ΥΕΝΕΔ / ΕΡΤ2 / ΕΤ2 Ειδήσεις

Μπραβο Αλκη. Αυτο που εμενα με εντυπωσιασε στο βιντεο αυτο ειναι η εκπληκτικη ποιοτητα εικονας και ηχου. Και μιλαμε για βιντεοκασσετα 33 χρονων!!
 
Η ποιότητα της εικόνας όντως εντυπωσίασε και εμένα δεδομένου ότι είναι 33 ετών όπως σημείωσε και ο Χρήστος. Είναι από τα πράγματα που βλέπεις και δεν το πιστεύεις. Πρόκειται για μια απλή vhs βιντεοκασσέτα.
 
Το σημα των ειδησεων δεν μου θυμισε τιποτα. Σαν να μην το εχω δει και ακουσει ποτε.

Ομως ολοκληρο το δελτιο καιρου αναδυθηκε απο τις πιο απομακρες γωνιτσες του μυαλου μου και ηταν σαν να εγινα και παλι παιδακι του δημοτικου. Μου αρεσε πολυ που ειδα ξανα τον κιτρινοασπρο χαρτη της Ελλαδος και πανω του τις θερμοκρασιες και τις κατευθυνσεις του ανεμου γραμμενες με μαρκαδορο!

Ποσα πραγματα υπαρχουν κρυμμενα στον νου μας και δε θα βγουν ποτε εαν δεν υπαρξει ενα μικρο η μεγαλο ερεθισμα....
 
Άλκη, σε ευχαριστούμε πολύ, είναι πραγματικά πανέμορφο το βίντεο αυτό με το δελτίο από το 1981. :)

Το δελτίο είναι πριν από τις Εκλογές του '81 και μου έκανε εντύπωση ότι παρουσιάζει ο Αχιλλέας Χρυσοχόος, διότι νόμιζα ότι ήταν από τα νέα πρόσωπα στις Ειδήσεις της ΥΕΝΕΔ/ΕΡΤ2 το 1982... Το ότι εργαζόταν στην ΥΕΝΕΔ πριν τις εκλογές, σημαίνει ότι ήταν από τους λίγους παρουσιαστές της ΥΕΝΕΔ που δεν "κόπηκαν" με την αλλαγή της διοίκησης τον Οκτώβριο του '81 (βλ Σαράντης Μιχαλόπουλος, Νίνα Βλάχου, Στάθης Καρράς, Γιώργος Τζαβέλας, Πάνος Κορόβηλας, κα)...

Μια παρατήρηση μόνο - η ημερομηνία προβολής του δελτίου πρέπει να είναι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, καθότι ο μετεωρολόγος προβλέπει τον καιρό της Πέμπτης (άρα επόμενης ημέρας, άσχετα αν λέει "σήμερα Πέμπτη" και "αύριο Παρασκευή", διότι η μέρα στις 12 τα μεσάνυχτα θεωρείται ότι αλλάζει)...
 
bernard.c είπε:
Άλκη, σε ευχαριστούμε πολύ, είναι πραγματικά πανέμορφο το βίντεο αυτό με το δελτίο από το 1981. :)

Μια παρατήρηση μόνο - η ημερομηνία προβολής του δελτίου πρέπει να είναι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, καθότι ο μετεωρολόγος προβλέπει τον καιρό της Πέμπτης (άρα επόμενης ημέρας, άσχετα αν λέει "σήμερα Πέμπτη" και "αύριο Παρασκευή", διότι η μέρα στις 12 τα μεσάνυχτα θεωρείται ότι αλλάζει)...

Nαι ακριβώς είναι μεσάχυντα Τετάρτης 7 Οκτωβρίου 1981, απλώς εγώ το έβαλα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Ευχαριστώ για την επισήμανση, χαίρομαι που σας άρεσε το βίντεο αυτό.

Πάμε τώρα στο επόμενο δελτίο ειδήσεων...........ΠΑΝΤΑ από την ΥΕΝΕΔ.......
 
Βρήκες κι άλλο ρε θηρίο; Παίζει να βρεις και έναρξη προγράμματος ή (ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ) ζητάω πάααααααρα πολλά;
 
stam1370 είπε:
Παίζει να βρεις και έναρξη προγράμματος ή (ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ) ζητάω πάααααααρα πολλά;
Βίντεο με την έναρξη προγράμματος της ΥΕΝΕΔ είναι και δικός μου διακαής πόθος..... :cool:
 
stam1370 είπε:
Βρήκες κι άλλο ρε θηρίο; Παίζει να βρεις και έναρξη προγράμματος ή (ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ) ζητάω πάααααααρα πολλά;

bernard.c είπε:
Βίντεο με την έναρξη προγράμματος της ΥΕΝΕΔ είναι και δικός μου διακαής πόθος..... :cool:


Αφού πετούσαν το αρχείο, είναι φυσικό κάποιος να το μάζευε από τα σκουπίδια.

Χιούμορ κάνω παιδιά.........

Απόσπασμα νυχτερινού δελτίου ειδήσεων της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 1981 (2 ημέρες πριν από το προηγούμενο δελτίο).

Δυστυχώς σώθηκε μόνο αυτό το ολιγόλεπτο κομμάτι του δελτίου.


Πάρτε το............


[video=youtube;L8cb8kVe-AY]

Όσο για την έναρξη του προγράμματος της ΥΕΝΕΔ, (αν ποτέ βρεθεί κάτι τέτοιο) θα με κουβαλήσουν 4!!!!!!!!
 
