Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Εξαιρετικό! Δεν το ήξερα (ή αν μας το είχαν πει, έλειπα!elephadas είπε:[...]
Κλειω Μετερθάλ, Ευέρ Ουρποκάλ: Οι 9 Μούσες (Κλειώ Μελπομένη Τερψιχόρη Θάλεια Ευτέρπη Ερατώ Ουρανία Πολύμνια Καλλιόπη)
Η Μουσίτσα Αλίκη δεν περιλαμβάνεται στο μνημονικό κανόνα.[....]
....πρόσθεσε και όσους ασχολούνται με σταυρόλεξα (καλή ώρα!panp είπε:[....]Άλλο tip : Ανά-κατά-παρά-δια-από-υπό-υπέρ, ήταν ένα ποιηματάκι για να θυμάται κανείς τις προθέσεις, κυρίως σε δεκαετίες πριν από το '70.
Βασικά περιέχεται... Στο Ουρποκάλ στο τέλος είναι:elephadas είπε:Τι γίνεται όμως με τις μετά, αντί, αμφί?
Κλειω Μετερθάλ, Ευέρ Ουρποκάλ: Οι 9 Μούσες (Κλειώ Μελπομένη Τερψιχόρη Θάλεια Ευτέρπη Ερατώ Ουρανία Πολύμνια Καλλιόπη)
Η Μουσίτσα Αλίκη δεν περιλαμβάνεται στο μνημονικό κανόνα.
Clemence είπε:Είμαι μάλλον η μόνη εδώ μέσα που νομίζω πως δεν έχω ξανακούσει ποτέ τη λέξη ''διακρίνουσα''! Και να φανταστείς ότι ήμουν και πολύ καλή στις εξισώσεις, άσε που τις αγαπούσα κιόλα! Εκεί που δεν είδα να έχει κανείς τρυκ να προτείνει είναι για την τριγωνομετρία όμως, άσε που ακόμα δεν κατάλαβα τι ακριβώς χρειάζεται να μάθει κανείς από δαύτη!
ωραίο τρικ αυτό με τον...αλανιάρη ναύτη...!katerinak είπε:Για να θυμομαστε καλυτερα καποια σημαντικα πραγματα ωστε να μπορουμε να λυσουμε τις ασκησεις, μαθαιναμε καποια τρικς πχ. για την καταστατικη εξισωση των ιδανικων αεριων : P x V = n x R x T χρησιμοποιουσαμε τη φραση "παύε να ρωτας"
Για τη σειρα δραστικοτητας των μεταλλων στη χημεια χρησιμοποιουσαμε :
κανε (Κ) βαρια(Bα) καρδια(Ca) ναυτη(Na) μαγκα(Mg) αλανιαρη(Al) μη (Mn) ζητας(Zn) χρημα(Cr) φερε(Fe) κορη(Co) νυφη(Ni) σαν(Sn) μολυβι(Pb) ισια(H)
Εσεις ποια χρησιμοποιουσατε;
από τη Φυσική της Β' Λυκείου, κι εμείς είχαμε μάθει το τρικ αυτό...johnny19818 είπε:Ο κανόνας των τριών δακτύλων της δεξιάς παλάμης για τον τρόπο εύρεσης της δύναμης Laplace όπου η δύναμη F ήταν στο μεσαίο δάκτυλο. Για να θυμόμαστε ότι η δύναμη είναι στο μεσαίο δάκτυλο θυμόμασταν την πασίγνωστη άσεμνη αγγλική λέξη που ξεκινάει από F και κάναμε την ανάλογη χειρονομία προφέροντας την.
Προβολή συνημμένου 104469
Το είχα ξεχάσει εντελώς! Θυμήθηκα ότι όσοι ήταν καλοί στα Μαθηματικά ήξεραν να χρησιμοποιούν πετυχημένα αυτό το κόλπο, και το έκαναν την ώρα που έλυναν άσκηση προκειμένου να βρουν αυτήν την άτιμη Laplace. Εγώ πάλι που ήμουν πάντα των θεωρητικών μαθημάτων, δεν κατάλαβα ποτέ πώς λειτουργεί και τους έβλεπα με απορία. Το πώς στην ευχή κατάφερναν να λύσουν την άσκηση κάνοντας τρικς με τα δάχτυλα, μου έμεινε ερώτημα αναπάντητο.johnny19818 είπε:Ο κανόνας των τριών δακτύλων της δεξιάς παλάμης για τον τρόπο εύρεσης της δύναμης Laplace όπου η δύναμη F ήταν στο μεσαίο δάκτυλο. Για να θυμόμαστε ότι η δύναμη είναι στο μεσαίο δάκτυλο θυμόμασταν την πασίγνωστη άσεμνη αγγλική λέξη που ξεκινάει από F και κάναμε την ανάλογη χειρονομία προφέροντας την.
Προβολή συνημμένου 104469