Υπερτεύχος Σπάϊντερμαν [1987]

Μολις διαπιστωσα οτι δεν υπαρχουν πλεον φωτογραφιες στο thread, οποτε ειπα να βαλω μερικες δικες μου.

Το ειχα αγορασει και εγω Δεκεμβρη '87 απο το κεντρικο πρακτορειο τυπου στον Πυργο Ηλειας. Οταν το επιασα στα εντεκαχρονα χερια μου, νομιζα οτι ηρθαν τα Χριστούγεννα εβδομάδες νωρίτερα! Η ποιοτητα του χαρτιου και η ποιοτητα εκτυπωσης δεν ειχαν καμια σχεση με τα τυπικα του Καμπανα. Δεν ηταν ακριβως φτηνο, αλλα βοηθησε σημαντικα οτι πλησιαζαν οι γιορτες. Το αλλο ενδιαφερον ηταν οτι για μενα τουλαχιστον ηταν εντελως εκπληξη. Δεν θυμαμαι καμια αναφορα στo Σπαιντερ Μαν κλπ. Ισως αυτο ειχε να κανει με το οτι εμεις στην επαρχια λαμβαναμε ολα τα περιοδικα με σημαντικη καθυστέρηση.

Πρεπει να το διαβασα και δεκα φορες πριν το αφησω κατω. Οντως το σχεδιο του Bernie Wrightson ειναι μετριο προς οκ και η ιστορια απο την αγνωστη συγγραφεα SF Susan K. Putney δεν λεει και πολλα και δεν εχει ιδιαιτερη σχεση με τον Spider Man και το στυλ του οπως ηταν στα μεσα της δεκαετιας του 80. Ιδιαιτερα ενδιαφερον για μενα, που προσπαθουσα να μαθω οσο δυνατον περισσοτερα για τα αμερικανικα comics, ειναι οτι προκειται για ουσιαστικα ενα ανέγγιχτο αντίγραφο της αμερικανικης εκδοσης και εχει διαφορες πληροφοριες ηταν δυσκολο τα χρονια εκεινα να αποκτήσουμε αλλιως.

Ας δουμε μερικες φωτογραφίες. Το εμπροσθοφυλλο.

P5306153.JPG

Το πληρες εξώφυλλο

P5306154.JPG

Τα credits χωρις καμια επέμβαση.

P5306155.JPG

Λιστα με τα Graphic Novels που ειχαν κυκλοφορήσει μεχρι τοτε. Περίεργο που επιβίωσε το χασαπομαχαιρο του Καμπανα.

P5306156.JPG

Spread

P5306159.JPG

Ενδιαφερουσα λεπτομερεια, μισοσβησμενο το αγγλικο κειμενο

P5306160.JPG

Splash Page

P5306161.JPG

Ξανα Splash Page.

P5306157.JPG

Αν και δεν ηταν το καλύτερο κομικ ολων των εποχων, ηταν για πολλους απο εμας η πρωτη επαφη με prestige εκδόσεις οπως τα graphic novels και ετσι θα μεινει ανεξίτηλα χαραγμενη στην μνημη μου. Γι' αυτο και οταν πουλησα την συλλογη μου ελληνικης εκδοσης κομικς πριν μερικα χρονια, αυτο αρνήθηκα να το αποχωριστώ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα