Τρίκυκλα

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.031
Ψιλοάσχετο :

Θυμάστε κάτι ΤΡΑΓΙΚΑ τρίκυκλα αυτοκίνητα ;;;
 
Πάσης φύσεως παλιά τρίκυκλα

DSCF0013-70.jpg
 
Τα τρίκυκλα τα μεγάλα, τα πράσινα, τα θυμάστε;

Χρησιμοποιούνταν σε μεταφορές - μετακομίσεις...

Νομίζω τα λέγαμε και μοτοσυκλέτες...
 
ξέρετε επίσης ότι οι άδειες τους αντικαταστάθηκαν με αντίστοιχες για φορτηγά;

Απλά δεν θυμάμαι αν αυτό έγινε επί χούντας ή αργότερα!
 
exetlaios είπε:
Ψιλοάσχετο :
Θυμάστε κάτι ΤΡΑΓΙΚΑ τρίκυκλα αυτοκίνητα ;;;
Κωνσταντίνε, με αυτό που γράφεις, ΕΝΑ τρίκυκλο μου έρχεται στο μυαλό.

Το τρίκυκλο που έβλεπε ως εχθρό του ο Mr.Bean!

Mr._Bean#Car

Mr. Bean has an apparently permanent feud with the driver of a light blue Reliant Regal Supervan III (registration GRA 26K), which will usually get turned over, crashed out of its parking space and so forth. This conflict originated in the first episode, when the Reliant's driver held the Mini up on the way to a mathematics exam, and subsequently became a running joke throughout the series.
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=qR3vZpBTaY8]YouTube - Mr. Bean

Reliant Regal

Μάλιστα, ένα παρόμοιο υπήρχε και στη γειτονιά μου!(το επιβατηγό μοντέλο)

Reliant Robin

Εντύπωση μου έκανε στο άρθρο, αυτό:

The vehicle was also produced under licence in Greece by MEBEA between 1974 and 1978.
Το παρακάτω άρθρο έχει φωτό από τα τρίκυκλα που κατασκεύαζε η MEBEA και που ήταν τα συνήθη που βλέπαμε στους ελληνικούς δρόμους.

MEBEA

Άρα αυτό που έβλεπα μικρός κοντά στο σπίτι μου, λογικά ήταν ελληνικής κατασκευής... :)

semi-off topic:

Κορυφαία στιγμή για το Reliant Robin και ένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια στο Top Gear, η χρησιμοποίηση του τρικύκλου ως διαστημικό λεωφορείο!!!!

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_b4WzWFKQ20]YouTube - Top Gear - Reliant Robin space shuttle - Richard Hammond and James May - BBC
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
TallMan είπε:
Κώστα, με αυτό που γράφεις, ΕΝΑ τρίκυκλο μου έρχεται στο μυαλό
Περιγραφικότατος και αναλυτικότατος (όπως πάντα) , φίλε "ψηλέ" !

Μόνο που θα σε παρακαλέσω το "Κώστας" να το κάνεις "Κωνσταντίνος".
 
TallMan είπε:
Το παρακάτω άρθρο έχει φωτό από τα τρίκυκλα που κατασκεύαζε η MEBEA και που ήταν τα συνήθη που βλέπαμε στους ελληνικούς δρόμους.

MEBEA

Άρα αυτό που έβλεπα μικρός κοντά στο σπίτι μου, λογικά ήταν ελληνικής κατασκευής... :)
Ναι όντως ήταν Ελληνικής κατασκευής και ειδικότερα συναρμολόγησης. Η Reliant είχε κάνει σύμπραξη με την MEBEA και ορισμένα μοντέλα Reliant συναρμολογούνταν στην Ελλάδα.

Το FOX ήταν ΕΞ'ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Ελληνικού σχεδισμού και κατασκευής (η Ρηλάηαντ βοήθησε μόνο στις τεχνικές προδιαγραφές και το ομολογκάρισμα του αυτοκινήτου για παραγωγή, για να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και το σταμάτημα απο το Ελλ. δημόσιο) και σας διαβεβαιώ ήταν πολύ σκυλί, πήγαινε σε απιστευτους καρόδρομους και είχε φοβερό γκάζι για την εποχή του όντας πανάλαφρο. Είχε ο θείος μου ένα κίτρινο με μαύρη κουκούλα, απίστευτο αυτοκίνητο, σπαρτιάτικο μεν, αλλά λυκόσκυλο!

