πρώτο cd/δίσκος/κασέτα που αγοράσατε ποτέ?

Πρωτη κασσετα αν δεν το'χω ξαναγραψει που αγορασα μονος μου πιτσιρικας ηταν ενα mix-tape του Knight Rider με την εισαγωγη της σειρας το τραγουδι απο αυτο εδω και καμποσα αλλα,μακαρι να την ξαναβρισκα.
 
Πρώτο cd που αγόρασα μόνος μου (κασέτα και δίσκους δεν πρόλαβα να αγοράσω μόνος μου, μου τα αγόραζαν άλλοι :p ) ήταν το σάουντρακ από το Pulp Fiction. Γύρω στο 94-95 πρέπει να ήτανε. Γινότανε ένας ψιλοχαμός με το misirlou θυμάμαι τότε. Μου κόλλησε κι εμένα και πήγα και το πήρα. Βέβαια μετά ανακάλυψα ότι μέσα περιελάμβανε και άλλα διαμάντια.
 
Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν το Ultimate Sin του Ozzy. Το αγόρασα αργότερα και σε κασέτα αφού δεν είχα πικάπ.
 
Ευχαριστούμε @Blue Max που έφερες ξανά στην επιφάνεια το συγκεκριμένο θέμα.
Γενικά οι περισσότερες κασέτες που είχα ήταν compilations γραμμένες από φίλους και συγγενείς. Η πρώτη που αγόρασα με δικά μου χρήματα (και τρελές οικονομίες) ήταν το Poison του Alice Cooper το Δεκέμβρη του 1989. Δίσκους δεν είχα ποτέ γιατί δεν είχαμε πικάπ.
Το πρώτο cd που αγόρασα κι επίσης δεν ήταν δώρο, ήταν των Κατσιμιχαίων "Η μοναξιά του σχοινοβάτη" γύρω στο 1997.

Ερώτηση: Δεν είχαμε κάποτε ένα θέμα "ιστορία μιας κασέτας" ή είναι ιδέα μου; έψαξα να το βρω αλλά δεν...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το 1989 είχαμε αγοράσει μια κασέτα των Ζιγκ Ζαγκ για ένα πάρτυ γενεθλίων της αδερφής μου.
 
Ηταν μια κασέτα που αγόρασα το καλοκαίρι του 1982 στο παζάρι της Αγ. Παρασκευής. Ηταν μπλε και περιείχε γνωστά τραγούδια της εποχής, όπως το Eye of the tiger (σε διασκευή όμως!) ή το Dschinghis Khan του 1979 (από το ομώνυμο συγκρότημα) ή το Moskau του ίδιου συγκροτήματος. Πολύ ωραία τραγουδάκια. Την έπαιζα στο κασετόφωνο ασταμάτητα, εχουν γίνει ένα με το ακουστικό dna μου.


Αυτό μ'αρέσει περισσότερο

Εντωμεταξύ καθότι ήμουν 8 χρονών χωρίς καμια επαφή με γερμανικά, απορούσα τί σόι γλώσσα ήταν αυτή.
 
Συμπτωματικά, και για μένα η πρώτη κασσέττα ήταν των Dschinghis Khan, το "Rom".
 
κασέτα δε θυμάμαι γιατι ημουν Δημοτικό οταν άρχισα να ακουω και επισης το 90% που ειχα ηταν αντιγραφες...η μοναδική που έμεινε ομως (οι άλλες δε ξερω πως "εξαφανίστηκαν"...!) ειναι μια uriah heep salisbury που ειχα παρει απο το ροκ σιτυ που ηταν κάπου στην αντιγονιδων στην Θεσσαλονίκη. απο δίσκους τον εχω ακομα το silent cries των eloy (ή μπορεί και να ήταν το πρώτο των maiden)...και απο cd το camel mirage που το πούλησα γιατι ηθελα να χω μονο βινύλια σε καποια φαση..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Love - Forever Changes

Προβολή συνημμένου 107257

Μου το ειχε προτεινει ο μερακλης πωλητης, οταν τα δισκαδικα ακομα ειχαν ανθρωπους που ηξεραν απο μουσικη.

