βρίσκεις εύκολα amiga 500 σήμερα?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας 0raid
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
0raid είπε:
ναι το ξέρω τον οδηγό αυτόν , αλλα υπέθεσα ότι δεν αρκετά κατανοητός , για αυτό και είπα να κάνω έναν δικό μου με πιο αναλυτικά τα βήματα και τα προβλήματα που μπορεί να συνάντηση κανεις...αλλα ok αφού υπάρχει αυτός και καλύπτει no problem :)
οποιος θέλει βοήθεια πάντως τότε ας μου στείλει pm
ENNOEITAI πως θέλουμε και το δικό σου!!!!!! :) :)

θα ήθελα έναν πιο κατανοητό οδηγό πάντως...

Ανασταίνω thread πριν από 15 χρόνια.

Πλέον σπάνια βρίσκεις amiga 500 και θα ζητήσουν σίγουρα να πληρώσεις ένα νεφρό σχεδόν. Φυσικά για τα ανώτερα μοντέλα 2000, 3000, 4000 ανταλλαγή με αυτοκίνητο δεκαετίας. Για τα tower 3000 και 4000 ανταλλαγή με διαμέρισμα στην Βούλα.

Για μένα είναι ανούσιο να ψάχνει κάποιος αμιγκα 500 στις μέρες μας εκτός και αν θέλει να την έχει για βιτρίνα.... Είναι ογκώδης και προφανώς οι δισκέτες δεν είναι πλέον το κατάλληλο μέσο αποθήκευσης. Ιδανική επιλογή είναι η 1.200 άντε η 600 και οι δύο με επεκτάσεις.... Αν πάντως ψάχνει για 500άρα δεν νομίζω να βρει με λιγότερο από 200€. Προσωπικά πιστεύω ότι ο μόνος υπολογιστής που έχει νόημα ακόμα να ασχολείσαι με δισκέτες είναι ο 6.128 με 3 μισάρι εξωτερικό drive... Έχουν συμπίεσει όλα τα παιχνίδια πλέον και χωρούν αρκετά σε κάθε μεριά δισκέτας. Στο συγκεκριμένο σύστημα και μόνο λόγω ταχύτητας φόρτωσης αξίζει να έχεις δισκέτες.... Σε όλα τα άλλα είναι μαζοχισμός

Στο ελληνικό site retroworld βάζουν κατά καιρούς πολλές αγγελίες για Amiga. Κάποιες αγγελίες έχουν σχετικά νορμάλ τιμές (κυρίως αγγελίες απο παλιά και γνωστά μέλη της ρετρόκοινότητας μας).

Οι δικοί μας που γνωρίζουμε 15-20 χρόνια δεν βάζουν ακριβά. Βασικά αυτό που γίνεται πια είναι ο ένας γνωστός να πουλάει του αλλονού και μετά πάλι το ίδιο και έτσι οι αμιγκες ξανάρχονται στα χέρια των παλιών ιδιοκτητών τους. :fafoutis:

Ειναι ακριβως οπως τα λεει ο φιλος @Always Somewhere.

Στο retroworld μπορει να εχει πολλες κουφες τιμες, αλλα σε amiga 500 ειναι κατα κανονα εξαιρετικα λογικες. Δες εδω, εδω και εδω. Ειχε και και αλλες τοσες για ελαχιστα παραπανω, με τροφοδοτικο, καλωδια, περιφερειακα κλπ.

Στο amibay εχει και εκει περιστασιακα καποια 500αρα σε λογικο κοστος. Εχουν περασει και καμποσα λειτουργικα motherboards σε καλες τιμες.

Τωρα αν αξιζει ή οχι, εχει να κανει με το τι νοσταλγει ο καθενας μας, και το τι θελει να πετυχει με την αγορα του. Προσωπικα οταν λεω Amiga, εννοω Amiga 500. Αυτες ειχαν περασει απο τα χερια των περισσοτερων μας. Με μερικες στρατηγικες αναβαθμισεις, ειναι σχεδον εξισου μαχιμη με οποιαδηποτε αλλη Amiga (αν εξαιρεσουμε τα παιχνιδια που απαιτουν AGA).

Πίσω
Μπλουζα