Χαστούκια

Εχουμε πως δεν έχουμε!! Στην ταινία το κλωτσοσκούφι ο Αλεξανδράκης ταράζει στις σφαλιάρες το Ληναίο γιατί παρενοχλούσε την Αλίκη!!
 
Σωστοτατος, boomer!
 
bambinella 100 είπε:
Απο αντρα σε αντρα εχουμε; Πρεπει να ειναι ελαχιστα....


katerinak είπε:
κι εγω χλωμο το βλεπω να δωσει χαστουκι αντρας σε αντρα,πανε κατευθειαν στα πιο βιαια χτυπηματα
Αν και δεν μπορω να θημηθω με ακριβεια χαστουκια και ραπισματα (χαστουκι με την αναποδη του χεριου ) -μπατσες πρεπει να εχει δωσει αρκετα ο Κουρκουλος σε ταινιες με τον Φωσκολο (αλλα και ο Πρεκας ) .....

Εκτος αυτου δεν μπορει ολο και καποιος απολυταρχικος πατερας θα εχει χαστουκισει τον νεαρο αυθαδη γιο του σε καποια ελληνικη ταινεια ......
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σχετικα με τα χαστουκια και τις φαπες που εχει φαει ο Τζανετακος, ανοιγω το κουτι με τις αχρηστες πληροφοριες που διαθετω και σας μεταφερω 2 περιστατικα που εχει διηγηθει ο ιδιος ο Τζανετακος

1) Επαιζα σε ενα θεατρικο με τον Κωνστανταρα και κατα το σεναριο καποια στιγμη με ταραζε στις φαπες... Σε μια παρασταση εκει που τις ετρωγα ακουγεται απο κατω ενας θεατης να παροτρυνει τον Κωνστανταρα: "Βαρα τον! Δωστου κι αλλες ... Μη το λυπασαι το κ...παιδο!" Κι εγω αναρωτιομουν που με ηξερε ο ανθρωπος? Τι κακο του ειχα κανει? Ποιος ξερει τι προβληματα ειχε στο σπιτι με τον γιο του και σε μενα εβλεπε αυτον και ξεσπασε ετσι...

2) Το 1973 στην καταληψη του Πολυτεχνειου ειχα παει εξω απο τα καγκελα και μοιραζα μερικες κονσερβες στους φοιτητες ωσπου με συνελαβε η αστυνομια και με πηγαν στην ασφαλεια... Εκει το αλλο πρωι με πηγαν σε ενα γραφειο κι ηρθε ενας αγριωπος αξιωματικος... Σκεφτομαι "Ωχ, Αλεκο, ευτυχως εχεις συνηθισει το ξυλο απο τους ρολους σου ελπιζω να αντεξεις..."

Και ξαφνικα αρχιζει ο αξιωματικος να μου μιλαει με το ευγενικο και το γλυκο: "Ωστε εσυ εισαι ο Τζανετακος ο ηθοποιος? Αυτος ο γλυκος ανθρωπος? Ξερεις τι θαυμασμο κι αγαπη σου εχει η κορη μου? Λατρεια! Σημερα μου λεγε: Μα, μπαμπα, αυτον το γλυκο ανθρωπο θα σπασεις στο ξυλο σημερα"? :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
 
Σε χαστούκια από άντρα σε άντρα μου έρχονται στο νου τα εις τριπλούν χαστούκια που ανταλλάσσουν η καθώς πρέπει παρέα της Μπούμπη (Χρονοπούλου) με την λαϊκή παρέα του Πολύδωρου (Παπαμιχαήλ) στο "Τεμπελόσκυλο". Τότε που τους "πήραν από το στόμα" την "Ανθισμένη Αμυγδαλιά":D
 
Άργησα να δω το πολύ ωραίο σου κουίζ bambinella. Αλλά ας απαντήσω όμως στις 2 τελευταίες.

 


Σε πολλές ταινίες σκέφτηκα και ευχαριστήθηκα πολύ χαστούκια. Θα συμφωνήσω όμως και γω πως ευχαριστήθηκα περισσότερο στο χαστούκι της Αλίκης προς την Κατερίνα Χέλμη στην "Αγάπη μας".


