Υποβρύχιο Stingray - Stingray (1964)

giorgos

Banned
Joined
20 Ιουλ 2006
Μηνύματα
233
Αντιδράσεις
12
Παιδια, αυτοι οι χαρακτηρες του Thunderbirds μηπως παιζανε και σε μια αλλη σειρα με μαριονετες, επιστημιονικης φαντασιας σε υποβρυχια,καπου στα μεσα της δεκαετιας του '70?
 
giorgos είπε:
Παιδια, αυτοι οι χαρακτηρες του Thunderbirds μηπως παιζανε και σε μια αλλη σειρα με μαριονετες, επιστημιονικης φαντασιας σε υποβρυχια,καπου στα μεσα της δεκαετιας του '70?
"Stand by for action! We are about to launch Stingray! Anything can happen in the next half-hour!"

Φίλε giorgos, η σειρά που αναφέρεσαι εκτιμώ ότι είναι η "Stingray" η οποία παρουσιάστηκε στην τηλεόραση την περίοδο 1964-1965 σε 39 ημίωρα επεισόδια. Είναι η πρώτη σειρά αυτού του είδους που γυρίστηκε έγχρωμη, όμως με χρώμα μεταδόθηκε πρώτη φορά στην Αγγλία το 1969. Βέβαια στην Ελλάδα ήρθε αργότερα. Είναι άλλη μία πετυχημένη και γνωστή σειρά των "Sylvia and Gerry Anderson".

200px-Stingray-tvshow.jpg


Πολλές πληροφορίες μπορείς να βρεις όπως πάντα στην Wikipedia
 
Ναι αυτη πρεπει να ναι η σειρα! Την ανακαλυψαμε :)

Αν θυμασαι, συζητησαμε το θεμα και τις προαλλες σε αλλο σημειο του φορουμ (δε μπορω να βρω ποιο ειναι, ειναι και λιγο μπαχαλο εδω -Κ.Διαχειριστα!! :D ολα σε ενα... :D )

και μου ειχες δωσει μια λιστα για να βρω ποιο ειναι.

Μηπως θυμασαι τον ελληνικο τιτλο?

Ημουν τοσο μικρος που αυτα τα κουκλακια-μαριονετες με τρομαζαν:rolleyes: Αργοτερα ειδα και ταινια απ τη σειρα αυτη.

Θυμαμαι το υποβρυχιο που εκτοξευε τις τορπιλες...και το αντιπαλο υποβρυχιο ηταν ενα γιγαντιο ψαρι...που ανοιγε το στομα του και εβγαινε η τορπιλη.

Η ομοιοτητα των ηρωων με το thunrbirds(δεν το εχω υποψη μου αυτο) ειναι τυχαια?
 
Δεν είναι τυχαία είναι των ίδιων δημιουργών Sylvia and Gerry Anderson και του τρόπου παραγωγής Supermarionation (Super Marionette Animation). H σειρά αυτή ήταν η πρώτη που έκανε χρήση αυτής της μεθόδου με χρώμα και κυκλοφόρησε ακριβώς ένα χρόνο πριν το Thunderbirds.

Για τον Ελληνικό τίτλο δεν είμαι σίγουρος. Θα ρισκάρω από μνήμης: Υποβρύχιο Stingray

Το άλλο thread που λες είναι το Galactica.
 
Bεβαιως ειναι των ιδιων δημιουργων,αλλα επειδη ειναι πανομοιοτυπες οι κουκλες, αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποια σεναριακη συνδεση ή συνεχεια αναμεσα στις δυο σειρες.

Διαφορετικα δεν δικαιολογειται, δεν θα επρεπε να υπαρχει η ομοιοτητα.

Για τον Ελλ.τιτλο δε νομιζω να ηταν "Υποβρυχιο Stingary".

Απ οτι καταλαβα εδω στο forum ουδεις το παρακολουθουσε.

Eσυ το παρακολουθουσες?
 
Ναι η αλήθεια είναι ότι το έβλεπα αλλά επειδή προσφάτως είδα επαναλήψεις του Thunderbirds στο Μακεδονία, είχα ψιλόξεχασει αυτή την σειρά. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση που στο TBs δεν έβλεπα πουθενά το υποβρύχιο που θυμόμουν.

Το όνομα ήταν όντως Υποβρύχιο Stingray φίλε giorgos, το τσέκαρα μετά και από αλλού.
 
Ποσο χρονων ησουν οταν το εβλεπες?

Ποια χρονιά ηταν?

Απο που τσεκαρες την ελληνικη ονομασια?

Μολόγα καθαρμα...
 
Thunderbirds - Stingray

Χαιρετώ το forum.

Οι 2 σειρές με μαριονέτες παίχτηκαν γύρω στα μέσα των 70ς αλλα θέλω να μάθω αν ξαναβγήκαν στα 80ς η αργότερα.

tolis
 
Εγώ θυμάμαι να τη βλέπω μικρός στην τηλεόραση μεσημέρια Σαββατοκύριακου (μιλάω για Thunderbirds), δεδομένου ότι γεννήθηκα το 76 σημαίνει ότι παίχτηκαν κατά το '80.
 
Σιγουρα θυμαμαι επεισοδιο του Thunderbirds καποια Κυριακη μεσημερι του 1986...

Μαλιστα θυμαμαι οτι δεν το ειχα δει ολοκληρο μιας και ο μονος οχι-μισητος δασκαλος :D , μας ειχε παει να δουμε αγωνες στιβου στο ΣΕΦ
 
Το εκπληκτικό μουσικό σήμα, που μ'εχει σημαδέψει από παιδί, από τους τίτλους αρχής τού "Υποβρύχιου Stingray" από τον σπουδαίο Barry Gray και την ορχήστρα του:

[link deleted]

και το "Aqua Marina", score των τίτλων τέλους:

[link deleted]

Και το "Thunderbirds" από τον ίδιο κύριο as well:

[link deleted]

[edited by manos426f:Links για download μουσικών κομματιών,τα οποία υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα,δε μπορούν,σύμφωνα με τους κανονισμούς του forum,να παραμείνουν φίλε μου...]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα παρέθεσα όπως και της "Αθλητικής Κυριακής", πριν λίγες ημέρες, και δεν έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης.
 
Lux το link που αναφερεις ηταν expired.

Κανεις δεν αμφισβητει την καλη σου προθεση αλλα οι αγωγες για πνευματικη περιουσια εχουν γινει εθνικο σπορ και οι πτωχοι διαχειριστες αυτου του χωρου δεν ειμαστε "Ελληνες εφοπλιστες με 5 γραμματα" :)
 
Υποβρύχιο Stingray

Αν με ρωτήσετε : "ποια η πρώτη σου τηλεοπτική ανάμνηση", τότε, αβίαστα, θα απαντήσω : "Το υποβρύχιο Stingray" !!! To θυμάμαι περίπου 5 ετών, που παιζόταν τις απογευματινές ώρες στην ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας περί το 1976, και την άλλη μέρα στο Νηπιαγωγείο ... το συζητούσαμε με τα άλλα παιδάκια [στο μέτρο, βέβαια, μπορούσαμε τόοοοτε να ... "αναπτύσσουμε" συζητήσεις ;) ;) ;) .... πάντως, διηγούμασταν τα επεισόδιά του εκστασιασμένοι και συνεπαρμένοι, βλέπετε επρόκειτο για κάτι πρωτόγνωρο για τα τόοοοτε παιδικά ματάκια μας που ακόμη δεν είχαν "αφομοιώσει" τηλεοπτικές εικόνες !!! ] !!!

