Χειρηστηριο για Perfect Pacman?

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.320
Αντιδράσεις
5.898
για σασ και απο μενα παιδια.εχει λιγεσ μερεσ που μπηκα στην μεγαλη παρεα των retromaniax.και γω οπωσ πολλα ατομα επαθα πλακα με το arcade joy και παρηγγηλα στον ιορδανη και το περιμενω εναγονοιωσ.το προτινω ανεπυφηλαχτα σε ολουσ.
 
Καλώς ήρθες. Θα πάθεις πλάκα μόλις το πιάσεις στα χέρια σου. Ειδικά με το παιχνίδι του avatar σου, θα νομίζεις ότι έχεις τη καμπίνα στο γραφείο σου!
 
Φιλε pooky ο κυριος λογος που το πηρα ειναι το pacman.Απο τα 15 μου παιζω pacman φανατικα και το παρατησα καποια χρονια αλλα εδω και κατι μηνες το ξανααρχισα.ποτε δεν μπορεσα να βρω ενα αξιοπιστο joystic και επαιζα με gamepad αλλα δεν μπορεις να φανταστεις τι τρελα ειναι να πηγαινεις κοντα στα 3 εκκατομυρια και απο ενα κολημα του αναλογικου να χανεις το perfect pacman.Πιστευω τωρα με το arcade joy να λυθουν τα προβληματα μου γιατι εχω βαλει στοχο το perfect pacman και να μπω και γω στο twin galaxies μαζι με τους αλλους 9 perfect pacman.μιλαμε για τεραστιο επιτευμα οποιος εχεις ασχοληθει εστω και λιγο με το pacman θα με καταλαβει.
 
metalcandyman είπε:
Φιλε pooky ο κυριος λογος που το πηρα ειναι το pacman.Απο τα 15 μου παιζω pacman φανατικα και το παρατησα καποια χρονια αλλα εδω και κατι μηνες το ξανααρχισα.ποτε δεν μπορεσα να βρω ενα αξιοπιστο joystic και επαιζα με gamepad αλλα δεν μπορεις να φανταστεις τι τρελα ειναι να πηγαινεις κοντα στα 3 εκκατομυρια και απο ενα κολημα του αναλογικου να χανεις το perfect pacman.Πιστευω τωρα με το arcade joy να λυθουν τα προβληματα μου γιατι εχω βαλει στοχο το perfect pacman και να μπω και γω στο twin galaxies μαζι με τους αλλους 9 perfect pacman.μιλαμε για τεραστιο επιτευμα οποιος εχεις ασχοληθει εστω και λιγο με το pacman θα με καταλαβει.

και περιμενεις με το arcadejoy να παιξεις τελεια το pacman?με μοχλο 8 κατευθεινσεων?

Και για να ακριβολογουμε,για να παιξει κανεις σχεδον 100% τελεια τα pacmanοειδη και οχι 60-70%,θα χρειαστει μοχλους σαν και αυτους,αληθινους 4way και τιποτα λιγοτερο(sanwa-seimitsu σε 4 way mode,magstiks κτλ):

http://viewitem.eim.ebay.gr/4-WAY-JOYSTICK-MS-PAC-MAN-GALAGA-DIG-DUG-ATARI-NAMCO-S/190345113665/item

http://groovygamegear.com/webstore/index.php?main_page=product_info&cPath=65&products_id=340

Bαλτε τους σε ενα κουτι μαζι με ενα ipac ή ενα hacked joypad ή πειτε σε αυτον που φτιαχνει το arcadejoy να σας φτιαξει ξεχωριστο μοχλο μονι για pacman,ενας μοχλος για ολα δε κανει αν ψαχνουμε το ιδανικο ετσι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@freaktmp: Ολόσωστα.

@Chahn: Εγώ με αυτό παίζω Shooters στο ΜΑΜΕ και είναι μια χαρά. Αν δεν σου αρέσει, σεβαστή η γνώμη σου, η δική μου απλά είναι διαφορετική.

@metalcandyman: 3 εκατομμύρια; Respect εύχομαι να πας στα 30, μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους να τρελαίνονται με games και να τα δίνουν όλα!!!!!! Κράτα μας ενήμερους!!!!
 
Φιλε chahn δεν περιμενω να παιξω 100% pacman με το arcade joy αλλα συμφωνα και με εμπειριες ατομων που το απεκτησαν ειναι οτι πιο κοντινο στα arcade και κυριως κλασης ανωτερο απο οτι χρεισιμοποιουσα μεχρι τωρα.και μεσα απο της ρυθμισεις στα MAME μπορεις Ανετα να το γυρισεις απο 8 way σε 4 way.με αυτες της ρυθμισεις εκανα 4 way αποκλειστικα για το pacman σε ενα gamepad logitech που εχω αλλα και παλι ειναι αδυνατων για πολλους λογους να παιξεις τελεια pacman και αν οχι τελεια γιατι εηναι αδυνατων τουλαχιστον σε σημειο που να ικανοποιη.

Ευχαριστω φιλε pooky αλλα δεν γεινεται να φτασω τα 30 γιατι το perfect score στο pacman ειναι 3.333.360 και γενικα ειμαι πολυ κοντα.πιστευω οτι επιτελους φτανει η μερα που θα μπω στο twin galaxies σαν perfect pacman.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο εύχομαι και περιμένω εντυπώσεις από το χειριστήριο!

Για λύσε μου μια απορία.... Για να φτάσεις τα 3.333.360 πόση ώρα πρέπει να παίζεις με το pacman;;;;;;;;;;;;
 
Για τον φίλο Pooky... απο wikipedia για να υπολογίσεις το χρόνο! :)

A perfect Pac-Man game occurs when the player achieves the maximum possible score on the first 255 levels (by eating every possible dot, power pellet, fruit, and enemy) without losing a single life, and then scoring as many points as possible in the last level.[28][29] As verified by the Twin Galaxies International Scoreboard on July 3, 1999, the first person to achieve this maximum possible score (3,333,360 points) was Billy Mitchell of Hollywood, Florida, who performed the feat in about six hours.[29][30]




In September 2009, David Race of Beavercreek, Ohio, became the sixth person to achieve a perfect score. His time of 3 hours, 41 minutes, and 22 seconds set a new record for the fastest time to obtain a perfect score.[31]

In December 1982, an 8-year-old boy, Jeffrey R. Yee, supposedly received a letter from U.S. President Ronald Reagan congratulating him on a worldwide record of 6,131,940 points, a score only possible if he had passed the Split-Screen Level.[29] Whether or not this event happened as described has remained in heated debate among video-game circles since its supposed occurrence.[citation needed] In September 1983, Walter Day, chief scorekeeper at Twin Galaxies, took the US National Video Game Team on a tour of the East Coast to visit video game players who claimed they could get through the Split-Screen Level. No video game player could demonstrate this ability. In 1999, Billy Mitchell offered $100,000 to anyone who could probably pass through the Split-Screen Level before January 1, 2000. The prize went unclaimed.[29]

@metalcandyman: Θα χαρώ να διαβάσω ότι πέτυχες το υπέρτατο ρεκορ
 
To pacman εχει 255 πιστες και για να γιννει το perfect pacman πρεπει να φτασεις στην 255 πιστα που με τα χρονια την ξερουμε σαν split screen και να εχεις φαει καθε τελεια καθε φρουτο κτλ και καθε φαντασμα που υπαρχει στο παιχνιδι.οι ωρες παιχνιδιου για να γιννει αυτο κυμενονται απο 3,5 μεχρι και 6 η παραπανω αναλογα με της ικανοτητες του παικτη.και αν αναλογιστης οτι στο επισημο site καταγραφης ρεκορ απο το 1980 και μετα το λαταφεραν αυτο 9 ατομα καταλαβαινεισβτο ποσο δυσκολο ειναι.να φανταστης οταν το καταφερε πρωτος ο μεγιστος billy mitchell ουτε οι ανθρωποι της namco πιστευαν οτι υπηρχε τροπος να γιννει αυτο.και αυτο εγειναι 19 χρονια μετα την κυκλοφορια του παιχνιδιου.
 
Πω πω αυτές οι πληροφορίες είναι εξαιρετικές. Ευχαριστώ και τους δυό σας.

Μήπως πρέπει να γίνει αυτόνομο thread; Είναι πιο ενδιαφέρον από πολλά threads που κατά καιρούς ανοίγουν εδώ!!!!

Metal εύχομαι σύντομα να περάσεις το υπέρτατο σκορ!!!!!!!
 
Ειχαμε τον filip72 που κυνηγαει το BombJack στο Twin Galaxies. Βλεπω και νεο διεκδικητη, αυτη τη φορα για το Pacman.

Αντε μηπως δουμε κανα Ελληνικο ονοματακι στις λιστες του T.G!
 
Καταρχάς, καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στον metalcandyman... Μακάρι να τα καταφέρεις...

Μόνο μια απορία να εκφράσω: Για να μπεις στο TG, δεν πρέπει να έχεις κάνει το ρεκόρ σε αυθεντική καμπίνα και όχι σε εξομοιωτή;
 
Δε καταλαβαινετε ολοι οτι κανοντας ενα 8way stick να δουλευει σε 4way mode,οσο καλο και να ειναι,δε συγκρινετε με ενα κανονικο 4way stick το οποιο μπορειτε ευκολα να αγορασετε απο το internet οπως σας εδειξα.

Θες φιλε να κανεις hiscore στο pacman,μη ψαχνεις παραπερα απο αυτο που σου ειπα,το arcadejoy και το καθε arcadejoy ειναι πολυ καλο για 8way παιχνιδια και για γενικη χρηση,ποτε για hiscore στο pacman ομως.

Ερευνατε κατι που σας λενε.
 
Oτι το 4way ειναι μονοδρομος, ειναι γεγονος.

Το Twin Galaxies εχει MAME section. Μαλιστα ο πρωτος που εκανε επισημα Perfect Pacman στο MAME ειναι ο Neil Chapman (Final Score: 2,591,420, input file, θα χρειαστειτε το wolfmame για να το παρακολουθησετε) o οποιος διατηρει και ενα site που εξηγει τα patterns.

Απο οτι λενε μαλιστα, ειναι "μαθητης" του Rick Fothergill ο οποιος με τη σειρα του ηταν "μαθητης" του μεγαλου (Billy Mitchell) και του Chris Ayra.

Για πιο ρετρο φασεις, υπαρχει το βιβλιο Mastering Pacman
 
Αυτο που λεσ chahn ειναι απολυτα σωστο απλα δεν καταλαβαινεισ τι θελω να πω.ξερω οτι ενα αποκλειστικα 4 way joystic ειναι μονοδρομοσ απλα απο τα joystic που χρεισιμοποιουσα οπωσ και απο το gamepad τησ logitech που με αυτο εφτασα τα 3 εκκατομυρια το arcade joy ειναι κλασεισ ανωτερο και πιστευω οτι θα με βοθηση πολυ περισσοτερο απο τα προηγουμενα.αυτο εννοω.κατα τα αλλα εχεισ απολυτο δικειο.οπωσ ειπε και ο φιλοσ wally στο twin galaxies εχει senction για mame και επισημη εκδοση που επιτρεπουν ειναι η εκδοση 1.06 του wolf mame και καμια αλλη εκδοση wolfmame η mame32 και θελουν αυτη την εκδοση γιατι εκτοσ απο την καταγραφη του παιχνιδιου σε αρχειο inp δημιουργειται και αλλο ενα αρχειο που ονομαζετε wlf.σαυτο το αρχειο καταγραφονται τα παντα απο το παιχνιδι και μπορουν να δουνε αν εχεισ κανει save αν εχεισ πατησει pause και πολλα οπωσ π.χ το frame skip που πρεπει να ειναι παντα στο 0 και το draw all frames να ειναι ενεργο.και φυσικα υπαρχουν καποιοι κανονεσ για καθε παιχνιδι οπωσ στο pacman που πρεπει να γιννει το ρεκορ στο σωστο romset δηλαδη στην πρωτη εκδοση τησ namco το λεγομενο pucman.Γενικα το perfect pacman ειναι το αγιο δισκοποτειρο των videogames.31 χρονια μετα την κυκλοφορια του και το εχουν καταφερει επισημα 10 ατομα.απλα ο φιλοσ wally εκανε ενα μικρο λαθακι γιατι perfect pacman πρωτοσ στο mame εκανε ο tim balderramos στησ 8 φεβρουαριου 2005 και μετα ακολουθησε ο neil chapman στησ 18 ιουλιου 2005.παιζω μια ζωη pacman και πιστευω οτι φτανει η ωρα να τα καταφερω και δεν θα σταματησω μεχρι να τα καταφερω.και σασ ευχαριστω ολουσ παιδια για την καλη επιτυχια.και οπωσ λενε και οι manowar φιλε wally << Brothers everywhere raise your hands into the air we're warriors,warriors of the world like thunder from the sky sworn to fight and die we're warriors warriors of the world >>.
 
Για μενα παρε και το arcadejoy για ολα τα αλλα παιχνιδια και φτιαξε ξεχωριστα ενα joystick για pacman-mspacman κτλ οπως σου ειπα(ή πες στο δημιουργο του arcadejoy να σου φτιαξει ενα,ειναι παιχνιδι προφανως γιαυτον),για να ανεβασεις τα σκορ σου χωρις να εχεις αμφιβολιες για το αν φταιει ο μοχλος ή οχι.

Καλη επιτυχια και απο μενα και δε σας ζαλιζω αλλο.
 
δεν ζαλιζεισ κανεναν chahn.η γνωμη σου ειναι σεβαστη οπωσ και ολων τον φιλων και οπωσ ειπα εχεισ απολυτο δικειο σαυτο που ειπεσ για τα 4 way και 8 way joystic.
 
Να κανω μια διευκρινιστική ερωτηση: ενα 8-way stick με restrictor plate δεν ειναι εξισου καλο με ενα σκετο 4-way stick; An οχι, γιατι;
 
κοιτα το ιδιο πραγμα μου φαινεται εμενα,γιατι και το 4way και αυτο 4 microswitch εχει αλλα περιοριζεται σε διαγωνια κινηση,οπως ενα 8way με restrictor plate,τωρα κατα το ποσο σε αισθηση ειναι το ιδιο,αυτο δεν το ξερω,μιας και δεν εχω δοκιμασει ποτε το συγκεκριμενο joy.
 
Πίσω
Μπλουζα