopoihsh tou chipset tou 2600 se ASIC. H diafora metaksy ASIC kai FPGA einai oti to deytero den einai epanaprogramatizomeno.
Είναι και μια διαφορά στις τιμές. Τα ASIC είναι γενικά πολύ πιο ακριβά από τα FPGA, και δεν συμφέρουν για ερευνητικό - χομπίστικο επίπεδο. Αυτά είναι που νομίζω ότι δεν επεναπρογραμματίζονται. Πάντως από Σεπτέμβριο που θα αρχίσω μαθήματα για VHDL , θα το ψιλοψάξω στις κάρτες του Πανεπιστημίου, τί παίζεται με τα FPGA, και τα παλιά μηχανήματα. :diablotin:

Captain Kal είπε:
Ο.Κ. No problemo. :biglaugh: Ι rest my case. :D

Είναι και μια διαφορά στις τιμές. Τα ASIC είναι γενικά πολύ πιο ακριβά από τα FPGA, και δεν συμφέρουν για ερευνητικό - χομπίστικο επίπεδο. Αυτά είναι που νομίζω ότι δεν επεναπρογραμματίζονται. Πάντως από Σεπτέμβριο που θα αρχίσω μαθήματα για VHDL , θα το ψιλοψάξω στις κάρτες του Πανεπιστημίου, τί παίζεται με τα FPGA, και τα παλιά μηχανήματα. :diablotin:
Ta ASIC einai poly pio fthina se grammh paragwghs. Ta fpga's profanws kai einai katallhlotera gia ereynhtikous - development skopous. 2 links

http://www.fpgaarcade.com/

http://www.experiment-s.de/

Nai profanws ithela na grapsw oti ta ASIC den epanaprogrammatizontai... :oops:

Πίσω
Μπλουζα