Χαίρε Τάσο Καρατάσο (1985 ΕΡΤ)

tsalk

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
3.719
Αντιδράσεις
920
Χαίρε Τάσο Καρατάσο (1985-86), ΕΡΤ2


Πρεμιέρα: ?



RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Χαίρε_Τάσο_Καρατάσο

Κοινωνικο - σατιρική σειρά του Γιάννη Σμαραγδή πάνω σε μια ιδέα του Γιώργου Αρμένη. Έκανε πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου του 1985 από την ΕΡΤ-2 και ολοκληρώθηκε σε 13 επεισόδια.

Με τους Γιάννη Μόρτζο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Ηλία Λογοθέτη, Ντίνα Κώνστα και άλλους

[edit]"ΧΑΙΡΕ ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΤΑΣ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[/edit]


για τον φίλο Μάνο που το ζήτησε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απλά :bow: :bow: :bow: :bow:

Περιμένω πώς και πώς να ξαναδώ μια μέρα τη σειρά αυτή,που τόσο λίγο θυμάμαι...

(6 χρονών ήμουν το 1985 άλλωστε ! )
 
Την συγκεκριμένη σειρά την έχουν βάλει 5-6 φορές σε επανάληψη και επίσης έχει παίξει και στο δορυφορικό της ΕΡΤ. Πιθανότατα να την βάλει και η Ραδιοτηλεόραση κάποια στιγμή, οπότε θα την δεις φίλε Μάνο ξανά. Πολύ μου άρεσε πάντως εμένα (και εξακολουθεί να μου αρέσει).
 
Aπο τις αγαπημένες μου σειρές !! Επαιζαν υπέροχα όλοι οι ηθοποιοί, αλλά πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία στον Μοσχίδη (στον ρόλο του πατέρα του Καρατάσου :D ) - αν και ο ρόλος του δεν ήταν "πρωταγωνιστικός".

H σκηνή όπου μπαίνει ο Λογοθέτης μέσα στην σχολική αίθουσα για να επιβληθεί η τάξις, μετά απο μία "σκόπιμη και εκ του πονηρού" απαγγελία ποιήματος του Κρυστάλλη (a.k.a. "το αηδόνι της Ηπείρου" :D ) μου έχει μείνει αξέχαστη !!

"Nα 'χετε την κατάρα της,

κι είναι βαριά κατάρα..."

Ολα τα λεφτά οι φάτσες "της κλίκας" όταν άκουγαν την απαγγελία απο τον ίδιο τον δάσκαλο !!

Να πούμε μήπως για την πλάκα που κάνανε στον Καρατάσο, όπου τον είχαν βαφτίσει "Γάιδαρο" και κάνανε "γκαρ-γκαρ" πίσω απο την πλάτη του;

Η ίσως για το ανατριχιαστικό όνειρο του Καρατάσου, όπου δήθεν του είχε απονεμηθεί ο τίτλος του "Αντιβασιλέα";

Θα ήθελα και εγώ πολύ να την ξαναδώ. Σειρές όπως "ο Πρίγκιπας" έχουν μπεί πάρα πολλές φορές επανάληψη. Γιατί όχι και αυτή;
 
Ψυχραιμία παιδιά, λίγο υπομονή για να βρω όλες αυτές τις σκηνές.
 
tsalk είπε:
Την συγκεκριμένη σειρά την έχουν βάλει 5-6 φορές σε επανάληψη και επίσης έχει παίξει και στο δορυφορικό της ΕΡΤ.
Μη σου πω και πολυ παραπανω. Χωρις να θελω να μειωσω την αξια της σειρας, μια συγκεκριμενη περιοδο η ερτ την ειχε προβαλλει τοσες πολλες φορες που μολις την εβλεπα αλλαζα καναλι!
 
Κάποιες σκηνές από τα πρώτα επεισόδια της σειράς ακολουθούν

[edit]"ΧΑΙΡΕ ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟ (ΠΛΑ..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.

 


Sorry about that.[edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Tρελή φάση !!

Mπράβο tsalk, να 'σαι καλά. :)

Είδα και τον Καλογερόπουλο στο παραπάνω βιντεάκι, και ξαναθυμήθηκα μία παλιότερη σχετική αναφορά.

Στην σειρά, ο Καλογερόπουλος ήταν ερωτευμένος με την κόρη του Καρατάσου, και κάποια φορά οι δύο φοιτητές που είχαν έρθει μαζί της στο χωριό, του τραγούδησαν το "Ay Carmela" !! :D

Φοβερές αναμνήσεις !!

Τι να πω πάντως, εγώ απο τις επαναλήψεις που το είχε βάλει δεν είχα πετύχει καμία. Κρίμα, γιατί θα ήθελα να το ξαναδώ. :( (αντίθετα με τον "Πρίγκιπα" που όντως τον είχε πάρει πολλές φορές το μάτι μου).
 