 


Επικά χαστούκια σίγουρα πέσανε πολλά στο "Ξύλο βγήκε από τον παράδεισο"! Το πιο...ηχηρό όμως και το πιο αληθοφανές για μένα , το δίνει ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στην Μαίρη Αρώνη , με την "παρότρυνση" της Τζένης Καρέζη , στην ταινία "Μια τρελή τρελή οικογένεια"! Ελαφρώς σοκαριστικό γιατί σε άλλη νομίζουμε πως θα πάει και τελικά...αλλού προσγειώνεται το χέρι του!!!
:D
 
Ένα από τα πιο γνωστά χαστούκια του ελληνικού σινεμά (Οι θαλασσιές οι χάντρες).

attachment.php
 
Μπραβο, Dimitrissss. Πολυ χαρακτηριστικο χαστουκι.

Αποτελει και αβαταρ του δικου μας nasos kolias!
 
Εχουμε δει και ακουσει :) πολλα χαστουκια σε ελληνικες ταινιες. Λιγα απο αυτα ομως ηταν σημαντικα για την εξελιξη της υποθεσης.

Ενα απο αυτα τα λιγα ειναι το χαστουκι που δινει η Ρενα Βλαχοπουλου στο Νικο Γαλανο, το διασημο ποδοσφαιριστη Χουλιο Μπαλμας στο Η Ρενα ειναι οφ σαϊντ.

Χωρις αυτο δε θα υπηρχε η ταινια!
 
Και ο Σταθης Ψαλτης ηταν πολυ καλος στα 'χαστουκια'...Και να δινει,αλλα και να 'τρωει'!...

"Κλεφτρονι και Τζεντλεμαν"

 
bambinella 100 είπε:
Εχουμε δει και ακουσει :) πολλα χαστουκια σε ελληνικες ταινιες. Λιγα απο αυτα ομως ηταν σημαντικα για την εξελιξη της υποθεσης.Ενα απο αυτα τα λιγα ειναι το χαστουκι που δινει η Ρενα Βλαχοπουλου στο Νικο Γαλανο, το διασημο ποδοσφαιριστη Χουλιο Μπαλμας στο Η Ρενα ειναι οφ σαϊντ.

Χωρις αυτο δε θα υπηρχε η ταινια!
bambinella υπαρχουν κι αλλες ταινιες σαν αυτη που το χαστουκι να ευνοει κατα καποιο τροπο την εξελιξη της ταινιας;
 
Ναι υπαρχουν, αλλα να μην τις πω εγω......
 
Στην ταινια Η αγαπη μας, δε βλεπουμε μοναχα το χαστουκι που τρωει η Χελμη απο την Αλικη, αλλα και απο τον Παπαμιχαηλ.

Δηλαδη, τη δειρανε οικογενειακως. :)

 
Πρόσφατα, είδα το χαστούκι που ρίχνει ο Μακρής στη μικρή του κόρη επειδή έριξε μόνη της κανάτι σε κάποιον υποψήφιο γαμπρό, γιο του Ράλλη Αγγελίδη. "Η Θεία από το Σικάγο".
 
Ωραίο και το χαστούκι του Λογοθετίδη στην υπηρέτριά του στο Ζηλιαρόγατο :

-Αυτός είν'άνδρας; Έλα δω... Σ'άρεσε;

ύστερα από το χαστούκι του Κωνσταντάρα στη γυναίκα του.

Χαστούκι είχε ρίξει και η Καρέζη στην ταινία Τζένη -Τζένη, το καλύτερο πάντως από γυναίκα σε γυναίκα ήταν της Αλίκης στη Χέλμη.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην ταινία "Και οι... 14 ήταν υπέροχοι" [edit] Το link για ολόκληρη την ταινία αφαιρέθηκε καθώς υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα [edit]

η Ελένη Προκοπίου υποδύεται μία ιδιόρυθμη στάρ του θεάτρου, λέγεται Λιλή Σιδέρη (σίδερο στο χέρι ?) ή η Λιλή με τα χαστούκια.

