πρόβλημα με υπολογιστή 2 : the problems strike back!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Γρήγορη ερώτηση: όταν το καλώδιο είναι συνδεμένο αναβοσβήνει κανένα led στη κάρτα; Αν όχι, κάτι δε πάει καλά με τη κάρτα, ή το καλώδιο.

krem13 είπε:
είναι σίγουρα θέμα software καθώς αυτή τη στιγμή είμαι στο internet και απαντάω από τον...υπολογιστή μου,απλώς όχι από τα windows.

nkarytia είπε:
Γρήγορη ερώτηση: όταν το καλώδιο είναι συνδεμένο αναβοσβήνει κανένα led στη κάρτα; Αν όχι, κάτι δε πάει καλά με τη κάρτα, ή το καλώδιο.
Αυτό που λέει ο krem13 με αυτό που λες εσύ είναι ασύμβατα. :)

Μπορούμε να είμαστε επαρκώς σίγουροι ότι δεν είναι θέμα hardware...

λοιπόν,βρήκα ένα ημίμετρο και τώρα απαντάω από τα windows,έβαλα πάνω ένα network adapter που έχω και συνδέομαι.

το λειτουργικό που έμπαινα είναι το splashtop os το οποίο "έρχεται" μαζί με τη motherboard (δεν ξέρω όμως αν είναι από τις πρώτες εκδόσεις που ήταν σε rom chip πάνω στη motherboard ή από τις επόμενες που έκαναν μια εγκατάσταση σε ένα σημείο του σκληρού δίσκου).

στο firewall μου (comodo) δεν έχω πειράξει κάτι,άλλωστε κάθε φορά με ρωτάει όταν βρίσκει κάτι οπότε προσέχω τι επιλέγω.

στο device manager,στους προσαρμογείς δικτύου μου βγάζει 3 αποτελέσματα

-marvell yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ethernet Controller

-(το ίδιο) #2

-το network adapter που εγκατέστησα τώρα

στο #2 έχει θαυμαστικό,με τις ιδιότητες να γράφουν ότι δεν λειτουργεί σωστά επειδή τα windows αδυνατούν να φορτώσουν τα προγράμματα οδήγησης που απαιτούνται.

Αν δεν έχει η motherboard σου διπλό Ethernet adapter στην πραγματικότητα (λίγες έχουν...), τότε αφαίρεσε ολοκληρωτικά ΚΑΙ τους 2 Προσαρμογείς από το Device Manager με ελπίδα στην επανεκίνηση να δει το μοναδικό που έχεις σωστά.

Πάντως αυτά που λέει το Device Manager έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έγραψες χτες από το ipconfig...

Maddog είπε:
Αν δεν έχει η motherboard σου διπλό Ethernet adapter στην πραγματικότητα (λίγες έχουν...), τότε αφαίρεσε ολοκληρωτικά ΚΑΙ τους 2 Προσαρμογείς από το Device Manager με ελπίδα στην επανεκίνηση να δει το μοναδικό που έχεις σωστά.Πάντως αυτά που λέει το Device Manager έρχονται σε αντίθεση με αυτά που έγραψες χτες από το ipconfig...
μήπως φταίει το ότι έβγαλα το καλώδιο όταν έβαλα το network adapter;

οκ οπότε θα αφαιρέσω και τα δύο.υπάρχει περίπτωση μετά την επανεκκίνηση να μη βρει κανένα από τα δύο; αν ναι πως τα επαναφέρω;

krem13 είπε:
μήπως φταίει το ότι έβγαλα το καλώδιο όταν έβαλα το network adapter;
οκ οπότε θα αφαιρέσω και τα δύο.υπάρχει περίπτωση μετά την επανεκκίνηση να μη βρει κανένα από τα δύο; αν ναι πως τα επαναφέρω;
Βεβαιωσου οτι εχεις το Cd με τους drivers και οτι περιλαμβανουν την καρτα δικτυου για την εκδοση windows Που εχεις.

Αν δεν κανουν Detect την καρτα θα πρεπει να βρεις την επιλογη να κανεις add new hardware χειροκινητα (δεν θυμαμαι στα 7 που βρισκεται), αν και αυτο γενικως ειναι κακα νεα

Βεβαιωσου μονο οτι εχεις σβησει ολοκληρωτικα τον παλιο driver

Πίσω
Μπλουζα