Χορταστικό κουίζ No 2

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.136
Αντιδράσεις
2.280
Άλλο ένα κουίζ με θέματα κυρίως από τις δεκαετίες '60, '70 και '80.

1. Στην ταινία "Με φόβο και πάθος", σε ποια περιοχή της Αττικής βρίσκεται η κατοικία του Νίκου Φαναριώτη (Νίκου Κούρκουλου);

2. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω σκηνή (thumbnail galanos1.jpg). Ποια είναι η εικονιζόμενη ηθοποιός;

attachment.php



3. Γνωστή αγαπημένη συνήθεια σκηνοθετών είναι η συμμετοχή τους σε μικρούς ρόλους με ελάχιστη (flash) διάρκεια. Στην ταινία "Έξοδος Κινδύνου" ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος εμφανίζεται στη ταινία; Αν ναι, σε τι ρόλο;

4. Ποιος είναι ο ηθοποιός στην παρακάτω εικόνα; (thumbnail ergox.jpg)

attachment.php



5. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω εικόνα; (thumbnail alekos.jpg). Ποια είναι η ηθοποιός;

attachment.php



6. Απόσπασμα διαλόγου από ταινία:

Α: Τι έγινε πατριώτη, ξεμπέρδεψες;...Τρέχει τίποτα;

Β: Δεν μ' αφήνουν να φύγω...

Α: Γιατί;

Β: Δεν μου είπαν. Μου βάλαν πάνω στα χαρτιά μια σφραγίδα. Απορρίπτεται.

Α: Έτσι να πούμε, χωρίς καμιά εξήγηση;

Β: Ο γιατρός, αυτός έβαλε τη σφραγίδα. Τα... πλεμόνια μου λέει...κι όχι τίποτ' άλλο, τα παιδιά περιμένουν να πάμε στην Αριζόνα κι όλο για την Αριζόνα μιλάνε.

Α: Δε βαριέσαι καημένε. Σήμερα μόνο το λάδωμα έχει πέραση...

Ποια είναι η ταινία;

7. Στο παρακάτω απόσπασμα ακούμε τη Ρίτα Σακελλαρίου σε ένα σπουδαίο τραγούδι, το "Κάθε ηλιοβασίλεμα". Σε ποια ταινία ακούγεται;




http://www.youtube.com/watch?v=jrKsF9vTizM

8. Ποια είναι η εικονιζόμενη ηθοποιός; Σε ποια ταινία εμφανίζεται; (thumbnail ksanthia.jpg)

attachment.php




9. Από ποια ταινία είναι η σκηνή; (thumbnail matsas.jpg)





attachment.php




10. Στον "Ασυμβίβαστο" υπάρχει κάποιος ηθοποιός που ερμηνεύει πάνω από 2 ρόλους; Ποιος/ποια;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
2. To κόκκινο τραίνο. η Τίνα Σπάθη.

3. Παλαιοπώλης. Τον ρωταέι η Καρλάτου για το αγαλματάκι, σε ένα μαγαζί.

4. Λάκης Κομνηνός
 
Τη 2 δεν τη γνωριζω, αλλα στην 3 και την 4 συμφωνω με τον RIO.

1. Στη Νεα Πεντελη.

6. Οι αδιστακτοι.

7. Η σφραγιδα του Θεου.

9. Το νησι των γενναιων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δυστυχως δεν ξέρω σχεδόν τπτ απλά να πω οτι στο 4. μου κάνει για το Γιάννη Βόγλη περισσότερο
 
8. Νομίζω είναι η Candice Bergen στην ταινία του Κακογιάννη THE DAY THE FISH CAME OUT,αλλά είναι ελληνική παραγωγή αυτή?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
10. Ο Σταύρος Ξενίδης. Παίζει τον πατέρα του Παύλου, και μετά εμφανίζεται και ως διευθυντής μιας δισκογραφικής εταιρείας.
 
Capamaroux είπε:
10. Ο Σταύρος Ξενίδης. Παίζει τον πατέρα του Παύλου, και μετά εμφανίζεται και ως διευθυντής μιας δισκογραφικής εταιρείας.

LOL επίτηδες το έκαναν ή είχαν βγει εκτός προϋπολογισμού?? :D :D
 
johnalepou είπε:
LOL επίτηδες το έκαναν ή είχαν βγει εκτός προϋπολογισμού?? :D :D
Δεν ξέρω! Κατα την άποψη μου, λόγω και του χαρακτήρα της ταινίας, θέλανε μάλλον να περάσουν κάποιο κοινωνικό μύνημα
 
Οι απαντήσεις

Ευχαριστώ τους εκλεκτούς συναδέλφους που συμμετείχαν στο κουίζ. Οι περισσότερες απαντήσεις δόθηκαν σωστά και δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα επ' αυτού. Έχουμε λοιπόν:

1. Η κατοικία του Νίκου Φαναριώτη βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Πεντέλης. Αναφέρεται στο ξεκίνημα της ταινίας όταν ο Κούρκουλος τηλεφωνεί στην αστυνομία για να ενημερώσει ότι βρήκε έναν ετοιμοθάνατο και δίνει τα στοιχεία του. Συγχαρητήρια στην bambinella100!!!

2. Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο είναι από την ταινία "Το κόκκινο τραίνο", σε σκηνοθεσία Τάκη Σιμονετάτου, παραγωγής 1982. Η ταινία βασιζόταν σε ένα αληθινό γεγονός που είχε συμβεί στην Αθήνα των Δεκεμβριανών και συγκεκριμένα στην επιχείρηση μιας ομάδας ανταρτών του παράνομου ΚΚΕ να ανατινάξουν με εκρηκτικά τον υπόγειο χώρο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανια, όπου είχε εγκατασταθεί ο Τσόρτσιλ. Περισσότερα για την ταινία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Στη φωτογραφία εμφανίζονται ο Νίκος Γαλανός και (φυσικά) η "θεά" Τίνα Σπάθη. Συγχαρητήρια στον RIO!!!

3. Στην ταινία "Έξοδος κινδύνου" (1980), ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος όντως εμφανίζεται ως παλαιοπώλης, που όμως δεν μπορεί να βοηθήσει την Νταίζη Αλεξίου (Όλγα Καρλάτου) στην έρευνά της για την προέλευση του αγαλματιδίου. Συγχαρητήρια στους RIO και bambinella100!!!

attachment.php




4. Και φυσικά είναι ο Λάκης Κομνηνός στην ταινία "

Οι γενναίοι του Βορρά" (1970) του Κώστα Καραγιάννη. Υποδύεται τον Στεπάν Ράικο, αρχηγό ενός βουλγαρικού παραστρατιωτικού σώματος στην Μακεδονία μετά την κατάρρευση του αλβανικού μετώπου. Συγχαρητήρια στους RIO και bambinella100!!!​




5. Η σκηνή είναι από την ταινία "Εφοπλιστής με το ζόρι" (1971), του Γιώργου Παπακώστα. Εμφανίζονται οι Αλέκος Τζανετάκος και η Νινή Τζάνετ (Τζανετάκου), μια από τις (πραγματικές) αδερφές του Τζανετάκου.





6. Το απόσπασμα είναι από την ταινία "Οι αδίστακτοι" (1965), του Νίκου Φώσκολου. Οι ηθοποιοί που μιλούν είναι οι Σπύρος Καλογήρου (Α) και

Λάκης Σκέλας (ή Σκέλλας) (Β). Συγχαρητήρια στην bambinella100!!!​




7. Το απόσπασμα είναι από την ταινία "Εσένα μόνο αγαπώ" του Απόστολου Τεγόπουλου (1970). Στο πάλκο εμφανίζονται από αριστερά οι Αθηνόδωρος Προύσαλης, Ρίτα Σακελλαρίου, Νίκος Ξανθόπουλος, Στέλλα Βασιλειάδου και ο Γιώργος Μανίσαλης που έγραψε τη μουσική του τραγουδιού.





8. Στο στιγμιότυπο εμφανίζεται η Candice Bergen στην ταινία "The day the fish came out" ("Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά") του Μιχάλη Κακογιάννη (1967). Παρόλο που στους συντελεστές εμφανίζεται (και) στην παραγωγή ο Μιχάλης Κακογιάννης, η ταινία είναι της 20th Century-Fox (χρηματοδότηση), όπως φαίνεται και στο σχετικό thumbnail.

Πηγή. Συγχαρητήρια στον johnalepou!!!​




9. Η ταινία είναι "Το νησί των γενναίων" (1959) του Ντίμη Δαδήρα. Στη σκηνή οι Αρτέμης Μάτσας (στον κλασσικό του ρόλο), ο

Γκίκας Μπινιάρης και (Νώντας Καστανάς; δεν είμαι σίγουρος). Συγχαρητήρια στην bambinella100!!!​




10. Ο ηθοποιός που υποδύεται 3 (!!!) διαφορετικούς ρόλους είναι ο καθ' όλα αγαπητός Σταύρος Ξενίδης. Στον πρώτο ρόλο παίζει τον παραγωγό δισκογραφικής εταιρείας που βλέπει με σκεπτικισμό την μουσική του Σιδηρόπουλου. Στον δεύτερο ρόλο υποδύεται τον (μακαρίτη) καθηγητή-πατέρα του Σιδηρόπουλου. Στον τρίτο και συντομότερο ρόλο ο Ξενίδης περνάει από το ιατρείο του Παύλου και τον εκλιπαρεί να σώσει το παιδί του. Δεν γνωρίζω ποια ανάγκη υπέδειξε αυτή την ταυτόχρονη υπόδηση ρόλων (ίσως ο άνθρωπος χρειαζόταν τίποτα τελευταία ένσημα για τη σύνταξη...), είναι όμως κάτι το ασυνήθιστο. Εν πάσει περιπτώσει ο Σταύρος Ξενίδης ήταν ένας καθόλα αγαπητός ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή (πλήρης ημερών, ευτυχώς) πριν 2 χρόνια. Συγχαρητήρια στον Capamaroux!!!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν και τον Ασυμβιβαστο δεν τον εχω δει ποτε γιατι δεν ανηκει στα ειδη που προτιμω, θα ηθελα να μαθω κατι, για την Ιστορια.

Στον καθενα απο τους τρεις(!) ρολους οπου εμφανιζεται ο Σταυρος Ξενιδης, φαινεται διαφορετικος; Δηλαδη εχει μακιγιαζ, περουκα, αλλο στιλ ρουχων, ετσι ωστε να διαχωριζονται καθαρα οι ρολοι; Γιατι αν δεν συμβαινει κατι τετοιο, τοτε το γεγονος οτι χρησιμοποιειται ο ιδιος ηθοποιος τρεις φορες σε μια ταινια ισως και να γινεται εσκεμμενα αποτελωντας σκηνοθετικη αποψη.
 
Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ρόλου (παραγωγού-καθηγητή) υπάρχει σαφής διαχωρισμός (ως δισκογραφικός παραγωγός παρουσιάζεται ξυρισμένος, ως πανεπιστημιακός με μούσι). Στον τρίτο ρόλο ως πελάτης ιατρείου εμφανίζεται αξύριστος και σε κακή κατάσταση. Παρόλο που θα μπορούσε να υποτεθεί ότι αυτό είναι εξέλιξη του πρώτου ρόλου (ειδικά όταν κάνει νύξη στο άρρωστο παιδί του, γιατί στον πρώτο ρόλο είναι και πατέρας μιας από τις συντρόφους του Σιδηρόπουλου), εγώ νομίζω ότι θα πρέπει να εννοηθεί ως τρίτος, ανεξάρτητος ρόλος.
 
Πίσω
Μπλουζα