Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 32.219

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγγνώμη αλλά δεν μπορούσα να το προσπεράσω: μου φαίνεται εξωπραγματική αυτή η φράση...argy είπε:... αξεχαστου Γιαννη Δαλιανιδη ...
Προσυπογράφω σε όσα λέτε για την ταινία είναι ακριβώς όπως τα λέτε.Συμπαθητική ταινία που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω (τι χρόνια...δεκαετίες!!!) και βλεπεται πολύ ευχάριστα και είναι φυσικό με τόσους λαμπερούς πρωταγωνιστές που τους αγαπήσαμε και θαυμάσαμε ουκ ολίγες φορές. Μου επιτρέπεται να κάνω δυο επισημάνσεις για την εν λόγω ταινία. Την κάνουν τόσο ξεχωριστή τα υπέροχα φυσικά της πλάνα και οι εξωτερικές σκηνές και ειδικά από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας εικόνες μιας άλλης Ελλάδας σε μια περίοδο τελείως μεταβατική λόγω των προηγούμενων ταραγμένων χρόνων που φαινόταν να έχει επουλώσει τα τραύματα της και αναπτυσσόμενη έδινε το δικαίωμα στους κατοίκους της να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.
Η δεύτερη επισήμανση μου, έχει να κάνει με την γενικότερη αύρα και εμφάνιση των ανθρώπων της εποχής. Παρατηρήστε το στυλ, το ντύσιμο, την ευγένεια και την συμπεριφορά των ανθρώπων της εποχής και ας αναλογιστούμε όλοι μας κάνοντας τη σύγκριση με τις τελευταίες γενιές των νεοελλήνων την χωρίς γυρισμό και με σπασμένα φρένα παρακμιακή πορεία της χώρας και του λαού της.
Όχι κύριοι δεν εκσυχρονιστήκαμε ούτε ξεβλαχέψαμε (sic) παρόλα τα απείρως καλύτερα οικονομικά και τεχνολογικά μέσα που απολαμβάνουμε σε πολύ ανώτερες οικονομικά εποχές σε σχέση με της ταινίας. Και παρόλα αυτά η συμπεριφορά, η αύρα και το στυλ των ανθρώπων της εποχής μας υστερεί απελπιστικά σε σχέση με τα χρόνια της ταινίας. Για αυτό παραμένουν αθάνατες όλες αυτές οι περίφημες ελληνικές ταινίες που απολαμβάνουμε γιατί μας κάνουν και ξεφεύγουμε για έστω ένα δίωρο από την μίζερη πραγματικότητα και το τοξικό σήμερα.
Προσωπική μου άποψη. Μπορεί και να είμαι λάθος.