DINO
Expert
- Αντιδράσεις
- 1.308
Ήταν 2007 και το search "περιοδικό PIXEL" του Google, με έβγαλε στο retromaniax...
"Ωπα... τι παίζει εδώ;" ήταν η πρώτη αντίδραση. Είδα πως τη λατρεία μου για το παρελθόν συμμερίζονταν πολλά άτομα και αφού στην αρχή λειτούργησα ως παρατηρητής, μετά από λίγο καιρό έκανα την εγγραφή και το πρώτο μου post με τίτλο "Άλλος ένας νοσταλγός" (δυστυχώς δεν το βρίσκω, θα φταίει η αναβάθμιση, never mind όμως).
Μετά ήρθε το πρώτο θέμα που άνοιξα θαρρώ, με την παράκληση να ανοιχτεί υποφόρουμ για τα οχτάμπιτα Atari, γιατί μέχρι τότε δεν υπήρχε, πράγμα που έγινε μετά από λίγο.
Στη συνέχεια ήρθαν τα reviews που έκανα για τα παιχνίδια που έτρεχαν στους αγαπημένους μου υπολογιστές (Atari XL/XE και Atari ST δηλαδή), αφού μέσα από το retromaniax βρήκα τρόπο έκφρασης και το σημαντικότερο, αυτά που έγραφα απευθύνονταν σε ομοιοπαθείς (δηλαδή σε εσάς), οι οποίοι και μπορούσαν να τα εκτιμήσουν.
Ύστερα ήρθε το Phoenix!
Αυτή η περίοδος της δημιουργίας, ειδικά του πρώτου τεύχους, θα κρατάει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου, αφού μαζευτήκαμε μια χούφτα παλαβοί και υπό την καθοδήγηση του Shock, κάναμε αυτό που κάναμε.
Επίσης, αυτό το τεύχος θα είναι διπλά συνδεδεμένο με υπέροχες αναμνήσεις, αφού την περίοδο που το ετοιμάζαμε, γεννήθηκε και ο μονακριβος γιός μου.
Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα πραγματάκια, μικρά και μεγάλα, όμως σκοπός μου δεν είναι να απαριθμήσω τι έχω κάνει...
Σκοπός μου είναι να πω απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους που γνώρισα στο retromaniax,όλα αυτά τα χρόνια και είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω.
Ας με συγχωρήσουν αυτοί που θα ξεχάσω, αφού 10 χρόνια είναι πολλά και δε φημίζομαι για την καλή μου μνήμη...
Πάμε:
Turrican: Πως μπορώ να ξεχάσω τον φίλο Δημήτρη και συνάδελφο Atarian!
Κάναμε καταπληκτικές συζητήσεις και μοιραστήκαμε πολλά θέματα και εμπειρίες από τους αγαπημένους μας υπολογιστές. Επίσης τον υπερ-ευχαριστώ αφού κάποια στιγμή μου έστειλε δώρο ένα καπέλο του USER, το οποίο (όπως έχει πει ο Δημήτρης) ήταν από αυτά που είχαν φτιαχτεί για να δοθούν στους αναγνώστες του περιοδικού, πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Δημήτρη σε ευχαριστώ για όλα!
phil-vr: Με τον πολύ καλό φίλο Φίλιππο, μοιραστήκαμε πολλά πράγματα, από τα Atari μέχρι τις εμπειρίες ζωής μας. Δε θα ξεχάσω ποτέ, αυτό που είχε κάνει για μένα όταν ήταν στην Νέα Υόρκη (ξέρει αυτός) αλλά πάνω απ'όλα δεν ξεχνάω τη φιλία του και τη θετική του σκέψη. Απλά επειδή έχουμε χαθεί τελευταία, ελπίζω να είναι γερός και δυνατός.
Φίλιππε ο ανηψιός σου (χωρίς εισαγωγικά) Γεράσιμος, σου στέλνει χαιρετίσματα!
Σε ευχαριστώ για όλα!
Shock: Νταξ... Η δημιουργία του Phoenix, μας έφερε πιο κοντά. Και χωρίς αυτό όμως, μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Αντώνη, ο οποίος για όσους δε γνωρίζουν, ήταν στην συντακτική ομάδα του USER για αρκετά φεγγάρια!
Αντώνη σε ευχαριστώ για όλα, αλλά κυρίως για τα όμορφα σχόλιά σου μέσα από τις σελίδες του Phoenix, για τον υιό που περίμενα εκείνη την εποχή.
Wally: Θέλετε συστάσεις; Μα φυσικά και ήταν ο δυναμικός admin του retromaniax. Λόγω πόστου, γινόταν "δυσάρεστος" μερικές φορές αλλά και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτό που έχω να πω εγώ, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, αφού σε οτιδήποτε χρειάστηκα ήταν δίπλα μου και μάλιστα με τίμησε και αυτός, πάνω απ'όλα με τη φιλία του αλλά και στέλνοντάς μου δώρο το δυσεύρετο πλέον βιβλίο "Ο Μπλεκ και οι... άλλοι"!
Πάνο σε ευχαριστώ και να χαίρεσαι τις κορούλες σου!
telamonas_stokos ή Paspartoo ή herco: Ηρακλή, απλά σου εκφράζω το σεβασμό μου, γιατί "ήσουν εκεί" την κατάλληλη στιγμή και πάντα με το μεστό σου λόγο έκανες τη διαφορά.
Σε ευχαριστώ!
billy: Τώρα, τι να πω... Δεν περιμένετε από μένα να σας πω ποιός είναι ο billy... Μέγας γνώστης των games της εποχής, και άριστος συνομιλητής.
