Ψάχνω μια σειρά κόμικς: Εικονογραφημένα Αθάνατα Βιβλία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Amstrad1981
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Amstrad1981

RetroActive
Αντιδράσεις
102
Μάλλον είχε το τίτλο ʽʼΚλασικά Εικονογραφημέναʼʼ. Δεν είναι όμως η σειρά που βρήκα στο internet. Η σειρά που ψάχνω εγώ κυκλοφόρησε σε μικρά βιβλία, με σκίτσα χωρίς χρώμα και κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1980. Ο πατέρας μου τα αγόραζε, και εγώ τότε που ήμουν τεμπέλης προτιμούσα να διαβάζω αυτά παρά τις πλήρης εκδόσεις των βιβλίων. Για να σας βοηθήσω θα αναφέρω τους τίτλους των βιβλίων που θυμάμαι:

Χώκ Φίν, Τόμ Σόγιερ, 20.000 Λεύγες κάτω από τη θάλασσα, Ταξίδι στο κέντρο της γης, Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, Χάιντυ, Ιβανόης, Οι τρεις σωματοφύλακες, Ο τελευταίος των Μοϊκανών, Ο αόρατος άνθρωπος, Η Παναγία των Παρισίων κ.α

Αν με βοηθήσετε θα πάω να ψάξω σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο να τα αγοράσω! Έχω πολλά χρόνια να τα δώ και μου κράτησαν συντροφιά στα παιδικά μου χρόνια.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάτι σαν αυτό εννοείς;

Όχι sunset89, ήταν με μονόχρωμα εξώφυλλα. Κάθε βιβλίο είχε και διαφορετικό χρώμα το εξώφυλλο του, ενώ τα σκίτσα ήταν ασπρόμαυρα.

Έχω την εντύπωση πως πρόκειται για την ίδια σειρά που αναφέρει η Sunset. Τον πρώτο καιρό πρέπει να ήταν ασπρόμαυρα... :xm:

Σε παλαιοβιβλιοπωλεία ίσως τα βρεις και δερματόδετα...

Δεν είνα τα Κλασσικά εικονογραφημένα.

Έχει υπάρξει και άλλη σειρά με Λογοτεχνικά έργα και βιογραφίες.

Ευρωπαικής προέλευσης.

Δεν έχω κάτι έτοιμο σκαναρισμένο αλλά θα φτιάξω 2-3 εξώφυλλα (τις επόμενες μέρες) ώστε να επιβεβαιώσει ο Αmstrad.

crc είπε:
Δεν είνα τα Κλασσικά εικονογραφημένα.Έχει υπάρξει και άλλη σειρά με Λογοτεχνικά έργα και βιογραφίες.

Ευρωπαικής προέλευσης.

Δεν έχω κάτι έτοιμο σκαναρισμένο αλλά θα φτιάξω 2-3 εξώφυλλα (τις επόμενες μέρες) ώστε να επιβεβαιώσει ο Αmstrad.
Ανυπομονώ να δημοσιεύσεις κάποιο εξώφυλλο!!!

Μάλλον αυτό είναι:

Εικονογραφημένα Αθάνατα Βιβλία

Harmi Press

Copyright Pendulum Press

[edit] Dead pictures [edit]

Ωχ! Τα είχα ξεχάσει τελείως! Δυστυχώς δεν σώθηκε κανένα...

crc είπε:
Δεν είνα τα Κλασσικά εικονογραφημένα.Έχει υπάρξει και άλλη σειρά με Λογοτεχνικά έργα και βιογραφίες.

Ευρωπαικής προέλευσης.
Εκτος απο τα κλασσικα εικονογραφημενα που αν δεν τα ειχα ολα ,τα ειχα σχεδον ολα ... ετυχε να πεσουν στα χερια μου και 2 εικονογραφημενες (ασπρομαυρες)βιογραφιες του Εντισσον και του Εινστειν συγκεκριμμενα- που ταιριαζουν σιγουρα στο μεγεθος(μικροτερα σε μεγεθος απο τα κλασσικα εικονογραφημενα) ,αν και δεν μπορω να θυμηθω καθολου το εξωφυλλο τους για να ειμαι σιγουρος,κατα ποσο αν ανηκουν στην συγκεκριμμενη σειρα ,της οποιας τα εξωφυλλα εχει scan-ναρει ο :thumb: Crc .

Όντως σύμφωνα με την περιγραφή που κάνεις, είναι τα "Εικονογραφημένα Αθάνατα Βιβλία" που κυκλοφόρησαν στη δεκαετία του '80 από τη Harmi-Press (την ίδια εταιρία που έβγαζε και τα "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος" και "Μάχη των Πλανητών" αν τα θυμάστε)

Πουλάκι μου CRC, κι εσύ εδώ, ε; :darkglasses:

Ίδια σειρά ήταν. Να και ένα εξώφυλλο από αυτήν :D

Υ.Γ Λόρδε τα σέβη μου.. ;)

Αυτη η σειρα θα πρεπει να ειναι :) ,

Αν και οπως ειπα δεν θυμαμαι εξωφυλλο αλλα καποια στιγμιοτυπα.

Aπο τον Εντισον για παραδειγμα - οταν εφηβος ακομα του τραβηξε το αυτι καποιος σταθμαρχης ,οταν πηγε να ανεβει εν κινηση στο τρενο και εμεινε κουφος απο αυτο το αυτι ή οταν πηρε φωτια το βαγονι στο τρενο οπου δουλευε e.t.c.

Εικονογραφημένα Αθάνατα Βιβλία

Harmi Press

Copyright Pendulum Press

Ναι CRC αυτά είναι!!! :D

Σε ευχαριστώ!

:thanx2:

Ολες οι ρετρο ερωτησεις βρισκουν σιγουρες απαντησεις εδω μεσα...

Σήμερα πήγα στον Πειραιά και στην Αθήνα. Έψαξα όλα τα παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι, αλλά δε βρήκα ούτε ένα βιβλίο! Τελικά βρήκα μερικά στον Πειραιά και αγόρασα 3 που με ενδιέφεραν σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζω στο μέλλον να βρω και άλλα.

Amstrad1981 είπε:
Σήμερα πήγα στον Πειραιά και στην Αθήνα. Έψαξα όλα τα παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι, αλλά δε βρήκα ούτε ένα βιβλίο! Τελικά βρήκα μερικά στον Πειραιά και αγόρασα 3 που με ενδιέφεραν σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζω στο μέλλον να βρω και άλλα.
αλήθεια, πόσο τα πήρες;

Ορίστε τα 3 βιβλία που αγόρασα!

Image2.jpg

Image3.jpg

Image1.jpg

Δεν την ξέρω την σειρά! Ηταν καλύτερη από τα κλασσικά εικονογραφημένα; Τα ''Κλασσικά᾽᾽ τα ειχα σε καμμιά δεκαριά τόμους το κακό ήταν πως στους τόμους είχε 10 τεύχη εκ των οποίων τα 6-7 ήταν αρπαχτές με πρόχειρη εικονογράφηση και αγνώριστη διασκευή και τα υπόλοιπα πολύ καλές προσαρμογές με ωραία σχέδια. Εφυγαν και αυτά σε μετακόμιση και πουλήθηκαν με το κιλό. Πάντως αν και μικρή τα αγόραζα μετά μανίας μεγάλη είδα πως δυστηχώς ήταν μάλλον μέτρια δουλειά. Μπορείς να σκαναρεις και λίγο από το περιεχόμενο να δούμε; Τα εξώφυλλα δείχνουν ωραία πάντως. Ευχαριστώ.

Εγω εχω μερικα απο αυτα. Νομιζω το καθε τευχος εχει δυο ιστοριες: μια πραγματική, και μια λογοτεχνική. Εχω αυτές με Δον Κιχώτη, Μπεν Χουρ, Μαρι Κιουρί και Άλμπερτ Αινσταϊν.

Το σχεδιο τους ειναι ασπρομαυρο, ρεαλιστικό και 'pulp'

Το παραξενο ειναι οτι δε θυμαμαι απο που και απο ποτε τα εχω. Καποιος θα μου τα χαρισε γιατι ποτε δεν αγοραζα τετοια :Ρ

Ξέρεις ποιος έκανε τις προσαρμογές και τις εικονογραφησεις; Φαινεται πολύ καλή δουλειά.

Πίσω
Μπλουζα