Καλά ρε παιδιά, είπαμε "δύσκολα", δεν είπαμε ποτέ ! Τη θυμάσαι τη Φόνσου να γλείφει τον κεσέ από το γιαούρτι και να λέει στον Κεδράκα "αυτά κάνουνε, δεν τρώγεται ο κεσές και δε μπορεί να χορτάσει ο κοσμάκης..." ("Ποιός Θανάσης")retrofan είπε:Α! Εδώ θα διαφωνήσω Η Λάσκαρη ήταν φτωχή σε αρκετές ταινίες (π.χ. ως Αννούλα στο "Μια κυρία στα μπουζούκια" ή κορίτσι της φτωχογειτονιάς στον "Αστερισμό της Παρθένου") και στο δικό μου μυαλό έχει καθιερωθεί όχι ως πλουσιοκόριτσο αλλά ως η όμορφη κόρη της μεσοαστικής οικογένειας με πατέρα σκληρά εργαζόμενο (π.χ. "Μερικοί το προτιμούν κρύο", "Κατήφορος", "Νόμος 4000", "Ο ατσίδας", "Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο") ή ως εργαζόμενη η ίδια ("Τέντυ μπόι αγάπη μου", "Ένα κορίτσι για δύο")
Επίσης η Καρέζη και η Φόνσου έχουν παίξει πάμπολλες φορές ρόλους πλουσιοκόριτσου. Η Καρέζη εξάλλου ξεκίνησε ως Καίτη Μπεναρδή στο "Λατέρνα, φτώχια και φιλότιμο". Πλουσία στο "Ραντεβού στην Κέρκυρα", στο "Μια τρελή - τρελή οικογένεια", στην "Ερωτική Συμφωνία", κυρία της μεγαλοαστικής τάξης στο "Ένας μεγάλος έρωτας".
Η Φόνσου επίσης ("Αγοροκόριτσο", "Η κόμισσα της φάμπρικας", "Αυτό το κάτι άλλο", "Οργή", "Δέκα μέρες στο Παρίσι"). Μόνο στο "Όλοι οι άντρες είναι ίδιοι" τη θυμάμαι ως υπηρέτρια Καλλιοπίτσα.
τωρα που το σκεφτομαι,υπηρξε και καποια αλλαγη στο μικρο της ονομα στην ταινια αυτη:bambinella 100 είπε:Η Ζωιτσα ηταν επισης οχι απλως φτωχη, αλλα παμφτωχη και στην Ιστορια μιας ζωης.Ας θυμηθουμε τη σκηνη στα πρωτα δυο λεπτα της ταινιας οπου μια συγχωριανη της, της προσφερει την τυροπιτα που δε θελει να πεταξει για να μην παει χαμενη.
Κι οταν αργοτερα η Ζωη φευγει διωγμενη απ' το χωριο, καταληγει σε ενα μικροαστικο σπιτι ως υπηρετρια.
Νομίζω ότι έχει πολύ να κάνει ποιες ταινίες μας έμειναν περισσότερο. Τη Φόνσου στο "Ποιος Θανάσης" την έχω δει μια φορά, άντε δύο. Και η εικόνα της που μου έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι να χορεύει σέικ, ντυμένη μ' ένα πολύ μοδάτο μίνι, στο σπίτι του θείου ναυάρχου στην "Κόμισσα της Φάμπρικας"panp είπε:Καλά ρε παιδιά, είπαμε "δύσκολα", δεν είπαμε ποτέ ! Τη θυμάσαι τη Φόνσου να γλείφει τον κεσέ από το γιαούρτι και να λέει στον Κεδράκα "αυτά κάνουνε, δεν τρώγεται ο κεσές και δε μπορεί να χορτάσει ο κοσμάκης..." ("Ποιός Θανάσης")
Το Λυκουργο Καλλεργη τον βλεπουμε σε ρολο φτωχου στην ταινια "Η δικη ενος αθωου",ομολογω οτι δε με ενθουσιασε ως φτωχος και ολιγον αφελης πατερας που ειχε μεγαλη αδυναμια στο μικροτερο γιο(Κωστας Καρρας) που τον κορόιδευε συνεχως ζητωντας του χρηματα δηθεν για να σπουδασει ενω στην πραγματικοτητα διασκεδαζεbambinella 100 είπε:Δε θα μπορουσα να δω σε ρολο φτωχου το Λυκουργο Καλλεργη, την Αθηνα Μιχαηλιδου, το Μιχαλη Νικολινακο, τη Μαιρη Αρωνη, το Θοδωρο Μοριδη.Και δε θα μπορουσα ποτε να δω σε ρολο πλουσιου τη λατρεια: το Νικο Ξανθοπουλο!