πως περναγατε στο γηπεδο παλιοτερα?

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
612
ισως ενα λιγο επικινδυνο thread αλλα ειλικρινα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας ηταν καλυτερα απο τωρα που φοβασαι να πατησεις?που δεν μπορεις να παρεις μαζι σου τον μικρο αδερφο/ανιψιο/ξαδερφο σου για να παει να δει ποδοσφαιρο?η ολα αυτα αρχισαν με τον φανατισμο των εκπομπων και την εμπορικη εκμεταλευση των ομαδων?
 
Α, εμείς πηγαίναμε μόνο σε αγώνες του ΠΟΑ (Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ατσαλένιου) Ατσαλένιος πλέον..Φανατικός ο μπαμπάς, βαρεμάρα ο γιος:Ρ

Περιφερικό πρωτάθλημα και τα μυαλά στο μπλέντερ :)
 
θανος είπε:
ηταν καλυτερα απο τωρα που φοβασαι να πατησεις?που δεν μπορεις να παρεις μαζι σου τον μικρο αδερφο/ανιψιο/ξαδερφο σου για να παει να δει ποδοσφαιρο?η ολα αυτα αρχισαν με τον φανατισμο των εκπομπων και την εμπορικη εκμεταλευση των ομαδων?
χμ... πάω γήπεδο αρκετά χρόνια.

δεν κάθομαι και στις πιο ήσυχες θύρες...

άποψή μου είναι ότι δεν έχουν αλλάξει και πολλά... (ίσως μόνο το αυξημένο ενδιαφέρον-κάλυψη από τα μμε)
 
Δεν έχω πατήσει ποτέ μου σε γήπεδο. Οπότε μια χαρά πέρναγα τότε μπροστά στα υπολογιστάκια μου, μια χαρά περνάω και τώρα μπροστά στα τέρατα - κτήνη υπερμηχανήματα που έχω στήσει.

Α, και ποτέ μα ποτέ δεν έχω παίξει ποδοσφαιράκια........... και ούτε πρόκειται!

Οπότε τότε πέρναγα στο γήπεδο, όπως και τώρα. Απέξω και κοιτάζω αλλού!!!!!
 
Το θέμα είναι πονεμένο για μένα γιατί πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια σε δύο γήπεδα που πια δεν υπάρχουν, το Νίκος Γκούμας και το Γεώργιος Μόσχος.

Συμφωνώ με τον ntsmrtz, πήγα για πρώτη φορά γήπεδο το 1985 και ουσιαστικά εθίστηκα και πήγαινα ανελλιπώς όλη την δεκαετία του 90. Μια ζωή την ίδια κατάσταση θυμάμαι. Τους λίγους να τα σπάνε και να πλακώνονται μεταξύ τους, τους πολλούς να έχουν ως πρώτο μέλημα να απομακρύνονται από τις φασαρίες, τα ΜΑΤ απλά να κοιτάνε και να επεμβαίνουν κατά κανόνα σε άσκοπες φάσεις και όχι όταν πραγματικά χρειάζεται κτλ. Και βέβαια ένα από τα πράγματα που δεν έχουν αλλάξει είναι η ασχετοσύνη του κόσμου ως προς το τι φταίει και η ανικανότητα ( απροθυμία; ) του κράτους να βάλει ένα τέλος στη βία. Και σε σύνδεσμο ήμουν, και εκδρομές εκτός έδρας πήγαινα και μπορώ να ορκιστώ σε όποιο δικαστήριο θέλετε ότι 99 στους 100 συνδέσμους είναι καθαρότατοι, αλλά αντί να τιμωρούνται οι λίγοι πασίγνωστοι που προκαλούν τις φασαρίες εφαρμόζουν την λογική "πονά χέρι, κόβω χέρι". Τέλος πάντων. Όπως είπα, διαφορές δεν βλέπω. Νομίζω πως για τα καλύτερα χρόνια πρέπει να πάμε σε ακόμα προηγούμενες δεκαετίες.
 
Απο αρχες 70,εκων ακων,παρακολουθουσα ποδοσφαιρο.

Η πρωτη θολη αναμνηση ειναι στον Ιλισσιακο,οταν ακομα επαιζε στο κολυμβητηριο.

Μεχρι τα 5-6 λογω φαδερ,ε,ειμουν ΠΑΟ,δεν ντρεπομαι που το ομολογω.

Ομως μετα μπηκα στο δρομο του Θεου και εγινα ΑΕΚαρα,ειδα το φως ρε παιδι μου,χωρις κανενας απ το σοι να ναι ΑΕΚτζης (μεχρι τοτε,γιατι στη συνεχεια,εκανα πολλλους)

Δεν θα πω παρα πολλα για το Ναο,που ειχαμε φαει μια ζωη εκει μεσα,απλα να πω οτι οσους θυμουνται παλια η σκεπαστη ειχε καγκελα στη μεση,γιατι φιλοξενουσε και οπαδους αλλων ομαδων,κατα κυριο λογο απο τις μεγαλες βεβαια.

Συνηθισμενη εικονα ηταν η 21 μιση-μιση με τους Παοκτζηδες επισης.

Οποιος απο τους νεοτερους μπορει να φανταστει την εικονα αυτη σημερα ,καταλαβαινει αν εχουν αλλαξει η οχι τα πραγματα.

Αν και φανατικος Ενωσιτης,στις αρχες των 80ς,οταν αρχισε να πηγαινει ο μπραδερ στο γηπεδο(ολυμπιακος)ακολουθουσα με ευχαριστηση,αφου γουσταρα τζερτζελο και ατμοσφαιρα,ειχα δει μεγαλα ματς,με Εστερς,Αγιαξ,Μπενφικα,Αμβουργο κλπ

Kατα τα τελη της δεκαετιας εκανα παρεα με κατι βαζελους,κατεβαινα παλεφιπ,πηγαινα γηπεδο μαζι τους και με ειχαν μαθει"καλως τον ΑΕΚτζη"κλπ.

Αν εχουν αλαξει τα πραγματα..?

Και τοτε επαιζαν τσιγαριλικια στις θυρες των φανατικων,ηταν ομως η εξαιρεση.

Σημερα ειναι ο κανονας.

Αν εχουν αλαξει τα πραγματα....?

ναι,περασα πολυ ωραια στα γηπεδα,της Ελλαδας και της Ευρωπης,ομως απο το 2003 εχω παει 3 φορες...οχι γιατι γερασα,γιατι αηδιασα.

ΥΓ.παντως οποιος δεν εχει δει β,γ,εθνικη και τοπικα ,τα παλια χρονια,δεν ξερει τι χανει.
 
pooky(1) είπε:
Οπότε τότε πέρναγα στο γήπεδο, όπως και τώρα. Απέξω και κοιτάζω αλλού!!!!!
Τότε ίσως ήταν OK να περνάς απέξω. Αν και αμφιβάλλω...

Σήμερα μην το κάνεις, είναι βέβαιο ότι κάτι θα φας κατακέφαλα. :p
 
don dokken είπε:
ΥΓ.παντως οποιος δεν εχει δει β,γ,εθνικη και τοπικα ,τα παλια χρονια,δεν ξερει τι χανει.
συμφωνώ. και τώρα καλά είναι γιατί... κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.

όσο χαμηλότερα πέφτουμε, τόσο το καλύτερο!!

το παρακμιακό feeling, οι ¨ιδιαίτερες φυσιογνωμίες¨ και τα απίστευτης ευρηματικότητας σχόλια είναι κάτι που δεν μπορείς να τα πετύχεις σε ΚΑΝΕΝΑ γήπεδο α΄κατηγορίας.

ακόμα πηγαίνω -καμιά φορά- και το τι γέλιο πέφτει δε λέγεται.. :cool:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
don dokken είπε:
ΥΓ.παντως οποιος δεν εχει δει β,γ,εθνικη και τοπικα ,τα παλια χρονια,δεν ξερει τι χανει.
Δεν ξέρω για εσένα, εγώ ακόμη πάω και είναι υπέροχα, θέσεις επισήμων κάτω από την ελιά, καφεδάκι μετά τον αγώνα στον καφενέ του χωριού, πιο πολύ για το νταβαντούρι μετά παω, που λέει ο λόγος, παρά για τον αγώνα.
 
γνωμη μου ειναι πως τωρα τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα(απο πλευρας επεισοδειων)απο παλιοτερα.πρωτοπηγα γηπεδο τελη δεκαετιας 80 και νομιζα οτι πηγα σε πολεμο.πλεον με την απαγορευση της μετακινησης των οπαδων δεν ειναι τοσο επικινδυνο.απλα δε μπορεις να απολαυσεις την ομαδα σου εκτος εδρας(για ντερμπυ μιλαω) κατι που ειναι τραγικο αν το καλοσκεφτεις γιατι μιλαμε για αθλητισμο-ποδοφαιρο.
 
Ναι, τα τοπικά είχαν την πλάκα τους. :D

Εγώ τα έζησα ως γιατρός αγώνα την εποχή που έκανα αγροτικό. Και μάλιστα στην Μάνη. Απόλαυση... :p
 
...το '95(παντα αν δε με απατα η μνημη με τη χρονολογια) ειχα παει Αν.Καρδιτσας-Καλαματα.

Κατα την εισοδο,εγω μαθημενος απο Αθηνα,προσπαθω να ξεφορτωθω τα ψιλα πριν τον''ελεγχο''.

"Α ρε,πας καλα''(με τη λοκαλ προφορα..)

το πιο μικρο πραγμα που ειδα να εκτοξευεται,ηταν ενα σεικερ γεματο καφε..

Στην κεντρικη εξεδρα δεσποζε ενα τεραστιο πανω,που εγραφε"καρδιτσαρα ντιπ μυαλο"

δε γελασα,γιατι ηταν γνωστο,απ την τηλεοραση (νομιζω υπαρχει ακομα)

Σ ολο το πρωτο ημιχρονο ειχα λυθει στα γελια απ τις ατακες γυρω μου.

Εκει που επαθα πολιτισμικο σοκ ,ηταν στην αναπαυλα ,οταν αρχισαν να εκφωνουνται οι διαφημισεις με λοκαλ προφορα και αναλογη αισθητικη..

Μ επιασε νευρικο γελιο,ειχα πεσει κατω και χτυπιομουν..

Στο δευτερο,η Καλαματα απο 2-0 το εκανε 2-5..

και εκει αρχιζει ο αγροτοβουκολικος χουλιγκανισμος..

Ενας τυπος κοντα μας ειχε φερει μια γεματη σακουλα νερατζια και τα πεταγε μεσα αδιακριτως..

καποια στιγμη διεκρινα στο χορταρι μια..σαγιοναρα,απ αυτες τις ωλλ ταιμ κλασικ καφε λαστιχενιες..και ηταν κ χειμωνας.

ενταξει,ροχαλες, δυναμιτακια κλπ εννοουνται.

Ηταν το τελευταιο παιχνιδι του τερματοφυλακα Μαιμανη με την ΑΣΑ.

μετα πηρε μεταγραφη στην Προοδευτικη που επαιζε Α εθνικη.

Ο ομορφος κοσμος της Β εθνικης που αγαπησαμε..

Εθνικο Αστερα ,Ιλισσιακο,Θριαμβο,ΠΑΟ Ρουφ ειχα δει παμπολλες φορες.

Ειδικα στην Καισαριανη γουσταρα γιατι ηταν γεματο απο γραφικους και"κουσουρια".

αλλα εκεινο το απογευμα στην επαρχια ηταν σα να πας σε επιθεωρηση. :D
 
Παιδια εγω πηγαινα στο γηπεδο μονος μου απο το 1985 (ημουν 13). Κατεβαινα απο Ν. Ερυθραια στο ΟΑΚΑ με το λεωφορειο. Τοτε στο ΟΑΚΑ επαιζαν εναλλαξ Ολυμπαικος κ ΠΑΟ. Το εισητηριο κοστιζε 200, 350, 500, 1000 κ 50 το μαθητικο φοιτητικο, στρατιωτικο.

Το γηπεδο μου αρεσε παρα πολυ, αφου οι γονεις μου με αφηναν βλεποντας οτι δεν υπηρχε κανενας κινδυνος αποφασισα με την παροδο των αγωνων να πηγαινω καθε Κυριακη ανεξαρτητα του ποιος επαιζε. Παροτι Ολυμπιακος εχω δει ολες τις σαιζον του ΠΑΟ απο το 1986 εως κ το 1989. τη σαιζον μαλιστα 1986-87 επαιζε κ η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ Σαββατο παρα Σαββατο κ πηγαινα κ στην ΑΕΚ.

