είναι 100% αυθεντικές οι μεταφορές των παιχνιδιών στους emulator?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας SnakeEyes
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
To feel δεν είναι το ίδιο όπως και να το κάνεις. Οι βασικότεροι λόγοι είναι προφανώς η διαφορετική οθόνη, αλλά ακόμα και με tvout παραμένουν τα προβλήματα tearing, οι upscaled αναλύσεις και τα συναφή. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει είναι arcadevga, γιατί χρησιμοποιώ τα laptop μου για emulators.

Επίσης, ο αλλοιωμένος, άθλιος ήχος τηλεόρασης η cabinet, δίνει μια άλλη αίσθηση που σε καμία περίπτωση ηχεία pc, hifi, η ακουστικά δε μπορούν να δώσουν.

bspus είπε:
Οταν μιλαμε ομως για VGA monitor και προβληματα στο scrolling που δεν υπαρχουν αμα βαλεις το παιχνιδι σε οθονη τυπου τηλεορασης (ακομα και τα crt monitors των PC δεν ειναι ακριβως σαν τηλεορασεις) τοτε πλεον εχουμε ξεφυγει απο τα ορια του emulation.
Αν ρυθμισεις την οθονη να τρεχει στα ιδια Hertz που τρεχει το παιχνίδι (πχ 60) και βαλεις και v-sync, το scrolling θα ειναι ομαλότατο. Εγώ έτσι παιζω τα περισσότερα MegaDrive, SNES κτλ αφου ολα τα US roms τρεχουν στα 60 hertz. Ρυθμίζω τους Emulators να τρεχουν σε αναλυση 640Χ480 και εχω ρυθμίσει το refresh lock οποτε βλεπει αυτη την αναλυση να αλάζει τα hertz της οθονης στα 60.

Βεβαια ειναι καλύτερα να έχεις CRT οθονη γιατί με τις LCD υπάρχει μια ελαφρια θολουρα, εκτος και αν εχεις καμια πολύ καλη, δεν ξερω.

Imgema είπε:
Αν ρυθμισεις την οθονη να τρεχει στα ιδια Hertz που τρεχει το παιχνίδι (πχ 60) και βαλεις και v-sync, το scrolling θα ειναι ομαλότατο. Εγώ έτσι παιζω τα περισσότερα MegaDrive, SNES κτλ αφου ολα τα US roms τρεχουν στα 60 hertz. Ρυθμίζω τους Emulators να τρεχουν σε αναλυση 640Χ480 και εχω ρυθμίσει το refresh lock οποτε βλεπει αυτη την αναλυση να αλάζει τα hertz της οθονης στα 60.
Βεβαια ειναι καλύτερα να έχεις CRT οθονη γιατί με τις LCD υπάρχει μια ελαφρια θολουρα, εκτος και αν εχεις καμια πολύ καλη, δεν ξερω.
Tα Arcades όμως σπάνια τρέχουν σε 60hz, τρέχουν σε διάφορες περίεργες τιμές από 57 ως 60 παρά κάτι ψιλά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει σωστό vsync.

kourampies είπε:
Tα Arcades όμως σπάνια τρέχουν σε 60hz, τρέχουν σε διάφορες περίεργες τιμές από 57 ως 60 παρά κάτι ψιλά, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει σωστό vsync.
Εδω εχεις δικιο, παντως στο Mame μπορεις μεσο των slider controls να ανεβασεις τα hertz των παιχνιδιών στα 60 και σε οποια το δοκίμασα το scrolling εγινε ομαλότατο χωρις να αυξηθει η ταχύτητα των παιχνιδιών. Το κακό ειναι οτι υπαρχουν και καποια που τρεχουν στα 57,416 (για παραδειγμα) αλλα εσυ μπορεις να ανεβαζεις τα hertz ενα ενα, οποτε στην περίπτωση αυτή το μόνο που μπορεις να κανεις ειναι να το βαλεις στα 59,416 ή στα 60,416. Το scrolling παλι γινεται λιγο πιο ομαλό, απλα ίσως να χανει ενα frame που και ποu.

Το έχω δοκιμάσει και δε με ικανοποίησε το αποτέλεσμα. Βέβαια είμαι και ιδιαίτερα ψείρας σε κάτι τέτοια θέματα :P

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις την επιλογή refreshspeed. Μιλάμε βέβαια για σχετικά πρόσφατη έκδοση του Mame...

Iaspis είπε:
Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις την επιλογή refreshspeed. Μιλάμε βέβαια για σχετικά πρόσφατη έκδοση του Mame...
Ενεργοποιημένη είναι με latest εκδόσεις... Όπως είπα είμαι λίγο ψείρας.

Μια και μιλάμε για 60hertz, μπορει καποιος να μου πει πως να συνδεσω τον υπολογιστή στην CRT TV που εχω και να ειναι στα 60hertz? Η τηλεοραση ειναι συμβατη με 60 αλλα οταν συνδεω το PC "κολλαει" στα 50. Εχω δοκιμάσει τα παντα, στους Drivers εχω επιλεξει NTSC ή Pal 60 αλλα τιποτα δεν λειτουργει. Μαλιστα στην επιλογη NTSC η οθονη γινεται ασπρομαυρη. Η συνδεση γίνεται μέσο S-Video, μηπως φταιει το καλώδιο? Εχω καρτα της Ati.

Θα ήταν μεγάλη βοήθεια, έχω βαρεθει να βλέπω τα console games στο μικρό PC monitor και δεν θελω να χρησιμοποιώ τα Pal roms για να εχω καλό sync στην τηλεόραση....

Πίσω
Μπλουζα