Βεβαίως το Ελλ. κράτος μεγαλουργώντας για ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ώθησε την MEBEA σε κλείσιμο, όπως είχε κάνει πανυγηρικότατα και με την NAMCO (βλ. PONY) και το κεφάλαιο Ελλ. αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε τέλος... δυστυχώς για όλο τον Ελληνικό λαό και ειδικότερα μερικούς απο εμάς.

Παραθέτω διαφωτιστικότατο άρθρο...

http://hackerakos.blogspot.com/2009/08/blog-post_01.html?zx=6ad000ce44488cf4

http://www.absoluteastronomy.com/topics/MEBEA
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Exetlaios στον Πειραια ακομα υπαρχει ενας γερακος με ενα τρικυκλο(δεν ξερω αν τον εχεις δει βασικα) ο οποιος ειναι παλιατζης και περναει καμια φορα απο το Πασαλιμανι που ειμαι εγω (πρωινες ωρες) και μαλιστα εχει και εναν σκυλο που τον ακολουθαει και το πιο τρελο ειναι οτι τον εχει μαθει να ανεβαινει και να καθεται πανω απο την καμπινα του τρικυκλου!!! Φοβερο να βλεπεις ενα τρικυκλο να πηγαινει και εναν σκυλο απο πανω....

Αμα μπορεσω και τον δω ξανα θα προσπαθσω να βγαλω μια φωτο να postαρω το τρικυκλο.

Ποσο χαιρομαι οταν τυχαινει και τον βλεπω γιατι με κανει να ζω μια αλλη ρετροεποχη βλεποντας τον με το τρικυκλο!! Να ειναι καλα ο ανθρωπος.
 
@RetRoPontikas:Thanks fot the info!

@circleag:

Τον έχω δει πολλές φορές στο κέντρο της Αθήνας.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=jEIvc60v-9s]YouTube - Skylos panw se trikiklo sthn athina - MPANANIA

skyl2.jpg


Η φωτό από εδώ
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σας πληροφορώ οτι ο πατέρας μου (τζαμάς στο επάγγελμα τότε) είχε το κλασικό χλιδάτο κλειστό σκουροπράσινο τρίκυκλο από το 1978 έως το 1981, όταν μετά αναβαθμίστηκε με κίτρινο αγροτικό Mitsubishi (μιτσιμπίσι !!!! το λέγανε τα παιδιά στη γειτονιά). Μάλιστα τη βραδιά του μεγάλου σεισμού στις 24 Φεβρουαρίου 1981 όταν όλος ο κόσμος την έβγαλε στους δρόμους εμένα (6,5 χρονών τότε) με βάλανε να κοιμηθώ στη θέση του οδηγού στο τρίκυκλο!!! Θυμάμαι πόσο κουρασμένος και ξαφνιασμένος ήμουν και κρύωνα πολύ...
 
Ασχετο-σχετικό :Υπήρχαν, εκτός από τα τρίκυκλα, και τα κανονικά αυτοκίνητα που μπορούσαν να κινηθούν, σε κατάσταση ανάγκης, χωρίς μια από τις τέσσερις ρόδες, και ήταν φυσικά τα πάντα πρωτοποριακά CITROEN. Μάλιστα υπήρχε και διαφήμιση στην τηλεόραση που ο τύπος παρατάει στην άκρη του δρόμου τον τροχό από την GS νομίζω, και συνεχίζει με τους τρεις
 
Περίεργη σύμπτωση! Αυτά τα τρίκυκλα αυτοκίνητα τα μελέτησα κι εγώ σήμερα σε άλλο τόπικ χωρίς να έχω διαβάσει αυτό.
 
Με καταρρακτώδη βροχή και ένα κρύο υγρασία που τσάκιζε κόκκαλα, ένα χειμώνα του 1988 γυρνούσα με τα πόδια απ' τα αγγλικά στο σπίτι και ευτυχώς βρέθηκε ένας θείος μου που είχε τρίκυκλο μηχανάκι με κουβούκλιο και πόρτες και με πήγε σπίτι...Ήταν τόσο ζεστά όταν μπήκα μέσα, που τον ζήλεψα που κινούνταν με ένα τέτοιο όχημα (και συνδυάζοντας τις μοτοσυκλέτες με το κρύο λόγω ότι ήταν ανοιχτές)
 
Πίσω
Μπλουζα