ARETARA
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 2.760
Άλλο ένα κουίζ με θέματα κυρίως από τις δεκαετίες '60, '70 και '80.
1. Στην ταινία "Με φόβο και πάθος", σε ποια περιοχή της Αττικής βρίσκεται η κατοικία του Νίκου Φαναριώτη (Νίκου Κούρκουλου);
2. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω σκηνή (thumbnail galanos1.jpg). Ποια είναι η εικονιζόμενη ηθοποιός;
3. Γνωστή αγαπημένη συνήθεια σκηνοθετών είναι η συμμετοχή τους σε μικρούς ρόλους με ελάχιστη (flash) διάρκεια. Στην ταινία "Έξοδος Κινδύνου" ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος εμφανίζεται στη ταινία; Αν ναι, σε τι ρόλο;
4. Ποιος είναι ο ηθοποιός στην παρακάτω εικόνα; (thumbnail ergox.jpg)
5. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω εικόνα; (thumbnail alekos.jpg). Ποια είναι η ηθοποιός;
6. Απόσπασμα διαλόγου από ταινία:
Α: Τι έγινε πατριώτη, ξεμπέρδεψες;...Τρέχει τίποτα;
Β: Δεν μ' αφήνουν να φύγω...
Α: Γιατί;
Β: Δεν μου είπαν. Μου βάλαν πάνω στα χαρτιά μια σφραγίδα. Απορρίπτεται.
Α: Έτσι να πούμε, χωρίς καμιά εξήγηση;
Β: Ο γιατρός, αυτός έβαλε τη σφραγίδα. Τα... πλεμόνια μου λέει...κι όχι τίποτ' άλλο, τα παιδιά περιμένουν να πάμε στην Αριζόνα κι όλο για την Αριζόνα μιλάνε.
Α: Δε βαριέσαι καημένε. Σήμερα μόνο το λάδωμα έχει πέραση...
Ποια είναι η ταινία;
http://www.youtube.com/watch?v=jrKsF9vTizM
8. Ποια είναι η εικονιζόμενη ηθοποιός; Σε ποια ταινία εμφανίζεται; (thumbnail ksanthia.jpg)
10. Στον "Ασυμβίβαστο" υπάρχει κάποιος ηθοποιός που ερμηνεύει πάνω από 2 ρόλους; Ποιος/ποια;
1. Στην ταινία "Με φόβο και πάθος", σε ποια περιοχή της Αττικής βρίσκεται η κατοικία του Νίκου Φαναριώτη (Νίκου Κούρκουλου);
2. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω σκηνή (thumbnail galanos1.jpg). Ποια είναι η εικονιζόμενη ηθοποιός;
3. Γνωστή αγαπημένη συνήθεια σκηνοθετών είναι η συμμετοχή τους σε μικρούς ρόλους με ελάχιστη (flash) διάρκεια. Στην ταινία "Έξοδος Κινδύνου" ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος εμφανίζεται στη ταινία; Αν ναι, σε τι ρόλο;
4. Ποιος είναι ο ηθοποιός στην παρακάτω εικόνα; (thumbnail ergox.jpg)
5. Από ποια ταινία είναι η παρακάτω εικόνα; (thumbnail alekos.jpg). Ποια είναι η ηθοποιός;
6. Απόσπασμα διαλόγου από ταινία:
Α: Τι έγινε πατριώτη, ξεμπέρδεψες;...Τρέχει τίποτα;
Β: Δεν μ' αφήνουν να φύγω...
Α: Γιατί;
Β: Δεν μου είπαν. Μου βάλαν πάνω στα χαρτιά μια σφραγίδα. Απορρίπτεται.
Α: Έτσι να πούμε, χωρίς καμιά εξήγηση;
Β: Ο γιατρός, αυτός έβαλε τη σφραγίδα. Τα... πλεμόνια μου λέει...κι όχι τίποτ' άλλο, τα παιδιά περιμένουν να πάμε στην Αριζόνα κι όλο για την Αριζόνα μιλάνε.
Α: Δε βαριέσαι καημένε. Σήμερα μόνο το λάδωμα έχει πέραση...
Ποια είναι η ταινία;
7. Στο παρακάτω απόσπασμα ακούμε τη Ρίτα Σακελλαρίου σε ένα σπουδαίο τραγούδι, το "Κάθε ηλιοβασίλεμα". Σε ποια ταινία ακούγεται;
http://www.youtube.com/watch?v=jrKsF9vTizM
8. Ποια είναι η εικονιζόμενη ηθοποιός; Σε ποια ταινία εμφανίζεται; (thumbnail ksanthia.jpg)
9. Από ποια ταινία είναι η σκηνή; (thumbnail matsas.jpg)
10. Στον "Ασυμβίβαστο" υπάρχει κάποιος ηθοποιός που ερμηνεύει πάνω από 2 ρόλους; Ποιος/ποια;
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: