Φωνές που μαγεύουν

Νίκος Σκιαδάς ως Δρακουμέλ στα Στρουμφάκια, ο αφηγητής Κώστας Σκόκος (δεν θυμάμαι αν είναι ηθοποιός) στη Φρουτοπία και στην Έκτη εντολή, Χαρά Αγγελούση σε πολλές διαφημίσεις, η βροντερή Σαπφώ Νοταρά και η Αλέκα Στρατηγού.
 
Κωνστανταρας, ονομα και πραγμα! το επωνυμο τα λεει όλα, λεγοτανε Κωνσταντοπουλος αλλα ο παππους ειχε τετοιας εμβελειας φωνη που εγινε Κωνστανταρας..
 
Ανδρικές φωνές που ξεχωρίζουν;

1. Βύρων Πάλλης: βαθιά, με χρώμα, αρρενωπή, πάντοτε μου άρεσε το πώς "έκοβε" τις φράσεις του

2. Γιάννης Φέρτης: ο αγαπημένος των ραδιοφωνικών διαφημίσεων. Τυχαίο; Δεν νομίζω :)

3. Δημήτρης Χορν: η πιο μπλαζέ φωνή του ελληνικού κινηματογράφου. Με χαρακτηριστικό "σύρσιμο". Ο μόνος που βγάζει το εξευγενισμένο χωρίς να είναι θηλυπρεπές.

Ανδρική φωνή που ξενερώνει;

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, Σπύρος Φωκάς. "Μην ανοίγεις το στόμα σου καλέ μου":)

Ή αλλιώς "σου πληρώνω μαθήματα ορθοφωνίας"

Γυναικείες φωνές που ξεχωρίζω;

1.Ρένα Βλαχοπούλου. Η πιο κεφάτη φωνή του ελληνικού κινηματογράφου. Βγάζει γέλιο κι αμεσότητα και σε πείθει για το ότι βρίσκεται στο "πετσί" του ρόλου της είτε την υπηρέτρια παίζει ("όταν λείπει η γάτα"), είτε την μεγαλοαστή κυρία ("η χαρτοπαίκτρα").

2. Τζένη Καρέζη. Μ' αρέσει η βραχνάδα της. Ακόμα κι όταν το "παρακάνει".

Γυναικείες φωνές που με ξενερώνουν;

1. Ειρήνη Παππά. Πολλοί τη θεωρούν "δωρική". Εγώ τη βρίσκω ελαφρώς "επαρχιώτικη".

2. Ζωή Λάσκαρη. Κακομαθημένο κοριτσάκι που τσιρίζει επειδή δεν της κάναν το χατήρι :p . Μα να μην ταιριάζει καθόλου με την ομορφιά της; Μα καθόλου;
 
Αν είχε να κάνω like στο ποστ σου όπως στο facebook θα είχα κάνει πολλά!!!! Δε θυμάμαι αν το είχα συμπληρώσει αλλά γυναικείες φωνές της Τζενούλας και της Ρένας ψηφίζω και εγώ...
 
Η φωνη της Καρεζη δεν μου αρεσε ποτε ιδιαιτερως. Η εικονα της ομως μου καλυπτε την "αδυναμια" αυτη. Προσφατα ακουγα το ραδιοφωνικο "Τα εκατομυρια του Αρλεκινου" και η φωνη της ηταν λιγο κουραστικη.

Συμφωνω για την Παππα. Η φωνη της παντα με χαλαγε καπως. Αλλα δεν ειμαι μετρο συγκρισης μιας και αντιθετα με τον υπολοιπο πλανητη, την θεωρω καπως υπερεκτιμημενη ως ηθοποιο.
 
Wally είπε:
Συμφωνω για την Παππα. Η φωνη της παντα με χαλαγε καπως. Αλλα δεν ειμαι μετρο συγκρισης μιας και αντιθετα με τον υπολοιπο πλανητη, την θεωρω καπως υπερεκτιμημενη ως ηθοποιο.
Πειραζει που αντιτιθεμαι κι εγω με τον υπολοιπο πλανητη;

Ποτε δε μου αρεσε η Ειρηνη Παππα. Δε διεθετε ουτε φωνη, ουτε ομορφια, ουτε κανενα ιδιαιτερο ταλεντο.

Τωρα, γιατι υπερεκτιμηθηκε, μαλλον δεν ειναι εδω ο καταλληλος τοπος για να το λυσουμε αυτο.
 
Εδω στη Θεσσαλονικη γνωριζουμε ολοι οι θεατροφιλοι τη μοναδικη φωνη του μακαριτη Δημητρη Καρελλη. Σε ποσες εκδηλωσεις δεν τον καλουσαν για να κανει τις παρουσιασεις!! Ηθοποιος του Κρατικου Θεατρου Β. Ελλαδος, εμεινε πιστος σε αυτο και δεν ακολουθησε το δρομο αλλων για την πρωτευουσα. Ατυχως, σκοτωθηκε σε τροχαιο πριν απο 3 χρονια.