Λοιπόν, στη σειρά αυτή πρωταγωνιστές ήταν ... μαριονέτες, τα οποία ήταν μέλη πληρώματος ενός υποβρυχίου !!! Μαριονέτες, όμως, κατασκευασμένες με ένα ιδιαίτερο, ξεχωριστό στιλ !!! Θα έλεγα ότι η κατασκευή τους θύμιζε και λίγο ... "ρομποτάκια" !!! Δηλαδή το στοιχείο του "χειροποίητου", που χαρακτηρίζει τις μαριονέτες, δεν ήταν ιδιαίτερα εμφανές στους πρωταγωνιστές αυτής της σειράς !!! Κι όμως ... δεν τους έλειπε η "ζεστασιά" !!! Γι' αυτό πιστεύω ότι ο τρόπος, με τον οποίον ήταν κατασκευασμένες, ήταν αρκούντως ιδιοφυής και ευρηματικός !!!

Από τα πολύ λίγα που θυμάμαι, οι μαριονέτες του υποβρυχίου Stingray έπαιρναν μέρος σε ένα σωρό περιπέτειες και, κυρίως, έρχονταν αντιμέτωποι με τα σατανικά σχέδια ενός αντιπάλου τους !!! Και, φυσικά, πάντα αναδεικνύονταν νικητές [δηλαδή, το "καλό" νικούσε το "κακό"] !!! Επίσης, θυμάμαι πόσο με εντυπωσίαζε ο τρόπος που ανοιγόκλειναν τα στόματα των μαριονετών !!! Επίσης, με εντυπωσίαζε και η "επική" έναρξή της, με την "πορωτική" φωνή που τραγουδάει : Στίνγκρεϊ, Στίνγκρεϊ !!!! Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση ανακάλυψα στο YouTube την "πορωτική" [για εμάς τα τόοοτε 5-6χρονα] έναρξη της σειράς :


Έτσι, την άλλη μέρα στο Νηπιαγωγείο όλα τα "σπόρια" τραγουδούσαμε : Στίγκρεϊ, Στίνγκρεϊ !!! Όλα εκτός ... από μένα, που τραγουδούσα : Στρίγκλεϊ, Στρίγκλεϊ #) #) #) !!!!! Τι να κάνουμε, έτσι νόμιζα ότι λεγόταν, "υποβρύχιο Στρίγκλεϊ"#) #) [εντάξει, μη βαράτε, 5 ετών ήμουνα !!! ] !!!

Η σειρά, πάντως, δεν είχε έρθει "μεταγλωττισμένη" στην Κρατική Τηλεόραση αλλά "υποτιτλισμένη" !!! Κι εγώ σε εκείνη την ηλικία μόλις είχα μάθει ανάγνωση και .... τα έβρισκα ζόρικα με τους υπότιτλους !!! Κι αυτό ήταν ένα μικρό "σπάσιμο" για μένα, μιας και "έχανα πράγματα" από την υπόθεση του κάθε επεισοδίου !!! Όμως ... κατάλαβα από τότε ότι "σε αυτή τη ζωή δεν μπορούμε να τα βρίσκουμε όλα εύκολα" ......

Από το 1976 και για πολλά χρόνια το υποβρύχιο Στίνγκρεϊ έμεινε ... βυθισμένο όχι στον πάτο της θάλασσας αλλά ... των παιδικών μου αναμνήσεων !!! Αυτό μέχρι πριν 5 περίπου χρόνια, όταν με έναν φίλο μου πήγαμε στη συναυλία των "πατεράδων της ηλεκτρονικής μουσικής" Kraftwerk στο Φάληρο [άσχετο : όσοι δεν ήσασταν εκεί ... χάσατε !!! ] !!! Κάποια στιγμή, οι Kraftwerk αποχώρησαν από τη σκηνή και ... άφησαν στη θέση τους κάτι κούκλες - ομοιώματά τους, που, δήθεν, έπαιζαν τα συνθεσάιζερ τους και τα άλλα "ηλεκτρονικά" τους [ενώ ακουγόταν η μουσική που η μπάντα έπαιζε κρυμμένη στα παρασκήνια :eek: o_O !!! ] !!! Και ο φίλος μου γυρνάει και μού λέει :

- Αυτές οι κούκλες δεν σού θυμίζουν τις μαριονέτες που κάποτε βλέπαμε στο υποβρύχιο Στίνγκρεϊ ??? Θυμάσαι και το τραγουδάκι στην αρχή : Στίνγκρεϊ / Στίνγκρεϊ !!!!

- Άντε βρε συ, του απάντησα !!! Είσαι σίγουρος ότι λεγόταν Στίνγκρεϊ το υποβρύχιο ??? Γιατί νομίζω ότι .... λεγόταν Στρίγκλεϊ #) #) :cry: :cool: :p :sealed: !!!!!!!!!!!!!!!!!!

[Συμπλήρωση : Μετά από ... 35 χρόνια είδα ξανά το βιντεάκι που ανέβασα στο ποστ μου και .... έπαθα πλάκα !!! Βρε παιδιά, τι καταπληκτικό πράγμα είν' ετούτο !!! Μα... πόσο μπροστά για την εποχή του !!! Φτιάχτηκε το 1964 και ... θαρρείς ότι φτιάχτηκε το ... 2014 !!! Μέεεγα respect στον "πρωτοποριακό" εμπνευστή του !!! ] !!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thanx!!!

Το StingRay ηταν το πρωτη Βρετανικο τηλεοπτικο προγραμμα που μαγνητοσκοπηθηκε εξ ολοκληρου εγχρωμο.

Στους λατρεις των αριστουργηματων των Gerry και Sylvia Anderson, προτεινω το fanzine Andersonic.
 
Wally είπε:
Thanx!!!
Το StingRay ηταν το πρωτη Βρετανικο τηλεοπτικο προγραμμα που μαγνητοσκοπηθηκε εξ ολοκληρου εγχρωμο.
Πράγματι. Και η συγκεκριμένη τεχνική με τις μαριονέτες ονομάζεται Supermarionation (παράξενο πράγμα!)

Αξέχαστη πραγματικά σειρά!
 
Διάβασα πληροφορίες από τα links που παραθέτετε για την εν λόγω σειρά !!! Αυτό που μού έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι .... έβγαλε και τραγούδι που έγινε παγκόσμια επιτυχία και ακούστηκε πολύ 8) :xm: :eek: o_O !!! Πρόκειται για το τραγούδι Aqua Marina, το οποίο, υποτίθεται, τραγούδησε ο κυβερνήτης του Stingray ονόματι Troy [πρωταγωνιστής της σειράς] στη γοητευτική / μυστηριακή "γοργόνα" Marina, την οποία ερωτεύτηκε !!! Το "σαρανταπενταράκι" δισκάκι με το τραγούδι της .... Μαρίνας των νερών [!!!!] έκανε ... τρελές πωλήσεις !!! Και, βλέποντας το βιντεάκι, θυμήθηκα πόσο μα πόσο είχα εντυπωσιασθεί ως 5χρονος βλέποντας τη μαριονέτα Μαρίνα να κολυμπάει στους βυθούς :eek: :flower: #)


[Στις πληροφορίες κάτω από ένα άλλο βιντεάκι με το τραγούδι της Marina διάβασα ότι η μαριονέττα της Μαρίνας φτιάχτηκε με πρότυπο ... τη Μπριζίτ Μπαρντό !!!

"They are rescued by Titan's slave girl Marina (modelled on Brigitte Bardot)," :eek: o_O : http://youtu.be/CkJjWgjtVlE

]]]]]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Πλακα ειχαν οι ''κακοι'' οχι μονο με το υποβρυχιο σε σχημα ψαριου και την αλλοκοτη εμφανιση αλλα και με την ''γλωσσα'' (ας πουμε) που χρησιμοποιουσαν. Φοβερη σειρα που δυστυχως ειχα χασει τα τελευταια επεισοδια.
 
Πίσω
Μπλουζα