πρόβλημα με υπολογιστή 2 : the problems strike back!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krem13

RetroNuts!
Αντιδράσεις
67
μετά από αρκετό καιρό επέστρεψα σε αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα,να χαλάω τον υπολογιστή μου (όχι όμως αυτόν που είχα,πήρα καινούργιο ο οποίος έχει windows 7 64bit) :P

λοιπόν,το πρόβλημα μου αυτή τη φορά είναι το εξής το οποίο μάλλον προκάλεσα ο ίδιος στον υπολογιστή μου :xm: .

έχω το revo unistaller,θέλησα να απεγκαταστησω ένα παιχνίδι,το χρησιμοποίησα λοιπόν και όλα πήγαιναν καλά,στην οθόνη όμως που σε ρωτάει αν θέλεις να αφαιρέσεις κάποιες καταγραφές της registry επειδή βιαζόμουν πάτησα σε όλα ναι χωρίς να το προσέξω...από την επομενη φορα λοιπόν που άνοιξα τον υπολογιστή μου ανακάλυψα ότι δεν μπορεί να μπει στα windows (τα 7 πάντα).η μονη επιλογή που μου έδινε ήταν να του κάνω auto repair,απέτυχε όμως και μου έβγαλε το εξής μήνυμα (το έχω δοκιμάσει αρκετές φορες και γι' αυτό στην έκτη γραμμή γραφει 7).

Problem Signature

Problem Event Name: StartupRepairOffline

Problem Signature 01: 6.1.7600.16385

Problem Signature 02: 6.1.7600.16385

Problem Signature 03: unknown

Problem Signature 04: 21200925

Problem Signature 05: AutoFailover

Problem Signature 06: 7

Problem Signature 07: NoRootCause

OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1

Locale ID: 1033

καμια ιδέα #) ; (δεν έχω πρόβλημα να κάνω format μιας και δεν πρόλαβα να του φορτώσω πολλά στο λίγο καιρό που το έχω,απλώς είναι το τελευταίο που θέλω να κάνω.γι'αυτό σας ρωτάω για πιθανή λύση)

Συνήθως το Revo, πριν κάνει οτιδήποτε, κάνει "create restore point", το οποίο στα 7άρια δουλεύει!

Το δοκίμασες να κάνεις restore σε προηγούμενο Point?

όχι γιατί αν θυμάμαι καλά δεν είχα κάνει και εκτός από αυτό,ακόμα και αν έχει κάνει αυτόματα,ουσιαστικά η μόνη επιλογή που έχω είναι η γραμμή εντολών (στο safe mode μια φορά που προσπάθησα να μπω δεν τα κατάφερα) από την οποία δεν ξέρω πως να το κάνω...

krem13 είπε:
όχι γιατί αν θυμάμαι καλά δεν είχα κάνει και εκτός από αυτό,ακόμα και αν έχει κάνει αυτόματα,ουσιαστικά η μόνη επιλογή που έχω είναι η γραμμή εντολών (στο safe mode μια φορά που προσπάθησα να μπω δεν τα κατάφερα) από την οποία δεν ξέρω πως να το κάνω...
Την ώρα που επιλέγεις να κάνεις απεγκατάσταση της εφαρμογής σου, είναι το πρώτο βήμα που κάνει η εφαρμογή:

Troubleshooting-revo.JPG

Τώρα, για να μπεις σε safe mode, αν θυμάμαι καλά, είναι επανεκκίνηση με κρατημένο το πλήκτρο F8. Σου ανοίγει ένα μενού για επιλογή λειτουργικού - επιλέγεις τα 7άρια & μετά έχει το μενού επιλογών (advanced boot options), ένα εκ των οποίων είναι το "repair your computer". Από εκεί κι έπειτα, επιλέγεις το system restore.

Δες:

http://www.sevenforums.com/tutorials/666-advanced-boot-options.html

http://www.sevenforums.com/tutorials/668-system-recovery-options.html

P.S. Αν τελικά δε μπορείς να μπεις στο παραπάνω μενού και καταλήγεις μόνο σε γραμμή εντολών, κοίτα εδώ: http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Start-System-Restore-from-a-command-promptO

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το έχω κάνει αυτό και γράφει ότι δεν υπάρχει κάποιο system restore point

:( Κρίμα ρε συ....

Στις αρχές την είχα πατήσει κι εγώ μια φορά (πραγματικά πολύ ηλίθιος ο τρόπος που σου δίνει τις registry values που είναι προς διαγραφή...) - εγώ βέβαια, βρήκα το restore point!

Τεσπα, αφού δεν έχεις τίποτα να χάσεις, για δες κι εδώ: http://social.technet.microsoft.com/Forums/ar-SA/w7itprogeneral/thread/50c51ee9-f25a-4286-9c8c-657b1c6f9868 (2ο ποστ)...

Αλλιώς, φοβάμαι ότι δεν το γλυτώνεις το format....

Κάνε boot από το DVD και διάλεξε repair.

Δεν το γλυτωνεις το format εκτος και αν καταφερεις να bootαρεις απο το cd και κανεις repair.Λογικα θα σου αντιγραψει τις διαγραμμενες registry και θα εισαι οκ.

Στο boot menu του υπολογιστη σου δεν μπορεις να μπεις και να αλλαξεις το boot sequence και να βαλεις να φορτωνει πρωτο το cd/dvd drive?

D'OH! τελικά το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να...επιλέξω την εκκίνηση της τελευταίας σωστής λειτουργίας :o ,νιώθω πολύ...[λογοκριμένο] #) .

για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα να πω ότι δεν ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα καθώς στο προηγούμενο υπολογιστή μου τα windows είχαν πάθει τόση ζημιά (αν και τα έφτιαξα αργότερα) που αυτή η επιλογή δεν λειτουργούσε και έτσι από συνήθεια δεν το επέλεξα...

να ρωτήσω,τώρα που λειτουργεί,επειδή φαντάζομαι ότι ουσιαστικά δεν είναι 100% εντάξει,τι μπορώ να κάνω; υπάρχει τρόπος να επιδιωρθώσω τυχόν προβλήματα της registry μέσα από τα windows (ξέρω προγράμματα που καθαρίζουν περιττές εγγραφές αλλά δεν έχω ψάξει αν υπάρχει κάτι που αναδομεί τα προβληματικά σημεία) ;

krem13 είπε:
D'OH! τελικά το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να...επιλέξω την εκκίνηση της τελευταίας σωστής λειτουργίας :o ,νιώθω πολύ...[λογοκριμένο] #) .
για να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα να πω ότι δεν ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα καθώς στο προηγούμενο υπολογιστή μου τα windows είχαν πάθει τόση ζημιά (αν και τα έφτιαξα αργότερα) που αυτή η επιλογή δεν λειτουργούσε και έτσι από συνήθεια δεν το επέλεξα...

να ρωτήσω,τώρα που λειτουργεί,επειδή φαντάζομαι ότι ουσιαστικά δεν είναι 100% εντάξει,τι μπορώ να κάνω; υπάρχει τρόπος να επιδιωρθώσω τυχόν προβλήματα της registry μέσα από τα windows (ξέρω προγράμματα που καθαρίζουν περιττές εγγραφές αλλά δεν έχω ψάξει αν υπάρχει κάτι που αναδομεί τα προβληματικά σημεία) ;
Αχ, μπράβο ρε συ! :)

Πολύ χάρηκα!

Τι να σε πω - δεν φταις εσύ! Ντεμέκ κι εγώ έκανα supporting... Χρόνια support στα xp, κι εγώ έχω καταλήξει ότι δεν κάνει τίποτα το εκκίνηση με το last known good configuration... Ενώ σκέφτηκα για το restore point, καθόλου δεν σκέφτηκα να σου πω έστω να το δοκιμάσεις ρε συ!...

Τώρα, για το 2ο μέρος, έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία στο παρελθόν αυτό: http://www.addictivetips.com/windows-tips/fix-repair-windows-7-registry/

Δε μπορώ να σου πω αν κάνει για την περίπτωσή σου -προσωπικά όμως, θα το δοκίμαζα...

Γενικά πάντως, αφού μπήκες στα Windows, τότε μάλλον η registry σου είναι εντάξει! (ή τουλάχιστον στα σημεία που δεν είναι, δεν επηρρεάζεται το λειτουργικό)...

όντως,το last known good configuration στα xp ήταν σαν να μην υπήρχε :xm: ,τέσπα,σημασία έχει ότι λειτουργεί κάπως καλύτερα πλέον :) .

θα δοκιμάσω και αυτό το εργαλείο,ευχαριστώ!

οπότε τώρα πάω για back-up και ότι άλλο μπορώ να κάνω,δεν έχω όρεξη να παθαίνω τα ίδια #)

ανασκαφή

καθώς δεν γίνεται να περάσουν μερικοί μήνες χωρίς πρόβλημα (ε όχι και να χαλάσει η παράδοση :D ) σήμερα προέκυψε ένα καινούργιο,δεν μπορεί να συνδεθεί στο internet από το βασικό λειτουργικό σύστημα (windows 7 64bit professional αυθεντικά) ,γραφει ότι πρέπει να συνδέσω καλώδιο ethernet ή σε περίπτωση που έχω ήδη να το αλλάξω γιατί μπορεί να έχει σπάσει....

να πω ότι όταν είδα το πρόβλημα και μετά από αρκετές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα έκανα restart στο οποιο πρόσεξα ότι πριν μπει στο λειτουργικό έκανε ένα chkdsk κατά το οποιο υποτίθεται ότι εντόπισε κάποια προβλήματα και τα έλυσε.φυσικά internet συνέχισα να μην έχω....

α και κάτι άλλο που δεν ξέρω αν έχει ή όχι σχέση,από τότε που υποτίθεται πως έλυσα το πρόβλημα για το οποιο άνοιξα αυτό το thread μερικές φορες μου εμφανίζει όταν πάει να μπει στο λειτουργικό στιγμιαία μπλε οθόνη και κάνει restart με την ολοκλήρωση του οποιου μπαίνει κανονικά στα windows.αυτό έχει γίνει αρκετές φορες συν 2 ακόμα που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το last known good configuration για να μπω στα windows.

Αν υπαρχει σοβαρό πρόβλημα, θα εχεις κοκκινίλες στο μητρώο (event viewer). ΠΑΝΤΑ να κοιτάς εκεί, πριν ποστάρεις, όχι για να μη μας πρήζεις, αλλα για να μας λες "παιδιά είδα κι αυτό ή εκείνο". Το θεμα ειναι αν ΔΕΝ εχεις κοκκινίλες. Εκεί είναι ενα θεμα. Πας ψάχνοντας. Για δες το λοιπόν, και πες μας.

Rygar είπε:
Αν υπαρχει σοβαρό πρόβλημα, θα εχεις κοκκινίλες στο μητρώωο (event viewer). ΠΑΝΤΑ να κοιτάς εκεί, πριν ποστάρεις, όχι για να μη μας πρήζεις, αλλα για να μας λες "παιδιά είδα κι αυτό ή εκείνο". Το θεμα ειναι αν ΔΕΝ εχεις κοκκινίλες. Εκεί είναι ενα θεμα. Πας ψάχνοντας. Για δες το λοιπόν, και πες μας.

πως το κάνω αυτό :) ( που βρίσκω δηλαδή το event viewer) ?

startsearch%5B6%5D.png

http://unlockforus.blogspot.com/2010/02/event-viewer-in-windows-7-and-vista.html

λοιπόν,εμφάνισε 18355 συμβάντα διαχείρισης η συντριπτική πλειοψηφία των οποιων να εμφανίζεται μετά τον αύγουστο σχεδόν κάθε μέρα (επί δεκάδες την κάθε μια) . τις τελευταίες 2-3 μέρες εκτος των άλλων εμφάνισε

-1 critical σφάλμα με πηγή το "kernel power" (μάλλον μη σωστός τερματισμός λειτουργίας)

-μερικές προειδοποιήσεις (επί x αριθμό που δεν υπολόγισα) με πηγες τα

a) user profile service

b) ASP.NET 4.0.30319.0

g) "Wininit"

d) DNS Client Events

e) Time-Service

στ) WLAN-AutoConfig (αυτό το τελευταίο εμφανίστηκε χθες)

To Critical Error που σου δίνει είναι αυτό: "Critical error event ID 41 Kernel power" ?