Περιττο να πω οτι παραμενει ενας απο τους all time αγαπημενους μου δισκους.
και γω καπου ειχα διαβασει για το you set the scene οτι ηταν πολυ καλο κομματι γιαυτο τον πηρα απο το musicland στην θεσσαλονικη μου αρεσε πολυ οταν το πρωτοακουσα all alone again κτλ μεχρι και σημερα μπορω να το ακουω ευχαριστα απο τους καλυτερους δισκους που εχω (στο οπισθοφυλλο εχει τον arthur lee ενω στις παλιες εκδοσεις ειχε το συγκροτημα νομιζω)
 

Συνημμένα

  • lovecats.jpg
    lovecats.jpg
    27,4 KB · Προβολές: 4
για εμενα ηταν το blizzard of ozz του ozzy osbourne μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση το εξωφυλλο
αν και τον ακουγα απο μικρος σε κασσετες κτλ τον μοναδικο δισκο του τον αγορασα "μεγαλος" αρχες 00ς απο το ναυαρινο θεσσαλονικη το bark at the moon και με κοροιδευε ο φιλος μου που ηταν αλτερνατιβ ροκ για το ποζεραδικο εξωφυλλο, οντως ειναι λιγο αστειο με το ψευτο-μεικ απ
Κασσετα: Elvis' Golden Records Volume 3 ('87 ή '88 - πρωτη φορα που ενδιαφερθηκα για την μουσικη)

Δισκος: The Doors - The Doors ('91 - με το που βγηκε η ταινια, ο δισκος που μου αλλαξε την ζωη στα 15 μου χρονια)

CD: Love - Forever Changes ('93 - μολις πηρα το πρωτο μου cd player, παω στο δισκαδικο και ο τυπας μου λεει με υφος κατηγορηματικο "θα παρεις αυτο" και απο τοτε ξεκινησε ενας ερωτας με τους Love που κραταει ακομα. Τραβα τωρα στο virgin και πες να σου πρoτεινουν ενα δισκο!)
τους doors και γω απο την ταινια τους "ανακαλυψα" σε ιδια ηλικια νομιζω...ειχα παρει ολους τους δισκους σχεδον γιατι ειχαν βγει τοτε σε nice price κανα χιλιαρικο νομιζω? η μπορει και λιγοτερο...ολους εκτος απο το morrison hotel και το soft parade το οποιο το πηρα τελικα αλλα αργοτερα ενω δεν ακουγα τοσο φανατικα...αγαπημενα μου το πρωτο το waiting fot the sun και το la woman
 
Ο πρώτος δίσκος που αγόρασα με δικά μου λεφτά ήταν δύο δίσκοι μαζί από το πρατήριο του INKA στην Πανεπιστημίου, το 1974.
Ο ένας ήταν της Deutsche Grammophon με Ουγγρικούς Χορούς του Μπραμς από τη μια μεριά και Σλαβικούς χορούς του Ντβόρζακ απ' την άλλη. Ο δεύτερος ήταν ένας καταπληκτικός ορχηστρικός με εξαιρετικούς μουσικούς (όπως έμαθα αργότερα όταν τον απόκτησα σε CD πιο επιμελημένη έκδοση) με τίτλο "Ταταύλα". Έκδοση του 1967. Να ένα δείγμα που θα σας φανεί γνωστό :)


"Φοιτητής είσαι?" με ρώτησε ο ταμίας. Ναι, του λέω, πού το κατάλαβες? Μου απαντάει "Διότι μόνο φοιτητής θα αγόραζε Μπραμς και Ταταύλα μαζί" . Ωστόσο εμένα ούτε τότε μου φαίνονταν αταίριαστοι ούτε τώρα. Αν ο Μπραμς ήταν Έλληνας θα μπορούσε μια χαρά να είχε συνθέσει "Ταταυλιανούς χορούς"

Η πρώτη μου κασέτα ήταν "Η Αλεξάνδρα στα λαϊκά του Μάνου Χατζιδάκι" που τον αγόρασα Χ"ννα του 1980. Χαρμανιασμένος από την έλλειψη ελληνικής μουσικής βρέθηκα στη Νέα Υόρκη δεν θυμάμαι σε τι είδος ελληνοαμερικανικού μαγαζιού με κομπολόγια και τσολιαδάκια και ήταν πανάκριβη για το βαλάντιό μου, αλλά τη χρειαζόμουνα.


Το πρώτο μου CD ούτε θυμάμαι ποιο ήταν. Είχα πια φτιάξει μια τεράστια συλλογή από κασέτες, αγορασμένες και ηχογραφημένες από διάφορες πηγές, οπότε δεν ήταν μια σημαντική αγορά. Δεν θυμάμαι καν αν ήταν ελληνικό ή ξένο.
 
Πίσω
Μπλουζα