Ρε παιδια, τι ΘΕΪΚΗ μουσικη! Ειχα, κι εγω δεν ξερω ποσα χρονια ειχα να την ακουσω!!!
 
Γιάννης Μαρκόπουλος στην μουσική. Τα λόγια περιτεύουν
 
''Να χα μια φετα καρπουζι, να σας εχεζα ολους''

Τρελη ατακα του παππου
 
Εκτός του παππού όμως τρελλή φάση είχαν και πολλοί άλλοι όπως ο Φούλης Καρμαριόλας (ο καντηλανάφτης). Στην ορμοκοσία του Καρατάσου αλλά και σχεδόν πάντα έψελνε "Μετά πνευμάτων δικαίων...."

Πέθαινα στο γέλιο όταν τον άκουγα.
 
ΧΑΙΡΕ ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΤΑΣΟ

Τα σέβη μου.

Δε βρήκα θέμα για μια καλή, αν και ξεπερασμένη πλέον σειρά

Το '' Χαίρε Τάσο Καρατάσο'' εκτυλίσσεται σε χωριό της ελληνικής επαρχίας τη περίοδο της δικτατορίας. Ο ομώνυμος ήρωας(Μόρτζος), ήσυχος νοικοκύρης, επιλέγεται ως πρόεδρος της κοινότητας και πρέπει να ισορροπήσει στις προσωπικές του φιλοδοξίες , τις αντιδράσεις των δικών του και τα λαμόγια που τον περιτριγυρίζουν.

Ο Μόρτζος είναι πολύ καλός στο ρόλο του. Βέβαια τη παράσταση κλέβουν οι Μοσχίδης (ο πατέρας του Μόρτζου-γεροπαράξενος με θανατηφόρες ατάκες) , Διαμαντόπουλος (το αρχι-λαμόγιο που επιπλεει με όλες τις καταστάσεις). Καλές οι ερμηνείες των Λ. Πρωτοψάλτη(σύζυγος Καρατασου), Η. Λογοθέτη (διοικητής Χωροφυλακής) , Ξενίδη (φίλος Καρατάσου) Τσάκωνα (χουντικός καφετζής), Καλογερόπουλου(ο τρελός του χωριού) κ.α.

Το σενάριο είναι του Αρμένη, η μουσική του Μαρκόπουλου και η σκηνοθεσία του Σμαραγδή.

Πρωτοπροβλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του'80.

Γενικά η σειρά είχε κάμποσο γέλιο. Η τελευταία σκηνή θα μου μείνει αξέχαστη: τη μέρα που πέφτει η Χούντα οι πανηγυρίζοντες δημοκράτες (ως χθες χουντικοί) ψάχνουν ένα εξιλαστήριο θέμα και το βρίσκουν στο πρόσωπο του Μόρτζου, που είχε παραιτηθεί απο πρόεδρος πολύ καιρό πριν. Τον δένουν στη καρότσα ενός αυτοκινήτου και τον εξευτελίζουν υπο τις επευφημίες του πλήθους...

Πίκρα!!
 
Σε ποσα σηριαλ τελος παντων, ο Νικος Καλογεροπουλος υποδυθηκε τον τρελο του χωριου;

Εκτος απο τον Καρατασο, θυμαμαι ακομα τη Μεθυσμενη Πολιτεια και το Καμπινγκ. Λετε να υπαρχουν κι αλλα; :armed:
 
bambinella 100 είπε:
Σε ποσα σηριαλ τελος παντων, ο Νικος Καλογεροπουλος υποδυθηκε τον τρελο του χωριου;Εκτος απο τον Καρατασο, θυμαμαι ακομα τη Μεθυσμενη Πολιτεια και το Καμπινγκ. Λετε να υπαρχουν κι αλλα; :armed:
Νομίζω και στο "ο χριστός ξανασταυρώνεται"
 
tzias57 είπε:
Νομίζω και στο "ο χριστός ξανασταυρώνεται"
Του πετυχε ο ρολος την πρωτη φορα και μετα τον εκανε κορδελα.

Εχει κι αλλα; :banghead:
 
Την θυμάμαι πολύ καλά γιατί οι δικοι μου δεν εχαναν επεισόδιο αν και ημουν μικρή οταν παιζοταν. Πάντως δεν μου φαινόταν καθολου κωμωδια ισως γιατί εμενα σε επαρχία και μου έκανε πολύ οικείο σε καταστάσεις. Μαλλον κωμικοτραγικο θα το χαρακτήριζα. Θυμάμαι την φωτογραφια ολα ειχαν μια γκριζοπράσινη αποχρωση λες και ηταν σε χωριο της Σκωτίας και οχι στην Ελλάδα.
 
Μιάς και τα βίντεο με τα αποσπάσματα από την σειρά έχουν εξαφανιστεί (λόγω των γνωστών προβλημάτων) νομίζω ότι είναι η ώρα να επανέλθουν.

Τίτλοι αρχής της σειράς μαζί με μικρό απόσπασμα δικά σας!

 
Πίσω
Μπλουζα