πρόβλημα με υπολογιστή 2 : the problems strike back!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krem13
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Βρε krem μου, δεν ξέρω τι να σε πω!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι γενικά τα criticals δεν είναι καλό πράγμα!...

Προς το παρόν, μην το δώσεις σημασία (αφού ούτως ή άλλως το είδες μόνο μια φορά).

Αλλά αν το ξαναδείς και μάλιστα συστηματικά, τότε ξεκίνα ν' ανησυχείς.

(Υ.Γ. βλέπε το Event Viewer 2-3 φορές τη μέρα)

Πάντως, προγραμμάτισε κι ένα φορμάτ... Δε βλέπω να το γλυτώνεις τελικά... Με όλα τα προβλήματα που προανέφερες, έχεις ένα "χτυπημένο" σύστημα. Εδώ στα καλά τους τα Windows & μας βγάζουν την πίστη - δεν τολμώ να σκεφτώ τι έπεται εδώ!....

λοιπόν,πήγα στην ασφαλή λειτουργία με υποστήριξη δικτύου,δοκίμασα και το last known good configuration και το internet πουθενά...

Start->Accessories->Command Prompt

Γράψε ipconfig /all

Μετά κάνε μας copy/paste το κατεβατό που θα σου βγάλει (copy σε παράθυρο command prompt γίνεται με δεξί κλικ>Mark>ασπρίζουμε όσα μας ενδιαφέρουν>πατάμε Enter)

Μετά κάνεις paste κανονικά.

D@redevil είπε:
Πάντως, προγραμμάτισε κι ένα φορμάτ... Δε βλέπω να το γλυτώνεις τελικά... Με όλα τα προβλήματα που προανέφερες, έχεις ένα "χτυπημένο" σύστημα. Εδώ στα καλά τους τα Windows & μας βγάζουν την πίστη - δεν τολμώ να σκεφτώ τι έπεται εδώ!....
Oh yeah! Να τολμήσω να προτείνω μια δραστικότατη λύση; :darkglasses: Ε, να το πω; :D

pooky(1) είπε:
Oh yeah! Να τολμήσω να προτείνω μια δραστικότατη λύση; :darkglasses: Ε, να το πω; :D
Βρε, πρότεινέ το εσύ, αλλά θα κινδυνέψουμε ν' ανοίξουμε άλλο ένα vs thread & δεν πρόκειται να βοηθήσει τον Krem....

Ας δούμε τι θα μας πει και το ipconfig!.....

Αυτά τα ατελείωτα βάσανα με τη πληροφορική μ' έχουν φέρει στο αμήν. Μου 'ρχεται ν' αφήσω τη πληροφορική και να γίνω μανάβης. Στη μαναβική τα bugs αντιμετωπίζονται ευκολότερα. Το μοναδικό hitech στο χώρο θα είναι η ταμειακή ;)

nkarytia είπε:
Αυτά τα ατελείωτα βάσανα με τη πληροφορική μ' έχουν φέρει στο αμήν. Μου 'ρχεται ν' αφήσω τη πληροφορική και να γίνω μανάβης. Στη μαναβική τα bugs αντιμετωπίζονται ευκολότερα. Το μοναδικό hitech στο χώρο θα είναι η ταμειακή ;)
Εμ, πέστο ψέμματα! :)

Για μανάβης δεν ξέρω - εγώ έχω μια αδυναμία στη θάλασσα και στο ψάρεμα! Μήπως ν' αλλάξουμε επάγγελμα?! :D

nkarytia είπε:
ΑΝ είχε μείνει ο θεσμός "post of the year" χαλαρά το ψήφιζα δαγκωτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θα πρότεινα στο krem να κάνει ένα reset στο bios για αρχή μπας και έχει γίνει καμιά στραβή.

D@redevil είπε:
Εμ, πέστο ψέμματα! :)
Για μανάβης δεν ξέρω - εγώ έχω μια αδυναμία στη θάλασσα και στο ψάρεμα! Μήπως ν' αλλάξουμε επάγγελμα?! :D
Εγώ πλέον το σκεύτομαι σοβαρότατα! Δεν αντέχω πια! :) Μ' αρέσει κι εμένα η θάλασσα, αλλά το μανάβικο είναι safe και δε κουνάει :)

pooky(1) είπε:
ΑΝ είχε μείνει ο θεσμός "post of the year" χαλαρά το ψήφιζα δαγκωτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Θα πρότεινα στο krem να κάνει ένα reset στο bios για αρχή μπας και έχει γίνει καμιά στραβή.
:) Εγώ θα του πρότεινα να του κάνει format και να το αφήσει λαμπίκο! Δε θα του παρουσιάσει ξανά κανένα πρόβλημα! :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
krem13 είπε:
ανασκαφή ,γραφει ότι πρέπει να συνδέσω καλώδιο ethernet ή σε περίπτωση που έχω ήδη να το αλλάξω γιατί μπορεί να έχει σπάσει.... να πω ότι όταν είδα το πρόβλημα και μετά από αρκετές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα έκανα restart στο οποιο πρόσεξα ότι πριν μπει στο λειτουργικό έκανε ένα chkdsk κατά το οποιο υποτίθεται ότι εντόπισε κάποια προβλήματα και τα έλυσε.φυσικά internet συνέχισα να μην έχω....
Πρωτη φορα ακουω να λενε τα windows οτι το καλωδιο δικτυου μπορει να ειναι χαλασμενο. Συνηθως λενε οτι αποσυνδεθηκε. Σου βγαζει κοκκινο Χ κατω δεξια οταν το λεει?

