elefas
Retro Member
- Αντιδράσεις
- 46
Περίεργος ο τίτλος του θέματος, αλλά εκτός από τις φορητές της Sega(GameGear), Nintendo(Gameboy) και Atari(lynx), όλοι μας ως πιτσιρικάδες θα χαμε μπανίσει και κάποια μηχανάκια άγνωστων εταιριών που προσπαθούσαν να καρπωθούν και αυτές ένα μερίδιο της ανάλογης αγοράς. Εμείς βέβαια θέλαμε τα "καλά" αλλά λόγω οικονομικών δυνατοτήτων αρκετοί ήταν αυτοί που αγόραζαν ένα τέτοιο μηχανάκι. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ας μπούμε στο ψητό:
1η και καλύτερη κατά τη γνώμη μου φορητή ήταν το Watara Supervision (το χε ένα καλό μου φιλαράκι και θυμάμαι που παίζαμε μαζί). Πλασαρίστηκε ως ο ανταγωνιστής του Gameboy καθώς διέθετε παρόμοιου τύπου σχήμα και οθόνη (πιο μεγάλη τόσο σε ανάλυση όσο και σε μέγεθος). Η βιβλιοθήκη του έφτανε τους περίπου 50 τίτλους με 1-2 από αυτούς να είναι πραγματικά αστέρια. Φυσικά όμως η ποιότητα τους δεν μπορούσε να συναγωνιστεί αυτή των παιχνιδιών του GameBoy. Η τιμή του ήταν αρκετά χαμηλότερη από του GB τόσο ως μονάδα όσο και των παιχνιδιών του (θυμάμαι κόστιζαν περίπου 7-8 χιλιάδες τη στιγμή που τα καλά παιχνίδια του GB ξεπερνούσαν τις 20!)
Φωτό:
Χαρακτηριστικά:
* CPU : 8-bit VLSI
* Screen: 61mm x 61mm (2.37" x 2.37"), yielding 25600 pixels
160 pixels by 160 pixels, compared to 23040 pixels on
the Gameboy (160 x 144).
* Power Switch
* External Power Supply Jack (DC6V and YES, GameBoy AC adapter works!)
* Contrast Adjustment
* Direction buttons (similar to the GameBoy)
* 4 "AA" Batteries
* Headphone jack (unit includes small stereo headphones)
* Speaker built-in
* A & B buttons
* Select button
* Start button
* Volume controller
* Two Player Link (communications port).
This is a DB-9 connector, similar to the old Atari joysticks.
It is not pin-compatible with the Gameboy link system nor the
Mega Duck and Cougar Boy systems either.
Το καλύτερο παιχνίδι του θεωρείται το Kabi Island (στυλ bomberman)
Ένα άλλο μηχανάκι του οποίου κάτοχος ήμουν εγώ ήταν το GAME MASTER. Το πήρα γιατί δεν μπορούσα να πάρω το Gameboy. Το GM ήταν επιεικώς απαράδεκτο, με άθλια οθόνη (τα γραφικά του atari 2600 ήταν πολύ καλύτερα) . Σχεδιαστικά ήθελε να μοιάσει στο GameGear. Είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι tetris-clone (Falling Blocks) με φανταστική μουσική (όσο θυμάμαι...) το οποίο συνόδευε το μηχανάκι.
Φωτό:
Χαρακτηριστικά:
* CPU: 8-bit VLSI
* Display: 60 x 64 pixels, about 2 shades of grey.
* Sound: built-in speaker, headphone jack (stereo earphones included)
* Power: DC6V Power Supply or 4 x AA Batteries
* Dimensions: 170 mm x 97 mm x 33 mm
* Cartridge Port: 40 pins
Για να δούμε, θυμάστε εσείς κάποια άλλη τέτοια κονσολίτσα;;; Εγώ θυμάμαι ακόμα μια δυο αλλά το αφήνω και σε σας...
1η και καλύτερη κατά τη γνώμη μου φορητή ήταν το Watara Supervision (το χε ένα καλό μου φιλαράκι και θυμάμαι που παίζαμε μαζί). Πλασαρίστηκε ως ο ανταγωνιστής του Gameboy καθώς διέθετε παρόμοιου τύπου σχήμα και οθόνη (πιο μεγάλη τόσο σε ανάλυση όσο και σε μέγεθος). Η βιβλιοθήκη του έφτανε τους περίπου 50 τίτλους με 1-2 από αυτούς να είναι πραγματικά αστέρια. Φυσικά όμως η ποιότητα τους δεν μπορούσε να συναγωνιστεί αυτή των παιχνιδιών του GameBoy. Η τιμή του ήταν αρκετά χαμηλότερη από του GB τόσο ως μονάδα όσο και των παιχνιδιών του (θυμάμαι κόστιζαν περίπου 7-8 χιλιάδες τη στιγμή που τα καλά παιχνίδια του GB ξεπερνούσαν τις 20!)
Φωτό:
Χαρακτηριστικά:
* CPU : 8-bit VLSI
* Screen: 61mm x 61mm (2.37" x 2.37"), yielding 25600 pixels
160 pixels by 160 pixels, compared to 23040 pixels on
the Gameboy (160 x 144).
* Power Switch
* External Power Supply Jack (DC6V and YES, GameBoy AC adapter works!)
* Contrast Adjustment
* Direction buttons (similar to the GameBoy)
* 4 "AA" Batteries
* Headphone jack (unit includes small stereo headphones)
* Speaker built-in
* A & B buttons
* Select button
* Start button
* Volume controller
* Two Player Link (communications port).
This is a DB-9 connector, similar to the old Atari joysticks.
It is not pin-compatible with the Gameboy link system nor the
Mega Duck and Cougar Boy systems either.
Το καλύτερο παιχνίδι του θεωρείται το Kabi Island (στυλ bomberman)
Ένα άλλο μηχανάκι του οποίου κάτοχος ήμουν εγώ ήταν το GAME MASTER. Το πήρα γιατί δεν μπορούσα να πάρω το Gameboy. Το GM ήταν επιεικώς απαράδεκτο, με άθλια οθόνη (τα γραφικά του atari 2600 ήταν πολύ καλύτερα) . Σχεδιαστικά ήθελε να μοιάσει στο GameGear. Είχε ένα πολύ καλό παιχνίδι tetris-clone (Falling Blocks) με φανταστική μουσική (όσο θυμάμαι...) το οποίο συνόδευε το μηχανάκι.
Φωτό:
Χαρακτηριστικά:
* CPU: 8-bit VLSI
* Display: 60 x 64 pixels, about 2 shades of grey.
* Sound: built-in speaker, headphone jack (stereo earphones included)
* Power: DC6V Power Supply or 4 x AA Batteries
* Dimensions: 170 mm x 97 mm x 33 mm
* Cartridge Port: 40 pins
Για να δούμε, θυμάστε εσείς κάποια άλλη τέτοια κονσολίτσα;;; Εγώ θυμάμαι ακόμα μια δυο αλλά το αφήνω και σε σας...