Μια προταση, αν δεν υπαρχει ηδη αναλογο θεμα: Να επεκταθει η ιδεα της bambinella και στους ξενους ηθοποιους
 
To παρακατω ρεπορταζ μιλα για το τραγικο τελος του Δημητρη Καρελλη και χαρακτηριζει τη φωνη του ηθοποιου ως την πιο αναγνωρισιμη του ΚΘΒΕ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=131574

Παντως, Ευπαλινε, αφου σου αρεσε το θεμα μου, μπορεις να το επεκτεινεις εσυ και στους ξενους ηθοποιους. Γιατι οχι, μια που το προτεινεις; :)
 
bambinella 100 είπε:
To παρακατω ρεπορταζ μιλα για το τραγικο τελος του Δημητρη Καρελλη και χαρακτηριζει τη φωνη του ηθοποιου ως την πιο αναγνωρισιμη του ΚΘΒΕ.http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=131574

Παντως, Ευπαλινε, αφου σου αρεσε το θεμα μου, μπορεις να το επεκτεινεις εσυ και στους ξενους ηθοποιους. Γιατι οχι, μια που το προτεινεις; :)
Σε ευχαριστω θερμως bambinella για την αναφορα σου στον Καρελλη.

Οσον αφορα την προκληση σου, θα ανταποκριθω συν τω χρονω γιατι θελει σκεψη. Θεωρειται βεβαια οτι σφραγισε την 7η τεχνη η φωνη του James Mason. Εγω να αναφερω οτι με γοητευει η φωνη του Irwin Allen, που εκανε το ρομποτ και ελεγε τον προλογο στο Lost in space, μια φωνη μπασα, στιβαρη, με μεταλλο.
 
Ευπαλινε, για τη φωνη του James Mason τι να πω; Ενα χαδι στα αυτια, μια μελωδια χωρις νοτες....απλως θεσπεσια!!!

Δε νομιζω πως υπηρξε ποτε του ιδιαιτερα ωραιος, αλλα ο Θεος του χαρισε μια φωνη που σιγουρα θα εκανε πολλες γυναικες να ειναι κοντα του μονο για να τον ακουν να λεει "σ' αγαπω".
 
κοριτσια και ο Γιωργος Τζωρτζης δεν είχε βαθιά, αντρικη βραχνή υπέροχη φωνή, εχει παιξει στην 7 μερα της δημιουργιας..

ήταν και γόης αλλά η φωνή...
 
Νίκος Τζόγιας - Νίκος Βασταρδής

(για να πω και 2 που δεν αναφέρθηκαν)

α και ο Χρήστος Πάρλας
 
Αριαδνη, συμφωνουμε απολυτα για τον Γιωργο Τζωρτζη. Ημουν σιγουρη οτι θα ειχαν και αλλοι την ιδια γνωμη με μενα, απο τη στιγμη που εφτιαξα αυτο το θεμα, αν παρατηρησες.

Mariadegrecia, η φωνη του Χρηστου Παρλα ειναι υπεροχη και δεν ειναι τυχαιο οτι αυτος ο ηθοποιος εκανε τοσο πολυ ραδιοφωνο.
 
bambinella 100 είπε:
Αριαδνη, συμφωνουμε απολυτα για τον Γιωργο Τζωρτζη. Ημουν σιγουρη οτι θα ειχαν και αλλοι την ιδια γνωμη με μενα, απο τη στιγμη που εφτιαξα αυτο το θεμα, αν παρατηρησες.Mariadegrecia, η φωνη του Χρηστου Παρλα ειναι υπεροχη και δεν ειναι τυχαιο οτι αυτος ο ηθοποιος εκανε τοσο πολυ ραδιοφωνο.
μπαμπι τωρα το είδα που το γράφεις στον πρόλογο, 'με τον κηδεμόνα μου', ε; απλά δεν ήξερα το όνομα του ηθοποιού καλά μόνο φατσικά τον ηξερα!! τεσπα στην μάχη της κρητης, φαίνεται καθαρά η πολύ καλή του άρθρωση και ας παίζει ενα τύπο ολίγον μποεμ!!
 
Για μενα, ο Γιωργος Τζωρτζης εχει την ωραιοτερη φωνη που ακουσα ποτε απο Ελληνα ηθοποιο.

Στο ακολουθο βιντεο, αξιζει να κλεισουμε τα ματια και να απολαυσουμε τον ηχο της θεσπεσιας φωνης του.....

 
Χρήστος Τσάγκας;;;;;;
 
sypsi είπε:
Χρήστος Τσάγκας;;;;;;
Και Χρηστος Τσαγκας, φυσικα! Η ωραια του φωνη αποτελεουσε σημαντικο στοιχειο της γοητειας του.
 
Moυ αρέσει η φωνή του Γιώργου Μούτσιου, του Χορν ( <3 <3), της Λαμπέτη [Γλυκιά Ίρμα κ.λ.π] , του Παπαμιχαήλ.
 
Πίσω
Μπλουζα