Μια άκρως ευγενική παρουσία.
billy, σε ευχαριστώ για όλα!
telonio: Από τα καλύτερα "αερικά" που έχω συναντήσει. Έχουμε βρεθεί και από κοντά για λίγα λεπτά και εντύπωση μου έκανε το νεαρό της ηλικίας του, όμως είναι από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του ρετρό!
Μάριε, σε ευχαριστώ!
Rygar: Ο Νίκος σε κάνει να νιώθεις άνετα μαζί του από την πρώτη στιγμή. Μοναδική αίσθηση του χιούμορ και η προσωποποίηση της θετικής ενέργειας!
Νικόλα σε ευχαριστώ για όλα και νιώθω πολύ τυχερός που σε γνώρισα (έστω και διαδικτυακά).
Aardvark: Με τον μυρμηγκοφάγο έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα και όνειρό μου είναι, να μου χαρίσει κάποια στιγμή τη συλλογή με τα κόμικς του... (Ναι καλά...)
Αardy, σε ευχαριστώ φίλε!
kambia: Πάντα με τον καλό λόγο και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει. Από τα καλά κορίτσια του φόρουμ!
Ναταλί, σε ευχαριστώ για όλα και φυσικά για τα PIXELs που μου είχες χαρίσει!
D@redevil: Πάντα με τον καλό λόγο και πάντα πρόθυμη να βοηθήσει. Από τα κακά κορίτσια του φόρουμ!
Dare, σε ευχαριστώ και να είσαι πάντα καλά!
circleag: ο φίλος Βαγγέλης, είναι από τις πιο ευγενικές παρουσίες στο φόρουμ και τον ευχαριστώ για τις συζητήσεις που έχουμε κάνει!
Σου εύχομαι ότι καλύτερο σε προσωπικό επίπεδο (ξέρεις εσύ).
stayros: Ψυχούλα μικρού παιδιού (ίσως επειδή ΕΙΝΑΙ μικρό παιδί). Έχουμε πει και δυό κουβέντες στο τηλέφωνο.
Σταύρο σε ευχαριστώ πολύ κι εσένα για τη φιλία σου και για τα όμορφα δώρα σου!
filfil: Με το Φίλιππο έχουμε σταθερή επικοινωνία και αναμένεται να βρεθούμε από κοντά τις επόμενες μέρες. Η συλλογή με τα παιχνίδια του είναι σημείο αναφοράς, μα πάνω απ'όλα είναι και αυτός ψυχούλα!
Φίλιππε, ο κόσμος να χαλάσει θα βρεθούμε φέτος!
AEON: Ο ιδρυτής του retromaniax! The rest is history!
alkis21: Μέγας μπαλαδόρος στο Kick Off, με πολλά βραβεία και μετάλλια και μέγας δημιουργός και παίκτης adventures! Εξέχουσα προσωπικότητα του retromaniax, που είχα την τύχη να συναντήσω, έστω και για πολύ λίγο, από κοντά!
metalcandyman: No metalcandyman - no party! Αυτό τα λέει όλα!
Αυθεντικός μέχρι εκεί που δεν παίρνει!
(σ.σ.)Επειδή βγαίνει σεντόνι, θα το πάω λίγο πιο σύντομο από εδώ και πέρα.
Ένας όρθιος χαιρετισμός πάει στους ακόλουθους φίλους και φίλες μου (παλιούς και νέους), γιατί ήταν και είναι μέρος της ψυχής του retromaniax και αποτέλεσαν καλή παρέα για μένα:
ChrisTOS
spyros_s
angel_grig
Teflon
Vag
TallMan
keeper7k
stratos84
pooky(1)
vagosgta3
juanita
Maddog
Captain Kal
Plink
Geoanas
manos426f
domniki
Gryzor
Nemo
Leon
Ajax87
PT8
katerinak
BETTYBOOP
freaktmp
Rakeesh
Stanfromgreece
Eagle1
Αισυμνήτης
Jackie Dragon
ΝΙΟΒΗ
FORD231
viking4a
foutix
Shinobi
Uskoke
Imgema
johnny19818
Bambinella100
ambu_dare
Stormwatch
alucard
starbuck
perlastar
tonytony
arianna
Thor
elsint17
dim
candy
miko63
bi bi
caprice
krios
makisimos
Λορένα
bernard.c
tsalk
exetlaios
Και πάλι χίλια συγγνώμη σε όσους ξεχνάω και σίγουρα είναι πολλοί! #)
10 χρόνια στο retromaniax λοιπόν και είναι απίστευτο πόσα πράγματα άλλαξαν από τότε. Κάποια προς το καλύτερο, και κάποια (τα περισσότερα δυστυχώς) προς το χειρότερο. Μιλάω σε προσωπικό αλλά και σε γενικό επίπεδο.
Ευχαριστώ πολύ το το χώρο αυτό που μου έδωσε βήμα έκφρασης όλα αυτά τα χρόνια, γιατί δυστυχώς στον περίγυρό μου, δε συμμερίζονται όλοι τις απόψεις μου για το ρετρό και ούτε τρέφουν όλοι την ίδια αγάπη για τα παλιά.
Όσους πιθανόν να στεναχώρησα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τους ζητάω συγγνώμη και από τη μεριά μου no hard feelings, μετά από τόσα χρόνια.
Τέλος, να είμαστε καλά να ανταμώνουμε με υγεία και να θυμόμαστε για πάντα, τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, αφού πιστεύω ακράδαντα πως η παιδική μας ηλικία, είναι η πραγματική μας πατρίδα!
Βάλτε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι στη διαπασών, το '80s των Locomondo και κλείστε το μάτι στη νεολαία, που δεν καταλαβαίνει πόσο τυχεροί σταθήκαμε που ζήσαμε στο έπακρο τα '80s και early '90s!
Πηγή εικόνας:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: