Χαλασμένες μπαταρίες των παιχνιδιών snes

leaosnes

Retro Member
Joined
10 Απρ 2010
Μηνύματα
118
Αντιδράσεις
0
έχω κάποια παιχνίδια από τα οποια μου έχει χαλάσει η μπαταρία οποτε δεν έχω save. έχω ακούσει ότι κάποιοι μπορούν και την αλλάζουν, έχω δει και κάποια videakia στο youtube. αλλα έχω απορίες μήπως ξέρετε να με βοηθήσετε?

εσείς τι κάνετε?
 
Δε χρειάζεται να πας σε κάποιον ειδικό για αυτή την απλή δουλειά. Κατ' αρχάς, θα πρέπει πρώτα να προμηθευτείς το ειδικό κατσαβίδι για κασετάκια του Snes. Έπειτα ανοίγεις το εκάστοτε κασετάκι, παίρνεις τη μπαταρία, την πηγαίνεις σε κάποιον καταστηματάρχη που πουλά μπαταρίες και αγοράζεις μία ίδια. Απλά πράματα.....
 
φιλε το έκανα το πήγα μου άλλαξε την μπαταρία με τον ίδιο το κωδικό cr32 αν θυμάμαι καλά αλλα δεν έπαιξε καθόλου. οποτε ζητάω κάποιον ειδικό γιατί έχω πολλά παιχνίδια που δεν έχω save και έχω μεγάλο πρόβλημα.
 
Δε μπορώ να καταλάβω τι πήγε στραβά διότι είναι απλή διαδικασία. Είχα αλλάξει μόνος μου μία μπαταρία πριν από 10 χρόνια περίπου για ένα κασετάκι Zelda. Μάλιστα είχα ανοίξει δύο κασετάκια ώστε να βλέπω στο ένα πως ήταν τοποθετημένη η μπαταρία από το εργοστάσιο και να την τοποθετήσω σωστά. Λάθοι που υποθέτω:

Ίσως η μπαταρία (CR2032)

Να την έχει βάλει ανάποδα

Να μην έχει κάνει σωστά τη συγκόλληση που το βρίσκω το πιο πιθανό.

Αν δεν είσαι σίγουρος για το μοντέλο της μπαταρίας, αγόρασε μία Panasonic από εδώ. Επίσης, σου προτείνω να πάρεις ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία, τη Νόρτεκ, η οποία θα σου κάνει το παιχνίδι καινούριο αν μένεις κοντά. Νομίζω πως αλλάζουν μπαταρίες στα παιχνίδια Snes.
 
πω πω ρε φιλε είσαι τελειως θα πάρο τηλ και θα δω αλλα δεν ήξερα ότι μπορώ να το κάνω ευχαριστω!
 
leaosnes , αν δεις ότι δεν κάνεις δουλειά στείλε όσα παιχνίδια έχεις πρόβλημα να σου αλλάξω εγώ τις μπαταρίες. Θα πληρώσεις μόνο τις μπαταρίες και κανα ψιλό αν χρειαστεί για τα ΕΛΤΑ και τίποτα άλλο... παίζει μερικά παιχνίδια να έχουν μπαταρίες που να θέλουν κολλητήρι για αλλαγή...
 
φιλε είσαι θεός !απλά θα ψάξω να βρω το τηλ τις norteck η για να ροτισω αν δεν βγάλω άκρη σίγουρα θα επικοινωνήσω μαζί σου .απλά μου λες λίγο σε πια περιοχή είσαι μου στέλνεις pm
 
είμαι από Γιάννενα.... λίγο μακρυά από Αθήνα ΛΟΛ
 
μόλις έστειλα μήνυμα στη nortek αν δεν μου απαντισουν φιλε για το nintendo και μονο αξίζει να έρθω να σε βρω !!!
 
χαχαχαχα τί να έρθεις ρε συ, τα στέλνεις τα κασετάκια με ένα συστημένο/courrier , βλέπω τί θέλουν , αλλάζω τεστάρω και στέλνω πίσω σιγά το πράμα
 
Τι μήνυμα βρε??? Πάρε τους τηλέφωνο να συνεννοηθείς σαν άνθρωπος....
 
λοιπόν παίδες έστειλα μήνυμα και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι βεβαια θα ακολουθήσω την σιμβολη σου και θα τους πάρω τηλ αύριο . στην περίπτωση που δεν κάνουν κάτι μήπως υπάρχει κάποιος από αθηνα να με βοηθήσει για την αλλαγή μπαταριών όχι οτι εχο κατι με τον φιλο keropi απλα οπιοσ φιλαει τα ρουχα του εχει τα μισα το ελω αυτο για τη την εχω πατησει . ευχαριστω.
 
ο κεροπι είναι εγγύηση φίλε μου...όποιος έχει συναλλαχθεί μαζί του ξέρει...προσωπικά έχω μόνο καλά λόγια να πω για εκείνον και για τον φίλο του τον Ανδρέα στα Γιάννενα!
 
Ο κεροπας ειναι σπαθι και απο τους λιγους. Παρακολουθω το θεμα με ενδιαφερον!
 
ρε παιδιά μη παρεξηγηθούμε για ψηλού πήδημα δεν είπα τίποτα για τον "καροπα" αλλα αν είναι να μου τα φτιάξει ella και μου τα έφτιαξε εγώ πως θα μάθω να τα φτιάχνω αν μελλοντικά μου χαλάσει κάτι ?να μην μάθω αλλα επειδή είναι μακριά έλεγα μήπως υπάρχει καπιοσ κοντα στην αθηνα
 
Έχει απόλυτο δίκαιο ο leosnes. Κατά τη γνώμη μου, είναι αρκετά επίφοβο να κάνεις τέτοιου είδους συναλλαγές, άσχετα με το αν στο συγκεκριμένο θέμα μιλάμε για τον Κερόπι που συμπαθώ αρκετά από τις απόψεις του. Κι εγώ αν ήμουν ολοκαίνουριο μέλος και μου έλεγε κάποιος από την πρώτη ημέρα να του στείλω τα παιχνίδια μου για επισκευή θα δίσταζα.

Δυστυχώς, φίλε leosnes, δεν είμαι από Αθήνα για να μπορέσω να σε κατατοπίσω. Στο βόλο, είχαμε ένα κατάστημα με video games Που επισκεύαζε κασέτες, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι παρόμοιο. Το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να πας σε κάποιον που κατασκευάζει υπολογιστές με τη μπαταρία. Θα έχει σίγουρα ηλεκτροκολλητή και ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει.

Συγγνώμη που γίνομαι περίεργος αλλά την πρώτη φορά σε ποιον πήγες για αλλαγή μπαταρίας???
 
λοιπόν να σας τα πω από την αρχή στο τι μου έγινε .

βρισκω ένα παιχνίδι το οποιο δεν έχει save , βρηκα ενα φιλο μου λέει για το save και την μπαταρία τι πεζει αλλα δεν ειξερε για να με βοηθησει στην αλλαγη οποτα μπενω youtube και κοιτω και κανω οτι βλεπω. βγαζω την μπαταρια και κολαω με μονοτικη ταινια μια κανουργια ιδια(εδω ειναι το προβλημα) εχω save κανονικα για 1-2 εβδομαδες μετα μου σβηστηκε το save, οποτε ολοσ τιχαια βρισκω ενα μαγαζακι μπαταριων οπου μου βαζει μια αλλη μπαταρια ειδιου τυπου με σιγκολιση ,την δοκιμαζω και οταν κλεισω το super nintendo χανω τα παντα (ενω κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου αν παω game over με βγαζει απο κει που ειχα σωσει )οποτε γιαυτο ψαχνω ενα ειδικο γιανα μου πει απο την αρχη (εκανα και αλλες προσπαθειες να βαλω την μπαταρια αλλα παλι τα ιδια ειχα).
 
κατ'αρχήν να ευχαρηστήσω για τα καλά σας λόγια :D

μόλις άνοιξα το Zelda να δω τί μπαταρία έχει μέσα, και έχει την κλασσική "αηδία" με την CR2032 που είναι πονταρισμένη και κολλημένη στο pcb... τώρα εκεί ή βάζουμε μια βάση ή κολλάμε μια με καλάι και κρατάει άλλα 15 χρόνια.... αυτό με την μονωτική που έκανες δεν ήταν και το καλύτερο αλλα δεν εξηγεί κιόλας γιατί να χάλασε τόσο η κασέτα, εκτός αν αυτός που σου κόλλησε μπαταρία έκανε ζημιά ή μπορεί να κάηκε κάποιο από τα διπλανά διοδάκια από κακή επαφή... πιθανότερο βρίσκω όμως η μπαταρία που σου έβαλε το μαγαζάκι να ήταν στα τελευταία της - γενικά μπορεί να είναι οτιδήποτε μπορεί και με μια νέα μπαταρία να στρώσει...

Αν θέλεις να το φτιάξεις μόνος σου (και σωστά θέλεις γιατί μετά δεν θα έχεις ανάγκη κανένα :p - έτσι έκανα και εγώ γιατί στις αρχές έστελνα πράγματα στον Zetr0 στην Αγγλία (οι amigάδες τον ξέρουν) και μου τα έφτιαχνε το παλικάρι) , πάρε ένα 15-20W κολλητήρι , τρόμπα, καλάι, cr2032 και μια βάση μπαταρίας και κάνε την αλλαγή αφού κάνεις εξάσκηση με το κολλητήρι... η κασέτα είναι απλή κατασκευή μόνο από μεγάλη απροσεξία μπορεί να χαλάσεις κάτι.

αν κολλήσεις εδώ είμαστε...
 
λοιπόν ένα ένα γιά να μην μπερδευτο,

οταν λες :

κολλάμε μια με καλάι τι είναι αυτό?

οκ με αυτο 15-20W κολλητήρι ,αλλα τρόμπα ?, καλάι? μπαταρια cr2032 οκ (εχω)

που μπορω να τα προμιθευτω ? εννοω κε σε ενα πρακτικερ?

(η μπαταρία που μου είχε βάλει το μαγαζάκι είναι καλή σε λειτουργία αλλα δεν ξερω τι φταιει)
 
Πίσω
Μπλουζα