Ψηφιακή επεξεργασία & αποκατάσταση των ταινιών της FINOS FILM από την εταιρία Graal

filmmusic είπε:
Καλησπέρα.Έχω ανοίξει και ένα θέμα εδώ:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?26219-%CA%EB%E1%F3%E9%EA%DD%F2-%E5%EB%EB%E7%ED%E9%EA%DD%F2-%F4%E1%E9%ED%DF%E5%F2-restored-%F3%E5-Bluray

αλλά μιας και είναι κατάλληλος χώρος και εδώ, ήθελα να ρωτήσω, θα κυκλοφορήσουν οι ταινίες αυτές σε Bluray μες στο 2014;
Κάποια απάντηση παρακαλώ από τη FINOS;

Είχα στείλει και email αλλά δεν απάντησαν και κει..
 
Αν και δεν πήρα απάντηση όταν έκανα την ερώτηση για Bluray στη FINOS στο facebook, σε μια ερώτηση κάποιου για την ταινία « Οι Ουρανοί είναι δικοί μας» απάντησαν:

Θα προστεθεί στις ταινίες που παίζει ο OTE TV, ενώ θα την κυκλοφορήσουμε και σε blu ray μέσα στο 2015. Πιθανόν να την προβάλλουν και κάποια ιδιωτικά κανάλια την ερχόμενη σεζόν.
Οπότε μήπως κυκλοφορήσουν και άλλες;

Ανυπομονώ..
 
Όπως αλίευσα από συνομιλία στο fb της εταιρείας, η ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ θα διαθέσει τις επεξεργασμένες ψηφιακά κόπιες των ταινιών της,

τόσο για νόμιμο κατέβασμα, όσο και για αγορά.

Αναμονή ως την 1-1-2018! Για να δούμε...
 
Παραθέτω το απαντητικό mail σε ερώτηση μου για το αν θα κυκλοφορήσουν οι ταινίες της Finos Film σε Blu-ray, και για το αν θα διατεθούν για downloading/streaming

Οι ταινίες της Φίνος Φιλμ δεν θα κυκλοφορήσουν σε Blu-ray, αλλά σε ψηφιακή μορφή μέσω διάφορων πλατφορμών, όπως Netflix, Vodafone TV και άλλες. Δυστυχώς, δεν γνωρίζουμε ακόμα σε ποιές ψηφιακές πλατφόρμες θα βρίσκονται ούτε πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια.
 
Μόλις έχουμε περισσότερες λεπτομέριες για νέους τρόπους διάθεσης, θα κάνουμε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα της FF στο Facebook.
 
Καλησπέρα σε όλους. Παρατηρώντας τις προβολές των ταινιών τις Finos Film στην τηλεόραση τα τελευταία 3 χρόνια, προσπαθώ να καταλάβω ποια έκδοση τους προβάλουν. Παρακάτω παραθέτω κάποια Frames από τις προβολές των ταινιών ΜΕΤΑ ΤΟ 2019. (φυσικά μιλάμε για 1080p εικόνα από τις HD συχνότητες των καναλιών):

00.08.20.857.jpg01.05.51.706.jpg01.46.53.107.jpg


Νομίζω ότι η εικόνα είναι «υπερβολικά καλή» σε σχέση με των DVDs και δεν μοιάζει καθόλου για απλό Upscale. Βέβαια το Aspect Ratio είναι λάθος αφού τις προβάλλουν σε 16:9, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορούμε να διορθώσουμε. Οπότε τελικά τι γίνεται; Να είναι οι ψηφιοποιημένες εκδόσεις της Graal; Μου φαίνεται αδύνατον αφού σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η Finos Film θέλει να τις κυκλοφορήσει σε δικιά της streaming υπηρεσία (η όποια έπρεπε να ήταν έτοιμη μέσα στο 2021 αλλά μάλλον θα αργήσει και άλλο) οπότε το να δίνει αυτές τις εκδόσεις στα κανάλια μου φαίνεται περίεργο.

Παρακάτω παραθέτω κάποια Frames από τις προβολές του έτους 2018. Δυστυχώς δεν έχω πολλά δείγματα κρατημένα από εκείνο το έτος (μιας και μετά το 2019 άρχισε να μου αρέσει η ποιότητα) αλλά νομίζω μπορείτε να αντιληφθείτε την διαφορά:

new_00.02.19.828.jpg(Δείγμα προβολής 2021)





old_00.02.20.392.jpg
(Δείγμα προβολής 2018)

Δεν ξέρω από δύο δείγματα πόσο εμφανής είναι η διαφορά, αλλά όταν βλέπεις την ταινία ταυτόχρονα και από τις δύο διαφορετικές προβολές η διαφορά που αντιλαμβάνεσαι είναι μεγάλη.


00.06.39.314.jpg
(Δείγμα προβολής 2018)

Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει δείγμα από την σύγχρονη προβολής της ταινίας, αλλά όταν την είδα ξανά η ποιότητα ήταν φανερά βελτιωμένη. Εδώ (στην 2018) μοιάζει σαν ένα μέτριο Upscale και πάνω στην κίνηση του βίντεο φαίνονται και αρκετά σπασίματα στα χρώματα.



Οπότε ξαφνικά από το 2019 παρατηρώ πολύ καλή εικόνα σε όλες τις προβολές των ταινιών της Finos Films. Άρα τι λέτε; Ποιες εκδόσεις είναι αυτές;



Υ.Σ. Ενδιαφέρον έχουν οι δύο παρακάτω ταινίες οι οποίες δεν έχουν κυκλοφορήσει σε DVD (από όσο ξέρω) μόνο σε VHS, αλλά στα παρακάτω δείγματα φαίνονται να είναι πολύ καλές εκδόσεις:

Αγάπη μου Ουα Ουα (1974)
02.00.55.394.jpg


Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο (1970)
00.14.14.757.jpg

Οι ποιότητα παραμένει «εντυπωσιακή» και προσπαθώ να καταλάβω πάλι ποια έκδοση μπορεί να είναι εφόσον δεν υπάρχει μάλλον καινούριο Telecine.


Θα χαρώ πολύ να το συζητήσουμε και να ακούσω απόψεις από όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου post!
 
Δεν είμαι ειδικός στην επεξεργασία εικόνας, αλλά νομίζω ότι αφού έγινε η πρώτη ψηφιοποίηση άρχισε σιγά σιγά το «γέμισμα» του αρχείου με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Με αλλά λόγια το αρχικό σήμα με αντίστροφη διαδικασία αυτής της συμπίεσης, και μετά από πολλές δοκιμές, έδωσε τα πολύ ωραία αποτελέσματα που όλοι απολαμβάνουμε.
 
Πίσω
Μπλουζα