Τοσο με τον ΠΑΟ οσο κ με την ΑΕΚ ειχα φιλους που πηγαινα μαζι τους για να περναει πιο παρεϊστικα η ωρα. Στην ομαδα μου τον Ολυμπιακο κ αν δεν εβρισκα παρεα πηγαινα μονος.

Πηγαινωντας στο γηπεδο:

Ειχε πολυ πλακα γιατι σε καθε σταση απο Ερυθραια μεχρι την Κηφισσια εμπαιναν μεσα 4-5 με κασκολ οι οποιοι πηγαιναν κ σε αλλα γηπεδα πχ Ν. Φιλαδελφεια. Δεν υπηρχαν διαπληκτισμοι, το πολυ κανενα περιεργο κοιταγμα, αφου οι περισσοτεροι ημασταν απο το ιδιο σχολειο.

Στην Κηφισσια αλλαζαμε λεοφορειο κ παιρναμε το «διπλο»-«φυσαρμονικα» για να παμε ΟΑΚΑ κ από κει περπατημα. Το ωραιο ειναι οτι οταν ειχε ντερμπυ οι Ολυμπιακοι κατεβαιναν Κηφισσια κ πηγαιναν μεχρι τον ηλεκτρικο για να παρουν το τρενο γιατι απο την πλευρα της Κηφισσιας στην ανοδο για ΟΑΚΑ ανεβαιναν οι πρασινοι.

Φτανοντας στο γηπεδο:



Απο Κηφισσιάς περπατημα αρκετο, στη φλογα δινοταν τα ραντεβου με φιλουα απο αλλες περιοχες για να μπουμε μαζι στο γηπεδο. Εκει επαιρνες κ τον πρωτο παλμο του γηπεδου. Εγω δε σταματαγα σχεδον ποτε, ηθελα γρηγορα να μπω μεσα να μυρισω το χορταρι, τετοια τρελλα ειχα.



Μεσα στο γηπεδο :

Για πολλα χρονια δεν υπηρχε κανενα προβλημα με τον κοσμο. Θα σας πω 2 περιστατικα.

Ενα τη σαιζον 1985-86 ο ΠΑΟ με Ροτσα, Ζαετς, Σαραβακο, Χαραλαμπιδη, Δημοπουλο νικαει τον ΠΑΟΚ 5-0. Καθομουν οπως παντα στην 8, ανοιγω στο ημιχρονο την ατζεντα μου να δω το ΠΡΟΠΟ κ στο δεξιο φυλλο εχω κολλημενη φωτο του Ολυμπιακου. Τη βλεπει ενα παλλικαρι απο πανω μου (θαταν δε θαταν 25 χρονων) μου λεει «γαβρος φιλε γαβρος?» οι υπολοιποι γυρω κοιτανε τι θα πω κ λεω «ναι ρε παιδια τι να κανουμε αλλα μου αρεσει η μπαλλα κ ερχομαι καθε βδομαδα» τοτε μου λενε «δεν πειραζει ρε φιλε κ αυτη ομαδα ειναι» κ ουτε με πειραξαν ουτε τιποτα.

Τη σαιζον 1986-87 ο Ολυμπιακος πηρε το τελευταιο του πρωταθλημα πριν τα πετρινα χρονια. Στο ματς με τον ΠΑΟ στον πρωτο γυρο βρηκαμε εισητηρια στην 24 (5 φιλοι οι δυο πρασινοι), ακριβως διπλα στο καγκελο με την 26 που καθοντουσαν οι πρασινοι. Σας πληροφορω οτι με τα παιδια απο διπλα ημασταν ολο πειραγματα σε ολο το ματς. Ουτε μας πειραξε κανεις ουτε πειραξαμε κανεναν.



Φευγωντας απο το γηπεδο:



Ιδια διαδρομη απο την αναποδη με τη διαφορα οτι αν ειχες νικησει ηταν ολα ωραια αν ειχες χασει το περπατημα σου ερχοταν βαρυ.



Το γηπεδο το σταματησα το 1990 οταν ο Ολυμπιακος πηγε στο Καραϊσκακη κ για μενα ηταν ολοκληρο ταξιδι να παω. Γυρνωντας απο σπουδες το 1997 πηρα διαρκειας στο ΟΑΚΑ, μετα στη Ριζουπολη κ μετα Καραϊσκακη. Το διαρκειας το σταματησα το 2008 κ απο τοτε δεν εχω ξαναπαει στο γηπεδο.

Ο πιο σοβαρος λογος ειναι οτι καθε Κυριακη εβλεπες τα ιδια κ τα ιδια, η ατμοσφαιρα του γηπεδου εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο κ με τα χρωματα κ τα τραγουδια της αντιπαλης κερκιδας. Αν αυτα δεν υπαρχουν τοτε ειναι μονοτονο, ακομα κ οι φανατικοι το ξερουν κ το καταλαβαινουν αλλα αυτοι ειναι που διωχνουν τον κοσμο απο το γηπεδο.

Στα φοιτητικα μου χρονια στην Αγγλια πηγαινα σε ολα τα γηπεδα, εκει να δειτε τι γινεται στα τοπικα.

Πιστευω οτι το Καραϊσκακη ειναι το μονο γηπεδο που μπορει να σου παρεχει ωραιο θεαμα (επι συνολου) σε σχεση με αυτα που πληρωνεις. Υστερει στο parking. Ελπιζω να φτιαχτουν κ αλλα ωραια γηπεδα στην Ελλαδα κ να ξανα-αποκτησει ο Ελληνας θεατης καποιες αξιες που εχει χασει μεσα στο χρονο. Οπως οτι πας να δεις ενα θεαμα, ενα παιγνιδι, το οποιο εχει ενα αποτελεσμα που μπορει να ειναι κ αρνητικο για την ομαδα σου.

Δεν πας για να βγαλεις τα αποθημενα σου ουτε να σκοτωθεις με τους αντιπαλους.



Επεισοδια:

Σιγουρα εκει στις αρχες της δεκαετιας του 90 μπορω να πω οτι αρχισαν τα μεγαλα κυματα βιας.

Θυμαμαι παντως σε ενα ματς με τον ΠΑΟ γυρνουσα με το τρενο στη Κηφισσια (1997 0-2) κ στο σταθμο που ειχα παρκαρει ηταν μερικα μηχανακια κ Πρασινοι με λοστους κ αλυσιδες οι οποιοι εκοβαν φατσες κ αν σε παιρναγαν για Ολυμπιακο την εβαψες!!!

Ευτυχως εγω ειχα παντα βαζελοφατσα, μου εχει τυχει να με κυνηγανε οι δικοι μου, τελος παντων.



Μπορω να πω πολλα για τα γηπεδα αλλα δινω πασα για να γραψει κ κανενας αλλος.



Ευχαριστω για τη φιλοξενια
 
Ένας γαύρος στο Ντουμπάι (κατά το ένας γάτος στο Παρίσι). :eek:

Καλώς ήρθες φίλε κι ευχαριστούμε για το πολύ ωραίο post.
 
@dillon πηγαίναμε ΟΑΚΑ την ίδια περίοδο (εγώ από 81-90) και στην ίδια ομάδα αλλά εγώ θυμάμαι να πέφτει πολύ ξύλο και πετροπόλεμος στα γηπεδάκια του ΟΑΚΑ που δεν το μαθαίναμε ποτέ από τα ΜΜΕ. Στο περιστατικό που περιγράφεις στην 8 δηλαδή μέσα στους φανατικούς Παναθηναϊκούς μάλλον την γλίτωσες λόγω της 5άρας. Ίσως να έχεις δίκιο αν το δεις συγκριτικά με σήμερα που δεν έχω εικόνα γιατί το '90 σταμάτησα να πηγαίνω.
 
..απο 81 δε νομιζω,γιατι το ΟΑΚΑ ανοιξε για τους Πανευρωπαικους του 82.

Πρωτο ποδοσφαιρικο ματς ηταν του Ολυμπιακου με την Εστερς απο τη Σουηδια,κανα διμηνο μετα τους Πανευρωπαικους.

Πρωτο ματς μεταξυ ελληνικων ομαδων ο τελικος κυπελου το 83,μεταξυ ΑΕΚ κ ΠΑΟΚ..

ε,σ ολα μεσα ημουν.. :)

Δεν ειπαμε οτι τη δεκαετια του 80 δεν γινοταν επεισοδια,αλλα επρεπε να πας γυρευοντας,οχι απλα..να πας,οπως γινοταν αργοτερα.

Η παραπανω περιγραφη του φιλου ηταν παραστατικοτατη.
 
δεν νομίζω ότι υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το εάν τα τότε "επεισόδια" ήταν σε ένταση & μέγεθος μικρότερα ή μεγαλύτερα από τα τώρα..

σίγουρα είναι και υποκειμενικό θέμα, αφού μία έντονη κουβέντα-διαφωνία μεταξύ φιλάθλων μπορεί σε κάποιον να φαντάζει ως γενικευμένα επεισόδια... ή η αποστολή φιλάθλων του ολυμπιακού στη τούμπα τώρα (λέμε...) να λαμβάνεται από κάποιους ως μετριότερης υποδοχής...τι να πω...

από το '85 και έπειτα που πάω στα γήπεδα (καραισκάκη-οακα-τούμπα-ριζούπολη-ν.φιλαδέλφεια-ν.καραισκάκη+εξωτερικό) το σίγουρο για μένα όμως είναι ότι κάποια πράγματα παραμένουν ως είχαν.

ναι. ο κόσμος μπορεί να είναι πιο τρέντυ, να έχει πιο κοντό μαλλί, με ρούχα που δεν φέρουν manowarmaidenmetallica και δεν ξέρω γω τι άλλο σήματα αλλά εν κατακλείδι η αντίληψη και συμπεριφορά -στις επίφοβες θύρες που πήγαινα και πηγαίνω- δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει.

πάντως, όσες πιο πολλές γνώμες υπάρχουν τόσο το καλύτερο για το νημάτιο :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα σας γράψω ότι το 1979 σε ηλικία νήπιου με είχε βάλει ο νονός μου που ήταν αστυνομικός στο Καραϊσκάκη όπου έπαιζε εκτός έδρας ο Άγιαξ της Ηπείρου με τον ακατανόμαστο! Εμένα με είχαν ντύσει στα χρώματα του ΠΑΣ και γύρισα όλο το γήπεδο γύρω γύρω χωρίς να με πειράξει κανένας...στη συνέχεια μας πήρε αγκαλιά ο Γιατσεκ Γκμοχ που προπονούσε τον Άγιαξ πριν ακόμα αναλάβει την Πανάθα!

----------------

Αν σήμερα ένα 4χρονο παιδί με την φανέλα μιας επαρχιακής ομάδας τολμήσει να διανύσει τον στίβο ενός γηπέδου (οποιουδήποτε για να είμαστε αντικειμενικοί) θα εισπράξει τουλάχιστον ύβρεις, βωμολοχίες και ενδεχομένως αντικείμενα...αυτό έχουμε γίνει και λυπάμαι πολύ!
 
Alkis 21 σε ευχαριστω πολυ για το καλοσωρισμα.

Ευχαριστω πολυ ολα τα αλλα παιδια που τους αρεσε η τοποθετηση μου. Θα συμφωνησω με το τον Don Dokken, αν φυσικα πηγαινες γυρευοντας θα εμπλεκες. Παντα υπηρχαν οι σκληροπυρηνικοι που ποτε δεν ηξερες πως θα αντιδρασουν, αλλα γενικα ηταν πιο ηρεμα τα πραγματα.

Φιλε pts εχεις δικιο για το ξυλο στα μικρα γηπεδακια αλλα επειδη ερχομουν απο Κηφισσιας κ οχι απο Ειρηνη δεν ειχα δει τα περιστατικα, μονο οτι ακουγαμε. Για το ξυλο θα διαφωνησω, ηταν ημιχρονο κ η 5αρα δεν ειχε επιτευχθει ακομη. Πιστευω οτι τη γλυτωσα λογω ηλικιας, σεβοταν ο μεγαλυτερος το μικροτερο. Αντε τωρα μεσα στην 7 ή τη 13 να πεταχθει ενας 13χρονος με διακριτικα της αντιπαλης ομαδας.

Φιλικα
 
Πίσω
Μπλουζα