Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας

Καλά τα καταφέρατε...



Στο shoutbox κόβουμε φλέβες... :cry: :cry: :cry:
 
domniki είπε:
"Απ'ολα περισσοτερο αυτο που με πειραζει

ειναι την απουσια σου πως παω να συνηθισω"

Οι αδερφοι Κατσιμιχα δεν ειναι απλα καλοι τραγουδιστες, ειναι τραγουδοποιοι και ποιητες μαζι. Καθε τους τραγουδι κρυβει μεσα του τοσο ζωντανη και αληθινη την ψυχη των δημιουργων. Νιωθω οτι οι ανθρωποι αυτοι δεν εγραψαν τραγουδια απλα για να πουλησουν δισκους, αλλα γιατι ενιωθαν την αναγκη να εκφραστουν.
Συμφωνω απόλυτα όμως.

Κάποιοι κανουν τη διαφορα απ' το υπόλοιπο ''συναφι''. Και οι Κατσιμιχαίοι την εκαναν τη διαφορα, εγινε αντιληπτη στο κοινο μεσα απο τη δουλεια τους γι'αυτο και εχουν μια γενικη παραδοχη απ' όλους.

ps...καποιες απουσίες δεν συνηθιζονται...σου φορτωνονται και τις κουβαλάς παντα μαζί σου.
 
[video=youtube;--jKHPOcrPE]

Ένα βιντεάκι από τότε που οι Κατσιμιχαίοι ήταν παιδιά ακόμη και τους έστελναν από τη μιά δισκογραφική στην άλλη μιάς και τα "Ζεστά Ποτά" θεωρούνταν " μη εμπορικός" δίσκος... :zip:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τρέιλερ για την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα


με τους Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα



μεταδόθηκε το 1992 από το mega channel


[edit]"Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ....." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Juanita είπε:
Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού?? Απίστευτο!! Φοβερός και ο Πάνος που παίζει στο τέλος με τη φυσαρμόνικα. Να υποθέσω ότι του κυρίου η πλάτη που βλέπουμε είναι του Χατζιδάκι?
 
30άρης τότε! Μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολο το παίξιμο της φυσαρμόνικας και ταυτόχρονα της κιθάρας. Προσωπικά μ'αρέσει περισσότερο η έκδοση του δίσκου, 3 χρόνια αργότερα.

Χάθηκε να δώσουν ενα ασπρο υποκάμισο στον κο Χατζιδάκη (είναι όντως αυτός?); :D

ΥΓ. Το ιδιο κομμάτι εχει βαλει και η Χουανίτα λίγο πιο πανω :D
 
Rygar είπε:
ΥΓ. Το ιδιο κομμάτι εχει βαλει και η Χουανίτα λίγο πιο πανω :D
Ε μα, δεν προσέθεσα εγώ κάποιο λινκ, απλά έκανα quote το ποστ της Juanita (με το ωραίο avatar) και για κάποιο λόγο εμφανίστηκε το βίντεο μόνο του. Μάλλον υποθέτω ότι έχει αλλάξει το σύστημα του φόρουμ από τότε και εμφανίζει αυτομάτως τα λινκ από το youtube ως video.
 
Πολύ ωραίο θέμα, λατρεμένοι Κατσιμιχαίοι! Είναι οι αγαπημένοι μου Έλληνες καλλιτέχνες. Πάντα συμπαθούσα ιδιαίτερα το Χάρη, και για τον ευθύ του χαρακτήρα αλλά και για τον τρόπο που ερμήνευε τα τραγούδια στη σκηνή, τα γούσταρε και το έκανε πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους άλλους. Αυτοί είναι πραγματικοί καλλιτέχνες για μένα, αντιεμπορικοί, ειλικρινείς, με υπέροχα τραγούδια γεμάτα νόημα κι όχι απλά, χαζά ερωτοτράγουδα και υπέροχες φωνές. Μόνο μία φορά κατάφερα να τους δω live και θα μου μείνει αξέχαστη αυτή η εμπειρία. Αγαπημένα μου κομμάτια τα Ανόητες αγάπες, Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον (διαχρφονικό κομμάτι), Νύχτωσε νύχτα, Μη γυρίσεις, Προσωπικές οπτασίες, Το ωραίο καλοκαίρι, Λουλούδι του δάσους. Το τελευταίο έχει μία πολύ γλυκιά ιστορία, καθώς το έγραψε ο Χάρης όταν γεννήθηκε η ανιψιά του, η κόρη του Πάνου.
 
Πολύ ωραίο το come back τους με το τραγούδι "Γυάλινα Γιάννενα".

 
Μπράβο που το έβαλες! Υπέροχο, τα ηπειρώτικα τα λατρεύω, είναι και η καταγωγή μου από εκεί.
 
Πρώτη φορά το ακούω και είναι απλά μαγευτικό!
 
Στην ουσία πρόκειται για απαγγελία του ποιήματος "Γυάλινα Γιάννενα" του Μιχάλη Γκανά, υπό τους ήχους παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής. Αυτό όμως δε μειώνει σε τίποτα την αξία του ολοκληρωμένου ακούσματος αλλά και τη συμμετοχή των κατσιμιχαίων.
 
Ασφαλώς το κορυφαίο ελληνικό ροκ ντουέτο που πέρασε ποτέ...

Γυμνασιόπαις τους πρωτογνώρισα με το "Ρίτα Ριτάκι" (τι άλλο...) και έγινα πιστός ακόλουθός τους. Τους έχω δει σε 5 Live (Σταυρό του Νότου - 2 φορές, Μύλο, Θέατρο Βράχων, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο)

Προσωπικά θεωρώ τα "Ζεστά ποτά" τον καλύτερο ελληνικό ροκ δίσκο, μαζί με το "Φλου" του Π. Σιδηρόπουλου και την "Ταξιδιάρα Ψυχή" από τις Τρύπες...
 
Ακριβώς κι εγώ αυτό πιστεύω : ενώ οι επόμενοι δίσκοι τους είχαν 1-2 mainstream τραγούδια και τα υπόλοιπα περνούσαν απαρατήρητα, τα "Ζεστά ποτά" είχαν ποιότητα στο σύνολο του περιεχομένου τους, γι αυτό και τάραξαν τα τότε νερά της δισκογραφίας... Θα έλεγα μάλιστα ότι το χειρότερο τραγούδι από τα Ζεστά Ποτά (Ριτάκι) είναι αυτό που ακούστηκε περισσότερο, γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα του όλου άλμπουμ !
 
Βέβαια! Συν το οτι πάντα η πρώτη δισκογραφική δουλειά ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος έχει μια ιδιαίτερη γοητεία και ιστορικότητα επειδή ήταν ακόμη άσημος, άγνωστος και ...άφραγκος!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθέσω στο θέμα "Κατσιμίχες" όλη εκείνη την αστεία μυθοπλασία περί του Χάρη, ότι τάχα είχε μια σοβαρή αρρώστια, ότι έμπλεξε με ναρκωτικά κλπ. Ο άνθρωπος βγήκε ευθέως και είπε ότι κάποια εποχή, που φτάσαν στο απόγειό τους και παίζανε με Νταλάρα και λοιπούς σε κάτι τεράστιους χώρους στη Γερμανία ή σε συναυλίες στην Ελλάδα με πάρα πολύ μεγάλο κοινό, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτή την "αύξηση μεγέθους", από την παρεούλα στην ταβέρνα κάποιου συγγενή τους νομίζω -απ' όπου και ξεκίνησαν- μέχρι τα Ολυμπιακά Στάδια και τα τοιαύτα.

Έτσι αποφάσισε να αποτραβηχτεί, προκειμένου να συνέλθει από τον ίλιγγο της -απροσδόκητης- επιτυχίας. Υπήρξαν πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα καλλιτεχνών, που όμως επειδή δε σκέφτηκαν τόσο ώριμα σαν τον Χάρη, η καρριέρα τους κάηκε πρόωρα...

