Φωτο του '70 από παραδοσιακή ΕΒΓΑ

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
410
Επισυνάπτω παλιά φωτογραφία του '70 από παραδοσιακή ΕΒΓΑ. Απεικονίζονται:

Στο 1 τα σιδερένια κουτιά που προανέφερα με τα χύμα μπισκότα παπαδοπούλου.

Στο 2 ράφι με μπισκότα γεμιστά παπαδοπούλου (με σοκολάτα, με βανίλια, με φράουλα) καθώς και τα στρογγυλά αλμυρά 2001 με τα ζώδια μαζί με τα αλμυρά μπατονέττες.

Στο 3 τρίγωνο τασάκι εποχής.

Στο 4 μικρά πελτεδάκια και μουστάρδες.

Στο 5 κρέμες, μουσταλευριές, ριζόγαλα.

Το 6 (ψυγείο) είναι ρετρό από μόνο του. Στο πάνω μερος υπήρχε ζυγαριά, αυγοθήκες και μικρές συσκευασίες με μπαχαρικά σε ζελατινούλες. Πιο δίπλα μέλι Αττική.

Το 7 σκουφάκι με πον πόν (φουντάκι) στην κορυφή

fetch


Αφιερώνεται σε όλους τους retromaniacs, σε όσους γνώρισαν τέτοιες απλές όμορφες ΕΒΓΑ, σε όσους άρεσε το παγωτό φυστίκι και φράουλα, και ιδιαιτέρως στα μέλη: Wally, Huanita, Pooky, Kambia, Don Dokken και Rygar (στο καθένα για διαφορετικούς λόγους). Επίσης στον Εxetlaios, Tsalk kai Aardvark (σοβαρή παράλειψή μου)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρελη φωτο! Thanx!
 
Όντως η φωτό είναι όλες οι δραχμές (είπαμε είμαστε ρετρό)!!!!

Φίλτατη krios σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ για την αφιέρωση!!!!!!!!!!!!
 
Θησαυρός !!!! Εσύ και η φωτογραφία. :bow:

Θέλω να πω για τα αλμυρά 2001 ότι τα έτρωγα σίγουρα από το 1977 στο Δημοτικό. Ακόμα και τώρα όμως αναρωτιέμαι γιατί το περιεχόμενο είναι άσχετο με τη συσκευασία και το όνομα του προϊόντος και τούμπαλιν.

Αν και το θεωρώ τρομερά απίθανο, μήπως αυτή η ΕΒΓΑ ήταν επί της Αιγαίου και την είχε ο κυρ Γιάννης;

Σ' ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου. :thanx2:
 
Σήμερα πήρα χαμπάρι αυτί την υπέροχη φωτό !

Ευχαριστούμε πολύ που τη μοιράστηκες μαζί μας.
 
Αγαπητή Caprice αυτή ήταν η ΕΥΓΑ του κυρ Σωτήρη και της κυρά Λένης, θείοι και νονοί μου. Τι να πω; Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει και σας θυμίζει.

Υ.Γ. νούμερο ένα: Κάτω από το λευκό σκουφάκι με το πον πον είναι η αφεντιά μου :)

Y.Γ. νούμερο δύο: Μέσα στο ψυγείο έχει γάλα στην κλασσική τότε πλαστική συσκευασία. (Στο δεύτερο ράφι ήταν οι σοκολάτες, μικρές Ιον αμυγδάλου και Σεράνο. Πολύ δυνατή ανάμνηση! )

Υ.Γ. νούμερο τρία: Κρίμα που δεν έχω φωτογραφία από το ψυγείο παγωτού. Δεν μπορώ να ξεχάσω-και γιατί να θέλω άλλωστε; - το βάρος από τα μαύρα λαστιχένια πορτάκια που άνοιγαν προς τα πάνω. Πάμπολλες φορές το είχα ανοίξει. Και παγωτάκι και γυμναστική στα χέρια χαχαχα!
 
Up!

Τα χάρτινα κουτιά των χύμα μπισκότων Παπαδοπούλου με το σιδερένιο στήριγμα εθεάθησαν σε παλαιοπωλείο στην τιμή των 600 ευρώ! (ναι καλά)
 
krios είπε:
Υ.Γ. νούμερο τρία: Κρίμα που δεν έχω φωτογραφία από το ψυγείο παγωτού. Δεν μπορώ να ξεχάσω-και γιατί να θέλω άλλωστε; - το βάρος από τα μαύρα λαστιχένια πορτάκια που άνοιγαν προς τα πάνω. Πάμπολλες φορές το είχα ανοίξει. Και παγωτάκι και γυμναστική στα χέρια χαχαχα!
krie αυτα τα πορτακια που βλεπουμε στο screenshot της διαφημισης εννοεις;

attachment.php


EBGA.JPG
 
Πραγματικά πολύ βαριά τα πορτάκια αυτά. Θυμάμαι οτι δεν μπορούσα να τα ανοίγω με ευκολία και πάντα έβγαινε ο περιπτεράς για να μου δώσει το παγωτό. Υπήρχαν και ψυγεία με μεγαλύτερα πορτάκια που ήταν σπαστά στη μέση ή είναι η ιδέα μου?
 
Kambia είπε:
Πραγματικά πολύ βαριά τα πορτάκια αυτά. Θυμάμαι οτι δεν μπορούσα να τα ανοίγω με ευκολία και πάντα έβγαινε ο περιπτεράς για να μου δώσει το παγωτό. Υπήρχαν και ψυγεία με μεγαλύτερα πορτάκια που ήταν σπαστά στη μέση ή είναι η ιδέα μου?
Nαι, υπήρχαν και τέτοια ψυγεία. Ήταν μεγαλύτερα και τουλάχιστον το ένα πορτάκι ήταν διπλό.
 
Ευχαριστώ Prisma για την επιβεβαίωση :)
 
katerinak είπε:
krie αυτα τα πορτακια που βλεπουμε στο screenshot της διαφημισης εννοεις;
attachment.php

Eνα τετοιο ψυγειο σαπιζει στη Νεα Περαμο σε ενα μαγαζι χρονια κλειστο.Επειδη εχω εξοχικο,εκει ψαχνω τον τελευταιο καιρο τους ιδιοκτητες μηπως και καταφερω να το παρω.
 
Από το προσωπικό μου αρχείο, στην ίδια ΕΒΓΑ, ο Θανάσης Βέγγος και ο Αντώνης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος (που δυστυχώς κόπηκε στο μοντάζ) στις αρχές της δεκαετίας του '70.

Έχει αξία - πέρα από τα αγαπητά πρόσωπα των ηθοποιών - η αγάπη με την οποία ο κύριος Βέγγος κοιτούσε το νονό και θείο μου τον οποίο υπεραγαπούσε και επισκεπτόταν συχνά μιας και εκείνη την εποχή έμενε σε μια μονοκατοικία απέναντι από την ΕΒΓΑ επί της οδού Γαλατσίου. Έτσι ήταν τότε, προσωπικές σχέσεις γεμάτες ανθρωπιά, αγνότητα και η γειτονιά ενωμένη και αγαπημένη.

Για μένα και για κάποιους ίσως άλλους του φόρουμ να έχει αξία επίσης κάθε λεπτομέρεια της φωτογραφίας...Τα γλυκά Χίου, ο συμπυκνωμένος χυμός ΗΒΗ (συσκευασία), οι κομπόστες, το σχήμα των ποτηριών καθώς και η πλαστική συσκευασία του γάλακτος ΕΒΓΑ με το αλουμινένιο κούμπωμα.

Σημείωση: ( Λίγο πιο πέρα υπάρχει μια καρτέλα με αυγά των οποίων η τιμή τότε ήταν 12 λεπτά! Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να βάλω όλη τη φωτογραφία αφού απεικονίζονται και άλλα πρόσωπα των οποίων την άδεια δεν έχω για να το κάνω )

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη αφιερώνω αυτή τη φωτογραφία στην bambinella100 και την Caprice.

attachment.php
 
Σ΄ευχαριστούμε, αδερφάκι!!!


Φοβερή -και αυτή - η φωτό!!!
:cool:
 
Καταπληκτική φωτογραφία, σε ευχαριστώ κι εγώ με τη σειρά μου. Μου έφερες μπροστά μου ξανά την εικόνα του πλαστικού μπουκαλιού της ΕΒΓΑ!
 
Πόσο καιρό είχα να δω καθάριο βλέμμα ;;; Χμ !!!! τέλος πάντων.

Δεν θα μπορούσε να είναι "αλλιώς" αυτή η καταπληκτική φωτογραφία.

Σ' ευχαριστώ που με σκέφτηκες, με τιμάς.
 
υπεροχη αυτη η μοναδικη φωτογραφια!!!ευχαριστουμε πολυ κριε!!! εκτος απ την περιγραφη των προϊοντων μου αρεσουν πολυ και τα λογια που γραφεις σχετικα με την αγαπη και την απλοτητα των ανθρωπων της τοτε εποχης.Κριμα που κοπηκε η σκηνη στο μονταζ.. θυμασαι μηπως για ποια ταινια προκειται;
 
Κατ' αρχήν να σας πω όπως συνηθίζω σε όσους ευχαριστούν ''παρακαλώ δεν κάνει τίποτα, χαρά μου να το μοιραστούμε''.

Αγαπητή μου katerinak δεν έχω στοιχεία για την ταινία πέρα από τη χρονολογία γυρίσματος (1970) και παρά το ότι ψάχνω στις ταινίες 3 μέρες να βρω άκρη από το ρούχο που φοράει ο Βέγγος δεν τα κατάφερα. Το δεύτερο στοιχείο που έχω είναι ότι κάποια γυρίσματα έγιναν στην πλατεία Λιναρά στο Γαλάτσι. Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω θερμά για την φωτογραφία του ψυγείου όμως δεν ήταν αυτό που θυμάμαι αλλά το άλλο που αναφέρει η Kambia.

Όσο για τα λόγια της Caprice...εκείνη ξέρει.
 
πού θα παει,θα τη βρουμε :) μπορει να ειναι απ την ταινια "ο Θανασης ,η Ιουλιετα και τα λουκανικα" ,θα το κοιταξω και θα ενημερωσω

ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες!!

δε φαινεται να ειναι αυτη η ταινια,φοραει και σ αυτη καρο πουκαμισο αλλά οχι το συγκεκριμενο.Μπορει να μη βρηκα τον τιτλο της ταινιας,βρηκα ομως μπουκαλια με γαλα μαλλον της ΕΒΓΑ;

th.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα