ερωτήσεις σχετικά με την αποθήκευση/αρχειοθέτηση (cartridges,κονσολών)

krem13

RetroNuts!
Joined
11 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.520
Αντιδράσεις
60
στη συλλογή μου έχω πολλά loose cartridges από διάφορες κονσόλες καθώς και πολλές (η συντριπτική πλειοψηφία) loose κονσόλες,εδώ και καιρό λοιπόν έχω σκεφτεί να τα αποθηκεύσω με τους τρόπους που προτείνει το atari age στο http://www.atariage.com/howto/storage_tips/index.html .έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις

1) στο παραπάνω link δείχνει να αποθηκεύει τα cartridges σε κάτι ειδικά; σακουλάκια,υπάρχουν εδώ παρόμοια και αν ναι από που μπορώ να τα προμηθευτώ;

2) τα πλαστικά συρτάρια αρχειοθέτησης σε τι τιμές κυμαίνονται?

3) έχω δει επίσης κάποιους να αποθηκεύουν τις "σκέτες" κονσόλες τους σε σακούλες,αυτές μπορώ να τις βρω κάπου ή υπάρχει τρόπος να τις φτιάξω ανάλογα με τις διαστάσεις της κονσόλας?

αυτά ήθελα να ρωτήσω,ξέρω ότι οι ερωτήσεις μου είναι ... (προσθέστε τον αρνητικό χαρακτηρισμό της αρεσκείας σας :D ) αλλά μέχρι πρόσφατα οι λέξεις αποθήκευση/αρχειοθέτηση μου ήταν άγνωστες οπότε για μένα τουλάχιστον οι απάντήσεις δεν είναι αυτονόητες. (το μόνο που έχω καταφέρει να βρω είναι ότι οι προστατευτικές θήκες για κάρτες τύπου magic the gathering είναι άριστες για αποθήκευση loose παιχνιδιών pc engine/turbografx )
 
Εγώ προσωπικά έχω πάρει από το ΙΚΕΑ χαρτονένια και πλαστικά κουτιά σαν αυτά του atariage και έχω βάλει εκεί τα carts. Επειδή όμως φοβάμαι την υγρασία, σκώρο κλπ τα βάζω πριν σε σακουλάκι με "φερμουάρ".

Οι κονσόλες είναι όλες σε σακουλάκι. Τέτοια σακουλάκια αποθήκευσης πουλάει ένα κατάστημα στο Μοναστηράκι σε μία παράλληλη της Αθηνάς λίγο πριν την πλατεία. Δε θυμάμαι το όνομα, αν ρωτήσεις πάντως εκεί για είδη συσκευασίας θα σε παραπέμψουν.

Οι κουτάτες κονσόλες τυλίγονται με ταινία για τα τρόφιμα για καλύτερη προστασία. Είναι λίγο υπερβολικά όλα αυτά, αλλά δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας και εξαφανίζουν τη μικρή πιθανότητα να γίνει κάτι καταστροφικό. Μέσα σε πλαστικές σακούλες με φερμουάρ επίσης κερδίζεται και η μερική προστασία από το υγρό στοιχείο.

Παρακάτω έχω ανεβάσει μερικές ενδεικτικές φώτος τμήματος της συλλογής μου για να δείξω πως αποθηκεύω.

ΕΙΚΟΝΑ 1: Κουτάτες Κονσόλες



ΕΙΚΟΝΑ 2 ΚΑΙ 3: Handhelds





ΕΙΚΟΝΑ 4: retro joysticks σε σακουλάκι για προστασία από σκόνη και υγρασία



ΕΙΚΟΝΑ 5: χύμα κονσόλες



ΕΙΚΟΝΑ 6: κι άλλες χύμα κονσόλες συν παιχνίδια (τα τελευταία σε σακουλάκι)



ΕΙΚΟΝΑ 7: κυρίως παιχνίδια



ΕΙΚΟΝΑ 8: ΖΟΟΜ ΙΝ



ΕΙΚΟΝΑ 9: χαρτονένια κουτιά ΙΚΕΑ για την αποθήκευση loose και boxed games (τα master system κάθονται γάντι εκει μέσα)



ΕΙΚΟΝΑ 10: το megadrive λόγω μη σπαντιότητας δικαιούται να αναπνέει καθαρό αέρα!!!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωραία,τότε με τη πρώτη ευκαιρία Μοναστηράκι.μήπως θυμάσαι περίπου τις τιμές τους;
 
τσάμπα. τα μικρά σακουλάκι για τις κασέτες 5 ευρώ τα 100.
 
και τα μεγάλα για τις κονσόλες? α,επίσης τα πλαστικά κουτιά πόσο περίπου κάνουν;
 
krem13 είπε:
και τα μεγάλα για τις κονσόλες? α,επίσης τα πλαστικά κουτιά πόσο περίπου κάνουν;

είναι κι αυτά αναλόγως φθηνά. Κάπου 10-15 τα 100 σακουλάκια. Τώρα για τις κούτες θα σε γελάσω, πάντως χαμηλό το κόστος. Εχει στο ΙΚΕΑ πολλά μεγέθη
 
offtopic1

Οι κονσολες οφειλουν να ειναι στην πριζα και στη σκαρτιερα. Φτιαχτηκαν για gaming και οχι για εκθεματα σε φορμολη. :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

offtopic2

καποιος εχει να λαμβανει ενα δωρο που μου πιανει ενα ραφι :)
 
εννοείται! δεν διαφωνώ,αλλά όταν έχω πχ τρία playstation 1 δυστυχώς δεν είναι εύκολο να τα έχω όλα συνδεδεμένα ταυτόχρονα οπότε από το να είναι σαν να βγήκαν από αμμοθύελλα στη σαχάρα...
 
πασο...τα βλεπω...ρεστα :)
 
Wally συμφωνώ! Στο δωμάτιο υπάρχει κ μία crt και συχνά πυκνά ακολουθείται η ιεροτελεστία του στησιματος και παιξίματος. Τα μηχανήματα που έχω είναι άπειρα και αναπόφευκτα κάποια θα είναι στα πακετάκια τους.. κρίμα.
 
Εγώ έχω σχεδόν όλες μου τις κονσόλες έτοιμες για μάχη και το μόνο που έχω για προστασία είναι καποια μαντηλια ή πετσετάκια να τις σκεπάζουν όταν δεν παιζουν. Δεν ξέρω, προτιμώ να βλέπω την συλλογή μου στα ράφια με τα pads συνδεδεμένα, την μία κονσόλα δίπλα στη άλλη, χωρίς να χρειάζεται να ξοδευω χρόνο να ξεπακετάρω κάθε φορά που θέλω να παίξω. Βεβαια, δεν ξέρω αν ειναι καλά προστατευμένες έχοντας τις απλά σκεπασμένες με πετσετάκια.....
 
Σε αλλα forums που διαβαζω, οι περισσοτεροι τεινουν να συμφωνουν πως τα σακουλακια κιτρινιαζουν, και γενικοτερα δεν κανουν καλο στην αποθηκευση.

Πλαστικα τυπου ΙΚΕΑ ειναι η τελευταια μοδα, και οχι αδικα. Κανουν εξαιρετικη δουλεια και φαινοντε και ομορφα στο ματι.
 
Παιδιά η λύση που ακολουθώ εγώ δεν είναι και η ποιό οικονομική.

Αλλά μ'αρεσει να τα βλέπω και οχι να είναι σε κουτιά η σε ντουλάπες.

Βιτρίνες και ελαφρύ φυμέ γύρω τους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ε ρίξε καμιά φώτο,

εγώ χρησιμοποιώ τα πλαστικά κουτιά του ikea και τις πολύ οικονομικές βιβλιοθήκες που έχει οι οποίες παίρνουν και γυάλινες πόρτες και ότι θες
 
Μολις τα τελειώσω θα ρίξω.

Απλά επειδή τα SEGA είναι πάρα πολλά χρειάζομαι αρκετά πλατιά βιτρίνα και

πάνε ακριβά αυτές 250-350 ευρώ.

@tarasque να μου πεις ποια βιβλιοθήκη έχεις να τις ρίξω ένα βλέφαρο.
 
http://onlinecatalogue.ikea.com/2011/ikea_catalogue/GR/

υπάρχει η billy που έχει βάθος 26cm ιδανική για games και μικρές κονσόλες (μέγεθος atari 2600 κλπ) σελ 78 + 345

και η besta που έχει βάθος 40cm για όλα τα υπόλοιπα σελ. 343

αυτές είναι εντελώς modular, επεκτείνονται, παίρνουν και πόρτες γυάλινες ματ - διάφανες, συρόμενους μηχανισμούς οπότε μπορούν να γίνουν συμπαθητικά πράγματα αν κάποιος έχει πράμα να τις γεμίσει :)

συμφωνώ με αυτό που λες πως είναι πιο ωραίο να βλέπεις τα μηχανάκια από το να είναι κλειστά σε ένα κουτί μέσα στο πατάρι.

επίσης για καμιά αποθήκη πολύ καλή τιμή βλέπω την hilly σελ. 250
 
Έχω εντοπίσει κάποια πολύ φθηνά σακουλάκια για τρόφιμα τα οποία είναι ότι πρέπει για cartridge ενώ έχουν και φερμουάρ. Επειδή πέρασε αρκετός καιρός από τότε που αγόρασα θα το ψάξω λίγο αργότερα να βρω link. Αν θυμάμαι καλά τα 50 σακουλάκια κοστίζουν κάπου στα 10 ευρώ ενώ υπάρχουν και διάφορα μεγέθη.
 
Η δικιά μου λύση έχει ως εξής:

Οι κονσόλες στα αρχικά κουτιά τους. Βέβαια τυλιγμένες με διαφανή μεμβράνη τροφίμων. Το καλό που έχουν οι μεμβράνες αυτές είναι ότι δημιουργούν sealed tight περιβάλλον και δεν μπαίνει υγρασία. Έχω δει σε υπόγειο με νερά κονσόλα καρατυλιγμένη σε τέτοια μεμβράνη που να μην έχει πάρει σταγόνα νερό ενώ είχε κάνει κατάδυση σε βρώμικα νερά βροχής.

Το ίδιο υλικό προστατεύει και από τις UV ακτίνες οπότε δεν αφήνει τα πλαστικά να κιτρινίσουν.

Στο ίδιο υλικό τυλίγω και τυχόν περιφερειακά που δεν χρειάζονται. Έπειτα αποθηκεύονται άπαντα σε ασφαλές μέρος ΠΟΤΕ σε υπόγειο. Έχω πάρει χώρο ειδικά για τα μηχανήματα που θέλω να κρατήσω στο "πάγο" για λόγους ψυχολογικής ασφάλειας.

Συμφωνώ με το Πάνο, οι κονσόλες είναι για παιχνίδια, αλλά αν έχεις 5 360 ή 4 Dreamcast, είναι αδύνατον να είναι όλα σε λειτουργία. Άλλωστε οι περισσότερες παίζουν το ρόλο του back up.
 
pooky(1) είπε:
Η δικιά μου λύση έχει ως εξής:
Οι κονσόλες στα αρχικά κουτιά τους. Βέβαια τυλιγμένες με διαφανή μεμβράνη τροφίμων. Το καλό που έχουν οι μεμβράνες αυτές είναι ότι δημιουργούν sealed tight περιβάλλον και δεν μπαίνει υγρασία. Έχω δει σε υπόγειο με νερά κονσόλα καρατυλιγμένη σε τέτοια μεμβράνη που να μην έχει πάρει σταγόνα νερό ενώ είχε κάνει κατάδυση σε βρώμικα νερά βροχής.
Μάλλον εννοείς αυτή τη μεμβράνη που τυλίγω κι εγώ τις δικές μου κονσόλες....

Έχεις όμως προσπαθήσει να βγάλεις τη μεμβράνη έπειτα από καιρό?? Δυστυχώς αλλοιώνει το χρώμα των κουτιών, ελάχιστα μεν αλλά συμβαίνει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Geo είναι offtopic, αλλά τα κουτάτα Nes games τα έχεις απο την εποχή τους, ή τα πήρες αργότερα;

Ωραίες συλλογές παιδιά...
 
Πίσω
Μπλουζα