Φωτο του '70 από παραδοσιακή ΕΒΓΑ

Πραγματικά συγκινήθηκα βλέποντας το ψυγείο της ΕΒΓΑ. Μου ήρθε η γεύση από το παγωτό ξυλάκι σοκολάτα - κρέμα που έτρωγα μικρή :cool: . Αυτά τα πορτάκια τα είχα σχεδόν ξεχάσει. Ευχαριστώ Katerinak. Επίσης Κριέ η φωτογραφία είναι τέλεια!!! Θυμήθηκα τα πλαστικά μπουκάλια με το γάλα, επίσης υπήρχαν και πιο μικρά με σοκολατούχο.
 
krios είπε:
Από το προσωπικό μου αρχείο, στην ίδια ΕΒΓΑ, ο Θανάσης Βέγγος και ο Αντώνης Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια ενός γυρίσματος (που δυστυχώς κόπηκε στο μοντάζ) στις αρχές της δεκαετίας του '70. Έχει αξία - πέρα από τα αγαπητά πρόσωπα των ηθοποιών - η αγάπη με την οποία ο κύριος Βέγγος κοιτούσε το νονό και θείο μου τον οποίο υπεραγαπούσε και επισκεπτόταν συχνά μιας και εκείνη την εποχή έμενε σε μια μονοκατοικία απέναντι από την ΕΒΓΑ επί της οδού Γαλατσίου. Έτσι ήταν τότε, προσωπικές σχέσεις γεμάτες ανθρωπιά, αγνότητα και η γειτονιά ενωμένη και αγαπημένη.

Για μένα και για κάποιους ίσως άλλους του φόρουμ να έχει αξία επίσης κάθε λεπτομέρεια της φωτογραφίας...Τα γλυκά Χίου, ο συμπυκνωμένος χυμός ΗΒΗ (συσκευασία), οι κομπόστες, το σχήμα των ποτηριών καθώς και η πλαστική συσκευασία του γάλακτος ΕΒΓΑ με το αλουμινένιο κούμπωμα.

Σημείωση: ( Λίγο πιο πέρα υπάρχει μια καρτέλα με αυγά των οποίων η τιμή τότε ήταν 12 λεπτά! Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να βάλω όλη τη φωτογραφία αφού απεικονίζονται και άλλα πρόσωπα των οποίων την άδεια δεν έχω για να το κάνω )

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και αγάπη αφιερώνω αυτή τη φωτογραφία στην bambinella100 και την Caprice.

attachment.php
Krios, πραγματικά με συγκίνησες... μεγάλη τιμή να έχεις μια τέτοιας τεράστιας αξίας φωτογραφία στην κατοχή σου... Τι να πούμε για τον μεγάλο Θανάση... λίγοι άνθρωποι της δικής του αξίας πιστεύω ότι θα γεννηθούν από 'δω και πέρα.

Ήταν μεγάλη μου επιθυμία επί χρόνια να συναντήσω τον Θανάση, να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω για το γέλιο, το δάκρυ και κυρίως την ανθρωπιά που μας χάρισε από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Δυστυχώς δεν το κατάφερα ποτέ...

Πραγματικά ο Θανάσης Βέγγος είναι από τους λίγους "διάσημους" ανθρώπους που με επηρέασαν τόσο πολύ...

Krie, σου βγάζω το καπέλο με σεβασμό!!!
 
@VAGBITH Ευχαριστω για τα καλα σου λογια. Που να δεις τι γινοταν οταν τον συναντουσαμε στο φουρνο... Ελεγε:''καλοι μου ανθρωποι'' και αυτοματα δακρυζαμε απο συγκινηση. Αλλα ειπαμε, αυτα ειναι ψιλα γραμματα πια... Τωρα εχει περισσοτερη αξια ενα πληκτρολογιο... Να εισαι καλα!
 
krios τα ρουχα που φοραει ο Θανασης Βεγγος στη φωτογραφια πρεπει να ειναι τα ιδια μ αυτα που βλεπουμε στην ταινια "ποια ειναι η Μαργαριτα"

poiaeinaimargarita.JPG

poia.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@Katerinak Εσύ μια μέρα θα με πεθάνεις (τρόπος του λέγειν). Μπράβο σου είσαι φοβερή, ειλικρινά σε θαυμάζω και σε ευχαριστώ :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:
 
krios δεν εκανα και τιποτα σπουδαιο,ετυχε και βρηκα στην ταινια αυτη τα ιδια ρουχα της φωτογραφιας,ωστοσο δεν ειμαι σιγουρη οτι προκειται γι αυτη την ταινια
 
krios μαλλον εκανα λαθος: πιο πιθανη φαινεται η ταινια "Θου Βου φαλακρος πρακτωρ" αφου συμμετεχει και ο Αντωνης Παπαδοπουλος,φοραει και εδω καποια στιγμη τα ιδια ρουχα με αυτα της φωτογραφιας σου και σε καποιο σημειο ο Βεγγος λεει: "πληροφοριαι πρατηριον ΕΒΓΑ,Γαλατσιου 365"

4.JPG

7.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αγαπητή μου katerinak (που σε θεωρώ ανθρώπινο ''λεξικό-εγκυκλοπαίδεια'' με όλα αυτά που βρίσκεις) αυτή πρέπει να είναι η ταινία. Σύμφωνα με τη χρονολογία, την ηλικία του ξαδέρφου μου που απεικονίζεται στη φωτογραφία (εσείς δεν τον βλέπετε φυσικά) και με το ρούχο του κ. Βέγγου και με την παρουσία του κ. Παπαδόπουλου και με την αναφορά που λες για την ΕΒΓΑ τότε έπεσες διάνα! Η ΕΒΓΑ πάντως για την ακρίβεια στην ιστορία, δεν βρίσκεται στην Γαλατσίου ούτε στο νούμερο 365. Βρισκόταν στην οδό Ψυχάρη (παράλληλος δρόμος της Γαλατσίου. Θα σας ανεβάσω φωτογραφία για να δείτε το ακριβές σημείο. Ευχαριστώ θερμά και πάλι για τον κόπο σου και κυρίως που το βρήκες. ( Και έλεγα, δεν είμαι τρελή, το έχω δει το ρούχο σε ταινία 1000% )
 
χεχε τα πετουσε αυτα ο βεγγος. προφανως η γαλατσιου δεν φτανει καν το 300 (σκεφτειτε οτι αυτο το νουμερο τα πιανει η πατησιων που φτανει τα 6 km).
 
Λοιπόν, έτσι είναι σήμερα εκείνη η ΕΒΓΑ. Ένα κουφάρι.

attachment.php


Και το ακριβές σημείο είναι αυτό. Στη διχάλα της Γαλατσίου - Ψυχάρη μετά την οδό Αγίας Λαύρας.

attachment.php


Δεν έχω λόγια για να πω πως αισθάνομαι. Έχω χιλιάδες εικόνες στα μάτια μου, στο μυαλό μου, χιλιάδες μυρωδιές, ακόμα και ανθρώπους που δεν υπάρχουν πια. Τίποτα δεν έχει σχέση με αυτά που έζησα εκεί μικρή.
 
να εισαι καλα krios,χαιρομαι που βοηθησα και βρεθηκε επιτελους η ταινια :)

κριμα που κοπηκε η σκηνη αυτη,ολο τα καλυτερα κοβουν :cry:
 
Πίσω
Μπλουζα