Το videogame του Retromaniax! (2) by Amstrad1981

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Amstrad1981
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Amstrad1981

RetroActive
Αντιδράσεις
98

Το videogame του Retromaniax! (2) by Amstrad1981

Λοιπών θα προσπαθήσω να γράψω μια πρόχειρη υπόθεση του Adventure που θα φτιάξει η ομάδα μας!!!

Η ιστορία θα εξελίσσεται στο μέλλον το έτος 2025!

Η εποχή των ασύρματων συσκευών και των αυτοματοποιημένων ρομπότ ευδοκιμεί. Οι υπολογιστές έχουν συρρικνωθεί στο μέγεθος της παλάμης, τον ρόλο των οθόνων τον έχουν πάρει πλέον τα τρισδιάστατα ολογράμματα, η Microsoft κυκλοφορεί τα νέα WindowsXXXVVVIII και η εικονική πραγματικότητα είναι το μέσο που καθηλώνει τους Gamers στο σπίτι τους.

Διάφορες απαγορεύσεις προσπαθούν να διατηρήσουν την τάξη στον πολυπληθή πλανήτη που αριθμεί πλέον στην επιφάνεια του 10 δισεκατομμύρια πιθήκους, έ συγγνώμη ανθρώπους ήθελα να πω! Η παγκοσμιοποίηση είναι γεγονός, τα σύνορα έχουν χάσει τη σημασία τους και η μοναδική κυβέρνηση του πλανήτη αποτελείται από τους πιο θερμούς υποστηριχτές της νέας τεχνολογίας. Ο υπέρυπολογιστής του πλανήτη λατρεύεται από τους επιστήμονες σαν Θεός διότι έχει την δυνατότητα να μιμηθεί την λειτουργία του ανθρώπινου εγκέφαλου. Αυτό όμως είναι και το μειονέκτημα του! Ζηλεύει οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν και πείθει τους ανθρώπους πως πρέπει να καταστραφεί οριστικά το παλιό για να μπορέσει ο άνθρωπος να πάει επιτέλους μπροστά. Πείθει την κυβέρνηση να ψηφίσει τον νόμο 3037/2002 που καθιστά παράνομη οποιαδήποτε χρήση ρετρό υπολογιστών, με την δικαιολογία πως η χρήση τους διαφθείρει τους νέους χρήστες!!!

Ένας άνδρας με το ψευδώνυμο Wally βρίσκεται σε απόγνωση. Αναλαμβάνει τη δημιουργία μιας κρυφής ομάδας που θα προσπαθούν να διασώσουν οτιδήποτε ρετρό, με το ρίσκο να φανερωθεί η πραγματική τους ταυτότητα και συνεπώς να εκτίσουν ποινή στην αποικία του Άρη που όπως είναι γνωστό ακόμη και το οξυγόνο χρεώνεται όπως το ηλεκτρικό ρεύμα!

Οι ʽʼκαταστροφείςʼʼ της κυβέρνησης (μια επίλεκτη αστυνομική ομάδα) προσπαθούν να αφανίσουν το παρελθόν, καταστρέφοντας με μίσος τους ρετρό υπολογιστές που βρίσκονται στο δρόμο τους. Έτσι δημιουργείται στους υπονόμους μια ομάδα κρυφών οπαδών του ένδοξου παρελθόντος. Ως έμβλημα έχουν την πράσινη χελώνα, που συμβολίζει την ταχύτητα των αγαπημένων τους υπολογιστών και την οικολογική τους συνείδηση. Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέρνουν να φτιάξουν το δικό τους λειτουργικό σύστημα που το ονομάζουν Mac-In-Dos, για να μπορούν να το χρησιμοποιούν μόνο τα μέλη της ομάδας και αναλαμβάνουν δράση. Εκεί φυλάσσεται μεταξύ άλλων, ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, ο άβακας, η μηχανή του Pascal, ο MarkI και ο Eniac. Στην ομάδα μπαίνει ο Rygar που αναλαμβάνει την συντήρηση των υπολογιστών της δεκαετίας του 1980, και ο Pooky που καταστρώνει τα σχέδια της αντίστασης σε GW-Basic! Επικοινωνούν μέσω του συστήματος Novell, και χρησιμοποιούν το Volkswriter για να γράφουν τα μηνύματα τους προς τον λαό!!!

Εσύ αναλαμβάνεις τον ρόλο του διανομέα ηλεκτρονικών μηνυμάτων κωδικοποιημένα σε LocomotiveBasic! (Αρκετά χρήσιμη η εφαρμογή των αρχαίων ελληνικών που χρησιμοποιείται τον τελευταίο καιρό στον Amstrad)!

Στόχος σου είναι να διαδώσεις στους λάτρεις των ρετρό τη χαμένη αξία του παρελθόντος χωρίς να σε αντιληφθούν οι καταστροφείς!!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ καλός!!!! :thumb:

Θυμίζει και T2!!! :D

Θα έλεγα όμως, να περιμένουμε να μαζευτεί πρώτα η ομάδα και μετά, μέσα σε συγκεκριμένο thread, που θα δημιουργηθεί, να παρουσιάζουμε τις ιδέες που έχει ο καθένας μας... :)

Ευχαριστώ DINO! Εννοείται πως θα περιμένουμε πρώτα για να μαζευτεί η ομάδα για το πολύ καλό project που πρότεινες. Αυτό το κείμενο το έγραψα εντελώς αυθόρμητα κυρίως για να διασκεδάσουμε.

Φίλε Amstrad σε γενικές γραμμές η κεντρική ιδέα μου αρέσει. Έχω να κάνω τα παρακάτω σχόλια:

- Περιορίζεις την υπόθεση στους υπολογιστές. Πώς φαντάζεσαι τους ρόλους των κοριτσιών;

-Γιατί ο υπερυπολογιστής "ζηλεύει" το παρελθόν; Ή είναι η μεγάλη αποκάλυψη που θα μάθουμε στο φινάλε;

-Εκτός από τον Άρη (ο οποίος αν κατάλαβα έχει μόνο σωφρονιστικό χαρακτήρα) έχουμε αποικίες και σε άλλους πλανήτες; Κι αν ναι, γιατί έχουμε στριμωχτεί 110 εκατομμύρια στη Γη; (note: ή μείωσε τον πληθυσμό ή βάλε 2-3 αιώνες ακόμα :) )

-Το οικολογικό μήνυμα που περνάς δεν μου κολλάει καθόλου με την υπόλοιπη υπόθεση.

-Εγώ τον Pooky θα τον έβαζα στους "καταστροφείς" (note: να βρούμε ένα πιο πιασάρικο όνομα). Μη σου πω ότι θα ονόμαζα τον υπερυπολογιστή έτσι.

-Πώς θα είναι το σκηνικό του μελλοντικού κόσμου και πού ακριβώς θα εκτυλίσσονται τα δρώμενα;

-Η μεγαλύτερη απορία μου είναι τι gameplay θα έχει αυτό το παιχνίδι; Ποιοι θα είναι οι επιμέρους δευτερεύοντες στόχοι και τι γρίφους θα κριθείς να λύσεις;

-Μέχρι το 2025 η ΑΕΚ θα έχει πάρει κανένα πρωτάθλημα;

alkis21 είπε:
Φίλε Amstrad σε γενικές γραμμές η κεντρική ιδέα μου αρέσει. Έχω να κάνω τα παρακάτω σχόλια:
- Περιορίζεις την υπόθεση στους υπολογιστές. Πώς φαντάζεσαι τους ρόλους των κοριτσιών;

-Γιατί ο υπερυπολογιστής "ζηλεύει" το παρελθόν; Ή είναι η μεγάλη αποκάλυψη που θα μάθουμε στο φινάλε;

-Εκτός από τον Άρη (ο οποίος αν κατάλαβα έχει μόνο σωφρονιστικό χαρακτήρα) έχουμε αποικίες και σε άλλους πλανήτες; Κι αν ναι, γιατί έχουμε στριμωχτεί 110 εκατομμύρια στη Γη; (note: ή μείωσε τον πληθυσμό ή βάλε 2-3 αιώνες ακόμα :) )

-Το οικολογικό μήνυμα που περνάς δεν μου κολλάει καθόλου με την υπόλοιπη υπόθεση.

-Εγώ τον Pooky θα τον έβαζα στους "καταστροφείς" (note: να βρούμε ένα πιο πιασάρικο όνομα). Μη σου πω ότι θα ονόμαζα τον υπερυπολογιστή έτσι.

-Πώς θα είναι το σκηνικό του μελλοντικού κόσμου και πού ακριβώς θα εκτυλίσσονται τα δρώμενα;

-Η μεγαλύτερη απορία μου είναι τι gameplay θα έχει αυτό το παιχνίδι; Ποιοι θα είναι οι επιμέρους δευτερεύοντες στόχοι και τι γρίφους θα κριθείς να λύσεις;

-Μέχρι το 2025 η ΑΕΚ θα έχει πάρει κανένα πρωτάθλημα;
Λοιπών, καταρχάς σε ευχαριστώ για τους σχολιασμούς σου.

Θέλω να εξηγήσω πως η ιδέα ήταν εντελώς αυθόρμητη. Έγραψα το κείμενο και το δημοσίευσα αμέσως. Σου απαντώ αμέσως στα ερωτήματα σου.

1)Περιορίζω την υπόθεση στους υπολογιστές διότι αυτό μου ήρθε πρώτο στο μυαλό! Θα έλεγα ακόμη πως στο μέλλον ο ρόλος του υπολογιστή και του ανθρώπου τείνει να αντιστραφεί! Η εποχή στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία είναι η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το παρόν και το μέλλον.

2)Ο υπερυπολογιστής ζηλεύει το παρελθόν για το ίδιο λόγο που και ο άνθρωπος ζηλεύει το παρελθόν του! Όπως ο άνθρωπος ξύπνησε ξαφνικά από την άγνοια του ζώου τη στιγμή που ρώτησε το πρώτο γιατί, και με το πρώτο γιατί ξεκίνησαν και τα βάσανα του (Προμηθέας, Αδάμ και Εύα, Οιδήποδας, Κάιν και Άβελ), έτσι και ο υπερυπολογιστής με την τεχνητή νοημοσύνη του ξαφνικά καταλαβαίνει πως ήταν περισσότερο έρμαιο των ανθρώπων κατά το παρελθόν κι έτσι εκδικείται τους προγονούς του που ζούσαν μες την άγνοια και την ανευθυνότητα. (Τη στιγμή που εκείνος ευθύνεται για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση του κόσμου κατά κάποιον τρόπο).

3)Ο Άρης είναι ο πιο προσφιλής σε εμάς πλανήτης σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, η διαβίωση όμως εκεί προϋποθέτει τη μετανάστευση εξειδικευμένων επιστημόνων που θα μελετούν τους τρόπους κατασκευής των αποικιών που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. Οι επιστήμονες που είναι πολύτιμοι όμως δεν θέλουν να ρισκάρουν τις ζωές τους. Εξού και η αποικία με τον σωφρονιστικό χαρακτήρα, που σκοπός της είναι να δώσει στους επιστήμονες στοιχεία για την ανθρώπινη διαβίωση σε αυτό το ξένο περιβάλλον. Οι φυλακισμένοι δηλαδή γίνονται πειραματόζωα! Πρόκειται για λάθος της βιασύνης το οποίο το διόρθωσα, εννοούσα 10 Δισεκατομμύρια.

4)Το οικολογικό μήνυμα είναι όντως κάτι το άσχετο. Σχετικό όμως με το μέλλον. Θα μπορούσα να το συμπεριλάβω στην εξέλιξη της ιστορίας.

5)Χμ, τώρα που το σκέφτομαι για τον Pooky έχεις δίκιο!!! Εγώ όμως τον έβαλα ως μέλος της ομάδας διότι πάντα χρειάζεται κι ένας κυνικός, που θα ʽʼδαγκώνειʼʼ τους φίλους του μόνο και μόνο για να τους βάλει μυαλό!

6)Το σκηνικό του μελλοντικού κόσμου και το πού θα εκτυλίσσεται η ιστορία θα το σκεφτώ σε κάποια συνέχεια.

7) Το gameplay μάλλον θα ταίριαζε να ήταν τρίτου προσώπου. Μια μίξη Adventure με Action/Rpg στοιχεία.

