πρώτο cd/δίσκος/κασέτα που αγοράσατε ποτέ?

Το πρώτο μουσικό CD που αγόρασα από γνωστό δισκοπωλείο της Αθήνας ήταν το CD του Θάνου Καλλίρη ''Μονάχα την ψυχή σου''. Μπορεί ο τίτλος να μην ανήκει στα όρια του Retromaniax αλλά τότε είχαμε αποκτήσει και το πρώτο CD Player καθώς και άλλα CDs και το CD αυτό έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα.



Ποιο ήταν το πρώτο cd μουσικής, ελληνικό ή ξένο, που αγοράσατε;

kalliris.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To "Μικροί Θεοί" από τους Goin' Through....
 
Μαζί με τους γονείς μου, Χριστούγεννα 1995, όταν πήραμε το στερεοφωνικό με Compact Disc:

-τα "Αστρόνειρα' του Κώστα Τουρνά, το οποίο ο πατέρας μου είχε σε δίσκο, και

-το "Παρέα με το Χάρη" του Γιάννη Πάριου, που τότε ήταν το χιτ της εποχής.
 
Το Draconian Times των Paradise Lost (διπλο cd, digipack). Αργησα αρκετα να παρω cd player. Καλοκαιρι του 1995 αγορασα ενα τριδισκο aiwa.
 
Love - Forever Changes

Love_-_forever_changes.jpg

Μου το ειχε προτεινει ο μερακλης πωλητης, οταν τα δισκαδικα ακομα ειχαν ανθρωπους που ηξεραν απο μουσικη.

Περιττο να πω οτι παραμενει ενας απο τους all time αγαπημενους μου δισκους.
 
Το πρώτο CD που ουσιαστικά διάλεξα σε δισκάδικο, ήταν το Smash των Offspring από το Virgin Megastore.

Το άκουγα στο μοναδικό CD player στο σπίτι για τον επόμενο τουλάχιστον χρόνο, το Mega CD.
 
Για μένα, ήταν το "LIVE IM STAR-CLUB HAMBURG, 1962" των Beatles. Το είχαμε πάρει μαζί με περιοδικό (σταυρολέξων πρέπει να ήταν :D , αν θυμάστε τα "ΣΤΑΥΡΟ-ΛΥΝΩ", "ΛΕΞΟΜΑΝΙΑ", ένα από αυτά!). Και ήταν και ο λόγος που αγοράσαμε το πρώτο μας cd player, ένα φορητό ραδιοκασετώφωνο με cd και δύο εισόδους για κασέτα, μάρκας CROWN.

beatles_live im hamburg_1962.jpg

Το είχα ακούσει τόσες φορές, που ακόμα και σήμερα, αν ακούσω ένα κομμάτι από αυτό, αυτόματα μου έρχεται στο μυαλό το επόμενο στη σειρά του cd. Και θυμάμαι και τις εισαγωγές όλων των κομματιών! (Τι εποχές πάντως τότε, ε , retro-παίδες; Με τις δύο θέσεις για κασέτα, όπου μπορούσαμε να κάνουμε αντιγραφή από κασέτα σε κασέτα! ΤΙ ΕΠΟΧΕΣ!!!)
 
Δυο ηταν τα πρωτα CD που αγορασα την ιδια στιγμη και ηταν των Helloween τα Keeper of the seven keys pt.I και Pt.II.
 
Bruce Springsteen, Born in the USA! Τότε για πρώτη φορά μπόρεσα να διαβάσω τους στίχους, που φυσικά δεν είναι καθόλου κολακευτικοί για τις ΗΠΑ. Είχα πάρει ένα πολύ μεγάλο φορητό Aiwa και ένα cd player Technics. Γυρω στο 1992-93.
 
Από ελληνικά το Μουσικές ταξιαρχίες (από τις Μουσικές Ταξιαρχίες) και το 9 πληρωμένα τραγούδια από Τρύπες

Ξένα το A real dead one από Iron Maiden και Trush από Alice Cooper
 
Jean Michel Jarre ''Oxygene'', ''Magnetic Fields'', ''Equinoxe'' και μια συλλογή με soundtrack του Μορρικόνε. Αυτά αγοράστηκαν με τη μία, ξεπαραδιάστηκα είναι η αλήθεια αλλά τα ακούω ακόμα.
 
