Φιγούρες Στρουμφάκια

spirtoulis

RetroMasteR
Joined
17 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.296
Αντιδράσεις
198
Στην δεκαετία του 80 κυκλοφορούσαν πολλά πράγματα με τα στρουμφάκια, πολύ όμορφες ήταν και οι φιγούρες τους που είχαν το σλόγκαν του peyo από κάτω. Το καλό με αυτές τις φιγούρες είναι ότι έχουν και τη χρονολογία από κάτω. 'Ετσι μπορείς να βρείς άνετα αυτές που είναι της δεκαετίας του ογδόντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα κάποιες φιγούρες-στρουμφάκια...Θυμάμαι ότι πουλούσαν κάθε φιγούρα σε μικρά κουτάκια...
 
spirtoulis είπε:
Στην δεακετία του 80 κυκλοφορούσαν πολλά πράγματα με τα στρουμφάκια, πολύ όμορφες ήταν και οι φιγούρες τους που είχαν το σλόγκαν του peyo από κάτω. Το καλό με αυτές τις φιγούρες είναι ότι έχουν και τη χρονολογία από κάτω. 'Ετσι μπορείς να βρείς άνετα αυτές που είναι της δεκαετίας του ογδόντα.
Για ρίξε μία ματιά και εδώ: http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?13475-Peyo-Στρουμφ-system-pyroplast-toys&highlight=%F3%F4%F1%EF%F5%EC%F6%DC%EA%E9
 
Caprice , το έχω δει αυτό το θρεντ, εγώ μιλάω για τις φιγούρες που είναι άκαμπτες. Ιδίως την δεκαετία του 80 πολλές από αυτές κατασκευάζονταν στην δυτική Γερμανία. Βεβαίως πολλές εταιρείες και από άλλες χώρες έπαιρναν τα δικαιώματα, όπως φαίνεται και στο θρεντ που παραθέτεις.
 
Κάποια στιγμή τη δεκαετία του '80, πιθανώς μεταξύ 87-89 κυκλοφόρησαν ''ελληνικά'' στρουμφάκια που αποτελούνταν από μέλη που τα ένωνες και είχαν λίγα εργαλειάκια ή άλλα αντικείμενα μαζί. Ταυτόγχρονα κυκλοφορούσαν και τα ''άκαμπτα'', δηλαδή μονοκόματα στρουμφ χωρίς εξαρτήματα. Τα πρώτα, τα ελληνικά ήταν πολύ πιο όμορφα, ήταν πάμφθηνα και εγώ προσωπικά τα έχω συνδέσει με παιδικές διακοπές και ατελείωτο παιχνίδι...Υπάρχουν ακόμα ελάχιστα κομμάτια Peyo, ο αδερφός μου βρήκε μερικά πριν έναν χρόνο κάτω από την Ομόνοια προς Αγίου Κωνσταντίνου ,χωρίς εξωφρενικές τιμές.Δυστυχώς είναι αρκετά επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς εκεί λόγω της βίας και της εγκληματικότητας στο κέντρο,για να μπορέσει να ψάξει όσο χρειάζεται,αλλά αυτό είναι ενα άλλο θέμα.Η ουσία, τα ελληνικά στρουμφάκια θα είναι για πάνατ συνδεδεμένα με την μαγική δεκαετία του '80!
 
Αυτές τις φιγούρες εννοούσα στο αρχικό μου ποστ. Αν και αυτές που είναι σαν playmobil είναι ωραίες. 'Αλλες εταιρείες που δραστηροποιούνταν τη δεκαετία του 80 εκτός από την Schleich, ήταν η Wallace Berrie (στην Αμερική κυρίως), η Hering (Βραζιλία) και η Minimodels (στην Αργεντινή).

