Επειδή ανασταίνω και εγώ το δικό μου σιγά σιγά(έφτιαξα τον ήχο σε πρώτη φάση) διάβασα σε ένα tutorial στο youtube ότι ο συγκεκριμένος πυκνωτής(68μF 6,8V) μπορεί να αντικατασταθεί με έναν 100μF 10ν ή 16ν χωρίς κανένα πρόβλημα.johnny19818 είπε:angel_grig Μια ερώτηση. Έχω αλλάξει σε δύο GG τους πυκνωτές αλλά δε βρίσκω με τίποτα τον 68μF 6,8V (ξέρεις αυτόν που είναι στην αριστερή πλευρά κοντά στον καθοδικό σωλήνα) να είναι σε μικρό μέγεθος. Μόνο κάτι τεράστιους βρίσκω με αποτέλεσμα να μην κλείνουν τα 2 μέρη του GG. Φαντάσου ότι στο πρώτο αναγκάστηκα να τρυπήσω με το κολλητήρι το πλαστικό που είναι από πάνω και βρίσκονται οι μπαταρίες για να χωρέσει ο πυκνωτής και να κλείσει το GG. Επειδή όμως δε θέλω να κάνω το ίδιο και στο άλλο ήθελα να μου πεις αν βρίσκεις τέτοιον πυκνωτή. Αν ναι,πόσα βολτ?
Θεωρητικα μπορει να γινει γιατι συνηθως υπαρχει μια ανοχη +/-10 εως 20% οποτε ο 100μF μπορει να ειναι ουσιαστικα 80μF..μονο εαν το δοκιμασεις βλεπεις τι γινεται.Καλυτερα ομως να παρεις απο ebay μερικους 68μf και να εισαι σιγουρος..jimn είπε:Επειδή ανασταίνω και εγώ το δικό μου σιγά σιγά(έφτιαξα τον ήχο σε πρώτη φάση) διάβασα σε ένα tutorial στο youtube ότι ο συγκεκριμένος πυκνωτής(68μF 6,8V) μπορεί να αντικατασταθεί με έναν 100μF 10ν ή 16ν χωρίς κανένα πρόβλημα.ΔΕΝ το έχω κάνει ακόμα στο δικό μου γιατί δεν έχω πείρα με το κολλητήρι για να μπω στη μητρική.
Αν το κάνει κάποιος να το αναρτήσει για να δούμε και εμείς.
Το πρόβλημα δεν είναι τα Farad αλλά τα Volt στην προκειμένη περίπτωση. Δηλαδή, πυκνωτή 68μF βρίσκεις αλλά στα Volt δεν έβρισκα 6,8V που σημαίνει ότι αναγκαστικά έπαιρνα μεγαλύτερο πυκνωτή και πιο ογκώδη. Τα Volt δεν πειράζει να είναι διαφορετικά... Σημειωτέον βέβαια ότι ψωνίζω από τοπικά μαγαζια και όχι από ebay κτλ. τους πυκνωτές.jimn είπε:Επειδή ανασταίνω και εγώ το δικό μου σιγά σιγά(έφτιαξα τον ήχο σε πρώτη φάση) διάβασα σε ένα tutorial στο youtube ότι ο συγκεκριμένος πυκνωτής(68μF 6,8V) μπορεί να αντικατασταθεί με έναν 100μF 10ν ή 16ν χωρίς κανένα πρόβλημα.ΔΕΝ το έχω κάνει ακόμα στο δικό μου γιατί δεν έχω πείρα με το κολλητήρι για να μπω στη μητρική.
Αν το κάνει κάποιος να το αναρτήσει για να δούμε και εμείς.
Φυσικά και δεν είναι χεχεχεχε!! Να σε καλά Johny, δεν μπορείς να φανταστείς τι απωθημένο εκπλήρωσα με μόλις 5 ευρώ! Και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα να το φτιάξω εγκαίρως . Αρκεί που έχω την κονσόλα, απο κει και πέρα όλα είναι θέμα χρόνου! Αλλά να μην κάνει ενα klank κι αυτό ρε παιδί μου? Να γράφει sega, κάτι τελοσπάντων, τσ τσ τσ τσ! Αλλά είπαμε δεν είναι nintendo anyway...johnny19818 είπε:Δεν είναι Game Boy ξέρεις . Καλορίζικο το μηχανάκι.
5 ευρώ? Αν δε λειτουργεί ο ήχος και η εικόνα θα χρειαστείς άλλα τόσα να το φτιάξεις (μόνος σου πάντα). Πάντως ναι, μαύρη μαυρίλα χωρίς cartridge.gremlinakos είπε:Φυσικά και δεν είναι χεχεχεχε!! Να σε καλά Johny, δεν μπορείς να φανταστείς τι απωθημένο εκπλήρωσα με μόλις 5 ευρώ! Και δεν με νοιάζει ιδιαίτερα να το φτιάξω εγκαίρως . Αρκεί που έχω την κονσόλα, απο κει και πέρα όλα είναι θέμα χρόνου! Αλλά να μην κάνει ενα klank κι αυτό ρε παιδί μου? Να γράφει sega, κάτι τελοσπάντων, τσ τσ τσ τσ! Αλλά είπαμε δεν είναι nintendo anyway...
Το ανάβεις ενώ έχει παιχνίδι μέσα ή χωρίς παιχνίδι; Όταν λες δε δείχνει τίποτα εννοείς ότι μεν ανάβει η οθόνη και είναι μαύρη ή δεν ανάβει καθόλου. Με το κοντράστ "έπαιξες"; Μια φωτογραφία θα ήταν διαφωτιστική πιστεύω.thanasisglt είπε:Παιδιά έπεσε στα χέρια μου ένα gamegear και όταν το ανάβω δεν δείχνει τίποτα. Μόνο ανάβει το φως της οθόνης.
Σίγουρα θα βρεις άτομο για αλλαγή πυκνωτών. Το μόνο εύκολοthanasisglt είπε:Το πιθανότερο είναι να θέλει πυκνωτές;Ξέρετε αν υπάρχει κάποιος που αναλαμβάνει τοποθέτηση μαζί με πυκνωτές;
Αν θέλεις θα το λειτουργήσεις, καπάκια και οθόνη πρέπει να αλλαχτούν. Να γίνει τσίλικο το μηχανάκιthanasisglt είπε:Επίσης λείπουν τα καπάκια της μπαταρίας και το πλαστικό της οθόνης είναι αρκετά γρατζουνισμένο.Βρήκα στο ebay ανταλλακτικά αλλά μου φαίνεται λίγο ασύμφορο με το βρω κάποιο έτοιμο.
Τι λέτε;
Τα έχω κάνει όλα. Ούτε ήχος από ακουστικά ούτε τίποτα. Μόνο αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.angel_grig είπε:Καθαρισε και τις επαφες του cartridge και πανω στο game gear αλλα και πανω στην ιδια την κασσετα...υπο γωνια βλεπεις κατι?ηχο με ακουστικα ακους?
Τρέχα για πυκνωτές!thanasisglt είπε:Τα έχω κάνει όλα. Ούτε ήχος από ακουστικά ούτε τίποτα. Μόνο αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.