Φυσικά πριν από μερικά χρόνια (περίπου το 2006-7) ο Χάρης πέρασε -όπως και πολλοί άλλοι- και μια περιπέτεια υγείας, πολύ μετά όμως από την εποχή των διαδόσεων, και η οποία μάλλον δεν είχε σχέση με ό,τι είχε "ψυθιριστεί" παλαιότερα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kι επειδή όλοι μας από κάπου ξεκιναμε ... Να, λοιπόν, η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του Χάρη Κατσιμίχα: σε μικρό δισκάκι του ροκ συγκροτήματος/κολλεκτίβας "ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ" [νομίζω σε αυτούς μόνο ο Θόδωρος Τρύφωνας - φοβερό άτομο - ήταν σταθερός, γύρω του πέρασαν πάααρα πολλοί μουσικοί που αποτέλεσαν τους "Αγάπανθος"]!!! Την ενορχήστρωση την έκανε ο πιανίστας/πληκτράς Γιώργος Στεφανάκης, ο οποίος εκείνη την περίοδο, αφού είχε αποχωρήσει απ' τους Πελόμα Μποκιού, ενορχήστρωνε τους δίσκους ροκ ΄καλλιτεχνών [όπως το πρώτο δισκάκι του Νικόλα Άσιμου Ο Ρωμιός/Ο Μηχανισμός ... τον δίσκο της Μαρίζας Κωχ "Μια στο καρφί και μια στο πέταλο", τον δίσκο των Νοστράδαμος κλπ] !!! "Μπα, και πού τα ξέρεις αυτά Rinus ???', θα με ρωτήσετε!!! Μα ... επειδή ο Γιώργος Στεφανάκης υπήρξε και δικός μου αγαπημένος συνεργάτης, μιας και το 2003-2004 περίπου ηχογραφούσα στο home studio του στον Ασπρόπυργο κάτι δικά μου τραγούδια [τα οποία τελικά περιελήφθησαν σε δισκογραφική μου δουλειά]! Ο κος Στεφανάκης μού έδειξε το μικρό δισκάκι των Αγάπανθος: "κοίτα Rinus, αυτή είναι η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση του Κατσιμίχα"!! Και πίσω απ' το δισκάκι είδα μια μικρή ασπρόμαυρη φωτό με τον Χάρη - ανάμεσα στα άλλα μέλη της μπάντας - που ... ήτανε ακόμη παιδάκι !!! Να, λοιπόν, πώς ξεκίνησαν τα πράγματα γι' αυτούς τους λατρεμένους τραγουδοποιούς :

[video=youtube_share;zHhZCPb2rVI]http://youtu.be/zHhZCPb2rVI

...κι όσο για την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση και των δύο αδελφών μαζί ... Αυτή εντοπίζεται στο δίσκο του Ηρακλή Τριανταφυλλίδη "Σε άλλους κόσμους" έτους 1976 [ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ], όπου οι Κατσιμίχες κάνουν φωνητικά, αν δεν απατώμαι, σε 2-3 τραγούδια και παίζουν φυσαρμόνικα!!! Να δυο δείγματα κι από κει :

[video=youtube_share;ev-OJKTbbd0]


..... και μετά από αυτές τις σκόρπιες δισκογραφικες εμφανίσεις τους στα 70ς ... μετά τα δίδυμα, και πάντα αγαπημένα και ενωμένα, αδελφάκια φύγανε για μεταπτυχιακές σπουδες στο Βερολίνο ... και μετά επιστρέψανε στην Ελλάδα όπου, μετα από ένα σωρό απορρίψεις από δισκογραφικές καταφέρανε και βγάλανε τα "Ζεστα Ποτά" τους ... και μετά η δική μας γενιά ακούμπησε τόσο πολύ στα "Ζεστά Ποτά" τους γιατί τη μουσική και τα λόγια των "διδύμων" ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΗ ... και μετά ... όλα τ' άλλα είναι ιστορία ... για την οποία εμείς, των 80ς οι εκδρομείς, τους οφείλουμε -κατά την ταπεινή μου άποψη - ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οφείλουμε ένα ευχαριστώ και σε σένα Rinus για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας χάρισες!

Πράγματι "τη μουσική και τα λόγια των διδύμων τα είχε πραγματικά ανάγκη" η δική μας η γενιά...

Ανησυχώ όμως πολύ για την επόμενη γενιά, βλέπω σκοτάδι μπροστά τους...
 
Η'' Μαριαννα'' ( daredevil, έχουν την τιμητική τους οι Μαριάννες :) , τελειο τραγούδι, γραμμένο για την κόρη του Πάνου Κατσιμίχα) είναι διασκευή του long may you run

[video=youtube;WYna-UAt75c]

 
Έεεεετσι! :D

Από τα πρώτα τραγούδια που είχα μάθει στην κιθάρα! ;)
 
Πίσω
Μπλουζα