IMG_0052.jpg

IMG_0053.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τη δεκαετια του 80 ηταν τοσο πολυ της μοδας τα στρουμφακια που υπηρχαν και στις μπομπονιερες απο βαφτισια,μου ειχε τυχει μια φορα,βεβαια ηταν γυψινο αυτο το στρουμφακι και κατι κιτρινο κρατουσε στο χερι(μαλλον φαγητο υποθετω πως ηταν)Ειχα επισης και μια πλαστικη στρουμφιτα με ρακετα του τεννις,δεν ηταν ομως σε μορφη playmobil
 
Να προσθέσω πως φιγούρες με στρουμφάκια κυκλοφορούσαν σαν δωράκι σε παγωτό κυπελλάκι από τα ψυγεία της ΑΣΤΥ. Μια εταιρία όμως που ήταν δυσεύρετη κυρίως σε επαρχιακές πόλεις!! Παρ όλα αυτά όσοι είχαν τη δυνατότητα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δημιουργήσουν ολόκληρο στρουμφοχωριό μιας και οι συσκευασίες περιείχαν ακόμη και σπιτάκια! Οι φιγούρες ήταν παρόμοιες με αυτές που ποστάρει πιο πάνω ο spirtoulis.
 
Μερικά από τα στρουμφάκια μου! Τα περισσότερα είναι Schleich από Γερμανία και δύο Ελληνικά (η Στρουμφίτα και το μωρό που είναι μπροστά και τα είχα πάρει το 80 από εδώ). Κάποια άλλα (όπως την τσουλήθρα) τα πήρα από τα περιοδικά που κυκλοφόρησαν πριν μερικά χρόνια και έδιναν δώρο στρουμφ ή σπιτάκι κλπ. Επίσης έχω κάποια χριστουγεννιάτικα (2η φωτο) και κάποια άλλα με κορδόνι για να τα κρεμάς στο δέντρο, αλλά αυτά είναι με τα στολίδια στο πατάρι!

Λατρεμένα στρουμφάκιααααα

13.jpg

12.jpg

DSC06137.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Α! ξέχασα... να και η πολύ πρόσφατη αγορά μου, Στρουμφάκι υδροχόος από γνωστό πολυκατάστημα. Schleich κι αυτό.

DSC06141.jpg
 
zouzou με τοσες ομορφες φιγουρες που εχεις φτιαχνεις ολοκληρο στρουμφοχωριο :)

πρωτη φορα βλεπω μαυρο στρουμφακι..
 
Ναι, πρέπει να είναι κάποιο κακό στρουμφάκι, ίσως προήλθε από μετάλλαξη... :) ή κάτι άλλο. Πάντως πρέπει να έχει εμφανιστεί στη σειρά. Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα.
 
Οχι βρε παιδιά τη μετάλλαξη; χαχα Μάλλον πρέπει να άνοιξε κάποιο δώρο βόμβα!! Πως το λέγαν το στρουμφάκι που έφτιαχνε τα δώρα βόμβες το ξέχασα!! :xm:
 
δεν θυμαστε το επεισοδιο που τα τσιμπαγε μια μαυρη μυγα τα στρουμφακια κ τα εκανε μαυρα κ λεγανε μονο γκναπ? βασικα μαυρα ηταν στα κομικ στο καρτουν γινοντουσαν μοβ.!
 
Δεν είναι από δωράκι μπόμπα.. :D Δε γινόντουσαν έτσι όλομαυρα... Και είναι και πολύ αγριεμένο.. Πληροφορίες εδώ. Επιτέλους θα μάθω κι εγώ http://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_Smurfs

Warrior το βρήκες! Μπράβο!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ενδιαφερουσες πληροφοριες!!δεν ειχα ιδεα για το επεισοδιο αυτο,ευτυχως που εκανα την ερωτηση και λυθηκε το μυστηριο :)
 
wheeled warrior πανεμορφη η συλλογη σου!!!εσυ εχεις ολοκληρο το στρουμφοχωριο μεχρι και το δρακουμελ,μονο ο φαγανας και η μητερα φυση λειπουν!!την ψιψινελ δεν την εντοπισα μεσα στις φωτογραφιες,μαλλον λειπει κι αυτη;

Το παιδακι διπλα απ το δρακουμελ ποιο ειναι;
 
Πίσω
Μπλουζα