Το πρώτο cd που αγόρασα ήταν "Ο δρόμος, ο χρόνος κι ο πόνος" του Αλκίνοου Ιωαννίδη το 1997. Νωρίτερα άκουγα κασέτες που μου έγραφαν άλλοι
 
1996 - Accept -Predator. Μολις ειχαμε αγορασει cd-player. Μου ειχε πει ο πατερας μου να παω να αγορασω ενα cd για να το δοκιμασουμε. Επισης θυμαμαι να λεει στη μανα μου μετα την πρωτη ακροαση οτι θα επιστρεψει το cd :D Φυσικα και δεν τον αφησα.
 
CD player αγοράσαμε το 1995 με κάτι κουπόνια από το Τηλέραμα αν θυμάμαι καλά το οποίο είχε και δώρο 3 cd. Μάρκα Amstrad (!!!). Μέχρι τότε νόμιζα ότι ήταν μάρκα για υπολογιστές μόνο. Από τότε cd παίρναμε μόνο δωρεάν από το ίδιο ή και άλλα περιοδικά. Έτσι το πρώτο μου cd το αγόρασα πολύ αργότερα το 2001 όταν πήγα φοιτητής και πήρα και ένα AIWA cd player. Ήταν το single Planet Funk Chase the Sun. Καταπληκτικό τραγούδι, το ακούω και σήμερα.

planet funk chase the sun.jpg
 
το πρωτο cd που αγόρασα με χαρτζιλίκι δικό μου ήταν το cd του Θανου Καλλιρη ''Μοναχα την ψυχη σου'', κάποτε...το 1996...



σχετικό θέμα

[edit] μεταφερθηκε [edit]

kalliris.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το πρώτο cd:bruce springsteen born in the usa

ο πρώτος δίσκος:hits 4
 
To πρώτο μου cd που αγόρασα ήταν στα 16 μου-17 το "Τhe Avenger " από τους Amon Amarth,ένα album που έχει τεράστια συναισθηματική αξία για μένα μέχρι και σήμερα. Oι δίσκοι δε μου αρέσανε ποτέ,οπότε και δεν ασχολήθηκα.

Όσον αφορά κασέτες,είχα αντεγραμμένες και όχι αγορασμένες.Επικεντρώθηκα έστω κι αργά στη συλλογή από cd.
 
don dokken είπε:
...ο δισκος της Φαιστου πρεπει να ητανε. :headbang: :D
Απλά επικό, τα σέβη μου αρχαίο μέταλλο.

Πρώτος δίσκος το soundtrack του Rocky 3 το 1982-83. Αφού βέβαια το ζήτησα από το πατέρα μου ο οποίος μου το αγόρασε.



Rocky soundtrack.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήμουν 7 χρονών όταν αγόρασα τον πρώτο μου δίσκο. :D Ήταν το "Με λένε Μάνο". Ο μικρός τραγουδιστής τότε έκανε θραύση. Αν θέλετε το πιστεύετε, ακόμα θυμάμαι τα τραγούδια και όταν είμαι στεναχωρημένη τα τραγουδάω. Με κάνουν και νιώθω καλύτερα. Ειδικά το "Αχ φεγγαράκι". :) Η μουσική του δίσκου ήταν του Βαγγέλη Πιτσιλαδή και ξεχώριζε ένα υπέροχο ντουέτο που έκανε ο μικρός με τον Τζων Τίκη, το "Πες μου μπαμπά".
 
Η πρώτη κασσέτα που αγόρασα πρέπει να ήταν το Final Countdown... Νομίζω κάπου υπάρχει ακόμα... Θα ψάξω να τη βρω...

Όταν πήγαινα δημοτικό είχα κερδίσει σε κάποιο διαγωνισμό και μια κασσέτα με τα τραγούδια των Στρούμφ, ξέρετε, εκείνα τα κλασικά, πλέον.

Αυτή θεωρώ οτι ήταν η πρώτη κασσέτα που απόκτησα.
 
Πίσω
Μπλουζα