Φωνές που μαγεύουν

Από άντρες: Μάνος Κατράκης (πρώτη φωνή), Πέτρος Φυσσούν (τρομερή απαγγελία του, το 1987 νομίζω, αφιέρωμα της ΕΤ1 στα θεία Πάθη) και βέβαια έπονται Τζώρτζης-Λυκ. Καλλέργης

Από γυναίκες μόνο μία: η πολύ θηλυκιά-ερεθιστική φωνή της καλλίφωνης τραγουδίστριας και ηθοποιού Λίλιαν Μηνιάτη. Και βέβαια δεν εξαιρείται η φωνή της μεγάλης ντίβας του θεάτρου Μαίρης Αρώνη.

Θα έλεγα και τις παλαιότερες (ορθοφωνούσες και με πολύ καλή αρθρωση λόγου) Κ. Παξινού, Ε. Παπαδάκη, Μ. Κοτοπούλη κλπ, αλλά έτσι θα πήγαινε πολύ μακριά η βαλίτσα στο παρελθόν, αλλά και δεν σώζονται (δυστυχώς) πολλά δείγματα των πολύ καλών φωνών τους, ειδικά για κάποιους ηλικιακά νεώτερους του forum....
 
Βρε παιδία μπορει να μου απαντήσει καποιος ποιανου ηθοποιου είναι αυτη η καταπληκτική και επιβλητίκη φωνη ως αφηγητη στο 1ο επεισόδιο των '' Τελευταίων εγγονων '' . Περιμένω απάντηση
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ο Σειλινός, και ο Σειλινός, εχει υπέροχη φωνή..Στην'' οργή'' θα προσέξω για πρώτη φορά την φωνή του, αν και κάνει το κακό αγόρι ειναι όντως θεσπέσια!! βαθιά με ένα κραμα αναμνησεων μέσα της αλλά και μια εσωτερική γαλήνη!
 
οι αντρικες φωνες που για μενα ξεχωριζουν ειναι:

δημητρης χορν: υπεροχος οχι μονο σαν ηθοποιος (που εκτος απο θεατρο,ταινιες εκανε και ραδιοθεατρικα )αλλα και οταν τραγουδαει το "οι θαλασσιες οι χαντρες" στην ταινια "η Αθηνα τη νυχτα" ,το "πες μου μια λεξη" στην ταινια "αλιμονο στους νεους" που ειναι απο τις πιο γνωστες ερμηνειες του

μανος κατρακης και λυκουργος καλλεργης (καταπληκτικοι και οι 2 τους με φωνες χαρακτηριστικες)

ορεστης μακρης:και σαν ηθοποιος(τοσο σε δραματικους οσο και σε κωμικους ρολους) αλλα και οταν τραγουδαει ειναι το κατι αλλο

γιαννης φερτης: τα λογια ειναι περιττα

χρηστος παρλας: πολυ χαρακτηριστικη η φωνη του

απο γυναικες ηθοποιους ξεχωριζω την ελλη λαμπετη:τι να πει κανεις γι αυτη τη μεγαλη ηθοποιο(κριμα που δεν υπαρχουν πολλα βιντεο με τα θεατρικα που επαιζε για να την απολαυσουμε κι εμεις οι νεοτεροι)

ξενια καλογεροπουλου,ματινα καρρα(η γλυκια μας καντυ) ,αιμιλια υψηλαντη(η γλυκια μαμα του ταο ταο) : και οι 3 τους εχουν πολυ γλυκες φωνες ισως και γι αυτο να ασχοληθηκαν με θεματα που απευθυνονταν σε παιδια ειτε μεσω των μεταγλωτισσεων παιδικων σειρων ειτε μεσω συγγραφης παιδικων θεατρικων εργων(ξενια καλογεροπουλου)
 
Ηταν το 1977 όπου ο Πέτρος Φυσσούν έκανε απαγγελία στο Ραψωδό το μελωδό και το θείο δράμα, μια παραγωγή της ΕΡΤ1 όπου προβάλετε κάθε χρόνο κάθε Μεγάλη Πέμπτη!! Πραγματικά η φωνή του Φυσσούν είναι απ' τις πιο εκφραστικές και συγκλονιστικές!! Αλλες μεγάλες φωνές ήταν του Δημήτρη Χορν, Λυκούργου Καλέργη,Γιάννη Φέρτη και του αγαπημένου μου Γιώργου Τζώρζη.

Απο τις γυναικείες φωνές ξεχωρίζω της Λίλιαν Μηνιάτη και της Ελένης Προκοπίου!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τους αντρες ξεχωριζω τον Μ. Κατρακη.

Απο τις γυναικες, την Μ. Αρωνη.
 
Πολύ ζεστή φωνή και αρκετά σπηκάζ έχει και ο Κώστας Καστανάς. Επίσης δε μπορεί να ξεχάσει κανείς τον αφηγητή Ανδρέα Φιλιππίδη στους "Σουλιώτες".

Ιδιαίτερα ερωτικό χρώμα δίνει η φωνή της Άννας Φόνσου στην "Ιδιωτική μου ζωή", ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη φωνή του Γιάννη Αργύρη στο "Κορίτσι και το άλογο".


Τέλος, χαρακτηριστική είναι η "πατρική" χροιά του Παντελή Ζερβού καθώς και η φωνή της Ζωής Λάσκαρη όταν αφηγείται στις σχετικές ταινίες ("Στεφανία" κλπ.)
 
Προσφατως παρακολουθησα ενα επεισοδιο της αγαπημενης σειρας Τα παλιοπαιδα τ' ατιθασα (1980) κι επαιζε σ' αυτο ο Τασος Μασμανιδης.

Υποδυοταν ενα ατιθασο παλιοπαιδο :) ρολο που εχει ερμηνευσει πολλες φορες και του παει γαντι. Δεν μπορεσα να μην προσεξω για αλλη μια φορα τη φωνη του.

Μεστη, γλυκια, ζεστη και αντρικια. Απο τις ωραιοτερες που ακουσα ποτε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
έλενα Ναθαναήλ, ειχε φοβερή φωνή και το είδα τωρα στην σειρά άγγιγμα ψυχής. Πολύ καλή φωνή για ραδιοφωνο και μεταγλωτίσεις
 
Εγω προσωπικα μαγευομαι καθε φορα που ακουω την φωνη του Κώστα Καστανά εχει υπεροχη ζεστη φωνη και τη βρισκω και πολυ ερωτικη,ειδικα να τον ακους στο θεατρο του ραδιοφωνου ειναι μαγεια.
 
Συμπληρώνω ότι αν και κάπως παραπάνω στομφώδης, η φωνή του Μάνου Κατράκη ως αφηγητή στο "Άξιον Εστί" είναι μάλλον η καλύτερη που υπήρξε. Όμως σίγουρα δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τη φωνή του Γρηγόρη Βαλτινού, στο συγκεκριμένο αλλά και σε πολλές άλλες αφηγήσεις.
 
Προσπερνώ τις αντρικές φωνές που έχουν ήδη αναφερθεί, όπως Χορν, Βαλτινός και Φέρτης και θέλω να πω για το Σταύρο Ξενίδη, που πέρα από πολλές εμφανίσεις, "έντυσε" με τη φωνή του πολλές πολλές αφηγήσεις.

Από γυναίκες η Π. Ζούνη (λίγο κλισέ) κι η Άννα Παϊτατζή :cool: .

Δεν μπορώ τη φωνή της Μπ.Λιβανού.
 
Zelatina είπε:
Δεν μπορώ τη φωνή της Μπ. Λιβανού.
Εγω παλι, τη βρισκω τρομερα ελκυστικη και χαριτωμενη, αλλα ενταξει, δεν τιθεται θεμα. Γουστα ειναι αυτα.
 
Συμφωνώ με την bambinella ότι η φωνή της Μπέττυς Λιβανού είναι πολύ χαριτωμένη. Αλλά, περί ορέξεως...
 
ΦΖΠ1 είπε:
Τέλος, χαρακτηριστική είναι η "πατρική" χροιά του Παντελή Ζερβού
Συμφωνώ απόλυτα για τον παντελή Ζερβό. Η φωνή του αλλά και η παρουσία του, έβγαζε πάντοτε μια πατρική ζεστασία...
 
Δεν γινεται να μην αναφερω την χροια της φωνής του Πάρη Αλεξάντερ ειδικά στους ερωτες στην Λέσβο οπου κάνει τον ρόλο του ερωτευμένου, μαγευτική απλά, ερωτική, ζεστη, νοσταλγική!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mου κάνει εντύπωση πως ενώ οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε μεγαλώσει με τα μεταγλωτισμένα της δεκαετίας του 80, κανείς δεν έχει αναφέρει την καταπληκτική φωνή του Αργύρη Παυλίδη..

Κατά τα άλλα θα έλεγα Γιάννη Φέρτη, Νίκο Βασταρδή κι από γυναίκες Ματίνα Καρρά και Βέρα Ζαβιτσιάνου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Γιωργος Τζωρτζης που εφυγε προ τριων ημερων απο κοντα μας για το μεγαλο ταξιδι, ειχε την ωραιοτερη φωνη που ακουσα ποτε απο αντρα ηθοποιο.

Τον θυμαμαι στις Ομορφες Μερες να λεει "Σ' αγαπησα" στην Αλεξανδρα Λαδικου και ανατριχιαζω.
 
Ο πρώτος, που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο Χρήστος Πάρλας και μου κάνει εντύπωση, που τον ανέφεραν αρκετοι.Φοβερη φωνή.Και φυσικά ο Γιάννης Φερτης
 
Με μαγεύει η φωνή (και η ομορφιά :love:) της Αιμιλίας Υψηλάντη!

aimiliaypsilanti-708-1.jpg

Αρχικά σαν πιτσιρίκος,την άκουγα (χωρίς να την έχω δει στο πρόσωπο σε κάποια ελληνική ταινία) σε διάφορες μεταγλώττισεις κινουμένων σχεδίων και απο τότε με έκανε να νιώθω γαλήνια.

Αργότερα που την είδα και σε Ελληνικές ταινίες την ερωτεύτηκα κιόλας... :lol::love:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα