Υπαστυνόμος Ρεξ - Kommissar Rex (TV Series 1994–2008)

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.080
Θυμήθηκα αυτή τη σειρά αναφέροντάς την σε άλλο θέμα, και δεν βλέπω να υπάρχει ακόμα στο φόρουμ. Μας δείχνει τις διάφορες υποθέσεις που αναλαμβάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Βιέννης, με πολύτιμο βοηθό το πανέξυπνο λυκόσκυλο Ρεξ. Πολυαγαπημένη σειρά για μένα, με μυστήριο, σασπενς, ωραίο σενάριο και καλές ερμηνείες. Είναι Αυστριακής παραγωγής, και ξεκίνησε το 1994. Το 2004, έχοντας φτάσει στη 10η σεζόν, σταμάτησε, κι έπειτα, από το 2008 και μετά ξαναξεκίνησε σε μία εντελώς νέα Αυστρο-Ιταλική παραγωγή, με τίτλο Il Commissario Rex. Τη νέα σειρά δεν την έχω δει κι ούτε ενδιαφέρομαι, προτιμώ την παλιά, και μάλιστα ειδικά μέχρι τα μισά περίπου της 4ης σεζόν, όπου ιδιοκτήτης του Ρεξ ήταν ο πολύ καλός για μένα Tobias Moretti. Όταν λοιπόν στην 4η σεζόν ο χαρακτήρας που υποδύεται πεθαίνει, και αντικαθίσταται από τον Gedeon Burkhard, έχασα αρκετά το ενδιαφέρον μου, γιατί πιστεύω ότι ο τελευταίος δεν έφτανε τον Moretti, αλλά και η χημεία του με τον Ρεξ δεν ήταν η ίδια. Και τα υπόλοιπα μέλη της αστυνομικής ομάδας αντικαταστάθηκαν σταδιακά από άλλους ηθοποιούς, ενώ τον Ρεξ υποδύθηκαν δύο διαφορετικά λυκόσκυλα. Στην Ελλάδα πρωτοπροβλήθηκε στα μέσα 90's μεταγλωττισμένη, νομίζω από τον Σκάι, δεν θυμάμαι αν την έδειχνε και σε κάποιο άλλο κανάλι τότε.

Intro:

 




 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εξαιρετική σειρά και από τις πολύ αγαπημένες!

Ο δε Rex, κούκλος! :flower:

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ο Moretti ήταν πολύ καλύτερος με τον Ρεξ. Δυσκολεύτηκα με τον Burkhard, αλλά σιγά-σιγά τον συνήθισα!

Από τις σειρές που θα ήθελα να αποκτήσω!

P.S. Άκου το 1994! Εγώ με θυμάμαι να τη βλέπω αρκετά μεγάλη! :)
 
Νομίζω ότι ήταν ένα ακτύπητο δίδυμο όπως ο Μπελούσι με το Λαγωνικό Κ-9 ένα πράμα. Ωραία σειρά, την έβλεπα πότε πότε και πάντα με πρωταγωνιστή τον Moretti.
 
Dare, είναι φυσικό να θυμάσαι να βλέπεις τη σειρά πολύ αργότερα, αφού προβαλλόταν χρόνια μετά από Alter & Alpha. :) Κι εγώ την πετύχαινα αρκετό καιρό μετά, αλλά για μένα η μαγεία ήταν όταν πρωτοξεκίνησε στον Σκάι τότε, και με κέρδισε αμέσως. Ο Ρεξ είναι ο λόγος που αυτή η ράτσα σκύλου είναι η αγαπημένη μου, είναι τέλειος, κι ευχόμουν να τον είχα όταν τον έβλεπα.

Νομίζω ότι η σειρά είχε πιάσει και πολύ καλά κάποια βασικά στοιχεία του προφίλ ενός αστυνομικού, και ειδικά στις πρώτες σεζόν που βλέπουμε την αρχική ομάδα, ο καθένας από τους τρεις εμφανίζει ένα διαφορετικό προφίλ, και υποδύθηκαν τόσο καλά τους ρόλους τους, που για μένα θα μπορούσαν άνετα να είναι αστυνομικοί και στην πραγματικότητα. Έχουμε τον πρωταγωνιστή Moser, ο εμφανίσιμος, δραστήριος, πετυχημένος αστυνομικός. Ο συνάδελφός του Stockinger, είναι ο πιο αφελής, χαζούλης αστυνομικός που συχνά του συμβαίνουν απρόοπτα και γενικά οι καταστάσεις δεν τον ευνοούν (πολύ καλός στο ρόλο του και ο Karl Markovics). Δεν είναι τυχαίο και που συγκεκριμένα αυτόν επιλέγει ο Ρεξ, σε πολλά επεισόδια, για να του κλέψει το σάντουιτς. :) O τρίτος είναι ο πιο καλόβολος, χοντρούλης αστυνομικός, που δεν τρέχει σε υποθέσεις από δω κι από κει, αλλά δουλεύει κυρίως μέσα στο γραφείο. Πολύ πετυχημένα και τα τρία προφίλ.

Τέλος, όταν η σειρά αποφάσισε να "ξεκάνει" τον Moretti, πραγματικά νομίζω ότι δεν της το συγχώρεσα ποτέ. Το επεισόδιο ήταν τόσο θλιβερό, και ο δολοφόνος του αυτοκτόνησε, επειδή δεν άντεχε να βλέπει τη θλίψη στα μάτια του Ρεξ. Κι εγώ συνήθισα σιγά σιγά να βλέπω τον αντικαταστάτη του, αλλά δεν παρακολουθούσα πλέον φανατικά τα επεισόδια, και η πρώτη μαγεία είχε χαθεί. Ο Moretti δεν ήταν μόνο καλύτερος στο ρόλο του, πολύ πιο εκφραστικός, και πολύ πιο δεμένος με τον Ρεξ, είχε και αρκετό χιούμορ και γενικά ήταν πολύ πιο προσιτός και ανθρώπινος. Ο πιο συγκρατημένος, νερόβραστος Burkhard δεν τον έφτανε με τίποτα.
 
Ασύγκριτο ποστ! Συμφωνώ 100%!

Ευτυχώς, δεν είδα το επεισόδιο που πεθαίνει ο Moretti! Ως γνωστή κλαψιάρα με τις σειρές / ταινίες, θα είχα πλαντάξει στο κλάμα! :p Απλά, κάποια στιγμή είδα τον καινούριο και αναρωτήθηκα (ή ρώτησα - δεν θυμάμαι!) τι (απ)έγινε ο Μόζερ!.... Όταν έμαθα ότι πέθανε, στεναχωρήθηκα πάρα πολύ (πού να ήξερα και λεπτομέρειες! :p )... Τώρα, από σένα, μαθαίνω ότι δολοφονήθηκε! :(

Όντως, ήταν τέλος εποχής ο Μόζερ! :(
 
νομιζω το alter το εδειχνε αν δεν κανω λαθος;
 
Πάντως πολύ σπαστικό το φαινόμενο σχεδόν σε όλες τις σειρές να αλλάζει στην αρχή ο βασικός πρωταγωνιστής και μετά σχεδόν όλο το αρχικό καστ. Σε όλες τις σειρές που διαρκούν αρκετούς κύκλους τελικά συμβαίνει αυτό. Εδώ μέχρι και στις ελληνικές σειρές του Φώσκολου κυρίως που διαρκούσαν χρόνια. Ακόμη και στην σειρά του 1992 "Μπελάδες για δύο" που διήρκησε μόλις 26 επεισόδια αντικαταστάθηκε ο Νινιός απ' την Σμαράγδα Διαμαντίδου,ενώ πολλοί ηθοποιοί απ' το αρχικό καστ είχαν αποχωρήσει. Έτσι και στον Ρεξ,όταν αντικαταστάθηκε ο Moretti απ' τον άλλον ηθοποιό, μετά σταδιακά άρχισαν να φεύγουν και άλλοι βασικοί ηθοποιοί του αρχικού καστ. Πάντως είχε δείξει και μερικά μη μεταγλωττισμένα επεισόδια ο Σκάι, λίγα βέβαια 2-3 να ήταν (ίσως να μην είχαν προλάβει να τα κάνουν μεταγλώττιση) τότε με την μετάβαση σε Σκάι προς Alpha.
 
Ωραίες αναμνήσεις από τη σειρά REX!
Το 1996 είχα πάει για μια εκπαίδευση στη Βιέννη και όταν γύρισα έβλεπα τη σειρά και ενθουσιαζόμουν αν πετύχαινα κάποια γνωστή τοποθεσία!
 
Εντάξει, από τις αγαπημένες σειρές που έβλεπα σαν μικρό παιδί, δεν καταλάβαινα και πολλά, έτυχε πριν από λίγο καιρό να έχω δει το επεισόδιο όπου πεθαίνει ο πρωταγωνιστής αστυνομικός, δεν είχα ιδέα, απλώς, μου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον το συμπαθες και πανέξυπνο τετράποδο και επίσης, θυμάμαι πεντακάθαρα το ότι ο αστυνομικός, είχε ως όχημα του ένα Alfa Romeo 155, ήμουν λάτρης της φίρμας τότε οπότε, το θυμάμαι ξεκάθαρα.

Αν δεν κάνω λάθος, εκείνη την περίοδο από Alpha/ Skai, όπως λεγόταν τέλος πάντων, προβαλλόταν και το σίριαλ με τον συμπαθεστατο πίθηκο, τον Τσάρλι, μιλάω για το "Ο φίλος μας ο Τσάρλι", "Unsere Charlie" όπως λεγόταν στον πρωτότυπο τίτλο του βέβαια, δεν έχω δει σχετική αναφορά στο retromaniax, πιθανόν είναι μεταγενέστερο από τα χρονολογικά όρια του φόρουμ. Αντίστοιχα θυμάμαι ότι είχε αλλάξει κι εκεί το καστ μετά από κάποια επεισόδια, συμβαίνει πάντως, ειδικά όταν διαρκεί παραπάνω μια σειρά, οι ηθοποιοί πιθανόν έχουν και άλλες υποχρεώσεις η πολύ απλά, έχουν βαρεθεί ένα συγκεκριμένο project, παρόλα αυτά, η παραγωγή συνεχίζεται άπαξ και έχει απήχηση το πρόγραμμα.
 

Συνημμένα

  • 61wz9DezFkL._SY606_.jpg
    61wz9DezFkL._SY606_.jpg
    35,1 KB · Προβολές: 2
Τελευταία επεξεργασία:
έλα που το ξαναδείχνη το απογευμα 7 εως 8 ,το πέτυχα με άλλον ηθοποιο,ποια σεζον ειναι αραγε;
εδω και το κάστ μεταγλώττισης ανα σεζόν.
 
Πίσω
Μπλουζα