exetlaios
Retro PaTRi@RcH
- Αντιδράσεις
- 1.342
Χαμός στα θρανία (1988)
RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Χαμός_στα_θρανία
Χαμός στα θρανία (Πάνος Σουπιάδης)
Το εξώφυλλο της ταινίας, υπόσχεται πολλά :
• Ανώνυμες σταρλετίτσες με μαγιώ,
• Πάνο Σουπιάδη με μπλε ποδιά.
Δυστυχώς όμως, τίποτα από τα δύο, δεν υπάρχει στην ταινία !
Ά, ρε αθάνατο 80ʼs ελληνικό exploitation !
Επίσης, δεν είναι «ταινία με σχολεία», αλλά «ταινία που έχει και σχολεία».
Εν πάσει περιπτώσει, οι φανατικοί λάτρεις του Πάνου Σουπιάδη, δε θα απογοητευτούν.
Το σενάριο θέλει τον –υιό εφοπλιστού- Σουπιάδη, να καταναλώνει ασύδοτα την πατρική περιουσία, υπό τη συντροφιά διαφόρων νυμφιδίων.
Όταν ο μπαμπάς-εφοπλιστής εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, αφήνει διαθήκη: «Ο γιός μου θα κληρονομήσει τα πλούτη μου, μόνο αν περάσει στο Πανεπιστήμιο. Αλλιώς, θα τα πάρει η εκκλησία».
Άμεσα, ο Σουπιάδης, παρατάει τις ντισκοτέκ και στρώνεται στο φροντιστήριο.
Παράλληλα, ο θείος του (και προσωρινός διαχειριστής της πατρική περιουσίας), προσπαθεί να σαμποτάρει τη μελέτη του, ώστε να του φάει τα χρήματα, συνασπιζόμενος με τρεις παπάδες (τους οποίους βλέπουμε να κιναιδίζουν αδιακρίτως, καθώς καταστρώνουν τα δολοπλόκα σχέδιά τους).
Κρυφή σύμμαχος του εσχάτως-φιλομαθούς νέου, αποδεικνύεται η σέξυ-καμαριέρα (Στέλλα Κωνσταντινίδου) που κρυφακούει την ανίερη συμμαχία θείου-ιερατείου, και τον προειδοποιεί αναλόγως.
Χαρακτηριστικές σκηνές :
Οι «τοπικές γόησσες» (με τα «μίνια» τους, ασορτί με βαπτιστικό σταυρό) προσπαθούν να κερδίσουν τον φραγκάτο γκόμενο,
με ατάκες του στυλ «Δικέ μου, μόλις σε είδα μου άναψαν τα λαμπάκια και την είδα στο πολύ έτσι, να πούμε».
Ο Γιώργος Λουκάκης, στο ρόλο του «θείου Κέρβερου» !
Οι δολοπλόκοι κίναιδοι ιερείς.
Εις εξ αυτών είναι … νάνος ! (απίστευτο σουρεαλιστικό εύρημα, του σκηνοθέτη).
Οι άλλοι δύο, τον μεταφέρουν «σηκωτό» (κυριολεκτικά).
Ενδεικτική ατάκα:
Σουπιάδης: Οι παπάδες θα μου φάνε τα καράβια!
Συμμαθητής: Και τι είναι ρε συ, οι παπάδες; Το Τρίγωνο των Βερμούδων;
Ο Βασίλης Ζωνόρος, σε μια υπερ-σπάνια μη-γκέυ εμφάνιση.
Στη φωτό, τον βλέπουμε –τυφλωμένο από ερωτικό πάθος- να προσπαθεί να χώσει τη μύτη του, στο μάτι της φιλενάδας του.
Ποιος μάγκας, θα μου θυμίσει πώς λέγεται το συγκεκριμένο «τσακάλι», που έχει παίξει σε αμέτρητες βιντεοταινίες ;
Και ένα «κρυφό μήνυμα», για τους μελλοντικούς χρήστες laptop.
RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Χαμός_στα_θρανία
Χαμός στα θρανία (Πάνος Σουπιάδης)
Το εξώφυλλο της ταινίας, υπόσχεται πολλά :
• Ανώνυμες σταρλετίτσες με μαγιώ,
• Πάνο Σουπιάδη με μπλε ποδιά.
Δυστυχώς όμως, τίποτα από τα δύο, δεν υπάρχει στην ταινία !
Ά, ρε αθάνατο 80ʼs ελληνικό exploitation !
Επίσης, δεν είναι «ταινία με σχολεία», αλλά «ταινία που έχει και σχολεία».
Εν πάσει περιπτώσει, οι φανατικοί λάτρεις του Πάνου Σουπιάδη, δε θα απογοητευτούν.
Το σενάριο θέλει τον –υιό εφοπλιστού- Σουπιάδη, να καταναλώνει ασύδοτα την πατρική περιουσία, υπό τη συντροφιά διαφόρων νυμφιδίων.
Όταν ο μπαμπάς-εφοπλιστής εγκαταλείπει τον μάταιο τούτο κόσμο, αφήνει διαθήκη: «Ο γιός μου θα κληρονομήσει τα πλούτη μου, μόνο αν περάσει στο Πανεπιστήμιο. Αλλιώς, θα τα πάρει η εκκλησία».
Άμεσα, ο Σουπιάδης, παρατάει τις ντισκοτέκ και στρώνεται στο φροντιστήριο.
Παράλληλα, ο θείος του (και προσωρινός διαχειριστής της πατρική περιουσίας), προσπαθεί να σαμποτάρει τη μελέτη του, ώστε να του φάει τα χρήματα, συνασπιζόμενος με τρεις παπάδες (τους οποίους βλέπουμε να κιναιδίζουν αδιακρίτως, καθώς καταστρώνουν τα δολοπλόκα σχέδιά τους).
Κρυφή σύμμαχος του εσχάτως-φιλομαθούς νέου, αποδεικνύεται η σέξυ-καμαριέρα (Στέλλα Κωνσταντινίδου) που κρυφακούει την ανίερη συμμαχία θείου-ιερατείου, και τον προειδοποιεί αναλόγως.
Χαρακτηριστικές σκηνές :
Οι «τοπικές γόησσες» (με τα «μίνια» τους, ασορτί με βαπτιστικό σταυρό) προσπαθούν να κερδίσουν τον φραγκάτο γκόμενο,
με ατάκες του στυλ «Δικέ μου, μόλις σε είδα μου άναψαν τα λαμπάκια και την είδα στο πολύ έτσι, να πούμε».
Ο Γιώργος Λουκάκης, στο ρόλο του «θείου Κέρβερου» !
Οι δολοπλόκοι κίναιδοι ιερείς.
Εις εξ αυτών είναι … νάνος ! (απίστευτο σουρεαλιστικό εύρημα, του σκηνοθέτη).
Οι άλλοι δύο, τον μεταφέρουν «σηκωτό» (κυριολεκτικά).
Ενδεικτική ατάκα:
Σουπιάδης: Οι παπάδες θα μου φάνε τα καράβια!
Συμμαθητής: Και τι είναι ρε συ, οι παπάδες; Το Τρίγωνο των Βερμούδων;
Ο Βασίλης Ζωνόρος, σε μια υπερ-σπάνια μη-γκέυ εμφάνιση.
Στη φωτό, τον βλέπουμε –τυφλωμένο από ερωτικό πάθος- να προσπαθεί να χώσει τη μύτη του, στο μάτι της φιλενάδας του.
Ποιος μάγκας, θα μου θυμίσει πώς λέγεται το συγκεκριμένο «τσακάλι», που έχει παίξει σε αμέτρητες βιντεοταινίες ;
Και ένα «κρυφό μήνυμα», για τους μελλοντικούς χρήστες laptop.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: