Χαστούκια

10/10 katerinak , σκεψου πως για τα χαστούκια αυτά πειραχθηκε πολύ ο Βεγγος σπάνια μιλούσε από τότε στον Χατζηχρηστο 
 
10/10 katerinak , σκεψου πως για τα χαστούκια αυτά πειραχθηκε πολύ ο Βεγγος σπάνια μιλούσε από τότε στον Χατζηχρηστο 
αληθεια; δεν το ηξερα αλλα σιγουρα θα ειναι γραμμενη η πληροφορια σε αλλο θεμα
 
Έχοντας εντρυφήσει στον Ηλία... η σκηνή περιελάμβανε χαστούκια αυτό είναι γεγονός. Αν παρατηρήσει το πρώτο που τρώει ο Βέγγος κάνει επίτηδες κόλπο με το πόδι για να φύγει και η καρέκλα. Μετά το δεύτερο, τα υπόλοιπα δε ξέρω κατα πόσο ήταν εντός σεναρίου. Εκτός αυτού μάλλον και σφοδρότητα ήταν εκτός.. Από την ταινία αυτή και μετά δεν ξανασυνεργάστηκαν αυτό είναι γεγονός αν και κατά τη γνώμη μου κόλλαγαν ως χαρακτήρες. Τεσπα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά και μένα μου φάνηκε περίεργο ως γεγονός να μην μιλούν για κάτι τόσο ασήμαντο φαίνεται πως υπήρξε σφοδρότητα στα χαστούκια και ήταν εκτος σεναρίου για να το κάνει τόσο θέμα ο Βεγγος.
 
Λοιπόν παιδιά, έχω ακούσει κάπου, δε θυμάμαι, ότι ο Βέγγος έχει πει σε συνέντευξή του πως ο λόγος που δεν παρέστη στην κηδεία του Χατζηχρήστου, ήταν το εν λόγω χαστούκι (δηλαδή το πολύ δυνατό χαστούκι που του δίνει μέσα στο τμήμα ο Χατζηχρήστος). Ότι είναι αληθινό, δεν τίθεται συζήτηση. Είναι πασιφανές εξάλλου. Ότι προβλεπόταν από το σενάριο επίσης δεν τίθεται συζήτηση... Μάλλον λοιπόν, η σφοδρότητα του χαστουκιού τσάντισε τον Βέγγο....
 
Δεδομένου ότι ο Βέγγος δεν ήταν κανένας μυγιάγγιχτος παίζοντας ο ίδιος κατεπανάληψη  σε  επικίνδυνες σκηνές σε ταινίες του

μήπως υπήρχε ήδη και κάτι άλλο πέρα από το χαστούκι δηλ. να είχε  ήδη ραγίσει το γυαλί μεταξύ τους  και αυτό να το θρυμμάτισε οριστικά (π.χ. μήπως υπήρχε κάτι προηγούμενο και θεώρησε ότι ο Χατζηχρήστος βρήκε ευκαιρία ...) ?

Μια σκέψη απλώς .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Βεγγος έκανε μόνος του επικίνδυνες σκηνές σε πολλές ταινίες του, ένα χαστούκι πια θα τον εξαγριωνε τόσο, εδώ δεν θύμωσε παρά πολύ  ή βουγιουκλω με τα αληθινά χαστούκια του παπαμιχαηλ στο" ξύλο βγήκε από τον παράδεισο" δηλ.θυμωσε αλλά της πέρασε σε σύντομο χρονικό διαστημα  που ήταν η μεγάλη σταρ,ο Βεγγος θα το κράταγε μανιάτικο χρόνια μετα ; Κάτι άλλο θα έγινε σίγουρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό που λέει ο Nemo, το βρίσκω πολύ πιθανό... Να υπήρχε δηλαδή κάτι άλλο μεταξύ τους και να το αποτελείωσε το χαστούκι.... Τώρα ότι ο Βέγγος έκανε επικίνδυνες σκηνές μόνος του δεν είναι το ίδιο που το χαστούκι που του άστραψε ο Χατζηχρήστος... Αν κάτι υπήρχε μεταξύ τους, σίγουρα τέτοιου είδους χαστούκι, τον τσάντισε περισσότερο.
 
Tzelaso και στο ερασιτεχνικό θέατρο ακομα μπορεί να δοθούν χαστούκια και μάλιστα αληθινά για χάρη μιας σκηνής ή να σε πιάσουν από τα μαλλιά αν το απαιτεί ο ρόλος ! Σίγουρα κάτι προϋπήρξε μεταξύ τους ειδάλλως δεν το εξηγω να τον πείραξε τόσο πολύ το θέμα. Απλά ήρθε με το χαστούκι αυτό το αποκορύφωμα και ξέσπασε...Ο Χατζηχρηστο ς έκανε πλάκες σε όλους ήταν πλακατζης γενικά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν ξέρω αν ποτέ ρωτήθηκαν οι πρωταγωνιστές της σκηνής γι αυτό το θέμα...γωνρίζει κάποιος κάτι παραπάνω;
 
Ναι ο Βεγγος ειχε πει πως δεν είχε ξεχάσει ποτέ αυτήν την σκηνή γι αυτό και δεν είχε πάει στην κηδεία του Χατζηχρηστου , την πλευρά του Χατζηχρηστου τώρα δεν θα την ακούσουμε ποτέ . Ο Χατζηχρηστο ς έκανε πλάκες ( επίσης αυτοσχεδιάζε πολύ) όπως και ο Κωνστανταρας στις πρόβες πολλοί όμως δεν δέχονται την πλάκα και το πείραγμα  αναλόγως τον άνθρωπο. Ίσως ο Βεγγος θεώρησε ότι ήταν πάρα πολύ , το πήγε ένα βήμα παραπέρα από ότι θα επρεπε και θύμωσε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι ο Βεγγος ειχε πει πως δεν είχε ξεχάσει ποτέ αυτήν την σκηνή γι αυτό και δεν είχε πάει στην κηδεία του Χατζηχρηστου , 


Το  σχετικό απόσπασμα από την "Μηχανή του Χρόνου"

  >>> στο 30.09

Προέλευση : http://www.mixanitouxronou.gr/o-pateras-tou-vengou-apetrepse-tin-anatinaxi-tou-ilektrikou-ergostasiou-apo-tous-germanous-ke-apolithike-epidi-itan-aristeros-to-chastouki-apo-ton-chatzichristo-pou-den-tou-to-sigchorese-pote/

 την πλευρά του Χατζηχρηστου τώρα δεν θα την ακούσουμε ποτέ . 




Ο πρώτος πρωταγωνιστικός του ρόλος ήρθε, αρκετά αργότερα, στα 1959, με τη συμμετοχή του στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο Ηλίας του 16ου».

Στην ταινία «Ο Ηλίας του 16ου», όπως έχουμε ξαναγράψει, τα χαστούκια του Χατζηχρήστου προς τον Βέγγο ήταν αληθινά. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η διήγηση του Χατζηχρήστου που λέει πως η σκηνή χρειάστηκε να γυριστεί ξανά και ξανά, πολλές φορές, γιατί ο Βέγγος, πέφτοντας κάτω, έβγαινε από την κάμερα. Στο τέλος άρχισαν να τον μακιγιάρουν γιατί το μάγουλό του είχε κοκκινήσει. Και ο Βέγγος στεναχωριόταν όχι για τα χαστούκια που έτρωγε αλλά γιατί έβλεπε τον Σακελλάριο να μην είναι ικανοποιημένος…


https://logomnimon.wordpress.com/θανάσης-βέγγος/

Ο Ντίνος Κατσουρίδης (μεγάλος κινηματογραφιστής) θυμάται πώς ο αγαπημένος του Βέγγος, χωρίς να έχει προειδοποιηθεί, έφαγε αληθινά χαστούκια από τον Χατζηχρήστο στον « Ηλία του 16ου »: «Γυάλισε το μάτι του κι ήταν έτοιμος να χιμήξει στον Χατζηχρήστο, αλλά ήρθε απανωτά κι ένα δεύτερο βάρβαρο χαστούκι κι ο Βέγγος δαγκώθηκε και γέμισαν τα μάτια του δάκρυα». Αλλά όταν είδε το αποτέλεσμα στην οθόνη κατάλαβε την αξία τους. Κι έκτοτε ζητούσε να του ρίχνουν τα πιο δυνατά χαστούκια...
http://ellinikoskinimatografos.gr/ο-ηλίας-του-16ου-τα-χαστούκια-του-κώστα-χ/
 
καταρχην λατρευω και τους 2,

ο θανασης βεγγος οσο και αν φαινεται περιεργο ηταν τυπικος,το σεναριο μιλαγε για ενα χαστουκι και ο χατζηχρηστος εδωσε παραπανω

τα εδωσε και με σφοδροτητα αλλα αυτο δεν θα τον πειραζε αν ηταν για το καλο της σκηνης και της ταινιας

ο χατζηχρηστος βεβαια το εκανε γιαυτο και ας πουμε απο υπερβαλοντα ζηλο σαν πρωταγωνιστης της ταινιας και της εποχης

δεν ειχαν κανενα προηγουμενο ,μονο το χαστουκι,

ισως να ειχε ειπωθει κατι μετα το κατ,μεταξυ τους αλλα μονο για την σκηνη και το χαστουκι

η αληθεια ειναι οτι ξενιζει να το κρατησει τοσο καιρο μετα ,μπορει να πει κανεις οτι ηταν υπερβολικος 
 
Είδα το αφιέρωμα της μηχανής του χρόνου για τον Βέγγο επ αφορμή του θέματος. Ο Θανάσης μας είχε τα θέματα του λόγω των δύσκολων καταστάσεων που έζησε και ιδιοσυγκρασίας. Αναρωτιέμαι αν η ατάκα οτι "δεν πίνει καφέ γιατί τον ενοχλούν τα νευροφυτικά του" ήταν αλήθεια ή όχι...Τεσπα, συμπαθώντας και τους δύο (Βέγγο-Χατζηχρήστο) θα ήθελα να τους δω και σε άλλες ταινίες μαζί. 
 
Είδα το αφιέρωμα της μηχανής του χρόνου για τον Βέγγο επ αφορμή του θέματος. Ο Θανάσης μας είχε τα θέματα του λόγω των δύσκολων καταστάσεων που έζησε και ιδιοσυγκρασίας. Αναρωτιέμαι αν η ατάκα οτι "δεν πίνει καφέ γιατί τον ενοχλούν τα νευροφυτικά του" ήταν αλήθεια ή όχι...Τεσπα, συμπαθώντας και τους δύο (Βέγγο-Χατζηχρήστο) θα ήθελα να τους δω και σε άλλες ταινίες μαζί. 
και εγω θα ηθελα να τους δω και ειναι κριμα για τον ελληνικο κινηματογραφο που δεν συναντηθηκαν ξανα σε ταινια

εγω απλα θα ελεγα οτι ηταν καπως υπερβολικος στην προκειμενη ο θουβου

νευρωδης ηταν αυτο που λεμε,νευροσπαστο,υπερκινητικος ισως οχι τοσο νευρικος πιστευω
 
Ίσως και κάτι παραπάνω, αν δεις το ντοκιμαντέρ/αφιέρωμα της μηχανής του χρόνου (σκόνη, το περιστατικό με την τρίχα κτλ.)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καταρχήν  να ξεκινήσω ότι όλο αυτό - ότι το χαστούκια/χαστούκια  του το κράτησε μανιάτικο  του Χατζηχρήστου για τόσα χρόνια σε σημείο που να μην πάει στην κηδεία του - στους περισσότερους μας κάνει εντύπωση για δύο βασικούς λόγους :
 

-ήταν ο άνθρωπος που για χατήρι της τέχνης του αλλά και το έλεγε η περδικούλα του αλλά κι  επειδή  "γούσταρε"

κρεμάστηκε από πολυκατοικίες ,πέρασε απο τζαμαρίες,κρεμάστηκε  απο αμάξια εν κινήσει   , οδήγησε κι έπεσε με μοτοσυκλέτες  που δεν ήξερε καν  να οδηγεί κι ένας άνθρωπος σκληραγωγημένος λόγω της διαδρομής του  και για οικονομικούς και για  πολιτικούς/ιδεολογικούς λόγους 

κι ένα και δύο και τρία  και ... -καλή την προαίρεση- χαστούκια   θα τα είχε ξεχάσει την άλλη μέρα 

-πολύ περισσότερο δεδομένο  ότι  μιλάμε για την επιτομή  του ήθους , του καλού μας άνθρωπου   συμβολικά και κυριολεκτικά και όσον αφορά τον Ελληνικό Κινηματογράφο .

Θα τολμήσω να κάνω μια υπόθεση και μόνο  ,όχι όπως  σε προηγουμένο reply πιο πάνω "κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια" θεώρησα  ότι ενδεχομένως να υπήρξε κάτι προηγούμενο  αλλά προσπαθώντας να  "βαδίσω στα χνάρια του".

Μήπως το γεγονός ότι ο Χατζηχρήχτος του έδωσε τα δυνατά κι επαναλαμβανόμενα χαστούκια ντυμένος αστυνομικός με τα δεδομένα άσχημα βιώματα του Θ.Βέγγου μήπως αυτό τα έκανε  "να τσούξουν"/να  τον ενοχλήσουν παραπάνω  ?
Τα παραπάνω σε συνδιασμό με το ότι ήταν και ο άνθρωπος της λεπτομέρειας σε κάποια πράγματα 
και επειδή για παράδειγμα ενδεχομένως  δεν του ζήτησε μετά συγνώμη
ο Χατζηχρήστος (γιατι δεν το θεώρησε απαραίτητο)  να διογκώσε την κατάσταση.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν αναθεωρούν την παγιωμένη άποψη μου    για τον μοναδικό καλιτέχνη     και τον υπέροχο άνθρωπο Θανάση Βέγγο .
Απλά ακριβώς  αυτή η δεδομένη  άποψη  που συμμερίζονται και οι υπόλοιποι retromaniax με/μας κάνει να αναρωτιόμαστε νομίζω.
 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω παλι δεν μπορω να καταληξω σε κανενα σχετικως ασφαλες συμπερασμα, δεδομενου οτι μπορει να συντρεχουν χιλιοι δυο διαφορετικοι λογοι που τους αγνοουμε και δεν θα τους μαθουμε ποτε. Σε τελικη αναλυση, δεν μπορω να ξερω και δεν με ενδιαφερει τι εχει ο καθενας μεσα στο κεφαλι του.

Θα μιλησω ομως εντελως γενικα:

Το οτι καποιοι ανθρωποι ειναι υπερταλαντουχοι καλλιτεχνες και πολυαγαπημενοι απο το κοινο, αυτο δεν τους καθιστα αυτοματως και απαραιτητως καλους χαρακτηρες. Ετερον εκατερον.

Τονιζω ξανα οτι μιλαω γενικα και για ολους και τα λεω αυτα επειδη το κουραζουμε πολυ το θεμα και παραψαχνομαστε.
 
Μπαμπι είναι ίσως το μόνο χαστούκι στο ελληνικό σινεμά που χε μετά τόσες συνέπειες. Να υπήρξε άραγε και άλλο; Ποιος ξέρει;
 
Πίσω
Μπλουζα