Επιβεβαιώνει το ψευδώνυμο σε δύο περιπτώσεις α) 20.00 ο κομμωτής Σταύρος Παράβας δέχεται σε διάφορες φάσεις τρία έτσι για πλάκα, ενώ από ένα (χαστούκι) εισπράττουν οι βοηθοί του μαζί με το φιλοδώρημα.

β)54.50 ο συνεσταλμένος καθηγητής Γιώργος Πάντζας μαζεύει όλο το θάρρος του και εισβάλλει στο καμαρίνι, όπου τολμά να την φιλήσει. Για το ατόπημά του αυτό δέχεται έναν συνδυασμό - καταιγισμό δεξιού, αριστερού, ξανά αριστερού και ξανά δεξιού (όχι ντιρέκτ ή κροσσέ) χαστουκιού.

Τα ξαναείδα προσεκτικά και μου φαίνονται όλα αυθεντικά και όχι προσποιητά
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για μένα, δύο είναι τα ωραιότερα χαστούκια στον ελληνικό κινηματογράφο. Το ένα είναι στο "Θυμίσου αγάπη μου" που η Βέρα Κρούσκα προκαλεί τον Κώστα Καρρά λέγοντάς του ότι η γυναίκα του (Μπέτυ Αρβανίτη) δεν τον αγαπάει. Πριν τη βουτήξει στην αγκαλιά του της σκάει δύο υπέροχα χαστούκια. :)

Ο Νίκος Κούρκουλος στην ννα Φόνσου στην "Οργή". Είναι παντρεμένος με την αδελφή της (Βιβέτα Τσιούνη) και η μικρή θέλει να της τον κλέψει από κακία και γιατί τον γουστάρει. Φροντίζει να μείνουν μόνοι τους στο σκάφος και τον προκαλεί θυμώνοντάς τον ώσπου δεν αντέχει και μετά από δυο τρία απανωτά χαστούκια την βουτάει φιλώντας τη. Εκεί τους έπιασε ο Πάντζας (Φτου γαμώτο.). :p

Και στις δύο παραπάνω σκηνές τα χαστούκια έχουν ρόλο άκρως... αφροδισιακό. :tongue:

Και ένα κωμικό χαστούκια δίνει ο Γιάννης Γκιωνάκης στη Μάρθα Καραγιάννη στο "Η ωραία του κουρέα" λίγο πριν το τέλος. Η απάντησή της είναι "Δώσμου κι άλλο. Μ' άρεσε". Ο Γκιωνάκης χαστουκίζει και τη Μέμα Σταθοπούλου στον "Τρελό της πλατείας αγάμων". Φυσικά ακολουθεί φιλί. (Τι στο καλό? )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από ποια ταινία το εν λόγω χαστούκι; Και ποια ή ιστορία που το συνοδεύει αργότερα;

IMG_20181001_131821.jpg
 
Από ποια ταινία το εν λόγω χαστούκι; Και ποια ή ιστορία που το συνοδεύει αργότερα;

Προβολή συνημμένου 183234
στιγμιοτυπο της ταινιας "ο Ηλιας του 16ου" , ο Χατζηχρηστος ταραξε στις καρπαζιες τον καημενο τον Βεγγο (που τον ειχε πιασει στα πρασα* ενας χωροφυλακας την ωρα που πηδουσε απ τη μαντρα μαζι με τα κλοπιμαια που ειχε κρυμμενα στη μποτα ο τοκογλυφος Παπαγιαννοπουλος) . Οι καρπαζιες συνεχιζονται μεχρι να απομακρυνθουν και οι δυο απ το τμημα γιατι ηταν ο μονος τροπος να γλιτωσουν τα χειροτερα, αλλωστε ο Χατζηχρηστος φορουσε στολη και ηταν πιο ευκολη η διαφυγη τους.

*η' καλυτερα ο ιδιος ο Βεγγος του ζητησε βοηθεια γιατι νομιζε οτι ηταν ο φιλος του ο Χατζηχρηστος που υποτιθεται οτι κρατουσε τσιλιες..
 
Πίσω
Μπλουζα