Πρεπει να ξεκαθαρισουμε αν το Internet το χανεις επειδη χανεις το δικτυο γενικως η απο κατι αλλο οπως DNS η προβληματα με το routing table στον υπολογιστη σου Ο

ταν εχεις προβληματα λοιπον προσπαθησε πρωτα να μπεις στο interface του router και δες αν σε αφηνει, καθως και αν γινεται Ping. Αν οχι, το προβλημα δεν ειναι το Internet αλλα το τοπικο δικτυο. Αν μπαινεις θα δουμε τι απο τα υπολοιπα μπορει να φταιει.

Παντως με τοσες μπλε οθονες το intenet μπορει να ειναι συμπτωμα απο πολλα πιθανα προβληματα. Ακομα και να λυθει δεν θα το αφηνα ετσι το συστημα. Εγκατεστησες τιποτα περιεργο τελευταια?

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ισχύει αυτό, στο βγάζουν τα Windows 7 όταν κάνεις επιδιόρθωση σύνδεσης, μου το χε βγάλει και εμένα αλλά στη δική μου περίπτωση ήταν η κάρτα δικτύου την οποία μόλις αντικατέστησα όλα δούλεψαν ρολόι. Αυτό που με προβληματίζει στην περίπτωση του krem13 είναι οτι μπήκε στο internet με άλλο λειτουργικό (πιθανόν live linux distribution; ;) πράγμα που σημαίνει οτι δε φταίνε οι ρυθμίσεις του router ούτε η κάρτα δικτύου ούτε το καλώδιο...

Εγώ θα πρότεινα τα εξής:

1: κοίταξε τη σύνδεση και σιγουρέψου οτι όλα είναι όπως ήταν και πριν (φανταζομαι αυτόματες ip και dns ως συνήθως)

2: τρέξε το malware bytes anti malware και μετά το spybot search and destroy για να καθαρίσουν το σύστημα σου από τυχόν trojans (πριν από καιρό υπήρχε ένα trojan που σου κοβε τη σύνδεση και το καθάριζαν τα προγράμματα αυτά)

3: Αν δε γίνει τίποτα μ'αυτά θα σου έλεγα να καταφύγεις και στη λύση του format. (Εγγύηση για να μη παιδεύεσαι άλλο)

Τώρα να πω και κάτι ακραίο που δε νομίζω να είναι αλλά με βάση αυτό που είπες για το chkdsk oti βρήκε και διόρθωσε κάποια πράγματα , να έκανες και ένα έλεγχο στο δίσκο σου για τυχόν bad sectors μήπως βάρεσε κανένα αρχείο των Windows.Αυτό όμως κάντο τελευταίο πριν το format.

λοιπόν,το ipconfig μου βγάζει τα εξής

Microsoft Windows [Έκδοση 6.1.7601]

Πνευματικά δικαιώματα © 2009 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου

δικαιώματος.

C:\Users\Chris>ipconfig /all

Ρύθμιση παραμέτρων IP των Windows

Όνομα κεντρκού υπολογιστή . . . . : ChrisPC

Επίθημα κύριου DNS . . . . . . . :

Τύπος κόμβου. . . . . . . . . . . : Υβριδικός

Ενεργοποίηση δρομολόγησης IP. . . : Όχι

Ενεργοποίηση μεσολάβησης WINS . . : Όχι

Προσαρμογέας Ethernet Τοπική σύνδεση 3:

Κατάσταση μέσου . . . . . . . . . : Έχει αποσυνδεθεί

Επίθημα DNS συγκεκριμένης σύνδεσης:

Περιγραφή . . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ether

net Controller

Φυσική διεύθυνση. . . . . . . . . : 48-5B-39-09-2D-2C

Ενεργοποίηση DHCP. . . . . . . . : Ναι

Αυτόματη ρύθμιση ενεργή . . . . . : Ναι

Προσαρμογέας διοχέτευσης isatap.{A83FBAF9-E723-4D35-A89C-04B63676EE1F}:

Περιγραφή . . . . . . . . . . . . : Προσαρμογέας Microsoft ISATAP

Φυσική διεύθυνση. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

Ενεργοποίηση DHCP. . . . . . .. . : Όχι

Προσαρμογέας διοχέτευσης Teredo Tunneling Pseudo-Interface:

Περιγραφή . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Φυσική διεύθυνση. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0

Ενεργοποίηση DHCP. . . . . . .. . : Όχι

C:\Users\Chris>

krem13 είπε:
Προσαρμογέας Ethernet Τοπική σύνδεση 3:

Περιγραφή . . . . . . . . . . . . : Marvell Yukon 88E8056 PCI-E Gigabit Ether

net Controller

Φυσική διεύθυνση. . . . . . . . . : 48-5B-39-09-2D-2C

Ενεργοποίηση DHCP. . . . . . . . : Ναι

Το έχεις συνδεδεμένο με καλώδιο και σου βγάζει αυτό?!

Χμ....

Έχω κανα-δυο ιδέες, αλλά καταπώς φαίνεται... Αν κατάλαβα καλά είναι desktop, ε?

D@redevil είπε:
Το έχεις συνδεδεμένο με καλώδιο και σου βγάζει αυτό?!
Χμ....

Έχω κανα-δυο ιδέες, αλλά καταπώς φαίνεται... Αν κατάλαβα καλά είναι desktop, ε?
πάντα συνδεδεμένο και ναι,είναι desktop

Θέλω να σου προτείνω κάτι, αλλά δεν ξέρω μήπως σε πάρω στο λαιμό μου....

Αν κάνεις μια απεγκατάσταση την κάρτα δικτύου από τον Device Manager & μια επανεγκατάσταση?

Μήπως σου λύσει το πρόβλημα....

(P.S. Ξεκίνα να παίρνεις backup! #) )

Krem φόρμαρέ το το ρημάδι, και άλλαξε λειτουργικό. Βάλε linux, (αν και θα σου έλεγα να πας κατά mac μεριά αλλά τσούζει από κόστος) ...............

just for the record μια και και μαλλον προφανως δεν σχετιζεται καθολου με το προβλημα του Krem13.

Στο αμεσως προηγουμενο configuration του υπολογιστη μου (mobo +cpu + ram) με ενσωματωμενo gbit ethernet με τσιπακι της marvel yukon , μου εκανε διαφορα νουμερακια -καποιες φορες δεν οταν εμπαινε στα windows δεν εβλεπε το ethernet καθολου , και συνηθως λυνοταν με ενα shut down και reboot- . Ο λογος που εκανε τα νουμερα ......το αρκετουτσικο οχι πολυ ομως overclocking

έκανα ένα έλεγχο με το avast και δεν βρήκε τίποτα...θα δοκιμάσω και με το malwarebytes antimalware και αν δεν βρει και αυτό κάτι τότε θα πάω για απεγκατάσταση της συσκευής από το device manager...

υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα hardware εκτος του σκληρού (πχ να έπαθε κάποια βλάβη η υποδοχή του ethernet στον υπολογιστή) ?

πάντως overclocking δεν έχω κάνει γιατί μέχρι τώρα (με εξαίρεση ίσως της κάρτας γραφικών) είμαι ικανοποιημένος από το σύστημα μου.

Από τα αποτελέσματα του ipconfig, είναι προφανές ότι για κάποιο λόγο δεν "βλέπει" καθόλου το router και γι'αυτό νομίζει ότι είναι αποσυνδεμένο το καλώδιο. Δεν έχει πάρει ούτε IP address.

Απορώ πάντως γιατί να σου δείχνει "Τοπική Σύνδεση 3", η αρίθμηση ξεκινάει πάντα από το 1. Προφανώς ο υπολογιστής είναι όντως πολύ μπάχαλο. :xm:

Αφού λες ότι με άλλον τρόπο (ποιόν; άλλο λειτουργικό; ) από τον ίδιο υπολογιστή έχεις πρόσβαση, αποκλείουμε πρόβλημα σε hardware/καλώδιο/router.

Υπάρχει περίπτωση να έχεις κάποιο firewall που να του έχεις δώσει εντολή για πλήρες μπλοκάρισμα όλου του δικτυακού traffic κατά λάθος;

Επίσης η επανεγκατάσταση της κάρτας δικτύου που λέει και η D@redevil είναι μια αρκετά καλή ιδέα. Μήπως επίσης υπάρχει ένδειξη οποιουδήποτε σφάλματος (θαυμαστικό ή ερωτηματικό) στο Device Manager;

Ακομα και αν δεν εβλεπε κανεναν στο δικτυο, θα επαιρνε IP address 169.x.x.x. Αυτες που παιρνει μονος του οταν δεν βρισκει dhcp server. Εφοσον ανιχνευσει οτι εχει συνδεθει με κατι, εστω και αδειο switch

Το πρασινο φωτακι αναβει στο router? Δηλαδη στην switch port του router που συνδεεται το καλωδιο εννοω.

Επισης μην κανεις απλα απεγκατασταση της παλιας. Πηγαινε στο device manager και κανε completely remove device η οπως αλλιως το λεει ωστε να σβησει και τον παλιο driver. Διαφορετικα με το ρεσταρτ θα σου ξαναβαλει τον παλιο.

Βεβαιωσου πρωτα οτι εχεις το Cd της μητρικης και περιλαμβανει driver για τα 7 για το δικτυο.

Αν μπορεις να βρεις καμια PCI καρτα δικτυου βαλτη και αυτη πανω να δεις τι κανει. Τα 7 θα πρεπει να την αναγνωρισουν αμεσως (εκτος αν ειναι πολυυυ παλια).

Πίσω
Μπλουζα