Είμαι σίγουρος οτι θα βρεθεί και έναρξη προγράμματος της ΥΕΝΕΔ και τότε θα χρειαστούμε μάλιστα 8 άτομα (4 που θα κουβαλήσουν εμένα και άλλα 4 τον Άλκη). Όσο για το παραπάνω βίντεο νομίζω οτι τα λόγια περιττεύουν "no comments" που λένε.... Άλκη keep uploading!! όσο για το όνομα του παρουσιαστή Μάριος Κυπριανίδης!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν σε πιστεύω!!!!!!! Δεύτερο δελτίο της ΥΕΝΕΔ!! :bow:

Και με τον Κυπριανίδη... Συγκινούμαι, με γύρισες πολλά χρόνια πίσω....... :icon_cry:
 
Υποκλίσεις σαν τον "παλιό καλό καιρό"!!!! :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Δεν είναι ολόκληρο, αλλά δεν έχει καμία σημασία!!!! Σίγουρα έχεις βρεί κάποια "φλέβα" που "αναβλύζει" πολύτιμο αρχείο!!!!!!!! Αν ναι, ΞΕΖΟΥΜΙΣΕ ΤΗΝ!!!!!!!

Βέβαια, αποσπάσματα υπάρχουν κι άλλα στο διαδίκτυο, με Νίνα Βλάχου, Νάσο Αθανασίου, Αθηνά Ραπίτου (αυτά θυμάμαι...)

Μιά ερώτηση τύπου "ψύλλος στ' άχυρα": Το αποψινό βίντεο έχει ελάχιστα ασθενέστερα χρώματα από το χθεσινό και το ηχητικό σήμα "κλαίει" λίγο στην αρχή. Είναι από την ίδια κασσέτα;
 
Μάλιστα άρχισαν πάλι οι υποκλίσεις όπως λες Σταμάτη ''σαν τον παλιό καλό καιρό'', και επειδή αυτή η έκφραση μπορεί να είναι γνωστή σε μας που την γνωρίζουμε, είναι άγνωστη πχ στον Νίκο και στους υπόλοιπους. Διευκρινίζω λοιπόν ότι κάποτε με ένα σηματάκι που ανέβαινε (συνήθως από τον Χρήστο) άρχιζαν οι υποκλίσεις και οι ευχαριστίες. Αυτά συνέβαιναν κάποτε βέβαια (πάνε 5+ χρόνια) αν δεν απατώμαι. Ωραίες εποχές που φαντάζομαι ότι τις θυμομαστε όλοι.

Και για να λύσω και καμιά απορία (του Σταμάτη, μιας που αυτός αναρωτιέται) οι κασσέτες είναι δύο, προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχω άλλο δελτίο της ΥΕΝΕΔ, αλλά επιφυλάσσομαι για το μέλλον.............

Όσο για την ποιότητα της εικόνας ίσως είναι ελάχιστα χειρότερη από το προηγούμενο βίντεο, ίσως λόγω κακής λήψης και όχι λόγω κασσέτας. Τέλος το σήμα των ειδήσεων ''κλαίει'' λίγο μιας που το auto traking προσπαθούσε να σταθεροποιήσει την ποιότητα της εικόνας. Αυτό συνέβη γιατί όταν πατάς το play συνήθως στην αρχή της κασσέτας ενεργοποιήτε αυτόματα προκειμένου να σταθεροποιήσει το παίξιμο της ταινίας. Αυτό συμβαίνει επίσης όταν σταματάει μια εγγραφή και από κάτω υπάρχει μια παλαιότερη.

Πιστεύω να έλυσα τις απορίες σου.
 
Κατατοπιστικότατος, ομολογώ!!!

Οι υποκλίσεις μη σου πω ότι μετράνε και 6 χρόνια!!!!!!! Όσα χρόνια ακριβώς είναι που ξεκίνησε η όλη προσπάθεια της GRM-TV... Πολύ ωραίες εποχές, πράγματι! :)
 
Εκπληκτικα και τα 2 βιντεο!!!Αψογη ποιοτητα εικονας!!!Τις εικονες της δολοφονιας Σαντατ τις θυμαμαι ακομη...Μπραβο Αλκη!!! :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: Αντε να δουμε τι αλλο θα βρεις!!
 
Ωραια εικονα στα βιντεο. Αν εχεις καλο βιντεο, καλη ληψη του καναλιου τοτε θα βγει καλο αποτελεσμα και μιλαμε για εποχη που ειχαμε secam και ηταν απαιτητικο σε σημα να μην εχει χιονακι και παρεμβολες για να βγουν σωστα τα χρωματα.
 
Πολλά μπράβο και ευχαριστίες στον Αλκη που μας γύρισε τόσα μα τόσα πολλά χρόνια πίσω. Το 1981 ήταν πραγματικά μια αλήστου μνήμης χρονιά διεθνώς, καθώς είχε συνταρακτικά γεγονότα τόσο στην Ελλάδα (εκλογές 1981, αθλητική τραγωδία Θύρας 7, σεισμός στην Αθήνα) όσο και στον κόσμο (δολοφονία Σαντάτ κ.ά.). Ίσως να δούμε και κανένα δελτίο (να έχει διασωθεί) με τα της Ελλάδας που προανέφερα;
 
Ας δούμε τώρα το τέλος δελτίου ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ του Οκτωβρίου του 1981 και της έκπληξης στο τέλος του προγράμματος:

[video=youtube_share;1dw7XkJRw0A]

 
Πίσω
Μπλουζα