[edit] Αν κατάλαβα καλά, συνδέεσαι ενσύρματα. Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσεις ασύρματα?

D@redevil είπε:
To Critical Error που σου δίνει είναι αυτό: "Critical error event ID 41 Kernel power" ?
[edit] Αν κατάλαβα καλά, συνδέεσαι ενσύρματα. Υπάρχει δυνατότητα να δοκιμάσεις ασύρματα?
για την ακρίβεια έχω συνδέσει το modem με wireless router από όπου μέσω καλωδίου παίρνει internet ο υπολογιστής. δοκίμασα και με σύνδεση απευθείας του modem με τον υπολογιστή χωρίς αποτέλεσμα,με καλώδιο ethernet καθώς και με usb για το οποιο δεν υπήρξε καμια αντίδραση (έγραφε ότι λείπουν οι οδηγοί ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό δεν είχε πρόβλημα).

το critical error ναι,νομίζω έτσι αλλα χωρίς να είμαι 100% σίγουρος.

ασύρματα όχι γιατί δεν έχει δεκτη.

Κάτσε, γιατί με πετυχαίνεις με το κεφάλι λίγο καζάνι! :)

Συνδέεις τον υπολογιστή σου μ' ένα καλώδιο δικτύου στο ρουτεράκι σου, σωστά?

Πράγμα που έκανες τόσο καιρό τώρα και ξαφνικά δεν σου το αναγνωρίζει, σωστά?

Έχεις κάποιον άλλο υπολογιστή να δοκιμάσεις να το συνδέσεις?

Μήπως απλά έφαγε σκάλωμα το ρουτεράκι σου και θέλει μια επανεκκίνηση?

Αν είναι εντάξει το ρουτεράκι σου, τότε δοκίμασε να μπεις σε ασφαλή λειτουργία με δυνατότητα λειτουργίας δικτύου. Βλέπεις τον έξω κόσμο (τον internet-ικό?)

[edit] Ξέχασα να σε πω! Αν το error είναι όντως αυτό, που σου προανέφερα, τότε για ρίξε μια ματιά εδώ: http://support.microsoft.com/kb/2028504

D@redevil είπε:
Κάτσε, γιατί με πετυχαίνεις με το κεφάλι λίγο καζάνι! :)
Συνδέεις τον υπολογιστή σου μ' ένα καλώδιο δικτύου στο ρουτεράκι σου, σωστά?

Πράγμα που έκανες τόσο καιρό τώρα και ξαφνικά δεν σου το αναγνωρίζει, σωστά?

Έχεις κάποιον άλλο υπολογιστή να δοκιμάσεις να το συνδέσεις?

Μήπως απλά έφαγε σκάλωμα το ρουτεράκι σου και θέλει μια επανεκκίνηση?

Αν είναι εντάξει το ρουτεράκι σου, τότε δοκίμασε να μπεις σε ασφαλή λειτουργία με δυνατότητα λειτουργίας δικτύου. Βλέπεις τον έξω κόσμο (τον internet-ικό?)

[edit] Ξέχασα να σε πω! Αν το error είναι όντως αυτό, που σου προανέφερα, τότε για ρίξε μια ματιά εδώ: http://support.microsoft.com/kb/2028504
είναι σίγουρα θέμα software καθώς αυτή τη στιγμή είμαι στο internet και απαντάω από τον...υπολογιστή μου,απλώς όχι από τα windows.

ok θα δοκιμάσω την ασφαλή λειτουργία αύριο ;) .

τώρα για το θέμα του critical error,είναι ένα πρόβλημα που καλο είναι να λύσω; επηρεάζει μακροπρόθεσμα κάπως τον υπολογιστή;

Πίσω
Μπλουζα