8)Αμάν πια με το ποδόσφαιρο!!!

Τι διαβάζουν τα υπέροχα γαλανά μου μάτια και πόσο χαίρεται η φανταστική μου ύπαρξη!!!!

Με τιμάτε ρε παιδιά!!!!

(και εγώ πρέπει επειγόντως να κόψω το Candy subforum. Τα posts των κοριτσιών με έχουν ξεστρατίσει....!!!!!1 )

pooky(1) είπε:
Τι διαβάζουν τα υπέροχα γαλανά μου μάτια και πόσο χαίρεται η φανταστική μου ύπαρξη!!!!
Με τιμάτε ρε παιδιά!!!!

(και εγώ πρέπει επειγόντως να κόψω το Candy subforum. Τα posts των κοριτσιών με έχουν ξεστρατίσει....!!!!!1 )

Μετριόφρων όπως πάντα!!! :P

Ακούς εκεί Candy subforum!

Μη μου πεις πως κι εσύ αναρωτιέσαι ποιών τελικά ερωτεύτηκε η Candy!!! :rofl:

Δεν αναρωτιέμαι, ξέρω. Τον Άλμπερτ.

Βέβαια αν γνώριζε εμένα, δεν τίθεται θέμα. Δεν θα είχε άλλη επιλογή!!!!!!

pooky(1) είπε:
Ποιός; O Άλμπερτ; :xm:

:P

pooky(1) είπε:
Γειά σου ρε Pooky με τα ωραία σου!!! :D

Εντάξει, εντάξει. Μιλάω κι εγώ που έχω κατεβάσει όλη τη σειρά σε HD απο το Candy in greek project! :P Απωθημένα των παιδικών μου χρόνων βλέπετε! Ποτέ δεν είχα δει ολόκληρη τη σειρά.

Τέλος πάντων. Στο θέμα μας τώρα επειδή ξεφύγαμε πολύ.

Τελικά σου άρεσε η ιστορία; Όλα τα είπες μόνο αυτό δεν σχολίασες!

Μέσα για την ιστορία!!!

Σε μένα δώστε ότι ρόλο θέλετε!!! Γουστάρω!!!!

Μπορείς να βάλεις και δύο, τον Pooky και τον Pooky(1) το καλό και κακό αντίγραφο. Μια αποτυχημένη (ή ίσως όχι) κλωνοποίηση.

(Πάω να γράψω νέο φικ στο Candy forum. Μου έδωσες τρελή ιδέα.... )

Αν πάντως πας σε science fiction, προσπάθησε να μην εξατμίσεις τους ωκεανούς πάλι... η ατμοσφαιρική πίεση σε συνδυασμό με το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μετέτρεπε το προηγούμενο φικ σου σε ανύπαρκτο..

Ευτυχώς που οι οποδοί της Candy έχουν υψηλό το αίσθημα του suspension of disbelief :P

.....και εσύ ψάχνεις να βρεις true facts σε δικό μου fik που συνδυάζει Candy και post apocalyptic εποχές.

Μπα, τη γη στα δύο θα σπάσω την επόμενη, από τεράστια έκρηξη στο κέντρο......

Ρε παιδιά ήρεμα, ήρεμα… Μου χαλάτε το Thread!!! :biglaugh:

Σας προτείνω να παίξετε το Scorched Earth σε online έκδοση μήπως και τα βρείτε!!! :burn:

Βρε δεν μαλώνουμε!!!! Προς Θεού!!!!!

Εσύ πάρε ιδέες!!!!

Θα'θελα πολύ να συμμετέχω κι εγώ, ίσως και ως... πρακτική ακόμα (για όσους δεν το ξέρουν, είμαι στην Αγγλία κάνοντας μεταπτυχιακό στο computer game development)

Δυστυχώς όμως στην παρούσα φάση ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος που δεν ξέρω πόσο θα μπορούσα να βοηθήσω...

Άλκη κάνε mod στο σενάριο να είναι πρωταθλήτρια η ΑΕΚ το 2025. Δέν θα σε παρεξηγήσουμε !! (Science fiction γάρ)

Πίσω
Μπλουζα